Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zoli73 avatar
Thor : Az Intel -ből is csak az lga 1151 és az lga 2011 v3 tokozás támogatja a DDR 4-et! 😀
0
0
0
0
Thor155 avatar
köszi az infót Bronson nem tudtam,hogy csak az intel tamogatja a ddr4 et 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Thor155: csak intel támogatja jelenleg a ddr4-et, szóval komplett platformváltás kellene ahhoz nálad... szerintem nem sok játék van aminek jelenleg nem elég a 8gb, de ahogy nőnek a gépigények, lassan lehet indokolt lesz a közeljövőben...
0
0
0
0
Thor155 avatar
lacimaci17 nekem mar masodik éve egy fx 8350 es-em van és tökéletesen megalja a helyét a jatékoknal,de ha ilyen procit veszel akkor nem art ra egy tuning hütés.Nekem meg lenne egy olyan kérdésem,hogy megéri e venni a jelenlegi gépembe 16 giga ramot ddr3-as megy bele,vagy cseréljek alaplapot ami már ddr4-es ramot támogat?
0
0
0
0
Bronson avatar
attól függ mennyi a keret és milyen lesz az a gép...
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
Jo estét! nemsokára gépet veszek és itt irogattak ajánlatokat nekem, és mindenki azt irta hogy i5-ös procit vegyek meg minden! szóval azt szeretném kérdezni hogy egy amd-s proci megállná a helyét csak játékokra kell meg netezésre! (a fogyasztásokat most ne nézzük)
most néztem két amd procit!
AMD Fx8350 és amd fx 9370
Most ezek is ugyanugy megbizható időtálló procik vagy vegyek akk i5-öt?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
akkor ezen gondolkozz el 😀

Már ez is off amit most írunk. én itt be is fejeztem.
0
0
0
0
Bronson avatar
manyikati : eddig egy hozzászólás volt, ami nem kapcsolódott a cpu-hoz, ha nem gond, még maradunk 😆 szó van vga-ról is, de szóba jött a dx12, meg az fx és itt kötöttünk ki, ez van... 😀 szerintem nincs itt off-olás...
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
Piero

Az nem pletyka, hogy jön az új széria.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Ez a "Milyen processzort vegyek?" topik nem ??

Menjetek a VGA-rol mindenbe oda én is raktam linket fejezzétek be az off-ot
0
0
0
0
Puffin avatar
ShadowWarrior: és ezek csak pletykák... 😆 Májusban lesz valami bemutató Nvidia részről addig semmi sem biztos.
0
0
0
0
Funes avatar
Én se igazán értem, hogy fog engem érinteni, mert ez az Nvidia cucc biztos nem lesz "occsó". 😀
És valószínűleg az árak sem fognak úgy változni, ahogy azt szeretnénk, de mint mondtam várok még egy kcsit hogy fog alakulni az Nvidia szoftveres teljesítménye a Dx12-vel, mert eddig sajna úgy néz ki az Amd a befutó a processzorról nem is beszélve, szóval, ha ugyanazt a teljesítményt tudom elérni 50-60 ezer forinttal olcsóbban, akkor minek dobjak ki annyi pénzt az ablakon. 😀

Eléggé meglepett, hogy az Amd procik is jóval jobban teljesítenek, mint azt vártam...

Egyébként úgy érzem, hogy most az i5 plusz r9 390 a jó párosítás, igaz avval nem sok pénzt spórolnék!😀
0
0
0
0
Bronson avatar
érdekesek a tapasztalataid... mondjuk az tény, ha egy program több szálra van optimalizálva, akkor ott az amd procik kiválók munkára is. játékok alatt persze más a szitu, de szerintem is kis keretből egyértelműen amd. és szerintem a 8300 éri meg legjobban, mivel egy kis tuninggal fel lehet tornázni egy 8350 szintjére, és máris megspóroltunk 10-11ezret egy korrekt hűtőre. 😊

amúgy miért érinti az Bud vásárlását? 😃 gondolom piszok drága lesz ez is, a többi ár meg nem hiszem hogy fog emiatt ingadozni, főleg nem megjelenés utána hónapokban...
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
Olvasgattam a HSZ-eket. Szerintem kb R9 380 és GTX 960 videokártyákig fölösleges intel I5-ben gondolkodni, főleg nem Skylake-ben. Kivéve, ha 1-2 év múlva tervezünk komolyabb videokártya cserét. Egyébként 150-200 ezer forintból szerintem egyértelműen egy AMD FX 8320 vagy 8350. Mondjuk a 8350 már necces, mert az I5 4440 is ott indul és akkor játékokhoz már inkább az. De a DX12 miatt "állítólag" javulnak az FX procik is. Számomra ez a dolog mind a mai napig nem nyert biztos bizonyságot. Viszont tény, hogy munkára az I5-ök valami iszonyat lomhák. Nekem az I5 4690 ex procim megfulladt mindig, ha valami munkát kellett csinálnia, szóval az mellett semmi más nem lehetett. A mindenki által minden sz*rnak elmondod AMD FM2 A10 6800K pedig gondtalanul teljesített munkavégzés mellett is. Játékra intel jobb, de képzeljünk akkor el egy I3-at, ami nem is rendelkezik tényleges 4 maggal sem, mint az I5, hogy akkor az hogyan teljesíthet. Legyen az Haswell vagy Skylake I3. Szóval I5 alatt és középkategóriás kártyákig szerintem AMD, I3-akat meg felejtsük el ahogy vannak.

Bud-Fckn-Spencer8
2016. 03. 17. 20:13:39

Nyárra azért vedd számításba ezt is:
http://pcworld.hu/hardver/a-geforce-x80-lesz-az-nvidia-uj-csucskartyaja.html

Tegnap még Guru3D-n láttam, de lám most már magyar oldalon is megjelent
0
0
0
0
Sneaky avatar
csuz-li: vágom vágom 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Sneaky: Tudom én, csak én azt a plusz ~20e Ft-ot rá szoktam tenni a VGA-ra inkább, mert ugye játékra kell, annak meg inkább VGA kell, nem CPU. CPU-ból meg ugye manapság inkább 8 szál, bár az i5 simán pótolja az erős magokkal a szálhiányt. Klasszikusan az én gépemnél az volt a kérdés, mivel bele kellett férjek 200e-be, így vagy veszek egy 70-e ft-os CPU-t, meg egy 30 e Ft-os VGA-t, vagy inkább veszek egy 50e Ft-os CPU-t, meg egy 50e Ft-os VGA-t. Nem kérdés, hogy egy r9 270-el jobban jártam, mint egy r7 250-el függetlenül a processzortól. Így meg van egy olyan processzorom ráadásul, ami ellátta nálam a feladatát az r9 290 mellett is egy hétig, amíg szereztem egyet kölcsönbe megnézni, hogy mit tud a proci, meddig mehetek el fejlesztésben. Ha i7-et vettem volna, mint terveztem, nem is gondolkodtam volna azon, hogy kiteszteljem, meddig mehetek el VGA-ból, mert az ott ugye nem is kérdés.
0
0
0
0
Sneaky avatar
csuz-li: nem akarok én ilyeneken veszekedni, csak leirtam vágod, hogy nálam mi volt 😀 egyébként nálunk az FX 8350 és az i5 6600K között "csak" 60 euró a különbség..
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: Semmit. Mit szóljak? Mindkét processzor volt már a kezemben, nagyjából ismerem őket, bár egyikkel sem játszottam hosszú távon. Ilyen vitába kár bele menni.
0
0
0
0
Funes avatar
Hoppá, na csuzli mit szólsz ehhez ? 😆
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Én meg Fx 8150-ről ( 4,4Ghz) váltottam I5 2500K-ra és az I5 alapon agyonverte az fx-et szal ennyi 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Jó, hát ő fx6300-ról váltott skylake-re persze, hogy szembetűnő a változás, te meg i5 760-ról fx8350-re... A kettő nagyon nem ugyanaz. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Sneaky: Nekem tényleg mindegy. Én i5-760 ról váltottam. Nekem nem csökkent a teljesítmény, hanem nőtt. Csupán ezért fogadtam kétségek közt a dolgot.
0
0
0
0
Sneaky avatar
csuz-li: FX 6300am volt, amit 4.5 GHZ-n használtam. És hidd el ekkora volt a változás 😀

0
0
0
0
Funes avatar
Én is így vagyok pár dologgal. 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Az asztal pont jó méret a fotel meg nagyon kényelmes igaz egy kicsit már elnyűtt, de úgy hozzám nőtt már! 😀

És nem menőzésnek szántam. 😉
0
0
0
0
Funes avatar
akkor teszek bele még egy 980 Ti-t azt kész!

Tényleg nem izgat...😊
A menőzés nem valami szimpi dolog, de mielőtt belepakolsz még egy 980 Ti-t, azelőtt valami normális asztalt meg fotelt beszerezhetnél mielőtt összeroskad mind a kettő. 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Bud: Egy játék tesztjéből vonsz most le következtetést? Egyébként tényleg nem izgat a dolog mert ha több kettőnél, akkor teszek bele még egy 980 Ti-t azt kész! 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Hát, azért elég ciki, hogy egy 100k-val olcsób R9 390 jobbat nyújt az "isteni" 980 Ti-nél Dx12 alatt. 😊
Nekem biztos bökné a csőrömet, hogy egy vagyont költök gépre még se nyújt többet, mint amennyivel drágább...
Gondolom nem is izgat a dolog... 😂 😆

Spoiler!
Nyugi, csak szívom a véred ! 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Bud: Itt nincs semmilyen béka! Még úgy sincs nagyon ellenfele a Gtx 980 Ti -nek! És az én gépemben eddig sem volt Ati kártya és eztán sem lesz! 😆
0
0
0
0
Funes avatar
Zoli látom nehéz lenyelni a békát. 😆
Most Egyenlőre úgy néz ki, hogy kártyából jobb választás az Amd. 😀
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Én nem azt mondom,hogy az FX ár/teljesítmény arányban nem jó.DE egy Skylake I5-röl I7-re váltani lehet olcsóbb lesz,mint platformot váltani.Mondjuk FX-Zen,amiről semmit sem tudsz.Se ár se teljesítmény.
De lehet benne bízni mint a lottóba.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Bud-Fckn-Spencer:Hát azért én nem félek ettől a nagy belassulástól! Csak meg birkózik valahogy vele a configom! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem senki sem javasolta hogy cserélje le az intelt és az amd most csúcsra fog törni... hanem olcsó pénzből egész korrekt teljesítményt lehet majd kapni ha ez a tendencia folytatódik.
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Bud-Fckn-Spencer:+1
Most akkor mindenki cserélje le egy 2012-es 8...FX-re a processzorát mert akkorát ütött DX12-vel.
Olvasgatom,sőt élvezem ezeket a vitákat.Intel fan vs AMD fan.
Pár nap alatt az AMD a favorit?
Besz@rás.
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem még korai örülni, még csak pár játék van ami kamatozik ebből, de mint mondtam, ez igencsak biztató, ezért ajánlom jelenleg az fx 8300-at ha olcsón akarsz jó gépet! 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Basszus ez alapján jobban megéri egy full Amd-s konfig olcsóbban... Hihetetlen az is, mondjuk várható volt, hogy az Nvidia kártyák vissza "lassultak" Dx12 alatt !
Ez alapján erősen elgondolkozom megéri-e Intel+nvidiába fektetni, mert eddig nagyon úgy néz ki, hogy nem..
Még megvárok 1-2 játékot és ha ott is hasonló eredmények születnek, akkor szépen átgondolom, hogy nyárra milyen gépet rakjak össze. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Bud-Fckn-Spencer:
70%-ot gyorsul DX12 alatt

[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
Azt leszögezném, hogy én nem az fx-et állítottam szembe a skylake i5-el, hanem mint a 37ezres árkategóriás előnyeit szem előtt tartva ajánlom. én a 1150 vs 1151 socket témában ajánlom inkább a 1150-et a skylakkel szemben.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Sneaky: fx-4-hez képest, mert ekkora változást mással nem nagyon tudok elképzelni... 😀
manyikati: a dx10-11 meg kettőig, mégis ki lehet vele használni 8 szálat. Azért játékok alatt, már ha nem 3-4 éves, vagy régebbi a játék, amit eleve csak maximum 4 szálra írtak, akkor az i7 jobban teljesít, mint az i5. Az, hogy négy, vagy hat magig skálázódik, nem azt jelenti, hogy a többi mag csak áll, hanem azt, hogy a dx feature-ök számítása ennyi szálon történik, miközben a többi szál foglalkozhat az egyéb számítási feladatokkal. Abban viszont teljesen igazad van, hogy a VGA a sokkal fontosabb. (Ezért nem képzelhető el akkora fps különbség, amit Sneaky írt...)
0
0
0
0
Sneaky avatar
Bronson: FX -ről váltottam i5 6600K-ra. CS:GO-ban 100FPSel nőtt a dolog. Más játékokban 20-30 FPS a különbség. Nem mindegy 😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Szerintem ahogy eddig is , ezután is a VGA-n lesz a hangsúly .
Tudtommal a DX12 is csak 6 magig ( szálig ) skálázódik.
Tehát ha van 4 erősebb magod akkor nem leszel lemaradva.
Az I7-ek meg ugye mind 8 szál minimum 😀.
0
0
0
0
Funes avatar
Basszus annyira írjátok, hogy az Fx jól produkál a Dx12 miatt küldjétek már azokat a teszteket !!!
Kezdek elcsábulni mindjárt összeállítok magamnak egy Amd-s konfigot.. 😊 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
danee23: hát én sem éppen osztom a nézeteid... fx8xxx nem jó win10 mellé? pedig pont hogy ez után éri majd meg, mivel ha minden jól megy, elkezdődik a dx12 kiterjesztése, és az eddigi tesztek igencsak kecsegtetőek... de természetesen az amd-ről van szó, nem tudni még mi lesz a zenből is... 37k a 8300fx, azért a pénzért meg mondj egy procit ami jobb teljesítményt nyújt... a skylake szerintem nem éri meg, azt sem értem aki játékra vesz gépet, minek erőlteti... a ddr4 miatt? elhanyagolható. lehet olcsó az a ram is, viszont egy normális atx skylake lap, ami nem full fapdos 24-25k körül kezdődik... persze valakinek elég egy két slotos microatx lap is, de ha egy generációt visszamész, jobbat lehet kihozni. a fogyasztást is említed, ami szerintem még mindig tárgytalan, az a pár watt most kit izgat, komolyan...?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: Hát őszintén én inkább az i7, ha nincs pénz, akkor fx-et mondanám. Némileg visszautalva az előzőre: ugye nekem az előző processzorom egy rövid ideig egy i5-760 volt. Jó, az is igaz, hogy a 760 nem egy mostani generáció, még csak "próbaverzió" volt. Mikor lecseréltem, még win7 volt az oprendszer (tehát már ott is, nemhogy a win10-en...), azt tapasztaltam, hogy a játékok közül, amik nem használtak 8 magot, csak négyet, nem volt igazán különbség, viszont azoknál - és ma már ugye ez a többség - amik 8 magot használtak, érezhetően jobb lett a teljesítmény. Tehát, ha régi játékról beszélünk, akkor mindegy, hogy i5, vagy fx (gyanítom mindegy az i7 is), viszont az újabbaknál már nem is kérdés.
0
0
0
0
Funes avatar
koti93
Ha van pénz, akkor i5-öt vegyél, ha nincs akkor az FX is megteszi !
Röviden tömören így ennyi. 😀

Spoiler!
Amit pedig danee mond, azzal sajna nem tudok egyetérteni...
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Egy csomó játék kihasználja a 8 magot. Már win7-es is így volt. Win10 meg kifejezetten javulást hozott, mert az energiagazdálkodás miatt ugye lekapcsolnak magok. A win7-nál minden második mag kapcsolt le, míg a win10 komplett modulokat kapcsol le és így eleve sokkal jobb a teljesítmény. Az AMD vs Intel fórumon belinkeltünk néhány mérést. Nekem pl a CPU-m sokkal jobban teljesített, mint ami a tesztprogram oldalán van. Kicsit utána jártam, hogy miért van ez így és arra jutottam, hogy azért, mert a teszteredmények jó része még win10 előtt került fel az oldalra és a win10 ennyivel többet tud. (Az oldalon 8950 ponton van jelezve (i7-980 környéke), míg az én mérésem 15317 pontos, ami az oldal alapján úgy az i7-4960X és az i7-5960X között van. Ez persze nem releváns eredmény, inkább azt mutatja, mennyivel jobban kezeli az fx-eket a win10)
0
0
0
0
danee23 avatar
Milyen i5?
Sandy bridge-set olcsón kapsz már használtan, de ahhoz mondjuk kisebb a választék új lapokból.
Milyen operációs rendszert akarsz használni?
Én WIN10-et már nem használnák sem AMD FX-el(ha meg nem DX12 hanem régebbi akkor minek 8 mag?) sem Sandy-/Ivy bridge-el(mert ezek az alaplapok hivatalosan nem támogatják). Haswell meg Skylake közül meg jobban megéri már Skylake, allíg drágább, DDR4 is allíg drágább, érdekes a fogyasztása és az ára is a legolcsóbb Skylake i5-nek.
Röviden: jelenleg a Skylake a legkompatibilisebb platform WIN10-el és mivel a jövőben minden arra tolódik érdemes abba fektetni, vagy megvárni Zen-t.
0
0
0
0
Bronson avatar
attól függ hogy mennyi a keret... 37k jelenleg, az fx 8300 ami nagyon jó ár/érték arányt képvisel jelenleg! a directx 12 meg eddig elég bíztató eredményeket mutat, szóval én azt is nyugodtan ajánlom.
0
0
0
0
no avatar
Amd 8 magosat vagy Intel i5 érdemes vásárolni?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció