Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
most néztem két amd procit!
AMD Fx8350 és amd fx 9370
Most ezek is ugyanugy megbizható időtálló procik vagy vegyek akk i5-öt?
Már ez is off amit most írunk. én itt be is fejeztem.
Az nem pletyka, hogy jön az új széria.
Menjetek a VGA-rol mindenbe oda én is raktam linket fejezzétek be az off-ot
És valószínűleg az árak sem fognak úgy változni, ahogy azt szeretnénk, de mint mondtam várok még egy kcsit hogy fog alakulni az Nvidia szoftveres teljesítménye a Dx12-vel, mert eddig sajna úgy néz ki az Amd a befutó a processzorról nem is beszélve, szóval, ha ugyanazt a teljesítményt tudom elérni 50-60 ezer forinttal olcsóbban, akkor minek dobjak ki annyi pénzt az ablakon. 😀
Eléggé meglepett, hogy az Amd procik is jóval jobban teljesítenek, mint azt vártam...
Egyébként úgy érzem, hogy most az i5 plusz r9 390 a jó párosítás, igaz avval nem sok pénzt spórolnék!😀
amúgy miért érinti az Bud vásárlását? 😃 gondolom piszok drága lesz ez is, a többi ár meg nem hiszem hogy fog emiatt ingadozni, főleg nem megjelenés utána hónapokban...
Bud-Fckn-Spencer8
2016. 03. 17. 20:13:39
Nyárra azért vedd számításba ezt is:
http://pcworld.hu/hardver/a-geforce-x80-lesz-az-nvidia-uj-csucskartyaja.html
Tegnap még Guru3D-n láttam, de lám most már magyar oldalon is megjelent
És nem menőzésnek szántam. 😉
Tényleg nem izgat...😊
A menőzés nem valami szimpi dolog, de mielőtt belepakolsz még egy 980 Ti-t, azelőtt valami normális asztalt meg fotelt beszerezhetnél mielőtt összeroskad mind a kettő. 😀
Nekem biztos bökné a csőrömet, hogy egy vagyont költök gépre még se nyújt többet, mint amennyivel drágább...
Gondolom nem is izgat a dolog... 😂 😆
Spoiler!
Most Egyenlőre úgy néz ki, hogy kártyából jobb választás az Amd. 😀
De lehet benne bízni mint a lottóba.
Most akkor mindenki cserélje le egy 2012-es 8...FX-re a processzorát mert akkorát ütött DX12-vel.
Olvasgatom,sőt élvezem ezeket a vitákat.Intel fan vs AMD fan.
Pár nap alatt az AMD a favorit?
Besz@rás.
Ez alapján erősen elgondolkozom megéri-e Intel+nvidiába fektetni, mert eddig nagyon úgy néz ki, hogy nem..
Még megvárok 1-2 játékot és ha ott is hasonló eredmények születnek, akkor szépen átgondolom, hogy nyárra milyen gépet rakjak össze. 😀
70%-ot gyorsul DX12 alatt
[LINK]
manyikati: a dx10-11 meg kettőig, mégis ki lehet vele használni 8 szálat. Azért játékok alatt, már ha nem 3-4 éves, vagy régebbi a játék, amit eleve csak maximum 4 szálra írtak, akkor az i7 jobban teljesít, mint az i5. Az, hogy négy, vagy hat magig skálázódik, nem azt jelenti, hogy a többi mag csak áll, hanem azt, hogy a dx feature-ök számítása ennyi szálon történik, miközben a többi szál foglalkozhat az egyéb számítási feladatokkal. Abban viszont teljesen igazad van, hogy a VGA a sokkal fontosabb. (Ezért nem képzelhető el akkora fps különbség, amit Sneaky írt...)
Tudtommal a DX12 is csak 6 magig ( szálig ) skálázódik.
Tehát ha van 4 erősebb magod akkor nem leszel lemaradva.
Az I7-ek meg ugye mind 8 szál minimum 😀.
Kezdek elcsábulni mindjárt összeállítok magamnak egy Amd-s konfigot.. 😊 😆
Ha van pénz, akkor i5-öt vegyél, ha nincs akkor az FX is megteszi !
Röviden tömören így ennyi. 😀
Spoiler!
Sandy bridge-set olcsón kapsz már használtan, de ahhoz mondjuk kisebb a választék új lapokból.
Milyen operációs rendszert akarsz használni?
Én WIN10-et már nem használnák sem AMD FX-el(ha meg nem DX12 hanem régebbi akkor minek 8 mag?) sem Sandy-/Ivy bridge-el(mert ezek az alaplapok hivatalosan nem támogatják). Haswell meg Skylake közül meg jobban megéri már Skylake, allíg drágább, DDR4 is allíg drágább, érdekes a fogyasztása és az ára is a legolcsóbb Skylake i5-nek.
Röviden: jelenleg a Skylake a legkompatibilisebb platform WIN10-el és mivel a jövőben minden arra tolódik érdemes abba fektetni, vagy megvárni Zen-t.