4 GB memória probléma
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni ugyanis lenne egy kis problémám. Van nekem összesen 4 GB KINGMAX DDR 2 1066 MHz-es memóriám. Külön-külön vásároltam a modulokat (mármint időben) anyagi okokból. Adott egy Dual Chanelles Gigabyte alaplap amibe bele szeretném rakni ezt a 4 modult. A problémám az lenne, hogy 2 GB-ig nagyszerűen működik a dolog, bármely 2 modullal (tehát nem hibás egyik sem), de mihejst 3 vagy 4 db-ot rakok az alaplapomba nem működik a dolog. Nem tudom még a BIOS-t se behozni (mivel még addig se jut el a fojamat), hátha ott megtudnék vmi okosságot.
A konfiguráciomat leírom hátha az segítene vmit:
Core 2 Duo E5200
Gigabyte GA-EP31-DS3L
2x1 GB KINGMAX DDR2 1066MHz RAM (ugye ezt szeretném bővíteni)
Zotac GeForce 9600 GT 1 GB (DDR3)
300 GB Maxtor Winchester
400 W Codegen táp
Pioneer DVD RW
Hát ennyi lenne a problémám. Ha tudtok légyszi segítsetek mihamarabb!
A válaszotok előre is köszönöm!
A konfiguráciomat leírom hátha az segítene vmit:
Core 2 Duo E5200
Gigabyte GA-EP31-DS3L
2x1 GB KINGMAX DDR2 1066MHz RAM (ugye ezt szeretném bővíteni)
Zotac GeForce 9600 GT 1 GB (DDR3)
300 GB Maxtor Winchester
400 W Codegen táp
Pioneer DVD RW
Hát ennyi lenne a problémám. Ha tudtok légyszi segítsetek mihamarabb!
A válaszotok előre is köszönöm!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nekem a 4gb ramomból csak 2.5 öt használható azt irja most kezte el de nem tudom miért a windowsom 64 bites és az alaplapi videókártyát is kikapcsoltam valami ötlet?:S
Ha a feltelepített Seven-t nem piszkálod illetve a BIOS-t sem akkor 64-bit-n annyit lát/használ amennyi benne van ...
Szerintem 2x2 Gb a jobb mert ha van még 2 slotod akkor a későbbiekben még tudod bővíteni 😀 Egyébként szerintem érezhetetlen a különbség.Tapasztalatból mondom 😀
Köszi😀 valószínű majd lecserélem 😀😉
Helló! Nekem is 4 GB Ram-om van de azt irja, hogy csak 3 GB használhatok, ez miért van. valaki tud segiteni,hogy 4 GB-val mennyen és nem 3??? Elöre is köszönöm 😀
4gb hoz már 64 es kell😀
Helló! Nekem is 4 GB Ram-om van de azt irja, hogy csak 3 GB használhatok, ez miért van. valaki tud segiteni,hogy 4 GB-val mennyen és nem 3??? Elöre is köszönöm 😀
32 bites OS-ed van ugye? 😊
Légyszi segítsen valaki......mert ez már érthetetlen...megint ram probléma
Giga p55 ös lap volt 2x2 giga kingston ramom....melléraktam még 2x2 őt..
a rendszer: telepített ram 8gb, ebből használható 4 gb...hogy a pi...ba lez 8gb ramom.....??????????????????
Ne írd mindenhova már ezt a problémád..Segítség kezdő vagyok topicba már lett rá válaszolva!
Pedig leírom, itt olyan sok hardvertudós van.........
Légyszi segítsen valaki......mert ez már érthetetlen...megint ram probléma
a rendszer: telepített ram 8gb, ebből használható 4 gb...hogy a pi...ba lez 8gb ramom.....??????????????????
Ne írd mindenhova már ezt a problémád..Segítség kezdő vagyok topicba már lett rá válaszolva!
vga memóriával együtt ismer 4gb-ot... ha 1gb-os vga-d van, akk 3gb-ot fog felismerni. Legalábbis én így tudom😉
a32 bites xp csak 2 gb ot ismer fel max 3 at a 4gb hoz már 64bites oprendszer kell
na akkor meik kettö mert azt mondod 5 ramod van 4 a gépbe és egy 533 as most meik 2 a jó?
baja nem lessz a gépnek csak nem fogja látni nem használja majd
meik kettő?
Hát a 400Mhz-es amiből most 4 van benne meg van nekem egy 533Mhz-es amit még nem raktam bele(Kingston az összes)
Az alaplapomba meg pont ez a kettő jó!
Nincs válasz!😆
bocsi nem küldte el de amugy tényleg nehéz felfogni mit magyarázol😃
de a választ asszem már megkaptad
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy az 1600-as ramoknak 9000mb/s nál többet kellene olvasni nem? És csak 6800-at ír 😕csak azért mert majdnem az 1066-osom olvasott ennyit.
Előre is köszi!
Az azért van,mert AMD a konfigod.Nincs azzal semmi gond.Időzítés gondolom 9-9-9-24 és 2T
Szabcsi:Elolvastam 10x mit írtál,hogy felfogjam:Fogalmazás 1-es .Szóval az alaplap 400 és 533 MHz-s lapokat kezel.4 darab 1GB 400-as ram van a gépedben,és az egyiket ki akarod cserélni az 533MHz-es ramra.Nem lesz semmi baja a gépnek.
32 bites oprendszer 3.21 GB-ig kezeli a ramot.Ha 24GB RAM-ot teszel bele,akkor is csak 3.21 et fog látni.
vga memóriával együtt ismer 4gb-ot... ha 1gb-os vga-d van, akk 3gb-ot fog felismerni. Legalábbis én így tudom😉
a32 bites xp csak 2 gb ot ismer fel max 3 at a 4gb hoz már 64bites oprendszer kell
na akkor meik kettö mert azt mondod 5 ramod van 4 a gépbe és egy 533 as most meik 2 a jó?
meik kettő?
Hát a 400Mhz-es amiből most 4 van benne meg van nekem egy 533Mhz-es amit még nem raktam bele(Kingston az összes)
Nincs válasz!😆
meik kettő?
meik kettő?
meik kettő?
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy az 1600-as ramoknak 9000mb/s nál többet kellene olvasni nem? És csak 6800-at ír 😕csak azért mert majdnem az 1066-osom olvasott ennyit.
Előre is köszi!
Szia!
Ez függ az alaplaptól is. Nekem pl eredetileg 1066 MHz-re állította őket,és kézzel kellett a BIOS-ba 1333-re tennem.
Előre is köszi!
Win xp 32 bites rendszerem van, és azt írja,h max. 4Gb
Ha belerakok 4Gb-t akkor mennyit fog felismerni?
ez miért van ?
Nos kérdés az alaplapomba szeretnék memóriát tenni és csak 2 foglalatos 2x2 gigára gondoltam és az lenne a kérdésem h hány mhz-eseket bírna el max ?
Ha valaki tudna segíteni az jó lenne ! 😀
*Javítva: 1066oc-t ír ! milyen megbízható de olcsó memóriát tudtok ilyenből ajánlani ?
Ha szeretnéd kihasználni mind a 4gb ramot, akkor 64 bites kellene. Most kb 3,5gb-ost használ a gép. A gép gyorsabb lesz, ha 64 bites programot futtatsz rajta.
Köszi nekem is. 😀
Akkor én is szerzek vhonnan egy 64 bitest. 😃
Ha szeretnéd kihasználni mind a 4gb ramot, akkor 64 bites kellene. Most kb 3,5gb-ost használ a gép. A gép gyorsabb lesz, ha 64 bites programot futtatsz rajta.
akkor 64 bites lesz, köszi a választ 😃
Én ezt nem vágom 😃 Nekem a biosban 4GB ot ír... indításnál 3200 at a winben pedig 4GB bol 3.12 GB használható.. nekem is tíltani kell valamit ? nekem nem integrált a VgA-m
Bemész BIOS-ba -> Advanced -> Primary Graphics Adapter = PCI Express -> Internal Graphics Mode Select = Auto -> DVMT Mode Select = Fixed Mode. Windowsban: Start -> Futtatás -> msconfig -> Rendszerindítás -> Speciális Beállítások -> Maximális Memória ne legyen kipipálva.
Beállítottam,így de semmi változás sajnos amúgy ha a biosban fixre állítoma a DVMT modot akkor lehet választani h 128 vagy 64 melyikre tegyem ?
Ha jól tudom a 64 bites vinydóz több RAM-ot is eszik alapjáratban, igaz?
Kb 200Mb-al,de sokkal gyorsabb a 64 bit,32 már elavult.😜
Lassan jön a Win 8,akkor már a 7 is elavult lesz 😂
A win 8 alfa verziója eléggé hulladék volt. 😜
Szerintem nemsokban külömbözik majd a win7 töl a win8.Lesz benne 1-2 ujitás (bár még nem olvastam utánna h mit is tud majd.).De szerintem még akk is sokan használyák majd win7-et,mert egy olyan jo oprendszer lett,mint anno az XP,a Wista katymaza utánn.Bár én is kiprobálom majd biztos.😆
Elvileg 4 nél több GPU Magot is támogat majd a Win8 😀
(4db 2magos VGA is kezeli majd... ez bisztos) !
Ez mind szép és jó Maximumgame,csak az a baj h a pénztárcám nemtámogat 1nél több GPU magot.😆
Úgy, hogy a 32 bites összesen 4gb ramot tud megcímezni, amibe beletartozik a vga vramja, és az összes cache, ami a gépben van. Tehát, ha a 6gb ramodat ki szeretnéd használni 64bitesre kell váltanod.
Ezt jó tudni!Köszi!
és mikor jön a win8 ?
2012 első és második negyed év.. között...
Szerintem nemsokban külömbözik majd a win7 töl a win8.Lesz benne 1-2 ujitás (bár még nem olvastam utánna h mit is tud majd.).De szerintem még akk is sokan használyák majd win7-et,mert egy olyan jo oprendszer lett,mint anno az XP,a Wista katymaza utánn.Bár én is kiprobálom majd biztos.😆
Elvileg 4 nél több GPU Magot is támogat majd a Win8 😀
(4db 2magos VGA is kezeli majd... ez bisztos) !