Menu
Sonymeans
Szint 19
Sonymeans avatar
((Sony))
20 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 25 napja
7 éve tag
Kingdom Hearts (PS2): A Disney és a Square közös játéka
Írta: Sonymeans, 2013. június 23., játékteszt
Játék: Kingdom Hearts (PS2)

A Világok ajtaja kinyitódott, az emberek nincsenek biztonságban a sötétség egyre nagyobb de hol a \"Kulcs\"? A kulcs nélkül a sötétség eluralkodik mindenki felett.

Röviden a sorozatról

A Kingdom Hearts első része 2002-ben jelent meg a Sqauresoft gondozásában az akkor még fénykorát élő PS2-re. A játék tarolt és kivívta a kritikusok elismerését. Az első rész után még egy nagy gépes és 5 kézikonzolos rész jelent meg, a napokban pedig bejelentették a harmadik részt ami PS4 és Xbox One konzolon fog megjelenni.


A Történetről röviden

A Kingdom Hearts története egy 16 éves (az első részben még 12 éves) fiúról szól akit Sora-nak hívnak. Sora barátaival él békésen Destiny Island-en, gyerekkoruk óta arra vágynak hogy egyszer elmehessenek a szigetről és láthassák a kinti világokat. Eközben a kinti világok bajban vannak és királyuk King Mickey felveszi a harcot azokkal akik ezt tették, gyorsan elrepül és két barátját: Donald kacsát az udvari mágust és Goofy-t a testőrség parancsnokát kéri fel arra hogy keressék meg a „Kulcsot”, (aki Sora lesz) mert csak a kulccsal lehet a világok ajtaját bezárni a gonosztól. A játékkal előre haladva összebarátkoznak és együtt szálnak szembe az ellenséggel, közben pedig kutatják Sora barátait és King Mickey-t.


A Játékmenet

A Kingdom Hearts: Akció RPG játék ezért a harc nem körökre osztott ahogyan a Final Fantasy-ben megszoktuk hanem Real-Time ami még élvezetesebbé teszi a játékot, de ahogy az FF-ben itt is van „Command” menü és varázslat is. Az ellenségre zúdíthatunk tüzet, villámot, vagy szelet is akár, de több száz betanulható képesség és tulajdonság található a Kingdom Hearts-ban, így téve még jobbá a játékot. Mivel RPG ezért a szintlépés sem hiányozhat, főhősünket 100-as szintig gyúrhatjuk fel. Minden szintlépésnél és nagyobb harcoknál tárgyakat, életerő növelés, mágia növelés és Keybladeket kapunk, apropó keyblade főhősünk fegyvere a Keyblade ami képes a világok közti ajtót bezárni illetve ezzel csépeljük az ellenséget, sok fajta keyblade létezik a játékban és ezeket mind összegyűjthetjük. Minden Keyblade-nek van saját tulajdonsága például az egyik csak mágia bónuszt tartalmaz, de van olyan ami életerő, mágia és gyorsaság bónuszt tartalmaz ezért érdemes mindegyiket megszerezni. Minden világban találhatóak kis ládák ún: Treasure Chest-ek amiben: életerő, keyblade, mágianövelő stb található. Ezeket érdemes összegyűjteni mert saját tapasztalatból mondom hogy a játék piszok nehéz és sok a fejtörős feladat.


A Világok


Az első részben 8 Disney és 4 Square által készített világ van.
A Disney világok:
- Wonderland (Alice csodaországban)
- Deep Jungle (Tarzan)
- Coliseum (Hercules)
- Agrabah (Aladdin)
- Monstro (Pinokkió)
- Atlantica (A kis hableány)
- Halloween Town (Karácsonyi Lidércnyomás)
- Neverland (Pán Péter)

Minden világban átállhat az ottani hős a mi oldalunkra és fejlődhet velünk pl Neverland-ben Pán Péterrel darálhatjuk az ellenséget. A Világokban található egy főellenség akit le kell győznünk ezek az adott világban élő gonoszok akiket a filmekből is ismerünk pl: Agrabah-ban Jafar-t kell legyőznünk.

Gummi Ship: Öveket becsatolni!!

A világok közti utazást a King Mickey által otthagyott Gummi Ship-el lehetséges. A Játék elején a világok közti utat végig kell vezetni illetve feketelyukakba is beleeshettünk, de később már megengedhetjük magunknak azt a luxust hogy beépítjük hajónkba a „HyperDrive” nevezetű blockot így csak egy szempillantás és már ott is vagyunk a kijelölt világban. Ha valakinek pedig nem tetszik az alap hajója az megépítheti sajátját kiválaszthatja milyen rakéta legyen rajta milyen páncél védje stb.


Grafika

A Grafika óriási volt 2002-ben az egyik legszebb játék volt PS2-őn. A világok nagyon szépen vannak megalkotva a szereplők textúrái még mai szemmel is gyönyörűek. A szigeten a víz csillog a felhők is teljes egészében ki vannak dolgozva, egy nagy piros pont a Square-nek ezért a nagyon szép grafikáért.


Zene

A játék másik nagy erőssége a zene. A zenéket Yoko Shimomura komponálta és eszméletlen szép csengésű dalokat varázsolt a játékba. Már a főmenüben is az ő által komponált Dearly Beloved szólal meg ami minden Kingdom Hearts játék menüjében megszólal kicsit másképp, legyen az bármelyik rész. A Játék Introjában hallható Simple & Clean cimű dal a megjelenéskor az amerikai top lista első helyén volt és maradt 3 hónapig, a dalt Utada Hikaru énekelte.


Végszó

Összességében a Kingdom Hearts egy nagyon élvezetes és izgalmas játék tele csavarokkal amik még érdekesebbé teszik a történetet, szerintem nem szabad kihagyni az RPG vagy Disney fanoknak mert ez egy nagyon jól sikerült ötlet amit a Square kitalált és nagyon sok van még a sorozatban, nem hiába készül a harmadik része és egy HD verzió ami az első rész a Chain of Memories és a 358/2 Days-t tartalmazza, a hírek szerint szeptemberben érkezik PS3-ra.

Köszönöm hogy elolvastátok az első tesztemet, várom az építő kritikákat hogy a következő még jobb legyen. Sziasztok!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 2
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 06. 23. 11:01:15
#
Nem :) nem arra gondoltam. De nem sokkal a első rész után történt meg az összeolvadás az Enix-el ha jól tudom.
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 06. 23. 10:43:48
#
A Square alatt azt hittem hogy a Square Enix-re gondolsz..... Meg is lepődtem volna ha tényleg arról lett volna szó.
Értékelések
Összes átlaga:
█████████
9
6 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek