Menu
Griffcomrade
Szint 14
Griffcomrade avatar
(GRIFFman)
26 éves, férfi
Dunaújváros
Magyarország
Offline, itt járt 7 napja
8 éve tag
Apache Air Assault teszt
Írta: Griffcomrade, 2011. április 18., játékteszt
Játék: Apache: Air Assault

Régen a Novalogic elkészítette a Delta Force sorozatot ami évekig a toplistán volt. A Delta Force-al együtt megcsinálták a Chommanche sorozatot ami 2001-ben ért véget a Chommanche 4-el. Onnantól egy másik kiadó csinálgatta az Apache sorozatokat Apache Havoc, ilyen Apache, olyan Apache, ipi apache. Na jó az utolsó vicc volt. Most pedig az öveket bekapcsolni mert megérkezett az Activision-tól az Apache Air Assault.

Régen a Novalogic elkészítette a Delta Force sorozatot ami évekig a toplistán volt. A Delta Force-al együtt megcsinálták a Chommanche sorozatot ami 2011-ben ért véget a Chommanche 4-el. Onnantól egy másik kiadó csinálgatta az Apache sorozatokat Apache Havoc, ilyen Apache, olyan Apache, ipi apache. Na jó az utolsó vicc volt. Most pedig az öveket bekapcsolni mert megérkezett az Activision-tól az Apache Air Assault.

Ez mi látvány már?

Ahogy azt a gépigénye is elárulja baromi nagy gép kell hozzá, hogy maxon futhassuk. De ez megérthető mert a grafikája brutális. A fények, a környezet, a részletesség, stb. olyan látványt tár elénk hogy legszívesebben csak nézelődnénk. Na de nem erre való a training. Ajánlatos ezzel kezdeni mert a helikopter fizikáját a legreálisabban akarták megoldani. Nos szerintem sikerült is. Ez már nem olyan mint régen, hogy nyomunk egy hátra gombot aztán pillanatra megáll. Úgy kell tennünk mintha igazi pilóták lennénk. Nézzük mik is vannak még itt!

Jesszus mennyi műszer gomb

Hát a gombokból temérdek van, úgyhogy gamepad-del nem ajánlatos játszani. Van benne egy infra golyószóró nézet (amit a jól ismert COD 4-ben már láthattunk) automatikus flare (rakétaelhárító), rakéta érzékelő, hydra rakéták, ATA (légierő ellen) rakéták és még sorolhatnám. Más pozitívum, hogy nem muszáj leszállni, hogy újratöltsük magunkat, hanem újratölt magától. Na jó persze nem egyhamar.

A fizika óra ehhez képest...

Isteni fizikája van ennek a játéknak. Nem szép ezzel kezdeni de kezdjük azzal mikor leszednek minket. Többféle módon láthatjuk, hogy a helikopterünk darabokra hullik. Leesik a helikopter farka kigyullad a rotor, kilövik a rotor feletti radart, vagy a klasszikus halál a pörögve zuhanás :D. De ne tessék aggódni, mert az ellenséggel ugyanígy el lehet játszani.
Viszont a földi egységek fizikája elég egyszerű és átlagos. Ezt megfigyelhetitek mikor az infra nézetből golyószóróval lőjük a tankokat. A küldetések változatosak. Fákat lőhetünk ki a helyükből, olajkutakat robbanthatunk, védenünk kell egy lezuhant helikopter pilótáit stb.

Ha már ennyit dicsértük

Vannak a játéknak kevés negatívumai. Az egyikről beszéltünk a földi egység mozgásairól ugye, a másik, hogy néhány pályán fölényes túlerőben vannak (tudom minden pályán túlerő van de van amelyikben nagyobb). Nem jó dolog azt látni hogy egy hét fős légitársaság akar minket leszedni. Légi rakétáink is néha használhatatlanok valamikor kettő kell beléjük, miközben nehéz őket el is találni, mert náluk is van flare.

Összegzésképp

Sokat szenvedtem vele az elején de aki megszokja az irányítást, annak hihetetlen nagy játékélmény a jutalma. Annyit még hozzátennék, hogy a játék jól optimalizált. Látvány világa kitűnő még a háború közepette is. A zenékről inkább azt mondom hogy nem a legjobb de nem is rossz inkább a jó és az átlagos között. A fizika kitűnő. Drámai hangulatot fokozhat mikor megsérül a helikopterünk és megpróbáljuk biztonságosan letenni. Én kifejezetten jól éreztem magam a játékkal és akkor is mikor megláttam a játék végét is.

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 8
no avatar
1 éve | 2016. 07. 21. 12:27:25
#
Jó teszt lett!
Norbert09 avatar
6 éve | 2011. 05. 21. 23:14:43
#
Képek nincsenek? :o :-/
Griffcomrade avatar
6 éve | 2011. 04. 19. 16:17:41
#
Tesla GoD: ajánlom kifejezetten.
bandita_96 avatar
6 éve | 2011. 04. 19. 13:24:30
#
ez a jatek nagyon kiraly
Tesla GoD avatar
6 éve | 2011. 04. 19. 13:21:18
#
azzal a játékkal még eléggé elvoltam, jó kis grafja is volt anno, sztem ha lesz gépem ezt is ki fogom próbálni
Griffcomrade avatar
6 éve | 2011. 04. 19. 10:28:05
#
Tesla GoD: uff ezt tényleg elírtam pedig eredetibe van meg és direkt néztam a borítót is XD én vak XD
Tesla GoD avatar
6 éve | 2011. 04. 18. 19:58:52
#
jó kis teszt, azt nem tudom mennyire fedi a valóságot, de hát illik hinni a tesztelőnek. amúgy találtam egy dátum elgépelést(gondolom), a comanche 4 2001es, nem 2011es
jasko avatar
6 éve | 2011. 04. 18. 19:55:20
#
jó teszt :)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
6 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek