Menu
Oliver griff kombó
Gépigény.hu, 2015. augusztus 21., játékteszt
Játék: Gryphon Knight Epic

A Gryphon Knight Epic egy shoot \'em up műfajú - vagyis lődd ami mozog - és fantázia stílusú játék, amely tudtommal a 3 fős brazil Cyber Rhino Studios első munkája.

A Gryphon Knight Epic egy shoot 'em up műfajú - vagyis lődd ami mozog - és fantázia stílusú játék, amely tudtommal a 3 fős brazil Cyber Rhino Studios első munkája. Főszereplőnk Oliver, aki egy griff, Aquila hátán repülve lövi halomra a szomszédos világrészeket megbolygató ellenfeleket, amíg egy önmaga sötét kísérteteként bemutatkozó árny nyomába ered. Változatos helyszíneken, változatos ellenfelekkel lesz dolgunk kalandunk során.

Egy hosszú, megszokott sablonoktól nem mentes bevezető és rövid tutorial után belevethetjük magunkat a jobbra és balra lövöldözésbe, ugyanis a játékban a pálya által megszabott utunktól függően és az érkező ellenségek irányára reagálva válthatunk jobb és bal oldali scrollozás között. A pályákon található pár kereszteződést is ilyenkor választhatjuk meg, hogy merre indulunk tovább, ennek hála teljesen csőszerűek a pályák, sőt néhol úgymond rejtett pályarészek is vannak. A pályák végén boss harcok nehezítik a dolgunkat, amelyekkel csak a legkönnyebb módban volt szerencsém találkozni, de így is tartogattak kihívásokat.

A készítők szerencsére kicsit tovább gondolták a játékmenetet, gyűjthető pontokat és a képességet befolyásoló kristályszerűségeket dobhatnak a lelőtt ellenfelek. A gyűjtött pontokat elkölthetjük a boltban fegyverfejlesztésekre, a piacon pedig dolgokra, italokra és minket segítő apródokra. Plusz pontot ér részemről, hogy a Compedium menüpontban listát és rövid leírást találhatunk a karakterekről, az ellenfelekről, helyszínekről. A grafikai stílus egyszerű és egységes, de nem teljesen egyedi, ugyanez igaz a hang részére is, de a játékmenet kárpótol, ami az én tapasztalatom szerint jól kiegyensúlyozott. A grafikáról még annyit, hogy akár 640x480-as felbontáson is játszhatjuk a játékot.

Én bátran ajánlom a Gryphon Knight Epic játékot annak, aki kicsit is szereti ezt a műfajt, nem vagyok szakértője, de jól szórakoztat, és ez a lényeg. A készítőkhöz szólva: első játéknak tökéletes, és remélem ez még csak a kezdet, és még hasonló jó játékokra számíthatunk tőlük.

Rövid vélemény:
Bátran ajánlom a Gryphon Knight Epic játékot annak, aki kicsit is szereti ezt a műfajt, jól szórakoztat, és ez a lényeg. A készítőkhöz szólva: első játéknak tökéletes, és remélem ez még csak a kezdet, és még hasonló jó játékokra számíthatunk tőlük.
Értékelés:
Grafika:
██████████
7
Hang:
██████████
5
Design, művésziesség:
██████████
4
Zene:
██████████
5
Játékélmény:
██████████
8
Újítások, ötletek:
██████████
4
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
6
Történet:
██████████
7
Nehézség:
██████████
7
Összességében:
██████████
7
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 2
no avatar
1 éve | 2016. 07. 27. 18:30:12
#
Remek teszt lett!
matany001 avatar
2 éve | 2015. 08. 22. 13:28:25
#
Rendes kis teszt lett, amúgy is ki akartam próbálni, de így már jobb, hogy valakinek van véleménye is a játékról. :)
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
3 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek