Menu
Második evoföldi kaland
Gépigény.hu, 2015. augusztus 28., játékteszt
Játék: Evoland 2

Az Evoland 2 egy érdekes RPG. A játék sajátossága, hogy a történetben előre haladva egyre több játékműfajt vonultat fel, így téve változatossá a látványvilágot és érdekessé a játékélményt.

Az Evoland 2 egy érdekes RPG. A játék sajátossága, hogy a történetben előre haladva egyre több játékműfajt vonultat fel. A játék ilyen változása nagyobb helyszín vagy időugrásnál történik, így téve változatossá a látványvilágot és érdekessé a játékélményt. Játék közben felfedezhetjük a játéktörténelem jellegzetesebb műfajait, helyenként még közismert karakterekekel vagy utalásokkal is összefuthatunk. Ezért az Evoland egy nem megszokott RPG.

A történet szerintem eléggé érdekes, időugrásokkal megbolondított kaland, amiben meg kell mentenünk a világot. Egyszerű kis karakterrel vágunk neki a kalandnak, és szépen lassan fejlődünk. Pár társ is segítségünkre lesz a kalandunk során, akiket szintén az a cél mozgat ami minket is, ezért velünk tartanak. Ők úgymond extra képességekkel segítik karakterünket, amelyek számos helyen, többek között a rejtvények megoldásában is nyújtanak nélkülözhetetlen szerepet, amelyekben időnként bele fogunk botlani.

A játékban a humort nagy pozitívumként emelném ki. Aranyosak a karakterek és a legyőzendő ellenfelek egyaránt. A szöveges párbeszédek érdekesek, sok van belőlük, de nem sablonosak. A játék tartalma szerintem teljesen kielégítő, igaz, néha újraéledésnél ismét el kell intéznünk a környező ellenfeleket, de kompenzálásképpen még több pénzt gyűjthetünk. További pozitívum, hogy elnevezhetjük a karakterünket és segítőinket, így a játék folyamán ezen a néven lesznek ismertek, a párbeszédekben is így említik őket.

A játékot grafikailag nehéz kategorizálni a már említett játékmenet változások miatt, de minőségileg egészében megfelelő. A grafikával ellentétben a kezelőfelület és a hangok nem változnak a történet előrehaladtával vagy az időugrásokkal. A kezelőfelület marad pixeles, de amúgy sem fogjuk sokat használni, csak ha esetleg egy-egy tárgyat kell kikeresnünk és átadnunk egy NPC-nek. Ha már a kezelőfelületnél tartunk, akkor meg kell említenem, hogy kissé hiányoltam a küldetéslistát, igaz egy fő küldetésünk van, de pár nap kihagyás után a játék visszarak a legutóbbi mentési pontra, de nem emlékeztet, hogy hol is jártunk a történetben és merre is kellene tovább indulnunk. Ez azért okoz nehézséget, mivel a világtérképen és a helyszíneken szabadon bolyonghatunk. A zene remekül illeszkedik a pályákhoz és a játékmenethez, egy olyan evoland-es hangulatot teremtve.

Azoknak ajánlom, akik egy nyugodt, aranyos, de néhol kihívásokat rejtő játékra vágynak, akik szeretik a változatosságot, azok nem fog benne csalódni.

Rövid vélemény:
Az Evoland 2 egy érdekes RPG. Azoknak ajánlom, akik egy nyugodt, aranyos, de néhol kihívásokat rejtő játékra vágynak, akik szeretik a változatosságot azok nem fog benne csalódni.
Értékelés:
Grafika:
██████████
7
Hang:
██████████
6
Design, művésziesség:
██████████
6
Zene:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
8
Újítások, ötletek:
██████████
7
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
10
Történet:
██████████
8
Nehézség:
██████████
4
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
3 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek