Új Ryzen Threadripper és Ryzen 3 információk

Szerző: xoki | 2017. July 13. | hír | 18 hozzászólás

Az AMD közzétett egy videót, amelyben a cég vezérigazgatója, Lisa Su új információkat oszt meg a Ryzen processzorcsalád utolsó tagjairól. A Threadripper 1920X és 1950X CPU-k ára is kiderült, amelyekről egy gyors teljesítmény tesztet is mutattak.

Az X399-es platform és a Threadripper processzorok kiemelkedő teljesítményre képesek, amelyek augusztus elején jelennek meg. Egy 16 magos és 32 szálas, valamint egy 12 magos és 24 szálas verzió várható. A fenti videóban mindenképpen érdemes megtekinteni a Cinebench-ben elért többszálas teljesítmény eredményeket, mivel kimagasló pontszámot értek el. Összehasonlításképpen az alábbi ábrán feltüntették az Intel high-end termékeinek pontszámát is. A másik képen pedig néhány alapadat mellett az árazás is látható.

A videó elején a Ryzen 3-at is megemlítik, de egyelőre nem sok információt árultak el róla. Kiderült mindkét Ryzen 3 modell alapadata, valamint hogy azok július 27-én válnak elérhetővé.

Mindkét CPU-szériáról az idei SIGGRAPH-on várható több információ.

Hozzászólások: 18
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Danikika94 avatar
Lehet hogy velem van a bajd de még az intel nem is adta ki a 18 magos i9-et szóval még semmi sincs eldöntve. Ráadásul látszik mennyire nem a legjobb az AMD processzor tervezésben.....gyakorlatilag ez a Threadripper CPU 2 s1151-es helyet fog elvenni az alaplapból amit én feleslegesen nagynak tartok...úgy hogy az intel képes mindezt egy AMD-nél sokkal kissebb 2066-os foglalatba bele tenni. Most akkor melyik cég van még mindig előrébb a technológiában? 😀
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Az Intel már ott tart, hogy az AMD t fikázza, hogy rosszak a processzorai, annyira elkeseredett. Szerintem ez mindent elmond a helyzetről.
https://www.youtube.com/watch?v=ctgAzn5Wx8o

Persze még messze vannak attól, hogy "befellegzett" nekik, de a közeljövőben erősen esni fog a piaci részesedésük, és ha nem csinálnak valami érdemlegeset (itt nem egy félévente kiadott értelmetlen új "akármilyen lake" architektúráról beszélek), akkor hamar gondban lesznek.

Bár a desktop piacon nem sikerült jobb IPC jű procikat csinálni az AMD nek a core I sorozatnál, magasabb mag/szál számmal, jobb árazással és minőségibb kivitellel (gondolok itt a hűtési technikákra) a Ryzen jobb alternatívát nyújt. Az emberek nehezen fogadják be a változásokat, és amíg az él a fejükben, hogy az intel a jó mert eddig így volt, addig lesz még létjogosultsága egy i5 ösnek. I3 nak már most sincs, az intel saját maga ölte meg a pentiummal. Azonban ez a tudat szép lassan kivész, és akkor ennyi volt a móka a core I sorozatnak. Egyedül a top i7eseket lesz értelme venni a hardcore gamereknek.

Ami a szerver piacot érinti az AMD infinity fabric technológiája messze sokkal jobb architektúra gyártási szempontokból, mint az intelé, így nem tud az intel árversenyt tartani az AMD vel. Itt egyelőre egyértelműen az AMD nyer. + jobb TDP ket ígérnek, ami a szervereknél különösen fontos.

Végül pedig örülök hogy Ryzent vettem, nem bántam meg, még úgy sem, hogy sajnos drágán sikerült hozzájutnom.
0
0
0
0
💬 7
Fukoshi avatar
@Mesterlovesz: Én személy szerint akkor fogok venni Ryzent, amikor elmegy a Hype körülötte, kicsit olcsóbban hozzá lehet majd jutni, és addigra jobban optimalizált alaplapok is lesznek. Addig is jó ez a 8000Ft-os I5 😃
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Fukoshi: Én annó 80k ért vettem az 1600 amat, ami most 65k körül kapható. 80 ért se bántam meg, de 65 ért abszolut jó vétel. MSI B350m mortar alaplapot használok, 8 giga Corsair vengeance rammal, semmiféle stabilitási gondom nincsen jó 2 hónapja. A bios kb május elején lett frissítve. Azóta lehet van még újabb is. 2666 Mhz en fut a ram probléma nélkül cl 14 es időzítés mellett. Semmiféle optimizálási gondot nem észleletem. A gyári hűtő alapjáraton hangtalan, 100% on pörgetve a procit is halk, ekkor az alap 60fokos hőmérséklet 70 fok köré megy fel. Semmi negatívot nem tudok mondani. Ha tervezel újítani, szerintem nyugodtan belevághatsz, nem fogsz csalódni.
0
0
0
0
Fukoshi avatar
@Mesterlovesz: Ez őszintén azon is fog függeni, hogy mennyire lesz erős a Ryzen 3, és ahhoz képest mennyibe fog kerülni, mivel játékokon kívül semmi másra nem használom a gépet, a 4 mag tökéletes, még a 8 szál is lehet túlzás (jólvan GTA V kihasználja blablabla, DX12 is jobban jár blabla), de lehet a végén beszerzek egy újabb I5-öst(vagy egy 6600k, vagy 2500k, attól függ mennyim lesz, vagy melyiknek lesz jobb ár/érték aránya Ryzen 3 vagy I5), viszont az RX570-580 jónak látszik, és egy kicsit többet beleölök a 8GB VRAM-ba, hogy az életbe ne legyen vele gondom. De először ahhoz még pénz kell szóval ráérek 😃
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Fukoshi: Amikor én vetzem az rx 480 8gb akkor 30000ft-tal volt olcsóbb mint a gtx 1060 6gb. Tesztekben kb azonosnak mutatkozott. Ott a drictx 12 a windows 10hez (ha van/lesz olyanod). Rx 580 valószínű jó vétel.
Viszont a procikkal nem tudom mi a helyzet. Sajnos az én fejemben is az van hogy az amd sokat fogyaszt és melegít. Meg hát az érdekelne játékok alatt melyik éri meg jobban. Kevesebb szál magasabb frekvencián(így mondják?) vagy több szál kevesebben (ami szerintem most a ryzen). Meg a játékok mégis mennyit használnak ki? Pl az i7esek nagyobb része 4 mag 8 szál ,de van olyan aki 6 mag 12szálassal nyomja. És nem is magyon tudom hogy tényleg csak a szálak száma a különbség az i5 meg i7 között?
Mindenesetre jó hallani hogy fejlődik az amd gőzerővel mindkét fronton. 😀
0
0
0
0
Fukoshi avatar
@Andris18: I5 és I7 között, 4 mag 4 szál helyett, 4 mag 8 szál, kicsit jobban tuningolható, nagyobb cache, viszont az is már csak arra jó ha videót csinálsz, vagy felveszel, egy játéknak bőven elég a 4 mag 4 szálon, sokszor még jobban is megy egy játék pl.: I5 6600k vs I7 6700k, és az I5 néha több FPS-t produkál (mivel ott 1 magnak 1 szálra kell fókuszálnia, és a játék max 4-et "lát".
Persze Cinnebench-en mutogathatja magát az ember hogy I7-es sokkal jobb, de az a program kihasználja az összes processzormagot.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Fukoshi: -Na ez kicsit meglepett hogy néha az i5 a jobb mert álatlában ajánlott gépigénynél az i7 szerepel.

-Láttam régebben hogy a proci mellé a GHz is volt írva és hogy AMD-nek mindig feljebb kellett kúsznia.

-Akkor mostanság/eddig négy magra koncentrálódik a játékipar? Mert akkor az Intel i5-je még mindig jobb 7600K 3,8GHz, ryzen-ben meg "csak" 3,6GHz 1800X/1600X és 3,5GHz 1500X. Mondjuk nem értek a felépítésükhöz, lehet legjobban a játéktesztek mutatják ezt meg Spoiler!
-amik nem tudni milyen procira vannak optimizálva-
, hogy lehetnek egyenrangúak.
0
0
0
0
no avatar
@Andris18: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Andris18 avatar
@HunSanyiX: Sajnos kihasználtság nem volt feltüntetve.
Köszönöm a kifejtett választ! 😀
0
0
0
0
wiza avatar
Ez mááár olyan unalmas 😶
0
0
0
0
Infi avatar
Innen az Intelnek befellegzett 😀 ezt mar reg lehet tudni elavult a magjuk van jobb elkell fogadni kesz. es igyis nagy bortanyok voltak mar intelnel es lesznek is oc zott modelleket adnak ki uj nevvel 😀
0
0
0
0
💬 5
Fukoshi avatar
@Infi: Néha segítenek vagy magadtól találsz ki ilyeneket?
Nem intel fanboyoskodni akarok, de attól, hogy a Ryzen itt van, az intel-é még mindíg 80+% Marketshare, persze 2,2%-al nőtt, de még mindíg el van maradva, meg a másik, tegyük fel intelnél jobb lesz a Ryzen asztali gépbe, de ha jól tudom, alaplapokba, telefonokba, kisebb dolgokba még mindíg az intel uralkodik, persze elvileg azon is dolgoznak, szerver processzorokat is elkezdenek gyártani, de ez még csak 1 lépés, itt elmondani hogy az intelnek befellegzett, olyan mint az mondani hogy megmásztad a Mount Everestet, miközben csak ráléptél a szélére.
0
0
0
0
Infi avatar
@Fukoshi: intel fanboy 😀 nem kepes elfogadni hogy az amd is kepes valamire 😀
0
0
0
0
Fukoshi avatar
@Infi: Kérlekszépen alásan, hol írtam azt hogy az AMD nem képes valamire? Ha képes lennél feldolgozni az olvasottakat, a lényege az volt: AMD-nek lehet most jobban megy, 2,2%-al nőtt a marketen, viszont még mindíg messze vannak az Inteltől. Persze lehetséges, hogy ők fogják uralni a piacot, de nem hiszem hogy ezt ma, vagy holnap, 5-10 vagy 10-20 év kellene ahhoz, ilyen fejlesztésekkel, hogy egyáltalán beérjék.

AMD fanboy, menjél és nyalogasd az 50 000Ft-os, 125W-os kemencédet, amit még egy 18000Ft-os I5 2500K(95W) is otthagy.
0
0
0
0
gaborw avatar
@Fukoshi: A lényeg, hogy versenyképes terméket rakott le, jó alternatíva! Intelt nem fogja beelőzni, nem is céluk! Legyen végre profit, tudjanak tovább fejleszteni, megerősödjön a cég! Jó uton indultak el! Ennyi a lényeg, semmi több!
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@Fukoshi: Csinálj jobb procit mint az Amd dobd piacra megnézzük hányan fikázzák netzseni.
0
0
0
0
FoxX avatar
Csak úgy fossák a procikat...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció