Telemetrikus adatgyűjtőt tartalmaznak a legújabb Nvidia driverek

Szerző: xoki | 2016. November 07. | hír | 6 hozzászólás

Az már köztudott, hogy a GeForce Experience gyűjti a felhasználói adatokat, játék adatokat, valamint a hardver adatainkat. Viszont az teljesen újdonságnak számít, hogy ezt már beletették a legújabb illesztőprogramjaikba is.
Maga a telemetria, mint fogalom, nagy távolságú adattovábbítást jelent, amely folyamatosan méri és küldi az információt a mért eszközről, jelen esetben az Nvidiának. A Windows 10-ben is hasonló adattovábbítás van jelen, ahol az adatok visszajelzésekre és diagnosztikára szolgálnak a Microsoft számára.

Jelenleg semmit nem tudni arról, hogy konkrétan milyen adatokat gyűjt az Nvidia. Lehetséges, hogy csak az összeomlásokat és a hibákat figyeli, ezért a crash dump fájlok jutnak el hozzá, de akár mást is figyelemmel kísérhet. Az egyetlen, aki el tudja mondani, hogy mely adatokat gyűjtik, az csakis az Nvidia.

A MajorGeeks közzétette, hogyan tudjuk ezt kikapcsolni, ha valakit zavarna: Link

Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
A win is gyűjt telemetrikus adatokat, a Mac is, az AMD is és az Nvidia is. Ezek szükségesek a termékek, driverek fejlesztéséhez, nincs is ezekkel gond, gyakorlatilag a mi érdekünk is, hogy egyre jobb szolgáltatást kaphassunk a pénzünkkért. A különbség annyi, hogy az Nvidia felhasználói feltételei között az is szerepel, hogy ezt átadhatják harmadik félnek reklámcélból. Mivel az experimence regisztrációt is kér, így személyhez köthetővé válnak ezek az adatok, ettől lesznek marketing szempontból is értékesek. Amúgy ha nem használja valaki az experimenc-et, úgy az adatok csak hibajavításra, termékfejlesztésre alkalmasak amúgy is. A többiek felhasználási feltételei ezt nem teszik lehetővé, nem is gyűjtenek olyan személyes adatokat, mint az experimence, ami az elindított szoftvereket és azok futási idejét is elküldi többek közt.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Ezt a megfigyelos paranoiat soha nem ertettem. Mit latnak? Hogy hany fps-sel megy a gta5, hogy irom a baratnomnek hogy szeretem, hogy merre jarok munkaba, hogy noverke pornot nezek? Es??? Kit erdekel?
0
0
0
0
sean avatar
Ha valakiről tudni akarnak valamit az ma már sokféle módon megoldják. Remélhetőleg az Nvidia csak a fejlesztéshez szükséges adatokat 'lopja', de ha az androidos telefonokat nézzük ,akkor ott is szinte az összes alkalmazásnak vagy játéknak kell hozzáférjen az adatokhoz vagy a tartózkodási helyhez. Na meg ott vannak a műholdak is amikről bárkit megfigyelhetnek ha akarnak, és még sok dolog amiről a nyilvánosság nem tud.
0
0
0
0
Krissz avatar
Szerintem az alkalmazások 50%-a minimum, gyűjt adatokat a felhasználótól is, nem nagy ujdonság.
"Kikapcsolni" felszínen lehet az látszódik hogy offolva van, de attól még ugyanúgy csinálhatja a háttérben szerintem, láthatatlanul is akár 😀 Szerintem!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció