A harmadik negyedévben elérhetővé válhat a GeForce 20-as széria

Szerző: xoki | 2017. April 22. | hír | 31 hozzászólás

Úgy néz ki, az Nvidia új szériás videokártyái hamarosan megjelennek. Az AMD nemsokára elérhetővé teszi az új, Vega néven ismert videokártyáit és lehet, hogy az Nvidia erre reagálva döntött amellett, hogy a vártnál előbb jelennek majd meg a Volta grafikus processzorok.

A Mydrivers weboldal értesülései szerint az Nvidia már a harmadik negyedévben leleplezi a GeForce 20-as szériát. Eddig 2018 elejére tervezték ezeket, de a piaci igények, valamint valószínűleg a Vega miatt sokkal előbb megjelenhetnek.
A Volta valószínűleg HBM2 memóriával fog rendelkezni. Egyelőre minden más információ csak találgatásnak minősül addig, amíg hivatalos bejelentés nem történik.

Hozzászólások: 31
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zoli73 avatar
Kiki: Én sem 80.000-ret írtam hanem 170-180.000-ret.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
Zoli 73:
Jaja, 1070 erősebb picit 980TI-nál viszont nem 970 árba van hanem felkúszott 140-150K-ra.2070 sajna lehet lesz annyi is...Zsugorodik PC-piac, gyártási költségek stagnálnak is, kutatási költségeket egyre kevesebb darabszámon kell szétosztani.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én ezért nem váltottam 980 Ti-ről a 10-es szériára! Ez már tetemes sebbesség növekedés lesz ahhoz, hogy megérje a VGA csere. Ha követi az előző sormintát az Nvidia, akkor ebből a 180-170-ezres Vga lesz olyan erős mint a GTX 1080 Ti.
0
0
0
0
kornel244 avatar
Én meg annak örülök hogy mégsem építettem gépet magamnak. Amit berendeltem el is tudtam adni bukó nélkül. Legalább így karácsonyra tiszta lesz minden és megtudom magam lepni egy jó kis pc-vel😀
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Sokan vettek GTX 1080-at, mert az lett az új csúcskártya. Majd megjelent az 1080 Ti, és egyre több alig használt 1080-as került eladósorba. Nemsoká kerülnek a használt oldalakra az 1080 Ti-k tömegesen 😆
Én meg örülök, hogy tudtam venni egy 1050 Ti-t... 😂
0
0
0
0
no avatar
Jönnek sorra az új kártyák, új procik, a játékok optimalizációja meg szart sem ér.
0
0
0
0
💬 1
kornel244 avatar
Szerintem meg azért jön előbb mert lehet hogy vártnál jobban haladnak. Ezt abból gondolom hogy kezdnek rendesen ráfeküdni a Dx12-re
0
0
0
0
💬 8
hashimoto avatar
@kornel244: Ezt a GameWorks-ös baromságot még nem akarják elfelejteni? Csak eszi a gpu-t feleslegesen, miközben kb. hangyaf.sznyit ad a játékhoz..
Szép meg minden, de felesleges. És az amúgy is aluloptimalizált játékokba rúg mégegyet... 😃
0
0
0
0
atemi105 avatar
@hashimoto: A fallout 4 egy nagyon jó példa arra amit mondasz. God rays effectnél szó szerint semmi különbség nincs low és ultra között ami a kép minőséget illeti, csak annyi a különbség, hogy ultrán minimum 20 fpst veszít az amd az nvidia-val szemben, és mivel a hivatalos benchmark-ok minding ultrán mennek, ez rossz fényben tünteti fel az amd-t.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@atemi105: De volt olyan is, hogy az Nv kártyát fingatta meg a gameworks.. 😃
Na igen, én is Fallout 4-ezek, és nálam is megvan a gond, hogyha egy bizonyos pontba nézek, brutális drop van.
De milyen vicces, az AMD bullshitje, a TressFX, mindkét gyártó kártyáján tökéletes.. 😃
0
0
0
0
atemi105 avatar
@hashimoto: Én azt hallottam, hogy amikor a Tomb Raider(2013) kijött, akkor a TressFX azért okozott gondot nvidiásoknak, de aztán nvidia kiadott egy új drivert, és utána már nem is volt gond. Az amd ezt nem tudja megtenni Gameworks címeknél.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@atemi105: Hát nemnagyon, mert míg az AMD minden kacatja open-source, az Nv-nél ilyen nincs.. 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@hashimoto: De csak mert az AMD nem olyan skót 😀 hogy úgy fejlessze ki az effektet hogy csak AMD kapcsolhatod be...
Nvidia minden kártyáján rárak kb 20ezer forintot a fizikai soft miatt 😀 amit 10év alatt ha évente cseréled 100ezrekkel húzza le a velőket 😃 😆D
0
0
0
0
kornel244 avatar
@atemi105: Én ezért nem tudok haragudni az Nv hogy direkt úgy írnak meg bizonyos dolgokat hogy jóval jobban fúson az ő kártyáikon hiszen verseny van és még jó hogy nem a konkurenciára optimalizálnak 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
@kornel244: Nekem ezért szimpibb az AMD, mert nem a tipikus: Lökjük ki a versenyből a másikat, hanem megpróbálnak valamilyen szinten együttműködni.. Az Nv régóta nyomja a b-ziságát, lepacsizik a játékgyártókkal, hogy telirakják a szirszar effektjeikkel a játékot, hogy akinek AMD kártyája van, még véletlenül se tudjon normálisan játszani.. Gáz amit művelnek ezen a téren. 😃
0
0
0
0
gaborw avatar
Ha igazak a pletykák 1 hónap és jönnek a Vegák! Memória "gazdálkodás" vagy "Manager" ígéretesnek tűnik! Majd meglátjuk! Driver fronton pedig, nem lehet panasz rá! Felhozták bőven az nvidia szintre! Mondjuk szívesen cserélném a Gtx 1080-at rá, ha érdemes lesz! De majd a tesztek megmondják! Bár ha azt vesszük, driver szinten kijön a Volta a 1080-le lesz tojva, már elgondolkodtató a Vega! Lásd Gtx 980 vs. R9 390X!
0
0
0
0
Levwi avatar
Ne felejtsétek el, hogy az nvidia még mindig nem tudja hogyan is működik a hbm memória az amd már adott ki egy szériát vele és már tudja mik a betegségeik. Szóval én kb nulla előrelépésre számítok a pascalhoz képest. Szerintem a Vega nem a semmiért késik ennyit, biztos van valami a hbm körül amire kicsit jobban rá kell szabni a hardvert. Meg azt se felejtsük el, hogy az nvidia mostanában átvette az amd szerepét driver fronton. Mert most már az amd driverekkel nincs gond nvidiával annál több.
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@Levwi: Az ilyen kijelentéseket mindig szeretem. Honnan tudod, hogy nem kísérleteznek évek óta az nvidia mérnökei HBM megoldással? Nem törvényszerű, hogy minden terméket a piacon tesztelnek. A HBM önmagában amúgy sem nagy teljesítmény növelő ha nem erősödik maga a GPU is. A két gyártó közül leginkább az nvidia az, aki nem tol ki kipróbálatlan dolgokat a fogyasztóknak (az FX széria baklövése óta óvatosak).

Driverprobléma pedig mindig is volt és mindig is lesz minden gyártónál. Játékos pályafutásom során voltak ATi - AMD és nvidia kártyáim is, egyikre sem tudom azt mondani, hogy borzasztó volt a driver supportja, pedig a kétezres évek elején még nem volt internetem, hogy mindig a legfrissebbeket szedjem le, max az újságmellékletekről tudtam frissíteni.
Most azért áll jobban az AMD ilyen szempontból, mert ők csak negyedévente adnak ki WHQL meghajtót, míg az nvidia minden második új verziója WHQL.
0
0
0
0
Levwi avatar
@xCube: Onnan tudom, hogy nem tudnak kísérletezni évek óta, mert a HBM első szériáját nvidiának nem gyártotta a Hynix. Az amd volt az aki részt vett a HBM fejlesztésében. De ha követnéd a híreket ezt tudnád. És neked szerencséd volt a driverekkel, de nekem egyedül az nvidiánál fordult elő olyan, hogy a driver rendszeresen összeomlott. Mióta amd kártyáim vannak ilyen gondom sose volt. Ja és az amd gpu-i sose voltak gyengék, csak a fejlesztők mindig az nvidiát részesítik előnyben. Ez abból is látszik, hogy eddig minden egyes amd kártya számítási teljesítményben megette az nvidiát, de játékok alatt valamiért ez sose jött ki, sőt lemaradt mindig ha nem is sokkal, de valamennyivel mindig.
Példának ott van az r9 rury x Képes 8,9 terraflops-ra a 980 ti pedig csak 5,63 terraflops-ra ebből annak kellene következnie, hogy a fury x elpicsázza a 980 ti-t de nem mert a 980 ti lealázza a fury x-et. Itt játékfejlesztői oldalról vannak gondok. Egyébként valamilyen szinten én örülnék annak, hogyha az nvidia végre fejlesztene egy kicsit és ki tudná használni a dx12-t mert az nekem is jó lenne aki amd kártyát használ.
0
0
0
0
xCube avatar
@Levwi: Oké, akkor nem évek óta, de a Fury X megjelenésekor már HBM2 -t fejlesztettek, nem kizárólag az AMD közreműködésével és az első HBM2 -es (Quadro) kártya az nvidiától érkezik. Itt nem arról akarok vitázni, hogy vörös vagy zöld, szimplán arról van szó hogy a HBM hasznos lesz nagy felbontás és óriási textúra méreteknél, de önmagában nem egy világmegváltó dolog ha nincs megtámogatva egy nagyon erős GPU -val.
Azzal vitába szállnék hogy az AMD mindig erősebb kártyákat adott ki, ez a GCN architektúra megjelenése óta van így és elsősorban a játékos kártyák területén. Az nvidia a Fermi óta óvatosabb a játékos szegmensben és inkább az aktuális igények maximális kielégítését tűzi ki célul, ez meg is látszik a felépítésben. A dolog viszont működik, hiszen AMD címekben is jól szerepelnek a kártyáik.
Azt persze én is sajnálom, hogy a fejlődés stagnál, gyakorlatilag a kétezres évek vége óta várjuk a nagy áttörést, ami még mindig nem történt meg.
0
0
0
0
Levwi avatar
@xCube: Teljesen egyet értek a Quadroról nem tudtam, mert a munkára szánt kártyákat nem igazán követem. Én a vegától várok nagy előrelépést, mert elég sok technikával meg lesz támogatva, meg van amd-nek még sok dolog a tarsolyában. Meg ha már munka kártya a radeon pro ssg szerintem elég nagy előrelépés, vramban nem lesz hiány, bár tudom, hogy nem ugyanaz, mert az elérési idő nem ugyanaz mint a natív vram-nál, de mennyiséggel nem lesz gond az biztos.
0
0
0
0
gaborw avatar
Mert "bele láttak" a Vegába! 😉 Semmi más! Mint az Intel! A Piac, semmi más!
0
0
0
0
no avatar
Jöhetne olcsón valami mert kicsit szagat a játék! 😃
0
0
0
0
💬 3
Sztrelok avatar
@carl18: Nem értelek, nem elég a natív 6 fps? 😆
0
0
0
0
no avatar
@Sztrelok: Hát ma adtam el a 660Ti-t! De régen 12 éve annak is örültem ha valami elindult! Ez elindul és fút is ez a lényeg. Hát biztos van olyan ember a földön aki ezt így is kijátszotta már! :S 😂
0
0
0
0
DavidHUN avatar
@carl18: én kb 5 éve integrált hd 3100al vittem kb 15-20fps-el 😃
0
0
0
0
Sztrelok avatar
Úú ez nagyon rossz hír az AMD számára :/
0
0
0
0
Fukoshi avatar
Siessenek, így legalább elérhető árakon lesznek az 1000-res szériák 😃
0
0
0
0
💬 1
Larten avatar
@Fukoshi: Hirtelen azt hittem, hogy én írtam a kommentet 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció