header
Ori and the Blind Forest
Ori and the Blind Forest cover
Megjelenés: 2015. March 11.
Műfaj: Akció, Platform
Fejlesztő: Moon Studios
Kiadó: Xbox Game Studios

Ori and the Blind Forest gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
Intel Core 2 Duo E4500 @ 2.2GHz or AMD Athlon 64 X2 5600+ @ 2.8 GHz
RAM:
4 GB RAM
GPU:
GeForce 240 GT or Radeon HD 6570 – 1024 MB (1 gig)
DX:
Version 9.0c
OS:
Windows 7
STO:
8 GB available space

Ajánlott gépigény:

CPU:
Intel Core i5 2300 or AMD FX6120
RAM:
4 GB RAM
GPU:
GeForce GTX 550 Ti or Radeon HD 6770
DX:
Version 11
OS:
Windows 7
STO:
8 GB available space
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
SpongeBob SquarePants: The Cosmic ShakeGestalt: Steam & CinderSANABIBroforceFiregirl: Hack 'n Splash Rescue DXSuper Red-Hot Hero
Hozzászólások: 56
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Liptik avatar
Mennyire nehéz?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Liptik: A vége fele eléggé 😃.Ne nagyon hagy ott semmit mert a játék majd szépen szopat ha otthagyod a dolgokat 😃
0
0
0
0
HackVise avatar
Ez egy aranyos kis játék 😀 engem leköt
0
0
0
0
no avatar
Nemrég kezdtem el, nagyon aranyos és szerethető játék. Az első benyomás alapján teljesen másra készül az ember ha nem olvas előre, hisz nagyon aranyos és szerethető legalábbis az elején mindenképp, picit előre haladva pedig jön az izgalmasabb rész.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Szerintem nagyon jó kis játék lett, na meg persze elég nehéz is. A végefelé már kezdtem azt érezni, h ez egy ragegame 😀
A történet is rendben van, igaz, h nagyon rövid.
0
0
0
0
no avatar
Én nem értem ezeket a pozitív kommenteket, tényleg nem. Ez az egyik legidegesítőbb játék, amivel játszottam. Bevallom, nem vagyok nagy gamer, egy kezemen meg tudom számolni, hány játékot vittem végig. De.
Az elején az állatka (Ori) cuki. Nem kicsit, nagyon. Az látszik, hogy a készítők valami mélyet szerettek volna a sztorival... viszont ez a semmi bársonyba csomagolása volt. Őszintén szólva semmitmondó mondatok egymásutániságával szembesültem csak, sokszor még önmagukban sem volt értelmük. Egy mondatot nem tudnék felidézni, elmondani nem tudnám, mik voltak az átvezetőkben, csak annyit, hogy rendkívül sokatmondónak akarták álcázni a valójában semmit.
A grafika szép, arra egy szavam se.
A zene nem túl kiemelkedő, egy volt, ami tetszett, a többi kb ugyanolyannak tűnt. Ennél ezerszer jobbakat is hallottam már.
Az irányítás jó sok kívánnivalót hagy maga után. Sajnos többször tapasztaltam azt a problémát, hogy nagyon nem akar úgy viselkedni a kis Orink, ahogyan az irányítás alapján kéne (ez a probléma nem csak nálam állt fenn, több embernél is jelentkezett), ez főleg az ugrásnál jelentett problémát. Ezzel kapcsolatban elég gáz, hogy nem tudjuk módosítani az irányítógombokat, mert pl nem kicsit nehezítette meg a dolgomat, hogy egyszerre irányítsak bal kézzel és közben egérrel rugaszkodjak, mert csak azzal engedi beállítani az irányt, billentyűzetről valahogy nagyon nem, hiába van benne a lehetőségek közt. Ez jócskán felhúzott.
Én tényleg nem értem, mire fel ez a nagy hype, mikor semmi extra nincs benne.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Ayamee: Nem tudom, te mivel játszottál. Szerintem inkább maradj a Marionál...
0
0
0
0
Gugi John avatar
Igen én is többször végigjátszottam már, és sikerült új szintre emelnem az élményt, xbox kontrollerrel. Sokkal jobban játszható szerintem. 😀 Aki teheti próbálja ki úgy is;-)

Amúgy nagyon mellé lőtt az FPS előrejelzése a rendszernek ennél a játéknál. Nekem 30FPS-t ír ezzel szemben 200-al több fps-t mérek ahhoz képest. Ezt csak azoknak mondom akik attól tartanak hogy túl nagy erőmű kell hozzá, mert szerintem nem. (Leginkább videokártyára céloztam, abból nem kell túl sok, procit azért eszi ha kell)
0
0
0
0
no avatar
Kibróbáltam a játékot és 2 gb rammal is megy szépen, persze csak azután, hogy felraktam a patcheket, mert különben kidobott egy idő után, de most megy átlagban 30 fps-el :)
0
0
0
0
Mewee23 avatar
A régebbi gépemen akadás nélkül elment full hd-n,pedig nem volt egy erőmű.Szerintem pont,hogy jól van optimalizálva.A játék amúgy nagyon jó,már 2-szer végig toltam 😀
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
bognnorb: Kérlek fogalmazz egy csöppet szofisztikáltabban.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Nagyon tetszett és az utolsó pillanatig a képernyő elé szögezett! 😀
0
0
0
0
TheGoProoo avatar
78% Közepes
Szerintetek? :I
0
0
0
0
no avatar
E8500 CPU, 4 gb RAM, 5770, összevissza akadt... Azért röhej egy ugra-bugra játéktól. Rayman Legends stablian ment. "Kisebb" fejlesztés után (Q9650, 8 Gb RAM) szépen stabilan 60 fps-el megy. Lehet, hogy szép és stílusos mászkálós játék, de hogy az optimalizáláshoz fingjuk nincs az is biztos.
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Most játszom újra nekem még, mindig eszméletlenül adja a játék. Meg felraktam mellé pluszba a Rayman Origins-t jó páros, lehetek bármilyen öreg , mindig ezek az oldalnézetes platform játékok , amik eltudnak igazán varázsolni 😃 Ezért is várom baromira most az UnRavel-t!
0
0
0
0
Gugi John avatar
Hát jó-jó jó játék meg minden, na de ilyen béna mint én nincs még egy😀 Ennyiszer meghalni tutira nem sikerült senki másnak a játék alatt. 😀
Amúgy elég feszült 11 órám van a játékban. 😀 Először játszottam ki, és ilyen típusú játékkal még nem játszottam, ennek ellenére jó volt, de aaaaannnyiszor és aaaannyira fel tudta nyomni néha az agyvizem, hogy őrület. 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Aromo0814 Holy F*king God! Ekkora marhaságot se hallottam mostanában 😶
0
0
0
0
FekaRap avatar
Aromo tudod mit beszélsz ? 😀
0
0
0
0
no avatar
@SonyBl4ck a leírás szerint min. 4 GB RAM + 1 GB VRAM kell (összesen 5GB), a 32 bites windows meg maximum 4 GB-ot használ. Szóval ha van a gépedben legalább 4GB RAM meg egy vidikártya, akkor mindenképp cseréld le 64 bitesre az op rendszered, mert így nem tudja kihasználni a gép képességeit... 😉
0
0
0
0
Krissz avatar
Minimum:
75%

Elmenne? Köszi 😀
0
0
0
0
96HORVATH69 avatar
512 es vidivel valaki kipróbálta?
0
0
0
0
SonyBl4ck avatar
Elindítom a játékot, bemegyek a menübe és kilép...
Win 7 32bit
Valami megoldás?
0
0
0
0
Zola79 avatar
Gyönyörű és tökéletes szerintem az év játéka lesz!
0
0
0
0
Levwi avatar
én most néztem meg első végigjátszásom 731 halál másodjára már csak 170. Második végigjátszásra sokat segített hogy tudtam merre kell menni. Egyébként annyira nem nehéz a játék.
0
0
0
0
no avatar
érdekes játék, csak nelenne ennyire nehéz 😕 az elején még nagyon könnyű de aztán könyörtelen. felis adtam
0
0
0
0
Warrior88 avatar
Most végeztem vele,nálam 8óra 12perc lett a játékidő és 613x haltam 😃
A történet nagyon szívhez szóló és szép,a játékmenet elég változatos és nagyon jól működik,néhol kicsit mintha túl lőttek volna a célon a nehézségével,aki ezt kijátsza elmondhatja magáról,hogy ügyes mert elég rendesen kihívás elé állít 😃
10/10 összességében,nálam idén a toplista első helyén áll. 😀
0
0
0
0
Undead Soldier avatar
Miután feloldottam a power jumpot, már nem tudok ugrani. A space-t tudom használni a menü kezelésére, de ugrásra már nem. Valaki esetleg tud erre megoldást?
0
0
0
0
no avatar
Ez egy FANTASZTIKUS játék volt! Be is került a kedvencek közé! Az egyetlen hibája, hogy néha ISZONYATOSAN nehéz 😃 Gyönyörű grafika. Ember nem gondolná, hogy ilyen szépen össze lehet rakni egy játékot! És ez a soundtrack... az egyik legjobb amit valaha hallottam! Mindenkinek csak ajánlani tudom! 😀
0
0
0
0
Levwi avatar
Na végeztem vele. Aki még nem próbálta annak ajánlom. Vannak benne nehéz részek, de mégis játszatja magát a játék. Ösztönöz arra, hogy tovább juss. Hiába elég sokszor felidegesített, azt hogy hányszor haltam meg fogalmam sincs,de sokszor. és mégsem tudtam abbahagyni. Nekem nagyon tetszik. Fontolgatom az újrajátszását.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Érdekes játéknak tűnik... Lehet, hogy teszek vele egy próbát! 😀
0
0
0
0
Misipii avatar
Nekem egy gondom lenne a játékkal: Acme Ga-02 gamepadom van (xbox360osra nem futotta 😀 ) és ugye ezen a vezérlőn számozottak a gombok na szóval a játékba sehol sem találtam gamepad gomb beállításokat meglehet valahogy oldani(személyre szabni)?
Xpaddert használok általában de itt nem vált be mindig a játék szerinti gamepad vezérlést érzékeli és így nincs Rt1 Lt1(7-es, 8-as gombok ami Rt1; 2 lenne most a térképet és a menüt adják be így tárgyakat nem tudok megfogni)
gamepaddal élvezetesebb a játék!
Választ előre is köszönöm!
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
A zene egyszerűen zseniális, rég nem hallottam ilyen soundtracket és maga a játék is igen élvezetes. A történetről csak annyit, hogy sok embert meg fog érinteni.
0
0
0
0
Liptik avatar
Minek kell neki 1 gigás kártya? És 8 giga hely?
0
0
0
0
MartiniHenry avatar
Gyönyörű a játék soundtrack-je 😀 Az eleje pedig nagyon szomorú. Nem tudom kik találhatnak ki ilyet de le a kalappal előttük! 10/ fektetett nyolcas a játék 😀
0
0
0
0
Tyberseptim avatar
Eszméletlen jó játék, az eleje nagyon szomorú volt, abba sem tudom hagyni annyira tetszik!
Játékélmény, zene, grafika 10/10
0
0
0
0
Warrior88 avatar
Ez a játék egy művészi alkotás,annyira egyben van,hogy mikor játszom vele olyan,mintha egy másik világban lennék.A látvány és a hangok,zenék annyira együtt vannak,hogy nagyon kevés játék képes erre,minden tiszteletem a készítőknek. 😀
0
0
0
0
Zollee avatar
Nekem nagyon tetszik a játék, a SoundTrack nagyon eltalálták, örültem volna több Cutsceene-nek, több közelit Ori-ról. Valamint hiányolom a gombkiosztás módosításának lehetőségét is.

Ezzel egy újabb játék került a repertoáromba
-Dust
-Child of Light
-Aquaria
0
0
0
0
YellowFlash avatar
Jó játék lett, az tény. 😃 Olyan Trine-Limbo hangulatom van tőle. 😃
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
jó kis játék.
de a gépigénye kegyetlen.

az ilyeneket kilehetne hozni 3ghz proci 1gb ram 256mb vidiből.

de amugy nem eszik annyit amennyit írnak.

a 2 mag az rendben van.

4magos procim van és 50% át eszi.
8gb ramom van.

alapből majdnem 2gb ot eszik a win7 ultimate em alapjáraton és mikor játszottam akkor evett 4gb ot.

tehát 2gb ramot eszik maga a játék nem 4gb ot.

vidiből meg 512 az bőven elég neki.
0
0
0
0
Tirpaaak avatar
Egy szó: művészet. Még nem jutottam a végére, de már nincs messze 😃. Eddig elég sokat rageltem, mert gyér vagyok platformerekből.. de amikor először láttam a tavalyi e3-on tudtam h ki fogom tolni 😃
0
0
0
0
Zsot-Lee avatar
Iszonyat jó játék lett. rég találkoztam már ilyennel. Minden tiszteletem a csapatnak, akik csinálták. Én meg amennyire belebuzultam 10 óra alatt végigvittem 😞 . Jó hír viszont, hogy nem kell hozzá gigás videókártya, az én 512-es elvitte.
0
0
0
0
simon7109 avatar
Nálam valami gond van a PC verzióval...
45 fps körül fut, de olyan mintha lassítva menne. Valami ötlet?
0
0
0
0
rbence02 avatar
Eszméletlen a hangulata, a játékmenet, a zenék...szavakkal le se tudom írni. Mindenki mars a konzolok, pc-k, kenyérpirítók vagy bánom is én mi elé, de mindenképp próbáljátok ki 😃 nálam 10/10
0
0
0
0
no avatar
igen mert nálam hd5570 full hd-ba bőven birja 😀
0
0
0
0
no avatar
GPU igénye mehet még lejjebb..egy 4890es röhögve futtatja 😀
0
0
0
0
no avatar
Ez egy fantasztikus és egy tökéletes játék is. + szerintem még elég nehéz is néhol. :-)
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Ez egy varázslatos játék! Magával ragadó, gyönyörű, érdekes...csak jót tudok róla mondani. Ilyen játék nem minden fán terem az biztos.
0
0
0
0
no avatar
ezt az érzést egy játék se tudta adni évek óta . csak ajánlani tudom szintén !
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció