Rosszul működő pendrive

Szerző: krisz153, 2009. February 05., téma
Fórum » Periféria
Hozzászólások: 50
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kmetovics avatar
Hali. Van egy 32GB-os Sandisk pendriveom, ami eddig működött rendesen, de most már nagyon belassult. Kb 3éve van meg. Egy 3GB-os filmet pl kb 10 percig másolja jobb esetben. Ha bedugom a tv-be, ott is elég lassan tölt be néha. Meg olyan is van, h magától lecsatlakozik róla, majd vissza. De van, h semmi baja nincs. Régen átformáztam NTFS-re, mert nem engedett 4gb-nál nagyobb fájlokat rámásolni. Azóta nem formáztam újra és szinte mindig volt rajta valami film vagy sorozat. Lehet, h kezdi már megadni magát és sehogy nem tudom begyorsítani?
Előre is köszi a választ, ha tudja valaki :)
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@kmetovics: Az ilyen külső flash meghajtókat érdemesebb exFAT -ban formázni. Btw ettől függetlenül valószínűleg döglődik.
0
0
1
0
kmetovics avatar
@xCube: Értem. Köszi szépen a választ. Akkor addig használom, amíg teljesen meg nem adja magát és veszek egy újat.
0
0
0
0
ppista avatar
Bedugom a pendrive-t, de a gép nem ismeri fel.Belemegyek a a számítógép kezelőn belül a lemezkezelőbe és ott kiírja,hogy üres az F:MAPPA
Mi lehet a baja a pendrivenak?
0
0
0
0
💬 5
carl18x avatar
@ppista: Másoltá rá valamit? Esetleg eredetI? Vagy gagyi?
0
0
0
0
carl18x avatar
@ppista: Másoltá rá valamit? Esetleg eredetI? Vagy gagyi?
0
0
0
0
ppista avatar
@carl18x: 16GB-OS a pendrive és 6,5GB üres hely maradt rajta.
2-3 éve használom.
Anyumnak is ugyanolyan van mint nekem,de az övé még működik.
0
0
0
0
carl18x avatar
@ppista: AKkor valszeg kuka
0
0
0
0
no avatar
@ppista: Keress rá a Disk Management-re (Lemezkezelés) a Windows-ban. Valószínűleg úgy fogja jelezni, hogy "Unallocated" jobb klikk rá és adj neki más betűjelet utána már jó lesz szerintem.

Ha a formázásig jutnál akkor mindenképp NTFS-re formázz.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Hali. nekem (szerintem) nem a pendriveval van baj, hanem a gépházzal. Nekem egy Zalman Z3 típusú gépházam van. Van egy ismerősöm, akinek(nem szólt erről) szintén van hasonló problémája, mint nekem. A fejhallgatókból kijövő hangok recsegnek, ha a gépház elején lévő csatlakozókba dugom őket, de ha hátra, akkor nincs semmi baja. De igazából nem is erről akarok beszéli, hanem arról, h van az elején 3db usb bemenet. Ha a 3.0-ba dugok egy pendriveot és elkezdek onnan/oda bemásolni dolgokat, akkor el is kezdi másolni a fájlokat, de kb mindig 70-80%-ig tölt, majd kiír egy hibát és a gép le is csatlakoztatja a pendriveot. És nem egy pendriveval csinálta ezt. Egy jó db-ig működött a másolás abból a portból, de most már egyáltalán nem. Mindig betölt X%-ig, majd lecsatlakoztatja a gép. De érdekes, h a másik 2 port meg engedi, de azoknál meg elég sokáig tart a másolás, viszont azoknál betölt legalább és nem dobja ki.
Más is járt már így, mint én? Válaszokat előre is köszi.
0
0
0
0
💬 6
Bronson avatar
@kmetovics: Nekem az előző házam csinált majdnem hasonlót (NZXT S340). Azon 2 db usb 3.0 port van és az egyik nem működött. Betudtam hogy hibás és csak az egyiket használtam. Majd amikor lecseréltem a házat, a hiba ugyanúgy fennált. Jobban megvizsgáltam mi lehet és kiderült, hogy a lapomon az egyik pin el volt görbülve az előlapi csatlakozáshoz. Gombostűvel finom visszahajlítottam és simán működik azóta is mindkét előlapi usb port! 😊 (az előlapi usb port az egyik legutálatosabb csatlakozó, talán csak a mini hdmi rosszabb... túl nagy és nem flexibilis, elég egy rossz mozdulat és simán tönkre lehet vágni... 😠 ) szóval szerintem nézd meg a pineket az alaplapodon előbb, esetleg drivert/bios frissítés következő lépésnek).
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Bronson: Kössz a tippet. Szerintem szólok egy ismerősömnek, mert nem szeretem piszkálni az ilyen pineket. Anno is vagy 2órát elcsesztem a proci pineivel, mert elgörbült pár.
0
0
0
0
Bronson avatar
@kmetovics: Az azért sokkal stresszesebb... 😆 de ez nem olyan vészes és elég ha csak megnézed, hogy egyáltalán az e a baj...
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Bronson: Valamit amúgy le kell előtte szednem vagy látom így is?
0
0
0
0
Bronson avatar
@kmetovics: Hát csak lehúzod az előlapi csatlakozó kábelt az alaplapról...
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Bronson: Ok. Köszi szépen.
0
0
0
0
rened avatar
Sziasztok!

Adott egy 64gigas pendrive amire egy tort cod4et akartunk felmasolni (forras:ncore), de az elso lemez utan hiba lepett fel es azota irasvedett lett az eszkoz. Rengeteg megoldast kiprobaltunk eredmenytelenul (koztuk Macrol is formazni). Barmi hasznalhato megoldas hozzaertoktol?

Csak egy delutani nosztalgia lanozasra kellett a jatek, ne ragadjunk le a beszerzesnel.
0
0
0
0
💬 6
xCube avatar
@rened: Hát ez akárhonnan nézem olyan hibának tűnik, ami nem javítható. Hardveres másolásvédelmi kapcsoló nincs a pendriveon gondolom. Milyen eszközről van szó egyébként? Próbáltátok az írásvédettséget megszüntetni?
Ezekl a memóriachipes tárolók egyébként pontosan ilyen tünetekkel dobják fel a pacskert.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@rened: Valószínű egy nem javítható végleges hiba.Teljes formázást lehet megpróbálnák,de ilyen hibával inkább hagynám azt is,mert sokáig tart így is úgy is,a végén meg valószínű nem lesz jó.
0
0
0
0
no avatar
@rened: Diskpart parancssoros eszköz esetleg még varázsolhat valamit, de kicsi az esély a sikerre.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@rened: Gyaluld le a partíciót és csinálj egy újat. Viszont ha ez egy olcsó, nagykapacitású modell volt, akkor lehet tényleg ennyi volt neki megírva.
0
0
0
0
rened avatar
@SuperPuma: Nagyon szepen koszonom nektek a segitseget! Kapcsoloja nincs,diskpart,registry,particio,unlocker,formazas(windows es random programok), macbook... egyik sem segitett. Meg egy linuxos megoldast megprobal ismerosom aztan jon az eszkoz utodja. Gyartot nem sikerult beloni szoval sanszos hogy valami olcso cucc.

Megegyszer koszonom szepen nektek!
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@rened: Akkor felesleges már bármit is erőlködni,ha ezek nem segítettek,akkor semmi.Lehetséges az is ,hogy soha nem volt 64 GB,csak látszólag azt írja ki,közben nem is.
0
0
0
0
Bronson avatar
Igen látja az eszközkezelő meg a total commander is de amikor rákattintok totál belassul az eszközkezelő és nem történik semmi...nincs letiltva.Sima USB 2.0-ás pendrive,mint mondtam más pendriveok gond nélkül működtek meg ez is működik másokon csak az enyémen nem...majd elsózom valakinek akinek működik... 😆
0
0
0
0
Norczy avatar
Eszközkezelő látja? Ismeri és támogatja a géped? Nincs letiltva?
0
0
0
0
Bronson avatar
Már megvolt,végigpróbáltam az összes csatlakozót...másik pendrive simán működik a gépemen,ezért is rejtélyes számomra mi lehet ennek az oka...
0
0
0
0
Norczy avatar
Bronson:
Nézd meg a csatlakozókat. Nekem egyszer kicsúszott az alaplapi csatlásból egy vezeték, és hasonlókat művelt USB-s winyóval.
0
0
0
0
Bronson avatar
Valaki tudna valami tippet adni?Van egy 4GB-os pendriveom ami az én gépemen nem akar működni viszont próbáltam egy laptopon,simán felismerte és működik...amikor bedugom ki sem jön az autoplay,formázni sem tudom,belassítja az egész gépet...formatáltam a másik gépen de akkor se semmi...fura eset ilyennel még nem találkoztam,de hátha valakinek van valami tippje...
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Kmisi99:
jaja hát kéne, de ez az hogy mégsem
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Azért az olcsó szaroknak is lennie kellene 5-6mb írás 10mb olvasásnak. Én a 3000ft os 16gb os pendriveommal tökéletesen elégedett vagyok 10-12mb al ír és 60-70mb al olvas usb3.0 porton.
0
0
0
0
no avatar
7-8k-ért már jókat kapni, 3-4k a dobd el kategória.😆
64Gb ami 225Mb/s olvasás 135 írást tud 18-20k.
0
0
0
0
no avatar
baszus én hülye... igy már értem
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Nekem is ilyen a 8GB-osom. Rájöttem, hogy nem (csak)a tárhely a lényeg, hanem az írás/olvasás sebessége is. Ezért olyan olcsók a 8-16-32 GB pendrive-ok...
0
0
0
0
no avatar
Üdv az lenne a gondom hogy van egy Kingston 16GB-s pendrivem de nagyon lassan másol és rakja rá a dolgokat 2.0-ás usbn kb 2-3MB/s a sebség.Van ötletetek hogy ez miért van?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
A FAT32 file rendszerre nem tudsz 4GB-nál nagyobb fájlt másolni. Ez a táblázatrendszer végett van, a struktúrájából adódik. Azt tudnám ajánlani, a filmet darabold szét úgy, hogy egyik részlete se legyen nagyobb 4GB-nál.
0
0
0
0
Davenator avatar
No, lenne egy újabb kérdésem. Vettem egy pendrive-ot. 32 G Kingston. 28,8 G szabad hely volt rajta és FAT32 fájlrendszerű. Na most, a TV-nk csak ezt a fájlrendszert ismeri fel, viszont se HD, se Full HD filmet nem tudok rá másolni. És nem tudom miért. Pedig a filmek mérete jóval kisebb mint 28,8 G (10-20 G-ig vannak filmek, 720p és 1080p) NTFS-ben rá lehet másolni bármit, de azt nem kezeli a tv...
0
0
0
0
Davenator avatar
HuNGaricum írta:
Primo írta:
Sziasztok! 8 G Kingston pendrive-al van probléma. Amikor csatlakoztatom a gépre, előjön egy üzenet miszerint az eszközt használat előtt formázni kell. Amikor ezt akarom tenni azt írja hogy a windows nem tudta befejezni a formázást, majd ezt:
A Windows nem tudja formázni a következőt: G
Ellenőrizze, hogy jól van-e csatlakoztatva a lemez és a meghajtó, győződjön meg róla, hogy nem írásvédett a lemez, majd próbálkozzon újra. A súgóban... blabla...
Érdekesség hogy a kapacitásnál ismeretlen kapacitást ír...

Az asztalon jobb eg. a számítógépre ott van egy olyan hogy kezelés.ott a lemezkezelés menüpont alatt próbáld meg formázni/azonosítani, a műveleteknél megpróbálhatod újraellenőrizni a lemezeket, vagy aktívként megjelölni

Am nekem is van egy 8G s kingstonom tegnapelőtt véletlen kimostam és még kifogástalanul működik... 😃


Na ez segített valamelyest, nagyon szépen köszönöm. Már van kapacitás, de még mindig nem tudom formázni, s így használni sem...
0
0
0
0
no avatar
Primo írta:
Sziasztok! 8 G Kingston pendrive-al van probléma. Amikor csatlakoztatom a gépre, előjön egy üzenet miszerint az eszközt használat előtt formázni kell. Amikor ezt akarom tenni azt írja hogy a windows nem tudta befejezni a formázást, majd ezt:
A Windows nem tudja formázni a következőt: G
Ellenőrizze, hogy jól van-e csatlakoztatva a lemez és a meghajtó, győződjön meg róla, hogy nem írásvédett a lemez, majd próbálkozzon újra. A súgóban... blabla...
Érdekesség hogy a kapacitásnál ismeretlen kapacitást ír...

Az asztalon jobb eg. a számítógépre ott van egy olyan hogy kezelés.ott a lemezkezelés menüpont alatt próbáld meg formázni/azonosítani, a műveleteknél megpróbálhatod újraellenőrizni a lemezeket, vagy aktívként megjelölni

Am nekem is van egy 8G s kingstonom tegnapelőtt véletlen kimostam és még kifogástalanul működik... 😃
0
0
0
0
Davenator avatar
Sziasztok! 8 G Kingston pendrive-al van probléma. Amikor csatlakoztatom a gépre, előjön egy üzenet miszerint az eszközt használat előtt formázni kell. Amikor ezt akarom tenni azt írja hogy a windows nem tudta befejezni a formázást, majd ezt:
A Windows nem tudja formázni a következőt: G
Ellenőrizze, hogy jól van-e csatlakoztatva a lemez és a meghajtó, győződjön meg róla, hogy nem írásvédett a lemez, majd próbálkozzon újra. A súgóban... blabla...
Érdekesség hogy a kapacitásnál ismeretlen kapacitást ír...
0
0
0
0
no avatar
A gépeddel lehet valami probléma.😕
0
0
0
0
Stilton avatar
Gépen megy rendesen? Lehet, hogy a file sérült.
0
0
0
0
vorosroka avatar
Hello! van egy kingston 8gb pendrivom
rárakom a filmet bedugom a tv be és késik a hang.
m1 mien filmet rakokfel.
ugyanezzel a pendrival 2 héttel ezelött gondnélkül néztem igy filmet. Mi az oka ennek? segitsetek pls.köszi!
0
0
0
0
Stilton avatar
Nekem egy 4 GB-os CORSAIR pendrive-om van. Valahányszor másolni próbálok róla, kiírja, hogy:
Windows - Írásvédelmi hiba

A lemez nem írható, mivel írásvédett, Szüntesse meg a(z) CORSAIR kötet írásvédelmét a következő meghajtóban: \Device\Harddisk3\RD11

Ha új könytárat próbálok csinálni rajt, kiírja, hogy:
Total Commander

Hiba: a(z) [*] könyvtár nem jött létre.

Ha file-t próbálok másolni rá, kiírja, hogy:
Total commander

Hiba: Nem írható: K\*.*
Szüntesd meg az írásvédettséget!

Ha mappát próbálok másolni rá, kiírja, hogy:
Total commander

Hiba: a(z) [*] könyvtár nem jött létre.

Az összes file atrribútuma Arciválandó, de a mappák atrribútuma Archiválandó és Írásvédett. Az írásvédett melletti jelölőnégyzet szürke.
Tudtok segíteni?
0
0
0
0
cseszka avatar
csak az a gáz,h nincs meg a számlám amivel igazolni tudnám h vettem,meg hogy hol.Kül anno bizniszeltem,és onnan van,de eddig tökéletesen müködött.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
cseszka írta:
Nekem van egy kingston 16GB pendrive-om,fogta magát és irásvédett lett.Nincs rajta semmi kpöcök,amit nyomkodni lehet.Probáltam már unlockerrel,de az sem segit.Formatálásnál ki irja,h a lemez irávédett nem formázható.Próbáltam Lnuxal,azzalse megy.Nemtudok rá másolnise,se törölni se rola semmit.Azt nemlehet valahogy megoldani,h win telepitéskor valahogy láása a pendrive-ot,és onnan tudjam formatálni?Ha USB-re van kötve akkor nemlátja,esetle olyan kábel melynek egyik vége USB másik SATA,és alaplapra kötni?
Ötletek?Nemszeretném kukába vágni.

A kingston általában 5/10 év garanciát ad inkább vidd be garanciáztatni!
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem van egy kingston 16GB pendrive-om,fogta magát és irásvédett lett.Nincs rajta semmi kpöcök,amit nyomkodni lehet.Probáltam már unlockerrel,de az sem segit.Formatálásnál ki irja,h a lemez irávédett nem formázható.Próbáltam Lnuxal,azzalse megy.Nemtudok rá másolnise,se törölni se rola semmit.Azt nemlehet valahogy megoldani,h win telepitéskor valahogy láása a pendrive-ot,és onnan tudjam formatálni?Ha USB-re van kötve akkor nemlátja,esetle olyan kábel melynek egyik vége USB másik SATA,és alaplapra kötni?
Ötletek?Nemszeretném kukába vágni.
0
0
0
0
MoonW avatar
Megtelik a cache és aztán belassul tényleges átviteli sebességre... asszem az USB 2.0-nak 2500 az átviteli sebessége, sok mindent nem tudsz vele csinálni csak ha darabokban másolsz...
0
0
0
0
ScooterRicsi avatar
Nekem is volt már nem egyszer csak az utolsónál már tönkre is ment a Pendrive-om 😃:Ð
0
0
0
0
pomrum avatar
Semmi ez a pendrive lassulás. Amugy ez nem csak a flash drive-ok "hibája" vinyóról vinyóra is ha másolsz akkor is megesik ez először pl. elindul a másolás 125mb/sec-el de aztán lassul egész kb34mb/sec-ig.
0
0
0
0
krisz153 avatar
hello
van egy maxel 16gb-os pendrive-m
amikor elkezdem írni 72000 kb/sec-mal másol de hamar belassul 2500-ra
nem tudja valaki mi lehet a probléma?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció