Rövid leszek. Rámírna privátban legyenszíves egy olyan ember, aki ért a tv-khez/pendrive-okhoz?
Arról lenne szó, h bizonyos videókat lejátsza, míg a többit nem ismeri fel a TV. Ebben kérném valaki segítségét.
@kmetovics: Valiószínűleg a tv nem támogatja azt a fájlformátumot, vagy a codec-et. Gépen nézd meg vlc-vel, lejátsza-e, ha ott jó akkor biztos hogy a tv-vel és annak a lejátszójával lesz a gond.
@Warlordcommander: Gépen megnéztem és minden egyes videó lejátszó lejátsza az összes részt az adott mappában. A tv-n áthúzza egy vonallal azokat, amiket nem tud megnyitni, de csakis akkor, amint meg akarom nyitni azokat. Régi tv-m ezeket egyből áthúzta.
De érdekes, h némely videókat le tud játszani. Azt olvstam, h át kell konvertálni a videó formátumát pl avi.-ra vagy mp4.-re vagy ilyesmikre. Tudsz ilyen programot mondani, ami hasznos lenne ilyen célra? LG tv-m van amúgy.
Esetleg fent van a neten, h amit vettem típust az milyen formátumokat tud lejátszani?
@kmetovics: Kösd össze a TV-t HDMI kábellel. Annál jobb megoldás nincs szerintem problémára. Nekem egy 5 méteres 2.0-ás HDMI kábellel van összekötve a másodlagos gépemmel és simán átmegy rajta a 4K 60Hz (Ennyit tud a TV-m.) És így konvertálgatni se kell mert mint írtad is PC lejátssza amit a TV nem, és még egy plusz felesleges másolgatást a pendrivre-ra is megúszol.
@reszler112233: Szerintem is ez a legegyszerűbb megoldás ha van hozzá hw vagy keret. Mert az egy jó irány hogy milyen container de utána ott van a codec meg a felbontás, bitrate stb. Mert nekem is volt hogy a tv az egyik mp4-et lejátszotta a másikat nem és úgy kellet tökölnöm vele hogy 10+ után sikerült azt a beállítást megtalálni amit el tudtam indítani rajta...
De ha nincs is 5m kábel, és 2010 utáni androidos a tv akkor egy plex vagy nas is járható.
@visor261: Nekem Samsung 4K okos TV-m van, és azzal játszok le amit csak levisz én is, de amit nem azt a PC elintézi. NAS azért sokkal húzósabb árban mint egy 5 méteres HDMI kábel. Nekem ugyan akad egy 4 lemezes NAS 2x4TB+2x18TB tárhellyel, amiből 22,6TB használható.(Védelem viszi a maradékot mivel Synology SHR-ben vannak.) És az okos TV révén a NAS-ról játszom le a dolgokat, de a TV a lejátszó, mert általában amit a TV nem tud, a NAS maga sem játssza le, ellenben a PC igen.
És azért valljuk be nem kell azért atomerőmű PC hogy HDMI kábelen keresztül játsszon le valamit. Nekem ugyan GTX1060 6G az alany VGA, de szerintem egy egy 1050TI is elboldogul akár a 4K 60Hz-el is, és utóbbi elég alacsony áron van, de mára már egy 1060 6G sem eget verő áron kapható használt piacon.
@reszler112233: Nyilván drágább, mint egy HDMI kábel, meg kicsit bonyolultabb, de én NAS helyett inkább Jellyfin szervert csináltam, kiraktam a lakás túlsó végébe ahol senki nem hallja, és a Nord Meshnetjével gyakorlatilag bárhol tudok róla nézni amit csak szeretnék, akár telefonról is, amíg van 4-5 megás letöltés. Nyilván ilyen felhasználásnál kell bele egy kártya, ami a kódolást megcsinálja mondjuk 4K 50mbit-ről 1080p 5mbit-re, de egy 10k körül kapható Nvidia P400 is jó lehet a feladatra, illetve bármi 1050Ti-tól felfelé, amiben már van nvenc chip (vagy Intel Arc, esetleg 12. genes Intel procik integráltja).
@reszler112233: Én nas alatt azt értettem hogy a gépet amit rákötne vezetékesen, nasként(wifi) használni. Samsung alkalmazás boltban Plex, gépről szerver, és megosztott mappákban lévőket kábel nélkül lehet vetíteni tv-re. Elvileg megy samba-ról is de az vagy működik vagy nem.
"NAS maga sem játssza le" Ezt csak úgy mondod vagy már próbáltad ssh-val belépve cli-en keresztül nézni valamit?
@visor261: Konkrétan a NAS saját lejátszóját próbáltam, de az MKV-val se bírt, így jobb a TV, viszont több formátumot játszik le, de van amit nem, ami meg véletlen ISO-ban van azt végképp PC-vel játszatom le.
Hali. Van egy 32GB-os Sandisk pendriveom, ami eddig működött rendesen, de most már nagyon belassult. Kb 3éve van meg. Egy 3GB-os filmet pl kb 10 percig másolja jobb esetben. Ha bedugom a tv-be, ott is elég lassan tölt be néha. Meg olyan is van, h magától lecsatlakozik róla, majd vissza. De van, h semmi baja nincs. Régen átformáztam NTFS-re, mert nem engedett 4gb-nál nagyobb fájlokat rámásolni. Azóta nem formáztam újra és szinte mindig volt rajta valami film vagy sorozat. Lehet, h kezdi már megadni magát és sehogy nem tudom begyorsítani?
Előre is köszi a választ, ha tudja valaki :)
Bedugom a pendrive-t, de a gép nem ismeri fel.Belemegyek a a számítógép kezelőn belül a lemezkezelőbe és ott kiírja,hogy üres az F:MAPPA
Mi lehet a baja a pendrivenak?
@ppista: Keress rá a Disk Management-re (Lemezkezelés) a Windows-ban. Valószínűleg úgy fogja jelezni, hogy "Unallocated" jobb klikk rá és adj neki más betűjelet utána már jó lesz szerintem.
Ha a formázásig jutnál akkor mindenképp NTFS-re formázz.
Hali. nekem (szerintem) nem a pendriveval van baj, hanem a gépházzal. Nekem egy Zalman Z3 típusú gépházam van. Van egy ismerősöm, akinek(nem szólt erről) szintén van hasonló problémája, mint nekem. A fejhallgatókból kijövő hangok recsegnek, ha a gépház elején lévő csatlakozókba dugom őket, de ha hátra, akkor nincs semmi baja. De igazából nem is erről akarok beszéli, hanem arról, h van az elején 3db usb bemenet. Ha a 3.0-ba dugok egy pendriveot és elkezdek onnan/oda bemásolni dolgokat, akkor el is kezdi másolni a fájlokat, de kb mindig 70-80%-ig tölt, majd kiír egy hibát és a gép le is csatlakoztatja a pendriveot. És nem egy pendriveval csinálta ezt. Egy jó db-ig működött a másolás abból a portból, de most már egyáltalán nem. Mindig betölt X%-ig, majd lecsatlakoztatja a gép. De érdekes, h a másik 2 port meg engedi, de azoknál meg elég sokáig tart a másolás, viszont azoknál betölt legalább és nem dobja ki.
Más is járt már így, mint én? Válaszokat előre is köszi.
@kmetovics: Nekem az előző házam csinált majdnem hasonlót (NZXT S340). Azon 2 db usb 3.0 port van és az egyik nem működött. Betudtam hogy hibás és csak az egyiket használtam. Majd amikor lecseréltem a házat, a hiba ugyanúgy fennált. Jobban megvizsgáltam mi lehet és kiderült, hogy a lapomon az egyik pin el volt görbülve az előlapi csatlakozáshoz. Gombostűvel finom visszahajlítottam és simán működik azóta is mindkét előlapi usb port! 😊 (az előlapi usb port az egyik legutálatosabb csatlakozó, talán csak a mini hdmi rosszabb... túl nagy és nem flexibilis, elég egy rossz mozdulat és simán tönkre lehet vágni... 😠 ) szóval szerintem nézd meg a pineket az alaplapodon előbb, esetleg drivert/bios frissítés következő lépésnek).
@Bronson: Kössz a tippet. Szerintem szólok egy ismerősömnek, mert nem szeretem piszkálni az ilyen pineket. Anno is vagy 2órát elcsesztem a proci pineivel, mert elgörbült pár.
Adott egy 64gigas pendrive amire egy tort cod4et akartunk felmasolni (forras:ncore), de az elso lemez utan hiba lepett fel es azota irasvedett lett az eszkoz. Rengeteg megoldast kiprobaltunk eredmenytelenul (koztuk Macrol is formazni). Barmi hasznalhato megoldas hozzaertoktol?
Csak egy delutani nosztalgia lanozasra kellett a jatek, ne ragadjunk le a beszerzesnel.
@rened: Hát ez akárhonnan nézem olyan hibának tűnik, ami nem javítható. Hardveres másolásvédelmi kapcsoló nincs a pendriveon gondolom. Milyen eszközről van szó egyébként? Próbáltátok az írásvédettséget megszüntetni?
Ezekl a memóriachipes tárolók egyébként pontosan ilyen tünetekkel dobják fel a pacskert.
@rened: Valószínű egy nem javítható végleges hiba.Teljes formázást lehet megpróbálnák,de ilyen hibával inkább hagynám azt is,mert sokáig tart így is úgy is,a végén meg valószínű nem lesz jó.
@SuperPuma: Nagyon szepen koszonom nektek a segitseget! Kapcsoloja nincs,diskpart,registry,particio,unlocker,formazas(windows es random programok), macbook... egyik sem segitett. Meg egy linuxos megoldast megprobal ismerosom aztan jon az eszkoz utodja. Gyartot nem sikerult beloni szoval sanszos hogy valami olcso cucc.
@rened: Akkor felesleges már bármit is erőlködni,ha ezek nem segítettek,akkor semmi.Lehetséges az is ,hogy soha nem volt 64 GB,csak látszólag azt írja ki,közben nem is.
Igen látja az eszközkezelő meg a total commander is de amikor rákattintok totál belassul az eszközkezelő és nem történik semmi...nincs letiltva.Sima USB 2.0-ás pendrive,mint mondtam más pendriveok gond nélkül működtek meg ez is működik másokon csak az enyémen nem...majd elsózom valakinek akinek működik... 😆
Valaki tudna valami tippet adni?Van egy 4GB-os pendriveom ami az én gépemen nem akar működni viszont próbáltam egy laptopon,simán felismerte és működik...amikor bedugom ki sem jön az autoplay,formázni sem tudom,belassítja az egész gépet...formatáltam a másik gépen de akkor se semmi...fura eset ilyennel még nem találkoztam,de hátha valakinek van valami tippje...
Azért az olcsó szaroknak is lennie kellene 5-6mb írás 10mb olvasásnak. Én a 3000ft os 16gb os pendriveommal tökéletesen elégedett vagyok 10-12mb al ír és 60-70mb al olvas usb3.0 porton.
Nekem is ilyen a 8GB-osom. Rájöttem, hogy nem (csak)a tárhely a lényeg, hanem az írás/olvasás sebessége is. Ezért olyan olcsók a 8-16-32 GB pendrive-ok...
Üdv az lenne a gondom hogy van egy Kingston 16GB-s pendrivem de nagyon lassan másol és rakja rá a dolgokat 2.0-ás usbn kb 2-3MB/s a sebség.Van ötletetek hogy ez miért van?
A FAT32 file rendszerre nem tudsz 4GB-nál nagyobb fájlt másolni. Ez a táblázatrendszer végett van, a struktúrájából adódik. Azt tudnám ajánlani, a filmet darabold szét úgy, hogy egyik részlete se legyen nagyobb 4GB-nál.
No, lenne egy újabb kérdésem. Vettem egy pendrive-ot. 32 G Kingston. 28,8 G szabad hely volt rajta és FAT32 fájlrendszerű. Na most, a TV-nk csak ezt a fájlrendszert ismeri fel, viszont se HD, se Full HD filmet nem tudok rá másolni. És nem tudom miért. Pedig a filmek mérete jóval kisebb mint 28,8 G (10-20 G-ig vannak filmek, 720p és 1080p) NTFS-ben rá lehet másolni bármit, de azt nem kezeli a tv...
Primo írta:
Sziasztok! 8 G Kingston pendrive-al van probléma. Amikor csatlakoztatom a gépre, előjön egy üzenet miszerint az eszközt használat előtt formázni kell. Amikor ezt akarom tenni azt írja hogy a windows nem tudta befejezni a formázást, majd ezt:
A Windows nem tudja formázni a következőt: G
Ellenőrizze, hogy jól van-e csatlakoztatva a lemez és a meghajtó, győződjön meg róla, hogy nem írásvédett a lemez, majd próbálkozzon újra. A súgóban... blabla...
Érdekesség hogy a kapacitásnál ismeretlen kapacitást ír...
Az asztalon jobb eg. a számítógépre ott van egy olyan hogy kezelés.ott a lemezkezelés menüpont alatt próbáld meg formázni/azonosítani, a műveleteknél megpróbálhatod újraellenőrizni a lemezeket, vagy aktívként megjelölni
Am nekem is van egy 8G s kingstonom tegnapelőtt véletlen kimostam és még kifogástalanul működik... 😃
Na ez segített valamelyest, nagyon szépen köszönöm. Már van kapacitás, de még mindig nem tudom formázni, s így használni sem...
Primo írta:
Sziasztok! 8 G Kingston pendrive-al van probléma. Amikor csatlakoztatom a gépre, előjön egy üzenet miszerint az eszközt használat előtt formázni kell. Amikor ezt akarom tenni azt írja hogy a windows nem tudta befejezni a formázást, majd ezt:
Ellenőrizze, hogy jól van-e csatlakoztatva a lemez és a meghajtó, győződjön meg róla, hogy nem írásvédett a lemez, majd próbálkozzon újra. A súgóban... blabla...
Az asztalon jobb eg. a számítógépre ott van egy olyan hogy kezelés.ott a lemezkezelés menüpont alatt próbáld meg formázni/azonosítani, a műveleteknél megpróbálhatod újraellenőrizni a lemezeket, vagy aktívként megjelölni
Am nekem is van egy 8G s kingstonom tegnapelőtt véletlen kimostam és még kifogástalanul működik... 😃
Hello! van egy kingston 8gb pendrivom
rárakom a filmet bedugom a tv be és késik a hang.
m1 mien filmet rakokfel.
ugyanezzel a pendrival 2 héttel ezelött gondnélkül néztem igy filmet. Mi az oka ennek? segitsetek pls.köszi!
Nekem egy 4 GB-os CORSAIR pendrive-om van. Valahányszor másolni próbálok róla, kiírja, hogy:
Windows - Írásvédelmi hiba
A lemez nem írható, mivel írásvédett, Szüntesse meg a(z) CORSAIR kötet írásvédelmét a következő meghajtóban: \Device\Harddisk3\RD11
Ha új könytárat próbálok csinálni rajt, kiírja, hogy:
Total Commander
Hiba: a(z) [*] könyvtár nem jött létre.
Ha file-t próbálok másolni rá, kiírja, hogy:
Total commander
Hiba: Nem írható: K\*.*
Szüntesd meg az írásvédettséget!
Ha mappát próbálok másolni rá, kiírja, hogy:
Total commander
Az összes file atrribútuma Arciválandó, de a mappák atrribútuma Archiválandó és Írásvédett. Az írásvédett melletti jelölőnégyzet szürke.
Tudtok segíteni?
cseszka írta:
Nekem van egy kingston 16GB pendrive-om,fogta magát és irásvédett lett.Nincs rajta semmi kpöcök,amit nyomkodni lehet.Probáltam már unlockerrel,de az sem segit.Formatálásnál ki irja,h a lemez irávédett nem formázható.Próbáltam Lnuxal,azzalse megy.Nemtudok rá másolnise,se törölni se rola semmit.Azt nemlehet valahogy megoldani,h win telepitéskor valahogy láása a pendrive-ot,és onnan tudjam formatálni?Ha USB-re van kötve akkor nemlátja,esetle olyan kábel melynek egyik vége USB másik SATA,és alaplapra kötni?
Ötletek?Nemszeretném kukába vágni.
A kingston általában 5/10 év garanciát ad inkább vidd be garanciáztatni!
Nekem van egy kingston 16GB pendrive-om,fogta magát és irásvédett lett.Nincs rajta semmi kpöcök,amit nyomkodni lehet.Probáltam már unlockerrel,de az sem segit.Formatálásnál ki irja,h a lemez irávédett nem formázható.Próbáltam Lnuxal,azzalse megy.Nemtudok rá másolnise,se törölni se rola semmit.Azt nemlehet valahogy megoldani,h win telepitéskor valahogy láása a pendrive-ot,és onnan tudjam formatálni?Ha USB-re van kötve akkor nemlátja,esetle olyan kábel melynek egyik vége USB másik SATA,és alaplapra kötni?
Megtelik a cache és aztán belassul tényleges átviteli sebességre... asszem az USB 2.0-nak 2500 az átviteli sebessége, sok mindent nem tudsz vele csinálni csak ha darabokban másolsz...
Semmi ez a pendrive lassulás. Amugy ez nem csak a flash drive-ok "hibája" vinyóról vinyóra is ha másolsz akkor is megesik ez először pl. elindul a másolás 125mb/sec-el de aztán lassul egész kb34mb/sec-ig.
Arról lenne szó, h bizonyos videókat lejátsza, míg a többit nem ismeri fel a TV. Ebben kérném valaki segítségét.
De érdekes, h némely videókat le tud játszani. Azt olvstam, h át kell konvertálni a videó formátumát pl avi.-ra vagy mp4.-re vagy ilyesmikre. Tudsz ilyen programot mondani, ami hasznos lenne ilyen célra? LG tv-m van amúgy.
Esetleg fent van a neten, h amit vettem típust az milyen formátumokat tud lejátszani?
De ha nincs is 5m kábel, és 2010 utáni androidos a tv akkor egy plex vagy nas is járható.
És azért valljuk be nem kell azért atomerőmű PC hogy HDMI kábelen keresztül játsszon le valamit. Nekem ugyan GTX1060 6G az alany VGA, de szerintem egy egy 1050TI is elboldogul akár a 4K 60Hz-el is, és utóbbi elég alacsony áron van, de mára már egy 1060 6G sem eget verő áron kapható használt piacon.
"NAS maga sem játssza le" Ezt csak úgy mondod vagy már próbáltad ssh-val belépve cli-en keresztül nézni valamit?
Fúúú nekem ez totál kínai, amiről beszélgettek 😅
Előre is köszi a választ, ha tudja valaki :)
Mi lehet a baja a pendrivenak?
2-3 éve használom.
Anyumnak is ugyanolyan van mint nekem,de az övé még működik.
Ha a formázásig jutnál akkor mindenképp NTFS-re formázz.
Más is járt már így, mint én? Válaszokat előre is köszi.
Adott egy 64gigas pendrive amire egy tort cod4et akartunk felmasolni (forras:ncore), de az elso lemez utan hiba lepett fel es azota irasvedett lett az eszkoz. Rengeteg megoldast kiprobaltunk eredmenytelenul (koztuk Macrol is formazni). Barmi hasznalhato megoldas hozzaertoktol?
Csak egy delutani nosztalgia lanozasra kellett a jatek, ne ragadjunk le a beszerzesnel.
Ezekl a memóriachipes tárolók egyébként pontosan ilyen tünetekkel dobják fel a pacskert.
Megegyszer koszonom szepen nektek!
Nézd meg a csatlakozókat. Nekem egyszer kicsúszott az alaplapi csatlásból egy vezeték, és hasonlókat művelt USB-s winyóval.
jaja hát kéne, de ez az hogy mégsem
64Gb ami 225Mb/s olvasás 135 írást tud 18-20k.
Na ez segített valamelyest, nagyon szépen köszönöm. Már van kapacitás, de még mindig nem tudom formázni, s így használni sem...
rárakom a filmet bedugom a tv be és késik a hang.
m1 mien filmet rakokfel.
ugyanezzel a pendrival 2 héttel ezelött gondnélkül néztem igy filmet. Mi az oka ennek? segitsetek pls.köszi!
A lemez nem írható, mivel írásvédett, Szüntesse meg a(z) CORSAIR kötet írásvédelmét a következő meghajtóban: \Device\Harddisk3\RD11
Ha új könytárat próbálok csinálni rajt, kiírja, hogy:
Ha file-t próbálok másolni rá, kiírja, hogy:
Hiba: Nem írható: K\*.*
Szüntesd meg az írásvédettséget!
Ha mappát próbálok másolni rá, kiírja, hogy:
Az összes file atrribútuma Arciválandó, de a mappák atrribútuma Archiválandó és Írásvédett. Az írásvédett melletti jelölőnégyzet szürke.
Tudtok segíteni?
A kingston általában 5/10 év garanciát ad inkább vidd be garanciáztatni!
van egy maxel 16gb-os pendrive-m
amikor elkezdem írni 72000 kb/sec-mal másol de hamar belassul 2500-ra
nem tudja valaki mi lehet a probléma?