Hali. Van egy 32GB-os Sandisk pendriveom, ami eddig működött rendesen, de most már nagyon belassult. Kb 3éve van meg. Egy 3GB-os filmet pl kb 10 percig másolja jobb esetben. Ha bedugom a tv-be, ott is elég lassan tölt be néha. Meg olyan is van, h magától lecsatlakozik róla, majd vissza. De van, h semmi baja nincs. Régen átformáztam NTFS-re, mert nem engedett 4gb-nál nagyobb fájlokat rámásolni. Azóta nem formáztam újra és szinte mindig volt rajta valami film vagy sorozat. Lehet, h kezdi már megadni magát és sehogy nem tudom begyorsítani?
Előre is köszi a választ, ha tudja valaki :)
Bedugom a pendrive-t, de a gép nem ismeri fel.Belemegyek a a számítógép kezelőn belül a lemezkezelőbe és ott kiírja,hogy üres az F:MAPPA
Mi lehet a baja a pendrivenak?
@ppista: Keress rá a Disk Management-re (Lemezkezelés) a Windows-ban. Valószínűleg úgy fogja jelezni, hogy "Unallocated" jobb klikk rá és adj neki más betűjelet utána már jó lesz szerintem.
Ha a formázásig jutnál akkor mindenképp NTFS-re formázz.
Hali. nekem (szerintem) nem a pendriveval van baj, hanem a gépházzal. Nekem egy Zalman Z3 típusú gépházam van. Van egy ismerősöm, akinek(nem szólt erről) szintén van hasonló problémája, mint nekem. A fejhallgatókból kijövő hangok recsegnek, ha a gépház elején lévő csatlakozókba dugom őket, de ha hátra, akkor nincs semmi baja. De igazából nem is erről akarok beszéli, hanem arról, h van az elején 3db usb bemenet. Ha a 3.0-ba dugok egy pendriveot és elkezdek onnan/oda bemásolni dolgokat, akkor el is kezdi másolni a fájlokat, de kb mindig 70-80%-ig tölt, majd kiír egy hibát és a gép le is csatlakoztatja a pendriveot. És nem egy pendriveval csinálta ezt. Egy jó db-ig működött a másolás abból a portból, de most már egyáltalán nem. Mindig betölt X%-ig, majd lecsatlakoztatja a gép. De érdekes, h a másik 2 port meg engedi, de azoknál meg elég sokáig tart a másolás, viszont azoknál betölt legalább és nem dobja ki.
Más is járt már így, mint én? Válaszokat előre is köszi.
@kmetovics: Nekem az előző házam csinált majdnem hasonlót (NZXT S340). Azon 2 db usb 3.0 port van és az egyik nem működött. Betudtam hogy hibás és csak az egyiket használtam. Majd amikor lecseréltem a házat, a hiba ugyanúgy fennált. Jobban megvizsgáltam mi lehet és kiderült, hogy a lapomon az egyik pin el volt görbülve az előlapi csatlakozáshoz. Gombostűvel finom visszahajlítottam és simán működik azóta is mindkét előlapi usb port! 😊 (az előlapi usb port az egyik legutálatosabb csatlakozó, talán csak a mini hdmi rosszabb... túl nagy és nem flexibilis, elég egy rossz mozdulat és simán tönkre lehet vágni... 😠 ) szóval szerintem nézd meg a pineket az alaplapodon előbb, esetleg drivert/bios frissítés következő lépésnek).
@Bronson: Kössz a tippet. Szerintem szólok egy ismerősömnek, mert nem szeretem piszkálni az ilyen pineket. Anno is vagy 2órát elcsesztem a proci pineivel, mert elgörbült pár.
Adott egy 64gigas pendrive amire egy tort cod4et akartunk felmasolni (forras:ncore), de az elso lemez utan hiba lepett fel es azota irasvedett lett az eszkoz. Rengeteg megoldast kiprobaltunk eredmenytelenul (koztuk Macrol is formazni). Barmi hasznalhato megoldas hozzaertoktol?
Csak egy delutani nosztalgia lanozasra kellett a jatek, ne ragadjunk le a beszerzesnel.
@rened: Hát ez akárhonnan nézem olyan hibának tűnik, ami nem javítható. Hardveres másolásvédelmi kapcsoló nincs a pendriveon gondolom. Milyen eszközről van szó egyébként? Próbáltátok az írásvédettséget megszüntetni?
Ezekl a memóriachipes tárolók egyébként pontosan ilyen tünetekkel dobják fel a pacskert.
@rened: Valószínű egy nem javítható végleges hiba.Teljes formázást lehet megpróbálnák,de ilyen hibával inkább hagynám azt is,mert sokáig tart így is úgy is,a végén meg valószínű nem lesz jó.
@SuperPuma: Nagyon szepen koszonom nektek a segitseget! Kapcsoloja nincs,diskpart,registry,particio,unlocker,formazas(windows es random programok), macbook... egyik sem segitett. Meg egy linuxos megoldast megprobal ismerosom aztan jon az eszkoz utodja. Gyartot nem sikerult beloni szoval sanszos hogy valami olcso cucc.
@rened: Akkor felesleges már bármit is erőlködni,ha ezek nem segítettek,akkor semmi.Lehetséges az is ,hogy soha nem volt 64 GB,csak látszólag azt írja ki,közben nem is.
Igen látja az eszközkezelő meg a total commander is de amikor rákattintok totál belassul az eszközkezelő és nem történik semmi...nincs letiltva.Sima USB 2.0-ás pendrive,mint mondtam más pendriveok gond nélkül működtek meg ez is működik másokon csak az enyémen nem...majd elsózom valakinek akinek működik... 😆
Valaki tudna valami tippet adni?Van egy 4GB-os pendriveom ami az én gépemen nem akar működni viszont próbáltam egy laptopon,simán felismerte és működik...amikor bedugom ki sem jön az autoplay,formázni sem tudom,belassítja az egész gépet...formatáltam a másik gépen de akkor se semmi...fura eset ilyennel még nem találkoztam,de hátha valakinek van valami tippje...
Azért az olcsó szaroknak is lennie kellene 5-6mb írás 10mb olvasásnak. Én a 3000ft os 16gb os pendriveommal tökéletesen elégedett vagyok 10-12mb al ír és 60-70mb al olvas usb3.0 porton.
Nekem is ilyen a 8GB-osom. Rájöttem, hogy nem (csak)a tárhely a lényeg, hanem az írás/olvasás sebessége is. Ezért olyan olcsók a 8-16-32 GB pendrive-ok...
Üdv az lenne a gondom hogy van egy Kingston 16GB-s pendrivem de nagyon lassan másol és rakja rá a dolgokat 2.0-ás usbn kb 2-3MB/s a sebség.Van ötletetek hogy ez miért van?
A FAT32 file rendszerre nem tudsz 4GB-nál nagyobb fájlt másolni. Ez a táblázatrendszer végett van, a struktúrájából adódik. Azt tudnám ajánlani, a filmet darabold szét úgy, hogy egyik részlete se legyen nagyobb 4GB-nál.
No, lenne egy újabb kérdésem. Vettem egy pendrive-ot. 32 G Kingston. 28,8 G szabad hely volt rajta és FAT32 fájlrendszerű. Na most, a TV-nk csak ezt a fájlrendszert ismeri fel, viszont se HD, se Full HD filmet nem tudok rá másolni. És nem tudom miért. Pedig a filmek mérete jóval kisebb mint 28,8 G (10-20 G-ig vannak filmek, 720p és 1080p) NTFS-ben rá lehet másolni bármit, de azt nem kezeli a tv...
Primo írta:
Sziasztok! 8 G Kingston pendrive-al van probléma. Amikor csatlakoztatom a gépre, előjön egy üzenet miszerint az eszközt használat előtt formázni kell. Amikor ezt akarom tenni azt írja hogy a windows nem tudta befejezni a formázást, majd ezt:
A Windows nem tudja formázni a következőt: G
Ellenőrizze, hogy jól van-e csatlakoztatva a lemez és a meghajtó, győződjön meg róla, hogy nem írásvédett a lemez, majd próbálkozzon újra. A súgóban... blabla...
Érdekesség hogy a kapacitásnál ismeretlen kapacitást ír...
Az asztalon jobb eg. a számítógépre ott van egy olyan hogy kezelés.ott a lemezkezelés menüpont alatt próbáld meg formázni/azonosítani, a műveleteknél megpróbálhatod újraellenőrizni a lemezeket, vagy aktívként megjelölni
Am nekem is van egy 8G s kingstonom tegnapelőtt véletlen kimostam és még kifogástalanul működik... 😃
Na ez segített valamelyest, nagyon szépen köszönöm. Már van kapacitás, de még mindig nem tudom formázni, s így használni sem...
Primo írta:
Sziasztok! 8 G Kingston pendrive-al van probléma. Amikor csatlakoztatom a gépre, előjön egy üzenet miszerint az eszközt használat előtt formázni kell. Amikor ezt akarom tenni azt írja hogy a windows nem tudta befejezni a formázást, majd ezt:
Ellenőrizze, hogy jól van-e csatlakoztatva a lemez és a meghajtó, győződjön meg róla, hogy nem írásvédett a lemez, majd próbálkozzon újra. A súgóban... blabla...
Az asztalon jobb eg. a számítógépre ott van egy olyan hogy kezelés.ott a lemezkezelés menüpont alatt próbáld meg formázni/azonosítani, a műveleteknél megpróbálhatod újraellenőrizni a lemezeket, vagy aktívként megjelölni
Am nekem is van egy 8G s kingstonom tegnapelőtt véletlen kimostam és még kifogástalanul működik... 😃
Hello! van egy kingston 8gb pendrivom
rárakom a filmet bedugom a tv be és késik a hang.
m1 mien filmet rakokfel.
ugyanezzel a pendrival 2 héttel ezelött gondnélkül néztem igy filmet. Mi az oka ennek? segitsetek pls.köszi!
Nekem egy 4 GB-os CORSAIR pendrive-om van. Valahányszor másolni próbálok róla, kiírja, hogy:
Windows - Írásvédelmi hiba
A lemez nem írható, mivel írásvédett, Szüntesse meg a(z) CORSAIR kötet írásvédelmét a következő meghajtóban: \Device\Harddisk3\RD11
Ha új könytárat próbálok csinálni rajt, kiírja, hogy:
Total Commander
Hiba: a(z) [*] könyvtár nem jött létre.
Ha file-t próbálok másolni rá, kiírja, hogy:
Total commander
Hiba: Nem írható: K\*.*
Szüntesd meg az írásvédettséget!
Ha mappát próbálok másolni rá, kiírja, hogy:
Total commander
Az összes file atrribútuma Arciválandó, de a mappák atrribútuma Archiválandó és Írásvédett. Az írásvédett melletti jelölőnégyzet szürke.
Tudtok segíteni?
cseszka írta:
Nekem van egy kingston 16GB pendrive-om,fogta magát és irásvédett lett.Nincs rajta semmi kpöcök,amit nyomkodni lehet.Probáltam már unlockerrel,de az sem segit.Formatálásnál ki irja,h a lemez irávédett nem formázható.Próbáltam Lnuxal,azzalse megy.Nemtudok rá másolnise,se törölni se rola semmit.Azt nemlehet valahogy megoldani,h win telepitéskor valahogy láása a pendrive-ot,és onnan tudjam formatálni?Ha USB-re van kötve akkor nemlátja,esetle olyan kábel melynek egyik vége USB másik SATA,és alaplapra kötni?
Ötletek?Nemszeretném kukába vágni.
A kingston általában 5/10 év garanciát ad inkább vidd be garanciáztatni!
Nekem van egy kingston 16GB pendrive-om,fogta magát és irásvédett lett.Nincs rajta semmi kpöcök,amit nyomkodni lehet.Probáltam már unlockerrel,de az sem segit.Formatálásnál ki irja,h a lemez irávédett nem formázható.Próbáltam Lnuxal,azzalse megy.Nemtudok rá másolnise,se törölni se rola semmit.Azt nemlehet valahogy megoldani,h win telepitéskor valahogy láása a pendrive-ot,és onnan tudjam formatálni?Ha USB-re van kötve akkor nemlátja,esetle olyan kábel melynek egyik vége USB másik SATA,és alaplapra kötni?
Megtelik a cache és aztán belassul tényleges átviteli sebességre... asszem az USB 2.0-nak 2500 az átviteli sebessége, sok mindent nem tudsz vele csinálni csak ha darabokban másolsz...
Semmi ez a pendrive lassulás. Amugy ez nem csak a flash drive-ok "hibája" vinyóról vinyóra is ha másolsz akkor is megesik ez először pl. elindul a másolás 125mb/sec-el de aztán lassul egész kb34mb/sec-ig.
Előre is köszi a választ, ha tudja valaki :)
Mi lehet a baja a pendrivenak?
2-3 éve használom.
Anyumnak is ugyanolyan van mint nekem,de az övé még működik.
Ha a formázásig jutnál akkor mindenképp NTFS-re formázz.
Más is járt már így, mint én? Válaszokat előre is köszi.
Adott egy 64gigas pendrive amire egy tort cod4et akartunk felmasolni (forras:ncore), de az elso lemez utan hiba lepett fel es azota irasvedett lett az eszkoz. Rengeteg megoldast kiprobaltunk eredmenytelenul (koztuk Macrol is formazni). Barmi hasznalhato megoldas hozzaertoktol?
Csak egy delutani nosztalgia lanozasra kellett a jatek, ne ragadjunk le a beszerzesnel.
Ezekl a memóriachipes tárolók egyébként pontosan ilyen tünetekkel dobják fel a pacskert.
Megegyszer koszonom szepen nektek!
Nézd meg a csatlakozókat. Nekem egyszer kicsúszott az alaplapi csatlásból egy vezeték, és hasonlókat művelt USB-s winyóval.
jaja hát kéne, de ez az hogy mégsem
64Gb ami 225Mb/s olvasás 135 írást tud 18-20k.
Na ez segített valamelyest, nagyon szépen köszönöm. Már van kapacitás, de még mindig nem tudom formázni, s így használni sem...
rárakom a filmet bedugom a tv be és késik a hang.
m1 mien filmet rakokfel.
ugyanezzel a pendrival 2 héttel ezelött gondnélkül néztem igy filmet. Mi az oka ennek? segitsetek pls.köszi!
A lemez nem írható, mivel írásvédett, Szüntesse meg a(z) CORSAIR kötet írásvédelmét a következő meghajtóban: \Device\Harddisk3\RD11
Ha új könytárat próbálok csinálni rajt, kiírja, hogy:
Ha file-t próbálok másolni rá, kiírja, hogy:
Hiba: Nem írható: K\*.*
Szüntesd meg az írásvédettséget!
Ha mappát próbálok másolni rá, kiírja, hogy:
Az összes file atrribútuma Arciválandó, de a mappák atrribútuma Archiválandó és Írásvédett. Az írásvédett melletti jelölőnégyzet szürke.
Tudtok segíteni?
A kingston általában 5/10 év garanciát ad inkább vidd be garanciáztatni!
van egy maxel 16gb-os pendrive-m
amikor elkezdem írni 72000 kb/sec-mal másol de hamar belassul 2500-ra
nem tudja valaki mi lehet a probléma?