Menu
Trimeny
Szint 4
Trimeny avatar
19 éves, férfi
Sepsiszentgyörgy
Románia
Offline, itt járt 3 napja
4 éve tag
"Shall we gather for whiskey and cigars tonight?"
Írta: Trimeny, 2017. november 09., játékteszt
Játék: Dishonored

Még anno 2012-ben, amikor kb minden játék csak folytatást vagy spin-offot jött ki mint a(z)Assassin’s Creed Liberation,Far Cry 3,Hitman Absolution,XCOM Enemy Unknown,WWE 13. Az arkane studios folytatás helyett egy teljesen új szériával állt elő, mégpedig a Dishonored-el ami elég hamar elég nagy sikereket ért el.
A Dishonored egy belsõ nézetes lopakodós, akciójáték amelyben egy neovictoriánus fantasy világban játszódik.

Történet

A játékbn Corvo Attano, a császárnö testõrének szerepébe bújhatunk.Amikor visszaérünk Dunwall szürke falai közé, pár perc járkálás után azon kapjuk magunkat, hogy Daud az orrgyilkos egy pár centis vajazókést döf át a királyné karcsú derekán és rabolja el Emilyt a jövendőbeli trónörököst. Mivel szemtanú nem volt, mert az őrség egyszer csak eltűnt, az odaérkezők egyből minket kezdenek el vádolni a gyilkossággal s egyből a börtönbe ébredünk. Kiszabadulásunk után természetesen mi más lenne a feladatunk, minthogy tisztázzuk a nevünket és Emilyt trónra juttassuk.

Gameplay

A játék újrajátszhatósági rátája óriási, hiszen feladatainkat többféleképpen is végrehajthatjuk. Nem muszáj a főbejáraton berontsunk, ha akarunk mehetünk a szellőzőjártatokban, szomszéd épület teraszáról beosonhatunk, vagy akár megszállhatunk valaki, s úgy jutunk el A-ból B-be.
A játékmenet nagyjából ugyanaz mint a Thief játékokéhoz annyi különbséggel, hogy kapunk különleges képességeket az Outsidertől , melyeket rúnákkal tudunk tovább fejleszteni. Falon átlátástól, teleportig, megszállástól időmegállításig minden van. A képességek mellett vásárolhatunk pénzért fejlesztéseket (tárhelykapacitás, zoom, jobb számszeríj) illetve számszeríjunkba altató, robbanó és rendes nyílvesszőket.
A játék igazán izgalmas része a választásokban érhető tetten. Az adott célpontot megöljük, vagy úgy likvidáljuk, hogy többet ne keresztezze az utunkat. Minden döntésünk kihatással van a történet alakulására. Minél több embert ölünk meg annál több lesz idővel a fertőzöttek száma, ami csak a küldetéseinket nehezíti és egy sötétebb befejezést kapunk a végén.

"Shall we gather for whiskey and cigars tonight?"

Az játék hangulata küldetésenként változik. A Flooded district és környéke szöges ellentéte a Boyle bál fényűzésének. A készítők nagyon kiemelték a kontrasztot a pórnép és az arisztokraták között.
Az egyetlen problémám a színekkel van, hisz az körülbelül az csak a libafos különböző árnyalataiban tud megjelenni. Szürke, sötétszürke, kékesszürke és szürkés szürke.

Protection as strong as Durex

Ha a sima lopakodás nem lenne elég számunkra, különböző védelmi berendezéseken is át kell jussunk, hisz nem elég a seregnyi őr kikerülése, de még a berendezéseket is ki kell néha iktatnunk a tovább haladásunk érdekében. Háromféle lehetőségünk van az akadályok leküzdésére. A legegyszerűbb ha egyszerűen kiiktatjuk őket az akkumulátoruk kivétele által, ha nem lennénk esetleg ezzel megelégedve, akkor egy rewire tool-al át is irthatjuk őket , úgy hogy minket ignorálnak és más katonákat támadnak meg. A Wall of Light az első ilyen akadály amivel találkozhatunk s melynek megszerelésével egyszerűen elégehetjük a katonákat akik keresztülsétálnak rajta. A második akadály az Arc Pilon ami egy adott hatósugárú automatikusan támadó szerkezet, mely átprogramozással azonnal elkezdi szórni a villámot a közelbe levő őröket. A legnagyobb akadály amivel találkozhatunk a Watch Tower ami nemmás, mint egy reflektorral felszerelt egyhelybe mozgó szerkezet, melynek áramellátása a torony hátán található fennt.
Ha a főküldetéseket unalmasnak tartanánk, kapunk időként mellékküldetéseket is, mint például egy pisztolypárbaj lebonyolítása, testvér megmentése, Granny rags és Slack Jaw megbízásai.

Kiegészítők mindenek felett

A játék mellé összesen két történet kiegészítő készült, ahol Daudot a királynégyilkos bőrébe bújúnk és Delilah a Brigmore boszorkányt kell megállítsuk. Természetesen új ellenfeleket, pályákat, eszközöket kapunk. Corvo történetét egy más szemszögből ismerhetjük meg. Ugyanúgy végig tudunk menni a pályákon úgy , hogy még a légynek sem ártunk, vagy úgy , hogy mindenkinek a feje hullik amint szembekerül velünk.
Mind a Knife of Dunwall, mind a Brigmore Witches remek kiegészítők lettek, rengeteget adnak a történethez, és jópár órára le tudnak majd kötni minket.

Pros: -remek történet
-lopakodás
-fejlesztések
-szerethető és megölhető karakterek
-lehetőségek (lethal or nonlethal)
-újrajátszhatóság
-viszonylag szép grafika

Cons:- libafos színű környezet
-idegesítő patkányok
-nem lehet Callistával fürödni

8.7/10

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 1
Tyrion Lannister avatar
11 hónapja | 2017. 12. 23. 23:48:34
#
Nem lett ez egy rossz teszt, a meglátásaid jók, és egy-egy szófordulatod, poénod még színesebbé is teszi az írásod. Ellenben úgy tűnik, mintha nem igazán olvastad volna át a cikket: tele van helyesírási hibával, helytelen ragozással. Persze nem súlyos hibák ezek, csak az ember ilyenkor kiesik az olvasás ritmusából.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
3 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek


Lite versions: