background
avatar
Matej013
Szint: 35
11 éve tag, offline
2.2K 💬
1.7K ☀
1.5K ⭐
269 🎮
Zsiros Máté (Matej, Matejoka)
28 éves, férfi
Pap, Magyarország

Duke Nukem 3D teszt

Írta: Matej013, 2011. July 03., játékteszt
Játék: Duke Nukem 3D Atomic Edition

Come get some!

Amikor még először, úgy 1999 környékén játszottam ezzel a játékkal, nem tudtam, hogy milyen hatalmas siker, hiszen:
1. Nem tudtam olvasni. (6 éves voltam. Na így próbáljatok meg játszani egy 18+-os játékot)
2. Nem volt internet.
Csak úgy 2003 környékén jöttem rá, hogy milyen nagy sikerű játék van a birtokomban, és abban az időben kezdett el engem érdekelni ez a Duke saga.
A történet röviden, hogy a XXI. század elején egy újabb földönkívüli csapat támadja meg a Földet, (azért újabb, mert a DN 3D előtt volt még két rész) és Duke-ra hárul a feladat, hogy megmentse az emberiséget, az ellenséges inváziótól. Gondolom mondanom sem kell, hogy akkoriban ez a történet, szinte maga volt az etalon. A játékot 4 fejezetre osztották, egyenként kilenc-kilenc pályával, plusz mindegyik fejezetben van egy tízedik bónuszpálya is. A játékot a 3D REALMS tervezte, és adta ki 1996-ban.

A játékot a BUILD nevű engine-el keltették életre, mely szerintem a legjobb grafikus motor, még mai szemmel is, bár aminek van pozitívuma, annak biztos van negatívuma is. Ezzel sincs másképp. Először is kezdjük a jóval. Nem tudom, hogy mások, hogy vannak vele, de néha úgy érzem, hogy a játéknak van fizikája. Ezt úgy értem, hogy szétrobbanthatjuk a házak oldalát, ( de csak néhánynak) kilőhetjük a lámpákat és akkor sötét lesz, vagy egyszerű berendezési tárgyakat is szétrobbanthatunk. Egyszerűen bámulatos, hogy mit össze nem hozott a 3D REALMS csapata. A második pozitívum a látványvilág. Az ember a rLunar Apocalypser1; fejezetnél, tényleg úgy érzi, hogy a holdon van. Amikor kikukucskálunk az ablakon, és látjuk a hold felszínét, az valami eszméletlen. De itt még meg is említhetném az interaktív környezetet. Ami tárgy van a játékban, az Duke szinte mindegyiket használni is tudja. Sztriptíz táncosoknak pénzt adhatunk, használhatjuk a wc-t, a csapot, egyszóval szinte mindent.

Hmm, de jól nézek ki! De akkor most már jöjjenek a negatívumok. Az első az mint a pozitívumoknál a második, csak éppen más szemszögből. Ez pedig a nézet, ugyanis ha fel, vagy le nézünk, akkor olyan lenne a világ, mintha egy kicsit eltorzulna, ami szerintem rendkívül borzalmas. A másik pedig az ellenség mesterséges intelligenciája. Hát az egyszóval borzalmas. Nem az, hogy buta, hanem az, hogy borzasztóan intelligens. Szinte minden golyó amit kilőnek, eltalálnak téged, ami ugye a SWAT-os disznónál minimum -20 hp, de még a fedezékbe is követnek téged, ami nem éppen jó dolog. De van amikor ez pont ellenük fordul, ugyanis van olyan, amikor az egyik ellenség véletlenül a saját társára lő, és akkor egymás ellen fordulnak. Ez szerintem nagyon is jópofa dolog.

A játékban, nagyon sok, és változatos ellenfél van, kezdve a könnyen megölhető Jet pack-es idegentől, a lebegő polipig, és a hatalmas minigun-t tartó Tank-ig, tehát ellenfelek változatosságából, és interaktivitásból jelesre vizsgázott nálam, rszerényr1; Duke. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a játékot, csalódni nem fog benne az már biztos. Tehát vegyétek elő (vagy meg :P) és együttes erővel állítsuk meg az idegen inváziót! YEAH! PIECE OF CAKE!

Saját értékelésem:
Grafika: 8/10
Zene: 7/10
Játékélmény: 9/10
Összesen: 7,5

Értékelés:
Grafika:
██████████
80%
Hang:
██████████
70%
Játékélmény:
█████████
90%
Összességében:
██████████
80%
Duke Nukem 3D Atomic Edition
Duke Nukem 3D Atomic Edition
Duke Nukem 3D Atomic Edition
Megjelenés: 1996. January 29. (PC)
Hozzászólások: 21
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
winrar avatar
Kicsit rövid lett (szerintem), de nagyon jó cikk 😃
0
0
0
0
DragonZolee avatar
Jó lett az értékelésed...és tényleg te is észre vetted azokat a hiányosságokat,amik sajna még akkor benne voltak a játékban ! De ha megnézzük hogy mikor is készült,és hogy akkoriban még igen csak kevés FPS jellegű játékot ismerhettünk,akkor azt kell mondjuk hogy zseniális ! 😃 A hangulat,a feladványok,titkos helyek .... és a sztori sem volt annyira rossz ! Nagy kár hogy a hosszú várakozás után csak egy nagyon gyenge folytatással álltak elő (Forever) , és ott véget is ért a történet ! Szóval tőlem egy 5-ös osztályzatot kaptál ! 😃
0
0
0
0
Adam815 avatar
Imádni való, különleges játék, egyszerűen fantasztikus. Még mai napig játszok néha külföldiekkel multiban Windowsra portolt verziókkal (hDuke, 😆uke, eDuke), nagyon nagy élmény!
0
0
0
0
Matej013 avatar
Huh, amióta feltöltöttem ezt a tesztet azóta rá se néztem. Köszönöm mindenkinek a dicséretet! 😃 Bár azóta sokat fejlődtem tesztírás szempontból, mióta ezt kiraktam!😆
0
0
0
0
kl_akos avatar
nagyon jo teszt lett mert szerintem sem jo ha csak ujabb jatekokat mutatunk be http://filmletoltes.netfilmek.eu/ moderátorai viszont nem hiszem hogy tudjak hogy a PC jatekok keszitese nem 2008-ban kezdodott bar az ilyen jatekok nekem igazan nem jonnek be de azert a tesztet nem itelem el mert nem szerertem az ilyen gameket
0
0
0
0
no avatar
Ez de jo dolog hogy egy régi játékot ujra elemezni, nagyon fain, a teszt is teccik, remek.
Ezt régi játékokkal is meg lehetne tenni.
Ami pl nagy port kavart anno, nem tudom hogy ismeri-e valaki Abe-oddysee-t, vagy Re-volt.
Ezek egyébként nincsennek fent az oldalon, amit kifejezetten sajnálok.

Szép munka mindenesetre, grat!
0
0
0
0
no avatar
hát jah régen volt ez nagy siker de most már ..... amugy meg és is ki játszottam 2 szer
0
0
0
0
BiGame avatar
Éés ez téged ennyire zavar, h kijelentetted😃? Csak nagyon jóra lett kecsökkentve nem akkora ügy!s ez téged ennyire zavar, h kijelentetted😃? Csak nagyon jóra lett kecsökkentve nem akkora ügy!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Valaki megváltoztatta a véleményét! 😆
0
0
0
0
Fehn avatar
Mennyit toltuk miezt a suliban..OMG😃Jó teszt grat😃
0
0
0
0
AssassinFTC avatar
Hehe sok régi szép emlék fűződik ehhez a gammához :'😉
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ez egy jó teszt! Viszont amit a builddel kapcsolatban írtál, nem minden volt újdonság. A régi doom motor már a java részét tudta. Kivéve persze az egymás feletti platformokat, a doomban csak egy szint volt.
0
0
0
0
Patrik91 avatar
1.ik legjobb teszt,remekül megcsináltad gratulálok...😀
Én adom a 10ik felülmúlhatatlant 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem a képek elhelyezése tetszik. 😀
0
0
0
0
Furmann96 avatar
Gratulálok egy nagyon király tesztet alkottál. Felülmúlhatatlan! 😆
0
0
0
0
BiGame avatar
Áh, ez már Duke-miatt is felülmúlhatatlan😆!
0
0
0
0
StYl3 avatar
Tökéletes teszt. Gratulálok!
0
0
0
0
gigazte avatar
Egy szót mondok a tesztre! Felülmúlhatatlan!
0
0
0
0
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
22 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek


Elfelejtett jelszóRegisztráció