background
avatar

berki_zsolt

Szint: 62
15 éve tag, offline
12K 💬
1K ☀
férfi
Fülöp-szigetek
Az oldal ezen része csak a tagok számára látható!
Ha szeretnél tag lenni, regisztrálj és jelentkezz be az oldalra!
Kedvenc játékok
Unreal Tournament 2004Burnout Paradise: The Ultimate Boxno coverWorms ArmageddonDiRT 2 (Colin McRae)no coverno coverno coverRig'n'RollSplit / SecondNeed For Speed Undergroundno cover
Gépsarok képek
Nincsenek képek
Hozzászólások: 11 322
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
toopa avatar
Remebber: Kicsit mintha megártott volna a kannás pálesz. 😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Az előbbi beszélgetésetek tartalmas volt! 😆
0
0
0
0
Remember avatar
nm te. z egy gppisztoj codd4-ba
d te zt nm tudhtod mr te csk ilyn kamu disznnnos vgy!
0
0
0
0
charly82 avatar
az egy felhasználó a cod4-ben? 😕
0
0
0
0
charly82 avatar
kinek van olyan hangja? 😜
0
0
0
0
Remember avatar
ugy hgy za ak74unak olny hngja vn mntha aa vddisznoo túrna
0
0
0
0
charly82 avatar
Hogy kerül ide a vaddisznó?😕
0
0
0
0
Remember avatar
t nes zóljá ble mr tenem szretd a vddisznótt
0
0
0
0
charly82 avatar
Remember beállt mint a gerely!
Kicsit keveset ihatott, megint! 😂
0
0
0
0
Remember avatar
vaddisznóóó hám i lene?
am megg bj hogy ittm kcsit? ha nme ttszik mge lht tltakóóóznu
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
De most ez mi, Remember? 😲
0
0
0
0
Remember avatar
látm te jóó embr vagy. szreted te a vdisznott
0
0
0
0
Remember avatar
zsoltt jó a vddisznó amit kiiraktál avvinnakkk
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Még látszik a kolbászon, hogy nyers! 😕 Kicsit vastagabb volt a bél, amit kaptunk a boltban, szóval most szerintem lesz 2-3 nap is, míg kicsit megszikkad' 😕 NEm baj, legalább sütve fogyasztható! 😜

Mi nem szoktunk a húsra különleges páclét készíteni, hanem " originál" sós lében pácolódik! a szalonnára szoktunk főtt fokhagymát rakni, meg persze sót! 😜 Mikor megfüstölődött, akkor kap különleges fűszerpaprikát magára! 😜

( Remélem nem írtam hülyeséget, mert nagyapám szokta ezeket csinálni 😂😉

Szerk.: Írtad tegnap, hogy szoktatok disznósajtot csinálni! A receptet el tudod küldeni nekem? 😊
0
0
0
0
charly82 avatar
Hát igen a füstölt kolbász már kész, de az evéssel vigyázni kell, mert még 1-2 napig gyomorfájást okozhat...
A sózott húst kb. 2-3 hétig állni hagyjuk, majd páclét kap, ami babérlevél, só, fokhagyma, kömény, szegfűszeg és más fűszereket tartalmaz, ettől még ízletesebb, a pontos receptet anyám tudja, én nem. Majd megkapja füstöt és ott is megvan az 1-2 napos türelmi idő... 😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Lol csárli! 😂😂

Kész van az első adag füstölt áru! 😂😜 A kolbász megfüstölődött! 😆
A többi még áll a sóban+pácolódik! 😜
0
0
0
0
charly82 avatar
Úgy néz ki a csapda bevált, mert megfoghatta Zewát:
[LINK]
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Akkor rakni kell le hurkot a fák közé! 😆
0
0
0
0
Remember avatar
viccelsz? ha kiszagolj a a piát keresztül fog vágni a szántófődön, sztem max a nagyobb tereptárgyakat mint házakat, víztorony kerül ki 😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Remember: Olyan sok piát tartottok otthon? 😃
csárli: Ami késik, az elmúlik! :S
0
0
0
0
Remember avatar
az a baj h ha a piaszag vonzza akk ha a megyében jár biztos egyből ide jön 😆
0
0
0
0
charly82 avatar
Zewát a piaszag vonzza? 😂
Azt ígérte, hogy megkeres, de nem talált meg! 😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Remélem hozzánk nem jön! Pedig még érzik a fogó pálinka illata, lehet, hogy az idecsalogatja! 😂
0
0
0
0
Remember avatar
hozzánk mikor jössz? 😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Bejárod az egész országot? 😆
0
0
0
0
zewa78 avatar
Na lassan lépek mert holnap megyek még Miskolcra és onnan huzok hazafele keddtöl remélem már leszek ha addig élek is mert most innen Gyálrol irok keresztanyámnál vagyok 😜
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
A hagyományokat és a jól megszokott dolgokat nem szabad feladni! 😎
Ki így csinálja, ki úgy, de ha megvan a jól bevált recept, akkor gond nincs! 😜
0
0
0
0
charly82 avatar
De ez nálunk hagyomány és megvannak a régi trükkök és nem tud oda égni, ha egyszer bevált, akkor miért változtatnánk rajta! 😜
0
0
0
0
Remember avatar
küldd el elsőbséggel 😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Az a baj, hogy a fát nem lehet úgy kontrollálni, mint a gázt! 😕
0
0
0
0
charly82 avatar
Nálunk igazi fából rakott tűz ég és nem gázrózsa... 😜
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
1+ vízcsepp is sok,s szerintem!
Égni mindig viszonylag alacsony lángon szokott a gáz, és így nem lehet gond! 😜

Remember:Túl messze laksz, mire odaér, megromlik! 😎
0
0
0
0
Remember avatar
há kóstolót nem kűdesz? 😆
0
0
0
0
charly82 avatar
De akkor nagyon kell figyelni, hogy oda ne égjen, a tűz sem lehet nagy az elején!
Nem sok víz kerül alá 1-2 liter csak! Hamar elpárolog! 😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Mi a hájjal szoktuk kezdeni, és nem rakunk bele vizet, mert így is soknak kell elpárologni az olvasztás során! 😕
0
0
0
0
charly82 avatar
Egy trükkje van a zsír alá élősszőr vizet kell rakni és így a víz védi egy ideig.
Állandóan kevergetni kell és mikor már levet enged, nem tudja odakapni. A disznóhájat akkor kell a zsírhoz tenni mikor kezd barnulni a "töpörtyű". 😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Mi is ott szoktuk, de én szeretem magam csinálni, nehogy leégjen, és sok liternyi zsír menjen tönkre! 😜
0
0
0
0
charly82 avatar
Mi az üstben az udvaron sütjük és nem telik el senki zsírszaggal, egymást váltjuk is...😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Én a zsír sütést nagyon utálom, ha sok van! 😶
A zsírszag olyan szinten eltelít, hogy van, amikor a végére már gyomorproblémáim lesznek!😢
0
0
0
0
charly82 avatar
Reggel 4-kor kelés az üst begyújtva, víz forralva.
A disznóvágásra szivárognak az emberek, indítás egy kupica pálinka.
A hentes is beesik, megélesíti a kést, a legerősebb muki bemegy kihúzza a disznót, majd a hentes nyakon szúrja. Kivéreztetés, pörzsölés, mosás. Majd a rendezőre felhúzzuk és ott kettévágjuk, a fejétől indítva apróra szedjük.
A húsokat felaprózzuk, hogy miből mit lehet csinálni. Anyám és a két nő (öcsém csaja és az én párom) bent főznek. Resztelt máj, fokhagymás sült hús, toros káposzta....
... kint a férfiak készítik a disznósajtot, a hurkát, a kolbász és a füstölni valót.
Az utolsó mozzanat a zsír sütése.
Azt hiszem ennyi.... 😂
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
A rokonsággal szoktunk disznótort rendezni, ilyenkor jelen van 5-6 család minden tagja! Mindenki szokott kapni 2-3 reklámtáska "kóstolót", húsból, tepertőből, hurkából és kolbászból!
PErsze napközben pedig megy a sütés-főzés, evés-ivás! 😜

Ti hogyan oldjátok meg a disznótort? 😊
0
0
0
0
charly82 avatar
És ezek saját felhasználásra ment, vagy rokonoknak vagy adtatok el belőlük?
Október 31. vágtunk mi és 246kg-os volt, már lassan el is fogyott minden füstölt belőle...😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Kb. 200 kg-osak voltak, 2 darab volt belőlük! 😜
LEtt belőlük rengeteg hurka, kolbász! Két hátsó combból füstölt hús lesz, valamint lesz füstölt oldalas, valamint 9 tábla szalonna, valamint füstölt csülök! Tepertő és zsír is lett rengeteg! 😎
0
0
0
0
charly82 avatar
Hány kilósak voltak?
Miket készítettetek? 😀
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Most, hogy mondod, tényleg! 😂😂
Ám elhullott a 2 disznó! 😃
0
0
0
0
charly82 avatar
Olyasmi jellege van, mint a Végső állomásban, a halál keresi őket! 😜
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció