Az oldal ezen része csak a tagok számára látható!
Ha szeretnél tag lenni, regisztrálj és jelentkezz be az oldalra!
Ha szeretnél tag lenni, regisztrálj és jelentkezz be az oldalra!
Eszközök
Gépsarok képek
Nincsenek képek
Hozzászólások: 11 322
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
d te zt nm tudhtod mr te csk ilyn kamu disznnnos vgy!
Kicsit keveset ihatott, megint! 😂
am megg bj hogy ittm kcsit? ha nme ttszik mge lht tltakóóóznu
Mi nem szoktunk a húsra különleges páclét készíteni, hanem " originál" sós lében pácolódik! a szalonnára szoktunk főtt fokhagymát rakni, meg persze sót! 😜 Mikor megfüstölődött, akkor kap különleges fűszerpaprikát magára! 😜
( Remélem nem írtam hülyeséget, mert nagyapám szokta ezeket csinálni 😂😉
Szerk.: Írtad tegnap, hogy szoktatok disznósajtot csinálni! A receptet el tudod küldeni nekem? 😊
A sózott húst kb. 2-3 hétig állni hagyjuk, majd páclét kap, ami babérlevél, só, fokhagyma, kömény, szegfűszeg és más fűszereket tartalmaz, ettől még ízletesebb, a pontos receptet anyám tudja, én nem. Majd megkapja füstöt és ott is megvan az 1-2 napos türelmi idő... 😆
Kész van az első adag füstölt áru! 😂😜 A kolbász megfüstölődött! 😆
A többi még áll a sóban+pácolódik! 😜
[LINK]
csárli: Ami késik, az elmúlik! :S
Azt ígérte, hogy megkeres, de nem talált meg! 😆
Ki így csinálja, ki úgy, de ha megvan a jól bevált recept, akkor gond nincs! 😜
Égni mindig viszonylag alacsony lángon szokott a gáz, és így nem lehet gond! 😜
Remember:Túl messze laksz, mire odaér, megromlik! 😎
Nem sok víz kerül alá 1-2 liter csak! Hamar elpárolog! 😆
Állandóan kevergetni kell és mikor már levet enged, nem tudja odakapni. A disznóhájat akkor kell a zsírhoz tenni mikor kezd barnulni a "töpörtyű". 😆
A zsírszag olyan szinten eltelít, hogy van, amikor a végére már gyomorproblémáim lesznek!😢
A disznóvágásra szivárognak az emberek, indítás egy kupica pálinka.
A hentes is beesik, megélesíti a kést, a legerősebb muki bemegy kihúzza a disznót, majd a hentes nyakon szúrja. Kivéreztetés, pörzsölés, mosás. Majd a rendezőre felhúzzuk és ott kettévágjuk, a fejétől indítva apróra szedjük.
A húsokat felaprózzuk, hogy miből mit lehet csinálni. Anyám és a két nő (öcsém csaja és az én párom) bent főznek. Resztelt máj, fokhagymás sült hús, toros káposzta....
... kint a férfiak készítik a disznósajtot, a hurkát, a kolbász és a füstölni valót.
Az utolsó mozzanat a zsír sütése.
Azt hiszem ennyi.... 😂
PErsze napközben pedig megy a sütés-főzés, evés-ivás! 😜
Ti hogyan oldjátok meg a disznótort? 😊
Október 31. vágtunk mi és 246kg-os volt, már lassan el is fogyott minden füstölt belőle...😆
LEtt belőlük rengeteg hurka, kolbász! Két hátsó combból füstölt hús lesz, valamint lesz füstölt oldalas, valamint 9 tábla szalonna, valamint füstölt csülök! Tepertő és zsír is lett rengeteg! 😎
Miket készítettetek? 😀
Ám elhullott a 2 disznó! 😃