header
Ryse: Son of Rome
Ryse: Son of Rome cover
Megjelenés: 2014. October 10.
Műfaj: Akció, Kaland, Hack and Slash
Fejlesztő: Crytek
Kiadó: Crytek

Ryse: Son of Rome gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
Dual core with HyperThreading technology or quad core CPU (4+ logical processors)
RAM:
4 GB RAM
GPU:
DirectX 11 graphics card with 1 GB video RAM
DX:
Version 11
OS:
Windows® Vista 64-bit / Windows® 7 64-bit / Windows® 8 64-bit
STO:
26 GB available space
Hang:
DirectX compatible Sound Card with latest drivers

Ajánlott gépigény:

CPU:
Quad Core or Six Core CPU (6+ logical processors)
RAM:
8 GB RAM
GPU:
DirectX 11 graphics card with 2 GB video RAM
DX:
Version 11
OS:
Windows® Vista 64-bit / Windows® 7 64-bit / Windows® 8 64-bit
STO:
26 GB available space
Hang:
DirectX compatible Sound Card with latest drivers
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
Yaiba: Ninja Gaiden ZDarksiders II Deathinitive EditionSoulsticeNo More Heroes 3Devil May Cry 5Onimusha: Warlords
Hozzászólások: 884
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TheXperia1 avatar
2.99 euró volt Steamen 😀 Ennyit megért nekem eredetibe végigtoljam. Új játékok is max 5 eurót érnének nem pedig 10x ennyit is akár.
0
0
0
0
💬 17
Ayistion avatar
@TheXperia1: Nekem is megért annyit hogy gamepassban benne van, és vigigtoljam. De az hogy az új játékok 5 eurót érnek, nem tudom hova rakni. 😆
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Ayistion: Én is szemeztem már vele game passba de most hogy így le volt árazva behúztam én is steamen 😀 Az pedig hogy az új játékok 5-öt érnek egy nagy b.romság. Cyberpunk is megéri majd az árát 😎😎
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
@Ayistion: Melyik játék ér neked 20 ezret??? Inkább lenne olcsó egy játék és sokan megvennék... helyette kurva drága és emberek 99% virágboltival tolja.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@TheXperia1: Ez az állítás egyszerűen nem igaz
0
0
0
0
csuz-li avatar
@TheXperia1: Nem 20 ezret, hanem 60 eurót. És ez fontos különbség.
Amióta játszom, azóta 60 usd egy játék. Amióta euró van, azóta 60 euró. Ez azt jelenti, hogy amikor játszani kezdtem, ~ 7 000 Ft volt egy játék. A 2000-es évek elejére ez felment ~ 15 000 Ft-ra, ma meg ez épp 22 000 Ft. Ám ez nem a játékgyártóktól függ. Ők épp ugyan annyiért adják, már több, mint 40 éve a játékaikat az infláció ellenére is.
Az, hogy nálunk mennyi, azt mi döntjük el közvetve a választásokon, nem a gyártók és kiadók.
Apró megjegyzés: '95 előtt nem tudatosult bennem, hogy a játékokat meg is lehet venni, nem csak másolni, mert annyira elterjedt volt a kalózkodás, hogy hivatalos rendezvények voltak művházakban, ahol a másolatokat cserélgette az ember, pedig akkor még csak 5-6 000 ft lett volna a játék, ám az első fizetésem, 1992-ben épp 10 000 Ft volt, ami jó esetben is 1,5 játék ára volt. Ma az átlagkeresetből 11 játék is kijön. Szóval azért összességében lementek az árak.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Bőven előtte volt a kazetta-másolási hullám 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Palanova: Az egy jó hosszú hullám volt. Ment az ember a kazettákkal és csencselt, azután meg bent az iskolában hallgatta a csipogást, amíg betöltött a forma1 a Videoton magnóról... Ez gyakorlatilag végigkísérte az iskolás éveimet. Azután pár évig nem érdekelt a téma (többszöri felvételi próbálkozás és munkakeresés volt a fontos), ezért is a 95-ös dátum.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Számlálós kazettásmagnó nélkül esélytelen voltál...

És amikor a királyi TV 1 számtechórát adott le, majd a végén a műsorvezető közölte hogy akkor most leadjuk a begépelt forráskódot, készítsétek a magnókat? 😀

torrent még sehol sem volt ekkor 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Palanova: A Videoton számlálós volt azért azt használtuk, de azért az embernek idővel ráállt a füle, csak sok kódot kellett végighallgatni úgy, hogy nagyjából tudtad, meddig kell előre tekerni, utána meg ment a fülelés... Olyan volt a számtechterem, mint egy atomtengeralattjáró szonárszobája. 😃
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Hallottad a kódot és már játszottál is, gép sem kellett hozzá 😃

0
0
0
0
no avatar
@TheXperia1: Ez honnan jött neked? 😃
Tény hogy az emberek nagy százaléka használja a virágbolti verziókat, de így is nagy bevétele van a cégeknek a játékokból, mert megveszik az emberek ennyiért is.
Különben ha mindenki csak virágboltit nyomna, akkor nem lenne egy új játék se, mert nem érné meg nekik.
Kíváncsi lennék hogyha te fejlesztenél egy játékot, akkor levinnéd-e 5-10 euróra az árát, amikor 60ért is megveszik az emberek.
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
@Worest: Hülye is aki megvesz egy gamet 60 ért ....
0
0
0
0
csuz-li avatar
@TheXperia1:
Hülye is aki megvesz egy gamet 60 ért ....

Hülye, aki bármit is megvesz, ha el is lophatja...
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
@csuz-li: Nézz rá az országra... szted itt mindenki gazdag??
0
0
0
0
no avatar
@TheXperia1: Nem fogok belefolyni a felesleges vitákba, de kicsit erős túlzás részedről.
Tehát véleményed szerint hülye az, aki nem vár 1-2 évet ami HÁTHA(mert nem biztos) lemegy alacsonyabb árra, vagy nem várja meg a -5EU-s akciókat? Nagyon jó gondolkodás, mondhatom.
Vagy ha már itt tartunk, az is hülye aki inkább megveszi a játékot minthogy letöltögesse?
Aki valamennyire is támogatni akarja a készítőket? Röhej. 😃
Most nem azokról az emberekről van szó akik használnak néha virágbolti verziót, mert ki nem használt még, hanem akiket egy cseppet se érdekel az, hogy ezzel dolgozott valaki.
Számomra az a nevetséges inkább, aki elkölt 200+ ezret gépre, de sajnálja kiadni a pénzt a játékokra.
Egy kérdésre azért válaszolj már, ha már idehánytad ezt a csodálatos kommentet.
Hogyha gyártanál egy terméket, és megvennék 5000Ft-ért, akkor te levinnéd az árát 500Ft-ra?
0
0
0
0
mamahotel36 avatar
@TheXperia1: Csóró raktáros vagyok a Boschban, aki felnőtt férfi létére az anyjával él. Bár így is többet keresek most mint egy közalkalmazott 20 év után, mégsem vagyok gazdag.
Aztán képes vagyok megvenni játékokat (nagy címekre kell gondolni) akár 80-85 euróért is, ha engem mozgat, látok benne fantáziát. Hazudnék ha azt írnám hogy nincsenek tört játékaim. Amikor telik rá, esetleg jobban leárazzák (nem kötelezően 5 euróra vagy az alá), úgy érzem ennyit megérdemelnek a fejlesztők, akkor rögtön megveszem. A magyar ember árérzékeny és mindenre érzékeny nagy általánosságban, de ha valaki megteheti hogy előrendelje a nagyobb drágább címeket és közel 30ezret kiperkál érte azt azért nem kell rögtön pejoratív kontextusban emlegetni.
Szerintem te jó ember vagy, csak vannak apróbb kommunikációs gátjaid, amit mások könnyen félre tudnak értelmezni. Sok múlik a tálaláson. Meg lehet enni a húslevest, a rántott húst sültkrumplival és a pudingos palacsintát ömlesztve egy kondérból , de az emberek olyanok, hogy jobb ha lassacskán, tagolva tálalod az érveid. Ez csak egy tanács. Tudom, nem vagyok az apád hogy megszabjam miként viszonyulj embertársaidhoz, de amiket itt összeolvastam tőled az elég ijesztő. Tudom, tudom...ezt pont én írom a múlt heti fiaskóm után, de az anyázást kihagyhattad volna. Az rögtön csorbítja az érveid élét, akármennyire is érzed magad az erkölcsi lovon, és akármennyire is úgy érzed neked van igazad, a másik szisztematikus sértegetése ilyen mélységekben (tudom pont én írom) szerintem elfogadhatatlan. Hagyjuk egymás felmenőit nyugton. Ezt azért írom, mert ha sokat anyázol, akkor te húzhatod a rövidebbet, gondolom nem szeretnéd hogy emiatt kivágjanak az oldalról. Ha azt érzed anyázásig jutnál a másikkal, inkább számolj el ötig, ha nincs elegendő érved, inkább hagyd rá a másikra, vagy írd azt hogy - légyszíves hagyjál békén, nem szeretnék lesüllyedni a szintedre. Hatalom és erő nélkül üres szavakat ereget az ember. Közben saját magának több bosszúságot okoz, mintsem borsot tör a másik orra alá.

Jó szándékkal,
Egy raktáros
0
0
0
0
Ayistion avatar
@TheXperia1: Far Cry 5 Gold Edition, ac origins, odyssey, forza horizonok, cod mw, battlefield, és még sorolhatnám. Mindegyik legalább 15.000 huf volt, de megvettem, mert adok a hobbymra, a gaming pedig egy hobby. Mondom Én ezt konzolosként. Az, hogy Te egy olyan pc "gamer" vagy, aki összetákolt valamiféle gépet, hogy tudjon játszani, és odaáll hogy jaaaa ez fent van törtbe akkor biztos nem veszem meg, hiszen nekem ez jár, mert a gépbe meg kellett vennem ezt a sok cuccot, hogy tudjak játszani a játékkal, szóval inkább örüljenek hogy Te még veszed arra a fáradságot hogy lewarezolod, aztán játszol vele, amibe ők kemény munkát toltak. Ha mindenki így gondolkodna, mint ahogy a Te féle pc userek, és nem lennének olyan idióták mint Én, akik megveszik a játékokat, nem lenne mit warezolnod haver... Akkor mit csinálnál, a pisziáj csadiba dugdosnál valamit?
0
0
0
0
Korryenz avatar
optimalizálatlan az egész sajnos,pedig olyan egy kikúrt jó játék hogy az hihetetlen!
0
0
0
0
💬 1
Liptik avatar
@Korryenz: Pedig a régi gépemen egész jól ment.
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
Nem ér 1 eurót sem ez a játék csak letölteni szabad optimalizálatlan és játszhatatlan!
0
0
0
0
💬 10
Scorn Face avatar
@Bonnie and Clyde: Személy szerint örülnék egy folytatásnak...
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
@Scorn Face: Tudod imádom a római kultúrát, de így fél készen kiadni és ne optimalizálni szomorú.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Bonnie and Clyde: Ha nem megy a gépeden rendesen, szoftveres gond van. A gépedhez képest egy szaron (FX 6100+ r9 290x) játszottam végig anno mindenféle gond probléma nélkül.
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
@Memento Mori: Maradjunk annyiban hogy nagyon rossz az optimalizálás.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Bonnie and Clyde: egyáltalán nem rossz anno r9 380-al vittem végig max grafikán semmi probléma nem volt
de egy biztos ez a játék ha ma jelenne meg is gyönyörű lenne
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Bonnie and Clyde: Ha te ezt könyebben elfogadod, minthogy kicsit matatnod kell szoftver téren, nekem teljesen mindegy. 😊
De azért csak maradjunk szigorúan a tényeknél. Nálad szarul fut, másoknál meg sokkal szarabb gépen sem produkálja, amit nálad. A játék optimalizálásával nincs semmi gond.
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
@Memento Mori: Azért érdekes gépiény az hogy még a videokártya nevét sem tudják megnevezni vagy hasonló kategóriájút, bár ennyi erővel lehet bármilyen directx 11 támogatású videokártya vicc de mindegy...
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Bonnie and Clyde: Mindentől független nyilván nettó ***ság a gépigénye. Teljesen egyetértünk amúgy ebben.
0
0
0
0
no avatar
@Bonnie and Clyde: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
Ha te mondod, amúgy már végigvittem de többször biztos nem fogom csak Róma miatt vittem végig... 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Bonnie and Clyde: anno r9 380-al vittem végig max grafikán
nincs baj az optimalizálással
0
0
0
0
HackVise avatar
Brutalitásból nincs hiány! 😆 😃
0
0
0
0
MariusHuN avatar
Ez a játék nekem a Best egyszerűen zseniális
0
0
0
0
no avatar
Végigjátszottam,a sztori az hihetetlenül bejött,imádom a Római kultúrát,a játék viszont baromira optimalizálatlan,pedig eredeti Steames,úgy droppolta az FPS-t helyenként. 😀
0
0
0
0
💬 1
Warlordcommander avatar
@Castiel21: Ha imádod a római kultúràt akkor ide mindenképpen érdemes elnézni:
http://www.aquincum.hu/aktprogram/floralia-romai-tavaszunnep-aquincumban-3/
Jó a római de én a korai germánt csinálom, aquincumba is megyünk eggyesülettel, veszíteni. 😃 Mindig a rómaiak nyernek.
0
0
0
0
Liptik avatar
Még mindig ingyenes a játék?
0
0
0
0
armagedon32 avatar
nem tudom hogy ebben a játékban lehet e fejleszteni cucokat pajzs ,kard , stbb
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@armagedon32: A karakter tud fejlődni, de a páncélzata, fegyver változatlan marad.
0
0
0
0
no avatar
http://gepigeny.hu/hir/ingyenesen-letoltheto-a-ryse-son-of-rome-1351
0
0
0
0
kovi avatar
Sziasztok. olyan kérdésem lenne hogy járt-e már úgy valaki a patch-ek feltelepítése után hogy a küzdőtér az fekete- fehér árnyalatú, annyi hogy az alakokat ki lehet venni nagyjából viszont körülöttem a világ az színesben mutatja, de csak a patch-ek után van ilyen gond.
Köszi
0
0
0
0
griff55 avatar
Ahhoz képest, hogy 2014-es nekem még mindig az egyik legszebb játéknak számít.
0
0
0
0
💬 1
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@griff55: CRYTEK készítette, + egyébként magyar kollégák is dolgoztak rajta, szóval mégis mire számítottál? Naná, h még mindig az egyik legigényesebb kinézetre! 😉 😀
0
0
0
0
Masterchief9 avatar
Üdv. Nálam valamiért a grafikai beállításoknál a Texture opciót nem lehet átállítani ami azt jelenti Highon van.

Codex, és R.G Catalyst verzióval patchelve is próbáltam. Amikor már annál a résznél járok ahol a híd van na, ott az erdőba ha fordulok ott leesik ilyen 10 fps-re......
0
0
0
0
AttiS avatar
Kipróbálam.... érdektelen abszolút. Mellesleg droppol olyanokat mint a fene, és eléggé optimalizálatlan is. Nekem nem jött be , pedig a római kultúra és mitológia is kedvenceim közé tartozik a görög mitológiával együtt. És a Hack and Slash műfaj is nagy favorit.
0
0
0
0
MariusHuN avatar
nekem örök favorit marad vagy 5 X ki akasztottam jó lenne egy 2 dik rész is
0
0
0
0
snoopdogg555 avatar
@doom1992: Nálam akad high-on 1080ba majd nálad fog 4kba menni 😃
0
0
0
0
soulknight avatar
Én most kezdtem el nagyon bejövős bírom a hack and slash játékokat, de ez is ugyan olyan mint minden más csak római történelemmel álcázva.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Igen. Egyik kedvencem nekem is.... KB 3x játszottam eddig végig. Éppen most vagyok a negyedik végigjátszásban... 😉
0
0
0
0
kumar007 avatar
Mai napig kedvencem ..Szeretem nagyon a Római történelmet . Ez nagyon elvitt engem ! Mind a mai napig.. Legalább 4x már végig játszodtam <3
0
0
0
0
no avatar
kijátszottam ahogy mesél Nérónak úgy a végé előtt össze áll a kép 😃 nekem nagyon bejött!! 😀 azért jöttél hogy meg védj de hisz te magad vagy Damoklész 😆D
0
0
0
0
African avatar
még ma is szép full grafikán 😀
0
0
0
0
djsiegfried avatar
A laptopodon szerintem menne a játék. Az asztalin ki van lőve. DX11-es a játék emlékeim szerint...
0
0
0
0
jokerke96 avatar
Köszönöm a segítséget , működik normal/high keveréken! 😀
0
0
0
0
no avatar
jokerke96 Nem nagyon fog menni. Kevés a géped hozzá. Plusz nagyon optimalizálatlan.
0
0
0
0
Sir Bekur avatar
jokerke96 [LINK] Innen letudod tölteni a hiányzó ".dll" fájlokat. Kb. az oldal közepéig görgess le az Advanced User feliratig. Ha leszedted, akkor írd be a keresőbe a másik hiányzó ".dll" nevét. Remélem segítettem! 😀
0
0
0
0
jokerke96 avatar
Sziasztok! Feltelepítettem a játékot és mikor indítanám akkor MSVCR100.dll és MSVCP100.dll hibát ír ki. Mi a teendő ilyenkor? (ncoreos verzió)
0
0
0
0
djsiegfried avatar
VeresAdam: 720p low-ra jó lennél.
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Szerintetek menne low-on 720-ba? (nagyon magasra 55 fps-t ír)
0
0
0
0
no avatar
4 gb ram 3.20 ghz 512 videó ram64 bit viné a játékot??
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nem ronda játék, annyi biztos... 😃
0
0
0
0
albert197 avatar
Hogy lehet átállítani a grafikát mert a texture lowon van és nem lehet beállítani aki tudja a megoldást az légyszíves írja le köszönöm?! 😀
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Szuper. Köszönöm az infót. Ezek szerint gyenge a VGA-m? (HD7870 Sapphire Dual-X)
0
0
0
0
snucky avatar
nekem is vigan hozta fullon a 60 fps t 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
nekem 2gb vram-al 70fps-el megy szóval nem kell neki több
0
0
0
0
no avatar
djsiegfried: Nekem is 2 gigás kártyám van és nekem 1080P-ben maxon megy 50 FPS-el,szóval a 2GB V-ram elég neki.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
100/100-on vagyok. Nálam 1080p-ben csak 30-60 fps van medium-on. Videokártya 98%-on kipörgetve. Csak kevés az a 2Gb Vram 😉
0
0
0
0
no avatar
Nekem full grafon sajnos nem bírja az 1080p-t.
0
0
0
0
3RM Krueger avatar
" nekem 100-100 , ultrán kimaxolva 120 fps " ... Who cares? 😃 Ilyenektől kapok agy***t.. menj és keress magadnak egy barátnőt pffff 😃 ....
#life.exe
0
0
0
0
snucky avatar
jo game volt 😀 bár szerintem rövid!
0
0
0
0
no avatar
Minimum 98
Ajánlott 74

Szerintetek elvinné a gépem?
0
0
0
0
MariusHuN avatar
Van hozzá magyarosítás úgy még élvezhetőbb
0
0
0
0
Krisztian5 avatar
A játék valóban gyönyörű, azonban már a monitorom natív felbontásán 1680x1050-ben is totálisan elfogy az 1GB vga memória úgy hogy a textúrákat lowra engedi csak állítani.
Még így is szép azonban komoly az étvágya 😀
Játszaható nálam, de komplexebb terepeket komolyan be-be tud akadni az efogyó vramnak köszönhetően.
0
0
0
0
lehet2003 avatar
nekem menne válaszokat köszönöm
0
0
0
0
Funes avatar
Meglepően jól fut még normál beállításokon is, sőt ha mindent föl rakok magasra és csak az elmosódást kapcsolom ki még akkor is játszható !
Maga a játék beszippant ez az egész környezet nagyon jó és a Grafika váó nem láttam még ilyen arcmozgást semelyik játékba és a kidolgozottság az is !
Szóval váó, váó, váó, csak pozitívumokat tudok mondani ! 😀
0
0
0
0
no avatar
nem ertem...800 as resolution miiden highon megy jol..de ha felrakom egy picir is nagyobbra a felbontast jatszatatlan lessz 😆 explain?
0
0
0
0
wiesztdani avatar
Szerintetek futna ez nálam?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció