YouTube Rewind 2019: még mindig a Minecraft a legnézettebb játék

Szerző: xoki | 2019. December 08. | hír | 36 hozzászólás

A YouTube közzétette az idei év visszatekintő videóját, amelyből többek között kiderült, idén melyek voltak a legnézettebb videók, illetve videósok, valamint a legnépszerűbb játékok és zenék.

A tavalyi összefoglaló teljes kudarc volt, ugyanis a videó nem a híres videósokra fókuszált elsősorban, hanem egy teljesen más témát képviselt. Híres sztárok is felbukkantak benne, de például az egyik legnépszerűbb YouTuber, PewDiePie egyáltalán nem került bele. Az idei YouTube Rewind tényleg a videómegosztó legnépszerűbb tartalmaira és tartalomkészítőire fókuszál, de úgy tűnik, a felbőszült felhasználók még mindig nem felejtették el a tavalyit. Valamennyivel azért jobb a helyzet, de még így is jóval több dislike, mint like van a videón.

Az év legnézettebb játéka a Minecraft lett a maga 100,2 milliárd megtekintésével, amelyet a Fortnite követ a 60,9 milliárd megtekintésével. Ezek után pedig a Grand Theft Auto V, a Garena Free Fire és a Roblox következik. A top 10 további játékait pedig a YouTube Rewind oldalán fedték fel. Minden adatot október 31-ével bezárólag jegyeztek fel, szóval ezek a számok már csak növekedni fognak.

Minecraft
Minecraft
Minecraft
Megjelenés: 2011. November 18. (PC)
Műfaj: Akció, Túlélő
Fejlesztő: Mojang
Hozzászólások: 36
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
KERKO avatar
Youtube helyében ilyen like/dislike aránnyal törölném a csatornámat. 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
4-5 éve még tökre várta az ember ezt a YouTube Rewind-ot, de mostanra egyre giccsesebb, gázabb lett az évek során... Idén meg leegyszerűsítették kategóriazált Top 5-ös listára! Hát gratulálok! 😃
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@gigazte: Most is várták, dislike rekordot döntésre teljesen alkalmas 😜
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
PewDiePie = Like.. egyszerű. 😃
0
0
0
0
Doge avatar
Én gyermekkoromban imádtam ezt a játékot és egy félévvel ezelőtt pedig láttam egy nagyon jó akciót, 600 forint volt a WIN10 edition, na mondom ez a hülyének is megéri és egyszerűen újra beszívott a világa, igaz már nem úgy mint régen és már egyáltalán nem is multizok, de a survival olyan szép emlékeket hozott fel bennem, amikor barátaimmal napi 10 órákat játszottunk vele és egyáltalán nem bántuk, és még most sem bánom, a Minecraftnak a sikere teljesen megérdemelt.
0
0
0
0
Firesward avatar
Imádom a demokráciát.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Egyszer volt vele dolgom, a kíváncsiság vitt rá hogy kipróbáljam, de nem lettünk jó barátok (nem 10 percre ültem le elé). Ha kreatívan akarok tevékenykedni, akkor van arra más...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Hát nem tudom. A LEGO szerintem még mindig kreatívabb cucc, persze nem mondom, 15 éve lehet igen éltem volna ezt a játékot.
0
0
0
0
💬 12
no avatar
@SuperPuma: A LEGO lehet kreatívabb, de igaz nem kerestem sokáig, de 10+ évvel ezelőtt keresgéltem kicsit valami LEGO építős programot és csak a teljesen hivatalosat találtam aminek a kezelése borzasztó volt. Annál még a Sim City 3000 épület építő modja is használhatóbb volt, pedig az aztán szenvedős volt a javából.
Pedig 20+ db készlet rajzai megvannak papíron, nagyon szívesen újráztam volna őket a képernyőn, de úgy hogy totál használhatatlan a kezelőfelület abból nem kértem. Azóta rá sem néztem, mert idő közben a LEGO eltért a kreativitástól és a filmeket kezdte meglovagolni és lett az ami. Hozzáteszem nagyon jó kis LEGO játékokat készítenek, de azok nem a kreativitásról szólnak. De azt is megértem hogy nem akarnak egy F2P használható, kreatív játékot készíteni, mert akkor nem biztos hogy az emberek megvennék a 15.000+ HUF-os készleteket...bár, már lehet 45.000+ -t kellett volna írnom...
Össze se merem számolni a 20+ db készletem teljes áron most mennyibe kerülne.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Palanova: Nem a szoftverekre gondoltam. Mondjuk a Lego Racer elég szórakoztató volt.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Lego Racer OP 😎
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@SuperPuma: Azóta is várom a LEGO Racers 3 at vagy egy Re-Volt 2-t 😃
0
0
0
0
no avatar
@YoRHa 2B: Re-Volt 2-t ne is említsd mert mindjárt újra kezdem az első részt 😆
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@LordSzalko: Én már fel is pattintottam 😃
0
0
0
0
no avatar
@YoRHa 2B: Jó játékot 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Palanova: LEGO Digital Designer ?
Sajnos igen, a LEGO manapság valami kegyetlen drága, pedig még a gyár is itt van Nyíregyházán.
0
0
0
0
no avatar
@YoRHa 2B: Arányaiban szerintem régen sem volt olcsóbb. De most meghökkenek a 40-60.000-es árcímkéken.
Ehhez képest egy-két builder game több "játékidőt" ad, igaz ott nem igazán lehet elmenni full kreatívba.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Palanova: Nameg azt nem rakod ki a polcra, ahhoz már AutoCAD kell meg 3D nyomtató 😃
0
0
0
0
no avatar
@YoRHa 2B: Összerakott legót sosem raktam ki polcra, a makett repülőktől nem fértek el 😃

Bár jó pár 3D modellt kinyomtatnék szívesen a végigjátszott játékok függvényében: achi ha a végére érsz és kinyomtathatod a modelleket ha akarod 😃
Lenne ott egy két WoW-os karakter, Star Trek Online űrhajó, Subnautica bázis, Starcraft 2 egység, Ace Combat 7 repülő...

Ehhez képest nem egy cég állt rá erre a "piacra" és nyomtatnak ki ingame dolgokat: horror áron. WoW karakter 150€, Star Trek Online hajó 225-350€...ezekhez képest egy 45.000-es LEGO még olcsó is 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Palanova: WoW os szobrot, azt én is elfogadnám 😃
Ahhoz képest olcsó, de normál halandóknak nem 😃
0
0
0
0
no avatar
Nem csodálom, kategóriáján belül vagy bármi amit egy kalap alá lehet venni kreativitás ügyileg, ott torony magasan a legjobb. Én is mai napig leülök elé játszani, igényli a kreativitást és a gondolkodást, tanulási potenciállal is rendelkezik, mai napig zseniális játéknak tartom.

Persze vannak olyanok akik az orruknál nem látnak tovább és alaptalan dolgokkal dobálják a játékot, általában ők azok aki kegy papírrepülőt képtelenek hajtogatni. A grafika ócsárolása pedig a kedvencem.
0
0
0
0
susguy avatar
Jó pár embert itt nagyon triggerelni fog ez. Sőt ahogy látom már meg is történt.
0
0
0
0
💬 3
19ati93 avatar
@susguy: engem is, de inkább nem mondok semmit.. 😆
0
0
0
0
Apor avatar
Sok gyerek a tanulás helyett májnkráftot néz/játszik.

Ez egy öngerjesztő folyamat;

A tanulás helyett lehet májnkráftozni, sőt, ha felveszed és feltöltöd/sztrímeled, pénzt kereshetsz vele/keresnek veled a szüleid.
0
0
0
0
💬 10
enslaved avatar
@Apor: Az enyémeknél is ez volt sokáig, de egy jó ideje áttértek teljesen a Brawl Stars - ra, persze nem tanulás helyett😀 Na meg persze semmi feltöltés meg stream.
0
0
0
0
Apor avatar
@enslaved: Helyes. 😃
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Bőven lehet tanulni a játékból, nem is keveset. Hogy ki mire használja azt teljesen más kérdés.
0
0
0
0
Apor avatar
@LordSzalko: Félreértessz.

A játékkal semmi bajom. Teljesen rendben van.

Csak ahelyett, hogy a gyerekek igazi érdemi időtöltéssel foglalkoznának - tanulás, játék a szabadban - helyette non-stop csak a májkráft a telefonon, tableten, pc-én, mindenen.

6-10 évesek között a legelterjedtebb.

A szülők többsége meg úgy van vele, '' hát inkább ezzel játsszon, mert kreatív, gondolkodásra késztet, addig sem lövöldözik, meg az utcán bandázik/szipuzik... stb''.
Engem inkább ez zavar.

Ismerek olyan szülőt, aki az 5 éves gyerekével játszatja, nézeti vele a májkráftot jutubon, pedig egy ilyen kicsi gyereknek a normális agyi fejlődéséhez nem erre van szüksége.

A gyerek figyelemzavaros, szórtfigyelmű, viselkedésbeli gondjai vannak (nem a játék, a szülei miatt) mert a szülők nem akarják, hogy hátrány érje a gyereket, hiszen mind az összes kisbarátja játszik a játékkal.

Nekem ilyen kontextusban van bajom a májkráfttal.

😃

(Azt csak halkan jegyzem meg, milyen erőszakos módon próbál előretörni a játék számos gyermekmagazinban, gyerekeknek szánt újságban.... mindegy, szülőknek pénzszivattyú a javából, ez az én véleményem)
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Tudom, nem a hozzászólásoddal van problémám. Csak általában sokan nem látnak többet a játékban a favágáson meg a föld block ütögetésen kívül 😃

Igen, tudom nyilván nem a tanulásra szánt verzió elé ültetik le azt a korosztályt, pedig az jót is tenne.

Szerintem minden játéknál fennáll ez a jelenség, hogy szabadban mozgás, tanulás helyett ezeket a tevékenységeket keresik, mert az ismerősei is ezt csinálják meg azoknak is az ismerősei is stb. stb.
0
0
0
0
Apor avatar
@LordSzalko: -csak az a nem mindegy, mennyi idős a célközönség.

A minecraft a legkisebbeket célozza meg.

Látom, tudom miről beszélek Spoiler!
egyébként tanár vagyok
és tudom, mit csinál velük, bizonyos részükkel - tisztelet a kivételnek.

Nagyon erősen nyomul a kicsi gyerekekre a játék, ami szerintem már sok.

Vegyél egy gyerekmagazint, ott nagyon nagy valószínűséggel lesz benne májnkráft.
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Szerintem aki nem a kreativitást kereste a játékban azoknak nagyobb része már régen a Fortnite-ot csapatja, ha már így a 6-10 éves korosztály szóba jött. 😜
0
0
0
0
Apor avatar
@LordSzalko: A Fortnite meg a másik, de abba a monológba nem kezdek bele, már így is szeretnek engem ezen az oldalon a kritikus hangnemem miatt, mint etióp gyerek az éhes gepárdot.

😆
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Same, bár nem az én problémám, ha valaki nem képes elmenni egy nem tetsző hsz. mellett rage nélkül 😆

Az ilyen emberek mindig hidegen hagytak, röhögni jót lehet rajtuk, van itt jó néhány 😜
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció