YouTube-integrációval bővül a Discord

Szerző: xoki | 2021. September 23. | hír | 21 hozzászólás

A Discord és a YouTube összefogott, hogy a „Watch Together” funkcióval lehetővé tegyék a videók közös megtekintését. Az integráció egyelőre csak néhány szerveren van jelen, mivel még korai tesztfázisban van, de a tervek szerint október végéig minden felhasználó számára elérhetővé válik.

A YouTube anyavállalata, a Google nemrégiben jogi úton két, harmadik féltől származó Discord botot is megszüntetett. A Rythm és a Groovy zenére szakosodott botok voltak, melyeket összesen 36 millió szerveren használtak a felhasználók. A The Verge szerint tavaly már teszteltek egy hasonló megoldást, melyet a Discord most „Watch Together” funkcióként hozott vissza, pont azért, mert a Google ilyen agresszívan vet véget a zenei botoknak.

A YouTube-integrációt a Discord Games Lab szerveren ti is kipróbálhatjátok. Egy hangcsatornára csatlakozva válasszátok ki az Activity launchert, majd a Watch Together opciót. Ezt követően összeállíthattok egy YouTube-videókból álló lejátszólistát a funkció keresőjével vagy a videókhoz vezető linkek beillesztésével.

A Rythm és a Groovy hiányában, illetve mivel a későbbiekben valószínűleg a többi hasonló bot is erre a sorsra jut majd, ezzel a funkcióval a YouTube-ra feltöltött zenéket is hallgathatjátok a hangcsatornák egyikén. A Discord figyelmeztette a felhasználókat, hogy valószínűleg reklámokkal is találkozni fognak ennél a módszernél.

Hozzászólások: 18
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Kemény lesz majd ismét indavideozni, ha vállalhatatlan lesz a YT 😅
0
0
0
0
Mystream_HBL avatar
És ha mondjuk a bot - nak van youtube premium - ja , és több ezren nézik az kikerülésnek számit ..... 😎

Spoiler!
Youtube premium bot stonks meme
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@Mystream_HBL: Valószínűleg pont ezért lőtték le az előző botokat.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Ha Nitro-val is lesznek reklámok az oda fog *** XD
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@TRACERHD: Két külön szolgáltatás, ez csak az integráció megoldása, így 99.9% hogy lesznek, mivel a youtube reklámjait nézed, nem a discordét. A ~3000 Ft-os Nitro nem fogja hirtelen fedezni a 1730 Ft-os youtube prémiumot is. Account összekötéssel meg lehetne oldani, persze akkor meg azzal lenne valószínűleg a problémájuk, hogy a szerveren lévő felhasználó közül mindekinek van, vagy csak egy valaki befizet és senki sem lát/hall/szagol reklámokat.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
"Discord figyelmeztette a felhasználókat, hogy valószínűleg reklámokkal is találkozni fognak ennél a módszernél."
Gondolom Google bácsit csak ez zavarta, hogy eddig nem voltak. Hányinger egy cég.
2
0
0
1
💬 12
susguy avatar
@Tuhajohn: Rohadt szemetek. Nem elég hogy 16 éve teljesen ingyen elérhető szolgáltatás, elképzelhetetlen méretű struktúrával a háttérben, amit az egész világ napi szinten többször is használ mind tartalom gyártóként mind nézőként, még bevételt is várnak cserébe? Máglyára velük!
6
0
0
1
Tuhajohn avatar
@susguy: Jó szórakozást a tengernyi reklámhoz!
0
0
0
0
susguy avatar
@Tuhajohn: Szerencsére senki nem tart pisztolyt a fejemhez hogy discordon nézzek videót, de azért köszönöm.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Törölt hozzászólás
3
0
0
1
susguy avatar
Azt csinálsz és szeretnél amit akarsz, senki sem vitatta ezt. Marhára félreértettél ha szerinted ez a gond.

Nagyon gyerekes, szűklátókörű felfogás felháborodni azon hogy az egyik (ha nem a) napi szinten legtöbbet használt teljesen ingyenes és nem létszükéges szolgáltatásért bevételt vár az adott cég. Mi értelme lenne anélkül működtetni?

Mindenképpen bele lehet kötni sok mindenben hogy mit és hogyan csinálnak etéren (és kismillió dologba minden más téren), én se szeretek 2-3 reklámot nézni videók előtt, nem is szoktam. Viszont akkor is megértem hogy ez egy szolgáltatás amit használok, egy luxuscikk, szórakozásra van, nem egy velem született jog. Nem fogom szidni őket azért mert valahol pénzt is akarnak keresni amellett hogy ezt ingyen szolgáltatják.
2
0
0
0
no avatar
@susguy: A gond ott kezdődik, hogy szerintem eleve nem ingyenes.
Max nem látod hogy havonta mennyi €-ba kerül ezért feltételezi mindenki azt hogy de hát nem fizetek érte, vagyis ingyenes.

Szerintem nem az. Szerintem semmi sem ingyenes.

Az adataiddal fizetsz. A felhasználói szokásaiddal. Azzal hogy napi szinten használod, és ezzel egyre részletesebb, jobb profilt építhet rólad, amit után megszórhat igazán testre szabott reklámokkal minden általad használt felületen.
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova:
Szerintem nem az. Szerintem semmi sem ingyenes.
Igen, ezért vannak a reklámok.

megszórhat igazán testre szabott reklámokkal
...magyarul a reklámokból lesz a konkrét bevételük. Reklámok nélkül nem sokat ér a reklámra használandó adat.

Igen, eddig is tudtam hogy működik az adatgyűjtés, de ugyanúgy a reklámokhoz lyukadtál ki az egyenlet végén. Annyit tettél hozzá hogy célirányosan próbálnak reklámozni, ami nem tudom önmagában miért lenne rossz. Mindenki a saját felelősségére reagál reklámanyagokra, én meg nem halok bele ha megtudja a google hogy függönyt vásároltam. Legfeljebb viccesnek találom hogy néhány hónapig a wiki oldalakon végig függönyöket próbál eladni nekem, mintha gyűjteném őket😄

Az egy sokkal jobb érv lett volna hogy milyen adatokat gyűjtenek még és mennyit keresnek a harmadik félnek eladott adatokkal, de ebbe a saját és az általános tájékozatlanság miatt nem megyek bele komolyabban hogy miből mennyi igaz. Valamilyen szinten biztos az.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
susguy avatar
Nagyon jó, de ennek mi köze az eredeti problémához? Én is megmondtam hogy bőven van mibe belekötni náluk, kismillió dolog közt abba is amit írtál, de nem erről volt szó. Azzal volt a gondja az illetőnek hogy nem hagyják hogy egy 3rd party software-rel kikerüljék azt amivel (többek közt) fedezik a szolgáltatás költségeit. Ez olyan mint a bliccelés, elhiszem hogy X-Ynak a töke tele van azzal hogy késik/kimarad/lerobban/megdugta a feleségét/tele van/elüti/büdös/koszos a busz amivel járni szokott, de ha jegy vagy bérlet nélkül utazik akkor is megfogja büntetni az ellenőr, és nem sok joga lesz felháborodni azon hogy költsége van az utazásnak.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
susguy avatar
Ott van köze hogy hupákolnak a 3rd party miatt (amik ugye nem hagyják hogy kijusson az adat ), holott ök meg egy másik 3rd partynak adják el az adatokat ( amiket bizalmasan kellene hogy kezeljenek, de megvédeni se tudják ).
A discord nem véd lófaszt sem, csak páran csináltak egy botot amivel lehet youtube-ot nézni és/vagy hallgatni, ennek a mellékhatása volt hogy sikerült blokkolni a reklámjukat. Most pedig konkrétan a Discord maga integrálja azt amivel reklámok is lesznek, szóval megint ott tartunk hogy nem véd lófaszt sem. Főleg hogy ez még mindig csak a reklám, nem az adathalászat, hacsak nem azt próbáltad volna kinyögni 3 komment után hogy maga az integrációval is személyesen tudnak rólad adatot lopni, de ez már harmat gyenge bármi háttér nélkül, és nem nekem kéne összekötni a pontjaidat a problémával.

Az hogy a 3rd party software megvéd az adathalászattól az igenis egy jó dolog, hiszen akkor ettöl a software-töl lesz a cucc valóban ingyenes ( tehát nem szerzik meg az adatokat amikkel nem fizetsz a szolgáltatásért mert ugye "ingyenes" ).
Megint egy olyan dologba kötsz bele aminek semmi köze az eredeti problémához és senki sem vitatott. Nem az adathalászattal volt a gondja az illetőnek, hanem azzal hogy reklámot fog látni, és te is csak abba kötöttél bele először, hogy nem akarod az idődet pazarolni reklámokra. Ha más bajod van a reklámokkal akkor hajrá, de döntsd el hogy milyen pontot foglalsz és azt védd, ne olyat védjél amihez senki nem szólt semmit.

látom full vakon vagy a világban
Nem, csak olyan dologba kötsz bele amiről szó se volt, majd nekiállsz személyeskedni mikor nem kapok a shitty baitedre. Tanulj meg mondatot értelmezni vagy idk, de ennek így valóban semmi értelme, egyoldalú vitákat akarsz nyerni, ha ettől többnek érzed magad akkor hajrá.

Kellemes húsvétot!
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Szerintem a bliccelés rossz példa.

Ott igénybe veszed a szolgáltatást, de az előre ismert árát a szolgáltatásnak szándékosan nem fizeted ki. Ott jogos a büntetés.

google szolgáltatások esetén:
- nem ismered a költséget ami téged terhelne a használat során (megkockáztatom ha havi 1-10€ között lenne lenne aki fizetne is érte, csak cserébe ne adják el az adatait és ne b*szogassa semmilyen reklám)
- de a használtért kétszeresen fizetsz: adataiddal (ami szintén nem keveset ér - és amiről nem tudod mire használja fel és ki a reklámok és keresések testreszabásán kívül) és a reklámok megtekintésével nem csak a google által birtokolt weboldalakon

És sajnos most már ott vagyunk, hogy olyan mértékel öltött a reklám pl a yt esetében hogy gyakran nézhetetlen az adott tartalom. A videók egyre nagyobb időhányadát teszi ki a kötelező reklám. De vásárolhatsz reklámmentességet. Vagyis harmadjára is fizethetsz egy olyan probléma megoldásáért amit elve ők generáltak.
1
0
0
0
susguy avatar
@Palanova:
Ott igénybe veszed a szolgáltatást, de az előre ismert árát a szolgáltatásnak szándékosan nem fizeted ki. Ott jogos a büntetés.
Igen, mert az adblock véletlenül telepíti magát a böngészőre.

nem ismered a költséget
De, ismered, mert még mindig egy olyan példáról van szó ahol szándékosan kerülöd az adott velejáróit a szolgáltatásnak, mert tudod hogy mik azok.

És sajnos most már ott vagyunk, hogy olyan mértékel öltött a reklám pl a yt esetében hogy gyakran nézhetetlen az adott tartalom. A videók egyre nagyobb időhányadát teszi ki a kötelező reklám. De vásárolhatsz reklámmentességet. Vagyis harmadjára is fizethetsz egy olyan probléma megoldásáért amit elve ők generáltak.
Mint mondtam, mindenképpen sok mindenbe bele lehet közni hogy maguk a reklámok hogyan vannak reprezentálva, ezt se korábban se most nem vitattam. Viszont csak azon az alapon "hányinger" cégnek nevezni hogy elvárják a bevételt vagy hogy ne kerüld ki a legfőbb bevételüket (és jelen esetben csak a reklámok voltak felhozva) egy 3rd party programmal, na az hülyeség. Nem azzal kéne legyen a gond, hogy elvárják hogy ne kerüld ki a "költségeit", hanem hogy mik a költségei, ami az eredeti kommentnél amúgy is csak a reklámok önmaguk voltak, nem ez a sok más amit külön pluszban leírtatok. Önmagukban jogosak, de külön problémák, nem az eredeti pontot magyarázzák meg.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: A profilodat továbbadják, ehhez kétség sem fér. A reklámozás csak az egyik bevétele az egésznek.

A "saját felelősségre reagálás" meg üres érv, amíg saját döntésed alapján ki nem kapcsolhatod. Márpedig jelenleg nem tudod. Ezt lehet szépíteni akárhogy, akkor is kb kényszerítve vagy hogy végignézd. Más kérdés hogy közben mondjuk kimész a konyhába egy pohár vízért...de nem ugorhatod át, nem nyomhatod el, nem tudod véglegesen kikapcsolni. Reagálhatsz rá, azon keretek között amiket megengednek.

És itt nem a belehalásról van szó, mert pl nem érdekel engem se ha 4 hétig konzolokkal kapcsolatos reklámok vannak mondjuk a gépigényen, mert éppen tegnap ránéztem a konzolárakra, hanem arról hogy mennyire sok adatot szed össze egy cég és kinek adja tovább azokat az adatokat a tudtod nélkül (Cambridge Analytica és hasonló botrányok azért vannak szép számmal és ez már messze nem a reklámozásról szól).
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova:
A "saját felelősségre reagálás" meg üres érv, amíg saját döntésed alapján ki nem kapcsolhatod. Márpedig jelenleg nem tudod. Ezt lehet szépíteni akárhogy, akkor is kb kényszerítve vagy hogy végignézd.
A reagálást egyértelműen a nem elnyomható reklámokra írtam, amikre nem kötelező rákattintanod, sokszor még ránézned sem. Tudtommal csak youtube-on kötelező kivárni, javíts ki ha tévednék. Ott teljesen jogos, de egyértelműen átmentünk az összes google reklámra közben. Egyébként meg adblock és/vagy vpn. Nem, nem kell megmagyarázni hogy ezek nem egy hivatalos opciók vagy tökéletes megoldások, egyértelműen tud és él is rengeteg ember a lehetőséggekkel.

hanem arról hogy mennyire sok adatot szed össze egy cég és kinek adja tovább azokat az adatokat a tudtod nélkül (Cambridge Analytica és hasonló botrányok azért vannak szép számmal és ez már messze nem a reklámozásról szól)
Pontosan erre utaltam hogy egy sokkal jobb érv lett volna alapból, de nem erről volt szó.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció