World of Warcraft: minden korábbi kiegészítő ingyenessé vált

Szerző: xoki | 2018. July 18. | hír | 31 hozzászólás

Már 14 év elmúlt a World of Warcraft megjelenése óta, amely hatalmas népszerűségre és játékosbázisra tett szert. Ennek köszönhetően a 14 év leforgása alatt szinte semmit sem változott a játék előfizetéses modellje, de ma a Blizzard bejelentette, hogy minden játékos, aki előfizet a játékra, ingyen megkapja az összes korábbi kiegészítőt.

Korábban az előző kiegészítőket a Battle Chest megvásárlásával lehetett beszerezni, amelyben természetesen az alapjáték is helyet kapott, ezenfelül pedig a havi 15 dolláros előfizetés is elengedhetetlen volt. A Battle for Azeroth kiegészítőt megelőző frissítés után a Battle Chest teljes egészében eltűnt, így mostantól kizárólag egy előfizetésre lesz szükség, hogy hozzáférést kapjunk a játék eddigi tartalmához. A Battle for Azeroth ebbe nem tartozik bele, de ettől függetlenül a Legion kiegészítővel bezárólag minden tartalomhoz hozzáférést kapunk, ha előfizetünk a játékra.

Tehát mostantól minden előfizető elérheti a 110-es szintet, a legújabb kiegészítőt pedig 50 dolláros áron szerezhetitek be. A Battle for Azeroth augusztus 14-én jelenik meg.

World Of Warcraft
World Of Warcraft
World Of Warcraft
Megjelenés: 2004. November 23. (PC)
Műfaj: MMORPG
Fejlesztő: Blizzard Entertainment
Hozzászólások: 31
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Én törtön játszotam de ott is wotlk cata pandáig 2-3 év után
most gondolkoztam diablo után vissza megyek wowozni de akkor már eredetire. Érdemes a sok kieg hiányába belevágni?
És alatam lévö poszton fris acountra starter vagy a subot kell venni? vagy csak annyit takar a sub az 30 day a starter meg kari bosst stb?
0
0
0
0
💬 13
no avatar
@wbence: Egy kieget sem fogsz kihagyni, ugyanis a most kapott 110-es boost ellenére a második vagy a többi karaktereddel azokat is végig kell nyomni, vagy legalábbis szintezni.
Előfizetés kell ha lvl20-nál nagyobb karakterrel akarsz játszani.
0
0
0
0
no avatar
@Palanova: Köszi a választ.
De eredetin még nem toltam ahogy irtamm csak most már nem is akarok törtre menni ezért megyek eredetire és sok kieg ki maradt nekem törtön a kérdés föképp a 2 csomag között lett volna.
0
0
0
0
no avatar
@wbence: Nem értem a kérdést.
Új vagy meglévő accra ha most megveszed a BfA-t és veszel rá előfizetést, játszhatsz és az összes közben megjelent kieg és BfA elérhető lesz.
Starter acc annyit jelent, hogy lvl20ig tudsz rajta haladni és mellette még van rajta sok korlátozás (guildbe nem léphetsz, nem kereskedhetsz, max 10g lehet nálad, stb...), de amint előfizetsz, máris leesnek azok a korlátok és lehet tovább fejlődni. Ha lejár az előfizu, akkor korlátok megint érvényesek (az elért eredméynek persze megmaradnak, csak lvl20 feletti karakter inaktív, nem léphetsz be vele), és csak lvl20 vagy azalatti karakterrel tudsz belépni.

Ha nincs jelenleg olyan Startered amit szeretnél tovább vinni (pl minden kasztból 1db lvl20as, ), érdemes lehet egy teljesen új accountot indítani és arra megvenni amit kell. Mellé authentikátor és sms védelem stb...
0
0
0
0
no avatar
@Palanova: Már megvettem meg rájöttem ezekre a dolgokra. De azért köszi ugy tudom ragnaroson elég sok magyar van de sajna guild keresöbe 1 et sem találtam viszont elég jo lenne mert elég tanácstalan vagyok mit hogy kell legioba vagyis azerotra (completet vettem ) artifact fegyot kiszedtem rugonak assára de láttam a többit is ki lehet a másik opcio affi lock lett volna amjd késöbb dudu heal /shaman heal
A lényege ha tudtok rahnán magyar guildet elfogadnákl 1 invet
(remélem jol emlékeztem h ragnán vannak)
IG Xacrisz#2406
0
0
0
0
no avatar
@wbence: szervernek már nincs jelentősége. BfA-tól kb kétféle játékmód van-lesz. Pve vagy PvP. Akármelyik szerveren is vagy, ha bekapcsolod a pvp-t akkor pvps játékosok lesznek körülötted, ha kikapcsolod, akkor pve, bármely szerverről.

Artifact fegyvereknek már nincs jelentősége, de persze ki lehet szedni őket, ha más nem transmogra.

Jelenleg talán a Legion területein érdemes napizni, Wakening essence vagy miért, mert 1000db olyanból lehet legendary cuccot vásárolni. Továbbá érdemes lehet feloldani a Suramar, Broken Shore és Argus területeket is, további napi és repuzási lehetőségek miatt. Emellett az Order Hall-odat is elkezdheted fejlesztgetni, bár mostanra jelentőségét vesztette, de ad annyit még így is a játékhoz hogy érdemes vele foglalkozni.
0
0
0
0
no avatar
@Palanova: Köszi a tanácsot gondolom a pve pvp azt a talentnél kell ki be kapcsolni a legendary npc megtaláltam
csak nem tudom az a 300 as mire jo pl reput nagyábol elkezdtemm meg napi küldizni bár nem tudom még h hol érdemes farmolni fejlödni probálok ismerkedni a játékkal ép ezért keresek 1 magyar guildet
0
0
0
0
no avatar
@wbence: Most míg a BfA elindul, szerintem két dolgot tehetsz.
1: elkezded kirepuzni a Legion repülést. BfA megjelenésre nem lesz meg, de legalább elkezdted. Hasznos ha altozni akarsz így ha egy karakterrel megcsinálod akkor az egész account megkapja a repülés lehetőségét, ami nagyban gyorsítja majd a szintezést. Így sem lassú mert max két nap lvl100-ról 110-re.
2: elkezdheted a szövetséges fajok - bár szerintem alfajok jobb fordítás lett volna - feloldását. Az sem lesz meg BfA kijövetelére, de ha sikerül feloldani őket akkor az altokat újabb fajok közül választhatod.

Hasznos oldal a wowhead és szerintem bármelyik guild , ami még foglalkozik teljesen kezdőkkel, oda fog küldeni hogy ott utánanézhetsz mindennek.

Fentiek mellett a már említett Order Hall és a plusz területek feloldása az amivel jelenleg el lehet ütni az időt, illetve altozással. Altozás előtt viszont hasznos lehet a Heirloom-ok beszerzése - több xp-t ad és skálázódik a szinttel - az altok számára, akik így gyorsabban tudnak fejlődni.
0
0
0
0
no avatar
@Palanova: Még1x is köszönöm a heerloom itemeket ismerem gondolom a 100-110 re valo fejlödést a trialra gondoltál és nem lvl 1 es kari nál
A legion rpülésnek valo reput sajnos nem tudom hol kell elkezdeni de majd utána nézek elkezdtem instázni napi küldizni farmolom a legend esencét magyar guildet nem találtam (de még magyart se ragnán de elvileg cross realm van szoval nem tudom lehet mert talentnéla pvp be van kapcsolva bonuszért)
Lassan de haladok de amit nem tuzdok azt probálom wowheaden keresni bár még azt nem tudom h az aretifact fegyonak van e lényege már mert amit kapok artifactot beteszema fegyoba és igyis 190-95 ilvl nekem meg 210 es adott alapbol szoval kb kuka a akkor az artifact fegyo nekem max ha raidre mennék és onnéd szednék relicet hozzzá
0
0
0
0
no avatar
@wbence: Legion repüléshez mi kell: [LINK]
Szövetséges fajok (alfajok) feldoldása: [LINK]

Artifact fegyvernek most már nincs sok jelentősége, max tehetsz bele 3 db relicet melyek növelik a szintjét és annyi. Majd úgy is le lesz cserélve a BfA során, max skin miatt érdemes kiszedni őket.
0
0
0
0
no avatar
@Palanova: Már rájöttem miért nem találok magyart a szerveren mert hiába ragnán volt a trialos fos amin elkezdtem nbézelödni amikor megvettem a gamet egybol arra a retek doomhammere rakta a karakter pedig ragnán a lv 16 os rugora használtam el a kari boostot

Ugy hogy vagy kari transzfer és megmarad az amit szereztem eddig 196ilvl megmajdnem megvana 2 dik legendarym (elsö ingyen volt) vagy csinálok 1 karit ragnán és tolok rá boostot de folos mert realm csere 25 mig a kari boost 60 euro több mint maga a játék 😀 szoval 25 eurot rá kell ujra áldozak vagy az én hibámért vagy a blizard faságáért
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@wbence: Szerintem érdemes én pár napja kezdtem el 😀 mert nagyon jó lesz az uj kieg jöhetsz velem játszani 😀 meg jön még 1 barátom is 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@wbence: Az eredeti az egy olyan dolog h semmi értelmét nem látod mert van ingyen is meg mivel lehet másabb, aztán elkezded és többet soha nem akarsz törtezni 😂
0
0
0
0
vyne avatar
@YoRHa 2B: Igy van... 😃 Tobbet be nem tenned a labad tort szerverre,hidd el 😃
0
0
0
0
hekli96 avatar
A battlechest 3k-volt egyszer kellett megvenni és az utolsó kiegészítő mindig belekerült mikor kijött egy új. Ez kurva nagy akció mit ne mondjak. Ha már megvolt de kihagytál 1-2 kieget akkor se kellett visszamenőleg megvenni a régieket csak a legújabbat mert a többi már a battlechest részét képezte amivel már rendelkeztél. Ez konkrétan egy nesze semmi fogd meg jól, egy nagyon ügyes marketing fogás és ahogy látom sokan be is dőlnek neki. Azt ne is említsük, hogy ez tartalmazott 1 hónap játékidőt is. Szóval az abszolút újaknak meg kell venniük azt aktuál kieget és a battlechest 3k-ja helyett venniük kell instant egy hónapot ami most olyan 4,5k körül mozog 😉
0
0
0
0
💬 1
MaximumGame avatar
@hekli96: Chestet vettem tegnap 3.2K ért... Legion ig megkaptam mindent + És 30 napot rá 😀 és 4.2K havonta majd !
Azért járt indig az új kieg ingyen , ha valaki kihagyott volna és vissza térne ne keljen megvenni mindent 😀
0
0
0
0
synced avatar
ggwp, ideje wod után visszamenni
0
0
0
0
no avatar
tutok jo torentet
0
0
0
0
💬 1
revonz avatar
Pont gondolkoztam az eredeti WoW-on, de visszamenőleg nagyon sok volt az összes kiegészítőt beszerezni...erre jön a Blizzard, és tádám. 😀 GG srácok, mintha olvasnátok a fejekben (azé há csaknem ugye?! 😃 ) Viccet félre téve, ez egy iszonyatosan jó lépés volt a részükről.
0
0
0
0
vyne avatar
Na, ez mar egy szep huzas a Blizztol. Egyaltalan nem rajuk vall ez a fajta adakozas..😃
Well done!
0
0
0
0
💬 1
YoRHa 2B avatar
@vyne: Az egyik accomon én 2013 decemberében megvettem a battlechest et MoP al, WoD ot is megkaptam mikor kijött a Legion, meg a Legion-t is most, ez eddig is így volt ha battlechest et vettél 😂
0
0
0
0
Twist avatar
És aki eddig hűségesen vásárolta a kiegészítőket az mivel is lesz "jutalmazva"? Nem jut eszembe.... ja igen: semmivel.
0
0
0
0
💬 8
Kiki4444 avatar
@Twist: Ha meg döglött az én tehenem,dögöljön meg a szomszédé is...😆
0
0
0
0
Imre94 avatar
@Twist: Mer ha a sarki kis boltba jársz évekig, mivel is vagy jutalmazva? Segítek: semmivel...
Aki eddig megvette a kiegészítőket, annak az a jutalma, hogy már eddig is játszhatott, és valószínűleg több tapasztalata van a játékban, maxos karakterei, stb., mint akik most kezdik.
0
0
0
0
vyne avatar
@Twist: Miert,mit varsz jutalomnak? 😃 Nem eleg hogy folyamatosan bovitik a jatekot, rakjak be az uj feature-ket?
Mondj meg egy hasonlo szinvonalu mmo-t...
Ha az ilyen black desertel vagy hasonloval jonnel,inkabb ne is irj semmit..😃
0
0
0
0
no avatar
@vyne: A wow az egyedi. Annyi tartalmat halmoztak fel benne kb 12-13 év alatt aminek a nyomába sem érhet egyik frissen megjelent mmo sem. De botorság is ekkora tartalmat megjelenéskor elvárni. Most hogy visszanéztem Legionre a patch előtt, volt bőven tenni való, de azok nagy része egyfajta tartalom volt: farm. Csak ahol farmolsz (Borken Isle, Broken Shore, Argus) és amit (Arany, repu, Ap, különféle felszerelési tárgyak, ilyen-olyan tokenek) farmolsz cucc, az változatos valamennyire.

Új mmo-t szerintem a wow aktuális kiegjéhez lehet és érdemes is csak hasonlítani. Ennek fényében már picit más a helyzet.
0
0
0
0
no avatar
@Twist: Jutalom?
lvlup110-es token pl. Az nem hiszem hogy járna két évvel később is, hiszen éppen a lvlup100-as tokent "upgradelték" 110-re. Ahogy a korábbi 90-eset is 100-ra.
Illetve hogy az aktuális kieggel játszhatsz ha megveszed. Ha nem veszed meg akkor eggyel korábbival tudod csak nyomni, ami ugye két év lemaradás a mainstreamhez képest.
Érdekesség: mindkét esetben ugyanannyi a havi a díj.
Ezt meglépték a Wod kijövetelekor is már.

A kieg eleje és vége jellemzően más és más játékélményt ad. Megjelenéskor még ott van a minimális felfedezés öröme. De a fentiek miatt lehet jó páran át fognak állni a 2 évvel későbbi ciklusra, megspórolva 2 évente 50€-t, ami évi 25€, ami havi 500-600.- kb. attól függ hogy dobozosan veszed 12990.-ért vagy digitálisan 16000-ért. Na ez meg a másik agyrém. Dobozos olcsóbb, mint a digitális. Az ahol kell dobozt gyártani, szállítani, elosztani, még a forgalmazó cégnek is sápot adni, annak az üzletet fenntartani, dolgozókat fizetni, adózni és még így is olcsóbb.

Két éves fáziskéséshez:
Előnye:
- addigra bekerül a repülés az adott területen, így már csak repu kérdése.
- wowheadtől kezdve mindenhol tucatszám lesznek guide-ok, videók, hogy mi hol van
- altozók ismerik a teljes terület összes trükkjét

Hátránya:
- Két évvel később már csak a napizásról szól az egész, meg a repu meg valami éppen aktuális új cucc farmolásáról és altozásról
- csapattalálás a két éves instákba lehet továbbig fog tartani
- AH-ból nem nagyon fogsz pénzt szerezni
- altozók rohannak végig türelmetlenül, ha bénázol otthagynak a f*ba.

Aktuális kieg esetén viszont érdekes, hogy a tegnap patchel kivették az AP-t, napik eltűntek Legion alap területeiről, broken shore-t és argust nem néztem, Order Hall nem hoz aranyat, napik hiánya miatt az order hall resource beszerzési lehetősége is erősen megcsappant, kérdés hogy ezek után lehet-e még fejleszteni őket, AP hiányában a fegyverek is díszek lettek, statvágás miatt a korábbi 800+ ilvl beesett 160 körülre.
Van még pár alt ami nem 110-es, velük megnézem mi a helyzet Legion területeken az elkövetkező három hétben, és meglátjuk érdemes-e így is szintezni, de első benyomás egy eléggé megvágott "tartalmú" Legion maradt hátra a patch után.

Ami bejött új küldetéssor meg vicc kategória. 30 perc, max 1 óra alatt letudható. Ráadásul legalább egy küldetés újra hasznosított a vanillia wowból. Akkor nagy poén volt. BC-ben már meh kategória, woltk-ban meg pf....
Statvágásnak köszönhetően ismét kihívás a sima mezei mobozás 160+ ilvl-el. Plusz warrioromat megviccelte a blizz: talentek között az Unstoppable Force azt írja magáról, hogy az Avatar közben a ThunderClap sebzése megnő 100%-al, területe meg 50%.al. Remek, Avatar benyom, és thunderclapezés ami a rageből kifér. Egy a gond. Avatar skill sehol sem volt. Action barról eltűnt, talentek között nincs, "varázskönyvben" sincs. Relog sem segített, végül egy oda vissza talentváltásra megjelent. De a lényeg hogy a zárt bétáról mindenki készített tucatvideót.

Hja meg tegnap üzenet belépéskor: az új Social funkciót kikapcsoltuk hibakeresés miatt. Friss, új, ropogós fícsőr, megjelenése napján kikapcsoljuk. Remélem 14.-e nem ilyen lesz.
0
0
0
0
deadly_cross avatar
@Palanova: most mit kell ennyit panszkodni?
Inkabb orulj neki es elvezd.( ha valami gond van irj 1 ticketet es megoldjak a GMek)
Es ennek a "hatalmas" sporlasnak mi az ertelme?a havi 600 ftba senkise hal bele ha igy szamoljuk+kihagyod az eegszkiegeszitott max az end game tartalmat kapod meg s csa,(oke h az elozoket is megtudod csinalni de az mar nemolyan)
Es a digitalis azert dragabb mert altalaba a blizz storeba eredeti ar van meg 1 ev utan is mig dobozost folyton akciozzak stb 😀
Es minek kellene jutalom?lvl 110 token?nemlehetsz olyan lusta,hogy ne tudj 1 karaktert felhuzni es ha folyamatos elofizetoje vagy akkor 1 token erteke szamodra lo***😀 inkabb orulni kell,hogy lesznek ujabb jatekosok stb 😀

Az milyen jatekelmenyt ad ha megnezed,hogy mit hogyan kell csinalni nem magadtol josz ra a dolgokra?hanem egy guid szerint csak copy paste?
0
0
0
0
no avatar
@deadly_cross: A fenti kommentem első fele Twist kolléga kérdésére egy lehetséges válasz.
A többi része meg saját vélemény az új kieg körülményeiről, ami nem feltétlenül egyezik meg másik véleményével.
0
0
0
0
Nitakri avatar
@Twist: Egy kicsit gondolkozz légyszives: Amikor megvetted a kiegészítőket, akkor az éppen aktuális tartalmakkal tudtál játszani, és ha proggressbe raideltél, vagy jó voltál arénában, akkor olyan jutalmakat is kaptál amiket később már nem lehet beszerezni. Az elmúlt kiegészítőkön a többség úgy is csak végig rohan, és semmi más nem számít csak a friss content általában. Tehát akkor éppen az volt az aktuális tartalom és te azért fizettél. Jutalmad pedig lehet bármi amit akkor meg lehetett szerezni, most pedig nem 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció