Visszavonul Bill Gates

Szerző: xoki | 2020. March 16. | hír | 22 hozzászólás

A Microsoft társalapítója és a Windows megalkotója, Bill Gates teljesen visszavonul a Microsofttól, hogy fontosabb, az egész világot érintő problémákra és jótékonykodásra fókuszálhasson.

A világ egyik leggazdagabb embere elmondta, hogy mostantól olyan problémákra akar koncentrálni, mint a klímaváltozás vagy az oktatás. A Forbes alapján ő a világ második leggazdagabb embere, jelenlegi vagyona 103,6 milliárd dollár. Az első helyen egyébként az Amazon alapítója, Jeff Bezos áll.

A 65 éves milliárdos a Microsoft mellett a Warren Buffett cégénél (Berkshire Hathaway) betöltött vezetőségi pozíciójából is kilép. Állítása szerint a Berkshire vállalatok és a Microsoft vezetősége még sohasem volt ilyen erős, ezért most jött el a tökéletes alkalom, hogy megtegye ezt a lépést. Visszavonulásával nem fogja teljesen elfeledni a vállalatot, hiszen továbbra is az életének fontos része marad, így a későbbiekben is besegít a technikai csapatnak, hogy sikeresen megvalósíthassák a cég céljait, ellenben többé már nem lesz a mindennapi életének része.

Hozzászólások: 22
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NE0NFACE avatar
Hát eljött ez is. Öregszünk.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Kedves Xoki!
Talán egy cikket megérne a Folding@Home népszerűsítése, amivel az otthoni CPU és GPU erőforrásainkat "adhatjuk kölcsön" a kutatóknak a koronavírus kutatásokhoz. Vannak itt erős vasak bőven, és ahogy látom egyéb oldalakon, eléggé segítőkészek is a gamerek. 😀 Tegyük hozzá mi kockák is amit tudunk.
0
0
0
0
💬 1
xoki avatar
@kolbaszkarika: Jó ötlet, köszi. Ma elkészül majd 😀
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Szerintem inkább csak nyugdíjba megy, nem visszavonul. 😀 Csak ez szebb szó rá. 65 éves már szegény 😀
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Én bírom az ürgét!

OFF:
Még a Vistás mizéria ellenére is. Mert ott az volt a gond hamar beharangoztak egy olyan rendszert ami még nem volt teljesen kiforrott, nem beszélve arról, hogy az átlaguser gépeken többnyire 1-1,5GB ram volt abban az időszakban meg nem mindenkinek volt pl egy Q6600-as procija 😆 ami akkoribban jónak számított. 😆

0
0
0
0
Andor1997 avatar
Lehet inkább pont azért most ,mert ennyiszer rossz a Windows 10? Elég balga gondolat tudom,de azért mégsem túl előnyös.Bár ezen kívül tényleg elég jól állnak,de igazából ez lehetett egy olyan kibillentő pont,amire azt mondta ,hogy már nem adja az arcát hozzá.Végül is ez volt a Microsoft maga a Windows meg az az köré épülő dolgok.
0
0
0
0
💬 15
Tuhajohn avatar
@Andor1997: Mi a gond a Windows 10-zel?
0
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Arra én is kíváncsi lennék. Mindig a legfrissebb win van a gépemen és soha egyetlen gond nem volt vele. Mindig megforgatom a szemem, mikor látok egy win frissítésről szóló "rémhírt", ami a felhásználók 0,01%-át sem érintik és úgy írják, mintha valami katasztrófa történt volna.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Caymane: Én főként nem azokra a hibákra gondoltam,amik most vannak...ettől függetlenül ,mint a világ egyik legnagyobb cége ez elég nagy blama szerintem,hogy nem tesztelik le valamilyen módon,mert valószínűsítem ,hogy ha jobban átnéznék meglennének az olykor előkerülő hibák.Ezen kívül viszont van rengeteg kis nyűgje a Windowsnak..sorolni nem szeretnék legyen annyi elég ,hogy azért ráfér az update és aki csak gamingre ,vagy böngészésre használja nem veszi észre...bár az is lehet hogy igen,csak nem tudja ,hogy az a gondja.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Tuhajohn: Igazából aki nem csak böngészésre használja az sok minden hibát felfedezhet,vagy épp nem megfelelően működő dolgokat.A Windows 10 egy piros masnival átkötött ajándékcsomag ,csak miután ki van bontva és igazán használva van néhol előtűnik egy két butaság,bug,teljesítménybéli hiba stb.Tapasztalatok szerint (nem én mondom) a Windows 8.1 a jelenlegi legjobb Microsoft termék,csak az a probléma ,hogy már nem kompatibilis az új driverek nagy részével....ezen kívül mostanában mindig van vele probléma sokaknak,amit a helyreállító update még jobban elront.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Semmi gond nálam, holott bőven többre használom mint netezés. Legfrissebb build mindig. 😶
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@LordSzalko: 😆 Akkor te egy mázlista ember vagy...Spoiler!
Bár nálam sem szoktak gondok lenni annak ellenére ,hogy találkoztam már nem egy hibával ,viszont a gépház alatt lehetne jobb is a Win.
0
0
0
0
joshsword avatar
@Andor1997: Igen, ez nekem is valószínűbbnek tűnik.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@Andor1997: Már rég a visszavonulását tervezi, idővel egyre kevesebb és kevesebb tulajdona volt a Microsoft-ban. Ez várható volt, nincs semmi köze a Windows 10-hez.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Andor1997: Ha valaki a csúcson van azt mindenki észreveszi aki a gödörben áll.
Kb így tudnám jellemezni a win 10 esetét.Persze,hogy lesz benne hiba.Igaz mostanában volt pár félrelépés,de igazság szerint nagyobb a füstje mint a lángja esetről van szó.
Szeretnék én annyira elesett lenni mint Bill bácsi most. Vagy inkább nem de az biztos.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@santakigyo: Nyilván nagyobb a füstje mint a lángja,de azért elvárható volna tőlük ,hogy jó legyen minden a jelenlegi hibák többsége nem függ semmi féle alkatrésztől a gépben ,hanem maga a Windows hibás ,ez pedig eléggé csúfan mutat.Nem inkompatibilitási hibák vannak főként (bár most az is előfordul),hanem programbéli.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Andor1997: Ez nem egy kocsi. Itt millió meg egy konfigurációra, az azokon futtatott programokra kell megfelelnie egy rendszernek. Persze, hogy lesznek hibák. Nem azt mondom, hogy ez milyen jó mert nem az, de szinte lehetetlen mindent kiszűrni.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@santakigyo: Lehetetlen ,de azért az utóbbi idők hibái eléggé összejöttek.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Andor1997: Igen, ez kétségtelen,de majd csak elül ez is.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Amúgy van valami konkrét hibád? Csak mert eddig nem mutattal rá semmire, csak hogy bugos, meg szar..
Egy program sosincs kész, hatványozottan igaz ez az operációs rendszerre.
Nem létezik olyan automatizált és manuális komplex tesztelési környezet amivel megvalósítható a bugmentesseg, tökéletes kód(optimalizáció a csillio konfigra, lásd Droid vs Apple)
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Driftking: Nos jelen pillanatban épp nincs ,de voltak már hibáim.Viszont tőlem tapasztaltabb és jóval komolyabb szaktudású emberek is mondták már,hogy azért nem ez a legélesebb kés a készletben. Nyilván aláírom ,sok mindenre kell optimalizálni ,meg hasonlók,de mint írtam fentebb is ezek a hibák,amik most előjöttek nem függnek attól,hogy neked milyen géped van.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció