Végre úton van PC-re is a Final Fantasy 16

Szerző: xoki | 2023. September 04. | hír | 7 hozzászólás

Egy ideje már tudjuk, hogy a Square Enix tervei között szerepel a Final Fantasy 16 PC-s átiratának elkészítése, de egészen mostanáig nem igazán beszéltek róla. A stúdió végre megerősítette, hogy a Final Fantasy 16 PC-s változata fejlesztés alatt van, illetve kiderült az is, hogy néhány DLC is készülni fog a játékhoz.

A Final Fantasy 16 producere, Naoki Yoshida a PAX Westen erősítette meg, hogy már készül a PC-s változat. A csapatnak szüksége volt néhány extra hónapra, hogy befoltozza a PS5-ös kiadás hibáit, és a legutóbbi, 1.10-es frissítés élesítését követően térhettek át az átirat elkészítésére. Yoshida korábban már megerősítette a PC-s változatot, de figyelmeztette a rajongókat, hogy a fejlesztés hat hónapnál több időt fog igényelni, tehát 2023-ban semmiképpen se számítsanak rá.

Ha minden a tervek szerint halad, remélhetőleg 2024 folyamán már a PC-s tábor is játszani tud a Final Fantasy legújabb részével. Ezenkívül a Square Enix kettő DLC-t is beharangozott 2024-re, de arról nincs információnk, hogy pontosan mikor érkeznek a friss tartalmak.

no cover
no cover
FINAL FANTASY XVI
Megjelenés: 2024. (PC)
Műfaj: Kaland, Szerepjáték, Japán RPG
Fejlesztő: Square Enix
Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
yorgash avatar
Jó kitöltő játék lesz, amíg a VII Rebirth meg nem érkezik.
Igazából számomra a X és X-II óta az első játszható cím a VII és a Crisis Core Remake-en (és a World of Final Fantasy-n) kívül.
0
0
0
0
PeAdam avatar
Én a XV. részt pont nemrég kezdtem el, de elképesztően beszippantott. A Witcher 3 óta nem élveztem ennyire Open World játékot. Az AC Valhalla után meg egyenesen megváltás volt egy narratív szempontból is ennyire kidolgozott, szívvel lélekkel készült programmal megismerkedni. Unpopular opinion, de szerintem a 4k textúra csomaggal jobban is néz ki, mint a Valhalla, a fényhatások, az animációk, a textúrák, fantasztikusan szép és hangulatos az egész.
Tűkön ülve várom a XVI-ot is, addig is a XV illetve a VII Remake is ki lesz végezve szerintem :)
0
0
0
0
💬 4
Pokman avatar
@PeAdam:
Unpopular opinion, de szerintem a 4k textúra csomaggal jobban is néz ki, mint a Valhalla
Ez nem unpopular, ez tény, hogy a grafikája a játéknak messze megelőzte a korát, sőt, még csak manapság kezdtünk el ilyen grafikájú játékokat kapni
0
0
0
0
PeAdam avatar
@Pokman: Ugyanezt érzem énis a játékot játszva, hogy még manapság is ritka ez a szintű részletesség és animáció. Pár óra után fan lettem :)
0
0
0
0
Pokman avatar
@PeAdam: jaja, nekem is 100+ óra van a játékban és csak a DLC visszamondása miatt nincs benne még +100 órám
sajna a legjobban várt DLC-t viszamondták Spoiler!
a jó endinghez
0
0
0
0
yorgash avatar
@PeAdam: Grafika rendben, bár mondjuk az FF VII Remake mérföldekkel veri.
A játékmenet elmegy, a harcok rendben vannak, de mind a kettő szerintem nagyon bő lemaradásban van a VII:Remake-től és a XVI-tól is.

Ami miatt én a 15-öt nem bírtam játszani (és ez soha nem is fog változni), azok a karakterek.
0
0
0
0
Pokman avatar
Na, legalább valamit mondtak róla 😅
Ahogy elnéztem nagyszerű játék lett, pont amit elvártam egy Final Fantasy-tól, szóval jobban várom mint a XV-öt hogy megérkezzen PC-re.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció