Valószínűleg elbúcsúzhatunk az Afterburnertől, de az MSI még nem mondott le róla

Szerző: xoki | 2023. January 11. | hír | 8 hozzászólás

Az MSI Afterburner a legnépszerűbb GPU overclocking szoftverek egyike, ellenben a fejlesztője szerint előfordulhat, hogy hamarosan kénytelenek leszünk elbúcsúzni tőle. Ezzel szemben az MSI azt állítja, hogy továbbra is tartják a kapcsolatot a szóban forgó fejlesztővel, és mindent megtesznek, hogy megoldást találjanak az ukrajnai háború miatt kialakult nehézségekre.

A Guru3D fórumán az Afterburner, illetve a RivaTuner Statistics Server készítője, Alexey "Unwinder" Nicolaychuk kifejtette, hogy a háború miatt licencproblémák merültek fel a programnál. Az Oroszország ellen bevezetett szankciók miatt az MSI nem tudja kifizetni az orosz fejlesztőt, aki emiatt úgy véli, „a projekt valószínűleg halott”.

A fejlesztő továbbra is rászánja szabadidejének egy részét az Afterburner munkálataira, de mivel ezért egy ideje már semmit sem kap, nem meglepő módon elszállt a motivációja. Emiatt valószínűleg kénytelen lesz abbahagyni a fejlesztést, és valami más után nézni, hogy kifizethesse a számlákat. Unwinder szerint 11 hónapja egyedül dolgozik az Afterburneren, miközben az MSI még mindig feltünteti a programot az újonnan megjelent GPU-hoz, mint amilyen az RTX 4070 Ti.

Miután több hírportál is felkapta a történetet, az MSI egy rövid közleményben elmondta, hogy a „termékmarketing és könyvelési csapatunk jelenleg is ezzel a problémával foglalatoskodik. A háború miatt a kifizetéseink nem tudtak sikeresen eljutni a szerző bankszámlájára. Továbbra is tartjuk vele a kapcsolatot, és kitaláljuk, hogyan oldjuk meg a problémát.”

Tehát úgy tűnik, az MSI nem mondott le a szoftverrről, megoldást keres a fenti problémára, szóval remélhetőleg nincs minden veszve, és az MSI Afterburner még évekig velünk marad.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cabus26 avatar
Akkor majd használjuk,ami van az asus-nak meg a gigabyte-nak.
Jó lesz az is a célra!
0
0
0
0
💬 1
reszler112233 avatar
@cabus26: Vagy Nvidia kártya esetén a GeForce Experience is képes pár adatot kiíratni a kijelzőre.
1
0
0
0
thug85 avatar
Akit esetleg érdekel, Unwinder írta guru3d-n.

"Dear forum visitors,

There were a lot of discussions about the future of MSI Afterburner project in different places during the last days. Let me summarize things and address the most frequently asked questions:

- I see that a lot of you are offering to donate to compensate possible project loss. I really thank you and appreciate it, but it is not necessary. Probably you see the situation in too dramatic light and believe that it is much worse for me than it actually is due to misunderstanding of MSI Afterburner development process. MSI AB is not fulltime development job and it is not the only thing I do for living, my primary job is software development in medical R&D company. MSI AB and RTSS are pet projects which I supported during my free time in the evenings and weekends during last 25 years. That’s not a case of losing the only source of income and becoming hungry and homeless. So thanks again, but donations are not necessary, partial income loss is sad and sensible but not critical for my life conditions.
- A lot of you offer to rebrand application, sell it in STEAM or monetize it in other forms. I don’t see it as even remotely possible scenario. According to our license agreement I exclusively own source code (so technically I can do anything with it) but the company exclusively owns product name, branding and distribution rights. So doing so will result in license agreement violation from my side. I respect the agreements I sign and won’t do it under any conditions, it is a question of reputation.
- Some users believe that I should relocate from Russia to continue working on the project. I don’t see it as an option too. I had multiple job offers and could live and work abroad decades ago, I have the possibility to migrate to any country, but I was born here and 4 generations of my family were born and lived in this place. It is a small Russian city located on Azov sea coast near Russia/Ukraine border, it is located extremely close to Mariupol and warzone. Yes, living conditions suck badly here even comparing to big Russian cities like Moscow, but it is my birthplace, home and I love it. My grand and grand gradparents are buried here, my aged relatives live here and I simply cannot allow myself to leave them and escape. It is not a question of political preferences; it is a question of loving your home and your family.
- MSI are indeed trying to solve the problem now. But they tried to solve it a few times during 2022 and each previous attempt failed. Being a realist I understand that current attempt may fail as well, so I simply prepared myself to the worst case and accepted the fact that project is possibly dead. Please, no need to blame MSI for this situation. It is a stallmate case, when they want to continue cooperation but see no ways to do so at the moment."
2
0
0
0
Payphoner avatar
Hát gyerekek én megértem ha egy filmben csak egy adott színész tud hitelesen játszani, vagy vannak olyan zenék amiket egy bizonyos énekesnőn kívül a világon senki nem tud úgy elénekelni, na de hogy egy programot egyetlen egy ember tudjon csak az egész földön fejleszteni? Magyarul ha egyik napról a másikra azt mondja az orosz emberünk hogy "hallod én meguntam innentől minden nap szeretnék 16 órát Fortnite-ozni" akkor szintén megáll a világ és nem lesz aki fejlessze a programot?
1
0
3
0
💬 1
santakigyo avatar
@Payphoner: Gondolom vannak itt jogi dolgok.Bár érdekes az biztos.
0
0
1
0
Edven avatar
Valami baromirégi verziót használok jelenleg, mert amikor kidobja hogy van update valamelyik szoftverhez azt is írja hogy újra kéne szedni a másikat is. Tökéletesen működik úgyhogy igazából fáj rá...
2
0
1
0
💬 2
kovb677 avatar
@Edven: igen ehhez szoftverhez annyira nem szükséges az update bár a jövőben lesz windows 12 is a microsoft szerint szóval ki tudja...
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@Edven: Én sem szoktam frissíteni, mert akkor kireseteli a beállításokat, kedvem meg nincs megint hangolgatni, meg napokig tesztelgetni.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció