Újabb mérföldkőhöz értek a Resident Evil 7 eladásai

Szerző: xoki | 2021. October 11. | hír | 11 hozzászólás

A játékipar, illetve a videójátékok népszerűsége folyamatosan növekszik, de sok esetben még így is ünneplésre méltó eredményeket produkál egy-egy cím. A Capcom például a Resident Evil 7-tel ért el kimagasló népszerűséget, a játék eladásai pedig most egy újabb mérföldkőhöz értek.

A Capcom sajtóközleményben jelentette be, hogy a Resident Evil 7-ből összesen 10 millió példányt szállítottak le világszerte, és ezzel a Capcom második olyan címe lett, amely ezt el tudta érni. Az eredményt különlegessé teszi a tény, hogy a kiadó teljesen megváltoztatta a szériára jellemző játékmenetet, karaktereket és történetet.

A klasszikus részek felülnézetes kamerával készültek, majd a Resident Evil 4 megjelenésével külső nézetre váltottak, miközben a Resident Evil 7-nél már a belső nézet és a túlélő-horror műfaj mellett döntöttek. Ez a körítés, főleg a Resident Evil 6 bukása után - ahogy az eladások is mutatják - elég nagy siker lett, bár a széria rajongóinak egy része valószínűleg még mindig nem tudott kibékülni ezzel az új stílussal.

A Capcom szerint a sikerhez az alaposan átgondolt stratégiájuk is nagyban közrejátszott. A szezonális és eseményvezérelt árengedmények betervezésével a cég megnövelte a játék iránti érdeklődést. 2021 májusában pedig, amikor a Capcom kiadta a széria következő részét, előállt olyan akcióval is, amely mindkét játék együttes megvásárlását tette lehetővé.

Resident Evil 7 Biohazard
Resident Evil 7 Biohazard
Resident Evil 7 Biohazard
Megjelenés: 2017. January 24. (PC)
Műfaj: Túlélő-horror, First person
Fejlesztő: CAPCOM
Hozzászólások: 11
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
boymester avatar
A régi is jó volt a maga idejében, de a Resi 7 a modern túlélőhorrorok eddigi legjobbja lett. Ennyi feszültséget utoljára az első Dead Space tudott hozni.
0
0
0
0
pcboy avatar
A demo is elég parás... nem lehet kivinni anélkül hogy félbe ne szakadna örökre a játszása. Pedig bizonyos részeket kijátszottam már.
1
0
0
0
💬 9
santakigyo avatar
@pcboy: Irigyellek, hogy egy játék tud még ilyen hatással lenni rád.
Néha azt is tudtam mikor lesz ellenség, pedig akkor játszottam először.
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Számomra továbbra is toronymagasan vezeti a listát a 4. rész, viszont feljött mellé a Village, talán az akció központúsága miatt. Mondjuk nagyon szeretem a 2. rész remake - jét és az 5. részt is. Ez a 7. egy egyszeri végigjátszásra volt jó, főleg a 4. és az 5. rész után nem jött be egyből. Nyilván nem rossz, de nem igazán tudtam úgy játszani azonnal mint Resident Evil.
1
0
0
0
santakigyo avatar
@enslaved: Kb így vagyok vele én is. Nekem tetszett ez az új irány, de hiányzott a régi feeling.
1
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Igen, maga a játék nem is volt rossz, de ha nem Resident Evil lett volna a címe nem ütött volna szerintem ekkorát.
0
0
0
0
pcboy avatar
@enslaved: Ezzel az atmoszférával úgy hogy nem külsőnézets játékosként játszhatsz eléggé idegörlő..Pedig 2 remake is az votl de az valahogy még se tud fosatos lenn pont azért mert külsőnézettel mész végig a pályán..azáltal nem tudja a játékos annyira beleélni magát.
Régen a 4 résszel kezdtem és nagy élmény volt de az erősen akció volt.
0
0
0
0
enslaved avatar
@pcboy: Én a kezdetektől végig követtem a Resi részeit, az összeset végig játszottam, de a 4. volt az első amitől tényleg dobtam egy hátast, az 5. is nagyon tetszett, sőt a sokat szidott 6. részt sem dobtam a kukába. Azóta a Village az ami újra betalált ( a Resi 2 remake meleltt). Igazából én akció orientáltabb játékos vagyok, nem rajongok a sok mászkálásért, a "minden percben el lehet tévedni" játékokért. Szórakozni akarok egy játékkal esténként, éjszakánként, nem kínlódni.
0
0
0
0
pcboy avatar
@enslaved: Horror kategória terén vannak különbségek.Inkább akciós, inkább félelmetes aztán lehet bennük az is hogy menjél ide-oda, ami nem feltétlenül baj csak azt nem mindegy mennyit hány percen át újra és újra akár azon az útvonal megint. A 2 remake tetszett.
0
0
0
0
enslaved avatar
@pcboy: Amit ki nem állhattam az eredeti első és második részben az az volt, hogy amikor a 100. szinten kellett bemenni egy ajtón, a kulcs biztosan az alagsorban volt hozzá...............
0
0
0
0
pcboy avatar
@enslaved: Igen, ezért nem akaro újra végigjátsznai másik karakterrel. Meg a nagyfickó aki üldöz. Ez a kettő kiborít a 2. részben máskülönben iszonyat jól sikerült.
De ugyan ez a helyzet a kirakós darabokkal is..nagyon nagy távon át kell menni hogy megszerezd és volt úgy hogy az egyiket ilyen kirakós résznél még üldözött is a nagy fickó.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció