Új módszert fedeztek fel az Xbox Series X/S tárhelyének kibővítésére

Szerző: xoki | 2021. September 10. | hír | 2 hozzászólás

Az Xbox Series X/S 1TB-os tárhelyét szabadalmazott Seagate bővítőkártyával lehet megnövelni, amelyet a konzol hátoldalán csúsztathatunk be. Most viszont úgy tűnik, egy modder megtalálta a konzolok tárhelyének szabványos NVMe SSD-vel történő, nem hivatalos kibővítési módját.

A kínai BiliBili oldal egyik felhasználója egy részletes blogbejegyzésben mesélte el, hogyan tudott Seagate SSD-ként használni egy másik terméket. Az Xbox Series X/S két PCIe 4.0 x2 csatlakozással rendelkezik: a belső SSD-hez és bővítésre. Ez pontosan ugyanaz a szabvány, mint ami a modern gaming PC-knél is jelen van az NVMe SSD-k és más kiegészítőkártyák hozzáadása céljából. Mivel CFExpress kártyáról van szó, elméletben egy adapter, illetve a megfelelő PCIe 4.0 SSD megtalálásával a konzol is felismeri azt.

A felhasználó az 1 TB-os Western Digital SN530 m.2 2230-at használta, mivel állítólag ez található meg az Xbox Series X-ben. Ezt az SSD-t a konzol tényleg felismerte egy CFe-NVMe adapteren keresztül, ezzel 867 GB extra tárhelyet adva. Az említett módszer tehát működött, de a felhasználó nem győzte kihangsúlyozni, hogy csak egy SSD-vel tesztelte le, és nincs garantálva további tárhelyek kompatibilitása. Fontos még kiemelni azt is, hogy egy lassabb tárhely kihatással lehet a konzol teljesítményére is, például a Sony is ezért szabta meg a PS5-nél használható SSD minimális sebességét.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Aaron Keener avatar
Az Xbox Series X/S 1GB-os tárhelyét szabadalmazott Seagate bővítőkártyával lehet megnövelni,


Kevésnek találom azt az 1 GB-ot... 😀🙄
0
3
0
0
💬 1
MoonW avatar
@Aaron Keener: Köszi, javítva!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció