Új információk bukkantak fel az Intel Rocket Lake-S szériájáról

Szerző: xoki | 2019. December 03. | hír | 16 hozzászólás

A PTTWeb fórum egyik felhasználója, Sharkbay közzétett néhány adatot az Intel közelgő Rocket Lake-S CPU-iról. Több érdekes dolog is kiderült ezekből a specifikációkból, de mivel nem hivatalos információkról van szó, ezért természetesen nem szabad szentírásnak venni mindezt.

A kiszivárgott specifikációk alapján az Intel továbbra is a 14 nm-nél marad. Meglepő módon a széria legjobbja 8 magos lesz, miközben a Comet Lake felhozatalában 10 magos termékek is vannak. Az közelgő 8 magos CPU-kra 125W TDP lesz jellemző, ahogy a 10 magos Comet Lake-re is. Ennek oka valószínűleg az IPC fejlesztése, amely a Skylake óta először most fejlődik nagyobb mértékben.

Az oldalon található ábrán látható az Intel elkövetkező CPU architektúráinak ütemterve. Az „AVX” sorban felfedezhető egy elírás a Rocket Lake esetében, amelyről később megerősítették, hogy támogatni fogja az AVX-512-t. Ez egy jelentős fejlődés elődeihez képest, ahogy a 32 végrehajtó egységgel rendelkező Gen12 iGPU hozzáadása is. Ezek alapján a Rocket Lake-S valószínűleg a 10 nm-es Tiger Lake 14 nm-es verziója lesz egy kisebb iGPU-val.

A CPU-k megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, de várhatóan 2021-ben érkeznek majd.

Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
meg se lepődők mindig csak húzzák nem ártana már végre 14nm-alá vinni és fejleszteni a cpu-n.
2021-ig biztos hogy nem fogok várni akkor inkább én is át váltok Ryzen-re az intel meg bekaphatja.
0
0
0
0
Apor avatar
@LordSzalko: Mi ez az új profilkép Jesszusom... 😆
0
0
0
0
no avatar
@Apor: 2 napja találtam, jót röhögtem rajta szóval gondoltam használom egy darabig. 😆

Rawrrr.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@LordSzalko: ***ing hell dude, ez aztán egy vérbeli profilkép. Kösz a röhögést 😆
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Hát szép és jó, de a 14 nanométert el kellene már hagynia az Intelnek is. Szerintem úgy ahogy van inkább várjanak és dobjanak piacra egy 10 nanométeres szériát
0
0
0
0
💬 9
_AsheXp avatar
@Rocky12: Szerintem (attól függetlenül, hogy ez egy jó vagy rossz proci) addig mindegy hány nm amig jó az adott proci. Végülis az is csak egy szám, a mérete, amig 14nm-ből lehetséges jobbat kihozni mint mondjuk 10, addig voltaképp mindegy, hogy hány nm szerintem.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@_AsheXp: Hát ja, ez is igaz!
0
0
0
0
Apor avatar
@_AsheXp: Én nem fogok váltani 4-5 évig az biztos. Max. ha nagyon jó lesz az intel gpu, és erősebb mint egy 2080 Ti esetleg RTX TITAN erejében adnak egy 500$-os kártyát, talán leváltom a jelenlegit.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@Apor: Rtx titan erejében nyilvan nem adnak 500$ os kártyát 😃 én is majd leváltom a skodámat egy ferrarira ha 2 millió körül lesz 😆
0
0
0
0
xCube avatar
@Apor: Úgy sejtem arra várhatsz még egy darabig. Az intel GPU -ja, ha tényleg megjelenik, első körben középkategóriás teljesítményt hozhat majd.
0
0
0
0
Apor avatar
@xCube: Meglátjuk. Szerintem nem a CPU-k miatt kell a Samsung segítsége, hanem a GPU-k miatt. A Samsung pedig nagyon jó video-ram-okat (is) gyárt.
0
0
0
0
xCube avatar
@_AsheXp:
Szerintem (attól függetlenül, hogy ez egy jó vagy rossz proci) addig mindegy hány nm amig jó az adott proci. Végülis az is csak egy szám, a mérete, amig 14nm-ből lehetséges jobbat kihozni mint mondjuk 10, addig voltaképp mindegy, hogy hány nm szerintem.


+1
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@_AsheXp: Itt az a probléma, hogy elérték a 14 nm korlátjait, nem tudnak már jobbat kihozni belőle. Fél évente kiadnak valami refresht, ami már az 5% teljesítménynövekedést sem tudja hozni. AMD meg megy el mellettük minden téren, főleg mivel a 7nm-ben sokkal nagyobb potenciál van. Az architektúrájuk is elavult.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció