Több mint 600 millióan használnak Windows 10-et

Szerző: xoki | 2017. December 02. | hír | 66 hozzászólás

Eredetileg a Microsoft 3 év alatt 1 milliárd felhasználó gépén szerette volna látni a legújabb operációs rendszerét, ellenben belátták, hogy ez túl nagy elvárás volt.

Májusban elérték az 500 millió felhasználót, és most az év vége előtt sikerült átlépni a 600 milliós felhasználói számot, amely remek eredménynek számít. Annak ellenére, hogy a felhasználók száma növekedőben van, még mindig szükség lesz pár évre, hogy elérjék a legnagyobb kitűzött céljukat.

A régebbi operációs rendszerek támogatottsága folyamatosan szűnik meg, valamint az új programok és játékok kizárólag Windows 10-en futnak, így előbb-utóbb váltani kell majd.

Ti is a 600 millió felhasználó között vagytok vagy egy régebbi operációs rendszert használtok, esetleg egy teljesen másik rendszert telepítettetek?

Hozzászólások: 66
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zoli869 avatar
A kedves hozzáértőknek csak annyit ha már az elvault dolgoknál járunk, linkeljetek már olyan programot ami csak I5-I7,Ryzen processzorok alatt akar csak indulni valamint ddr4-es memóriáva és csak
GeForce GTX 1080, RX 580 (driverek nem játszanak) pl vírusírtó,tömörítő,videószerkesztő stb stb ha majd tudtok linkelni akkor mondhatjátok az idézem
utasítászkészleteket
meg a többi baromságot addig meg míg a programok elindulnak a gépen addig nem elavult.
0
0
0
0
sudosu avatar
Megy itt a sírás hogy a Windows 7 sokkal jobb rendszer, bizonyára jobb ha kenyérpirítója van az embernek. Azért egy modern számítógépre egy elavult rendszert telepíteni...
Nem igazán értem. Ez olyan mintha néhány évvel ezelőtt a Core 1. generációs CPU-jával XP-t használna az ember, működik rajta a rendszer, de azt már erősen kétlem hogy jól. Maga a kernel nem tudja kezelni az utasítászkészleteket rendesen, nincs annyira multi-threading-re optimizálva stb...
Nyílván 7 és 10 között nincs ég és föld különbség, de a hardware gyártók nagyrésze mégis úgy döntött hogy nem fogja támogatni a legacy dolgokat.
Ez nem a marketing miatt van főként, hanem a kernelen olyan radikális dolgokat kellene változtatni hogy jól működjön modern Hardware-en, hogy akkor meg a régi gépek nem tudnának elindulni ugyanazzal az OS-el. Meg idő/pénz kidobás egy olyan rendszert fejleszteni ami helyett van egy sokkal korszerűbb és használhatóbb. Ha ugyanazt a felületet akarja az ember évekig használni és nem újat megtanulni, akkor javaslom a I3 Window Manager-el ellátott Linux disztrókat. Tiling Window Manager és nem változik csak hibákat javítanak 😃
0
0
0
0
💬 11
hashimoto avatar
@sudosu: A nagy hozzáértőktől itten' mit vársz? 😃
0
0
0
0
susguy avatar
@sudosu: Nem mondom, hogy nincs igazad (nagyjából), csak a regényednek semmi köze ahhoz, amivel baja van az embereknek.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@susguy: Az igazat megvallva 10 emberkéből 8 azért utálja mert win 10,de nyomós okot nem igazán tud felhozni.A maradék kevésnek van nyomós oka a többi meg gond nélkül használja.
Ugyan ez ment az Xp-ről Win 7-re történő váltáskor is anno.
Majd elfelejtik ezt is és kezdődik majd minden előröl mikor megint jön valami.
0
0
0
0
susguy avatar
@santakigyo: Egyezzünk meg egy 10-ből 6 emberben 😆
Mondjuk azért Win7-nél nem emlékszem arra, hogy az emberek torkán próbálták volna letolni az "upgrade"-et mint itt, már akkor is mikor még jóformán csak a bétánál tartottunk. A legnagyobb probléma szerintem ez a legtöbb embernél.
Persze, ha valami új, nem jelenti egyből azt, hogy rossz, de azt sem hogy jó. A sok kis hiba még talán elmenne pár embernek, de mikor ötszáz "NEM AKAROK UPGRADELNI" válasz után is magától letölti a telepítőt ninja módban, amit 5 percenként cancelelni kell, mert magától elindul a háttérben... kicsit idegesítő tudott lenni 😆
0
0
0
0
Andris18 avatar
@susguy: És az időpontot te döntöd el mikor frissítsen vagy amikor neki tetszik?
0
0
0
0
santakigyo avatar
@susguy: Legyen 😃
Az igaz,hogy anno nem voltak ilyen jellegű erőfeszítések a frissítésekre(igaz én kikapcsoltam) na meg a váltást se szorgalmazták ennyire mint manapság.Ezt leszámítva a sírósok akkor is megvoltak.Mennyit nevettem akkor is.
Nem váltok át XP-ről Win 7re mert sz@r....
Most kb ugyan ez a helyzet.
Jókat lehet nevetni 😀
0
0
0
0
susguy avatar
@santakigyo: @santakigyo
Sajnos hülye emberek mindig lesznek, de legalább van min szórakozni ^^

@Andris18:
Anno folyton rákérdezett, hogy mikor szeretnéd telepíteni, csak éppenséggel leszarta, ugyanúgy rákérdezett 5 percenként, volt olyan is, hogy a telepítő is elindult magától.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@susguy: Nekem személy szerint az ingyenes frissítési lehetőség lejárati ideje előtt egy hónapja óta van 10 a gépemen. 1 hónapot a régi gépen használtam, és még volt lehetőség a frissítésre mikor platformot váltottam és azóta az új gépen már 10 van csak. Laptopon is az lenne, ha az a nyomorult Windows mobile eszközpont menne a 10-el. Sajnos semmiképp nem tudtam rajta életre kelteni, és az nekem fontos egy dologhoz, de azt lentebb már írtam.
Ettől függetlenül nálam jól megy a 10, igaz van hogy rosszalkodik, de ritka eset.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@susguy: Hát ez kár, mert ha éppen sietnék... szerintem ez a legnagyobb hátulütője, ha ez nem lenne akkor szuper lenne. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
@susguy: A win7-et azért nem próbálták ennyire "letolni az emberek torkán", mert azt nem adták ingyen...
0
0
0
0
susguy avatar
@csuz-li: Ja bocs, így már teljesen jogos, hogy jobban spamelte a gépet, mint öt vírussal teli pornós oldal egyszerre.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát én már a megjelenéskor frissítettem 7-ről. Az elején voltak ugyan gondok (hajlamos volt kifagyni a tálca, mikor leállt a cortana, amit pedig el se lehetett indítani, a magyar verzióban, szóval érdekes volt), de azt már a megjelenés évében javították. Azóta semmi gondom nem volt vele, még csak újra sem telepítettem, még mindig az eredetileg 7-ről frissített verzió van fent.
A két rendszer ég és föld. Eszembe nem jutna ismét 7-et használni. Gyorsabb, kezesebb, jobban kezeli a hardvert, szóval semmi nem szól igazán ellene. Persze sokan félnek az újdonságoktól, de azért a win 10 már régen nem újdonság. Amúgy is hamarabb bele lehetett szokni a 7 után a 10-be, mint egy androidos telefonba, pedig az azért elég sok embernek sikerült. Inkább csak a "régen minden jobb volt" mentalitású emberek nyüszögnek, de azokat sosem értettem meg. Lassan 44 vagyok és tapasztalatom szerint régen sem volt minden jobb, hanem általában rosszabb volt. Szerintem az emberek egy része simán csak lusta, vagy alkalmatlan tanulni.
0
0
0
0
💬 1
vladtepes2 avatar
@csuz-li: Osztom. Win 7-ről frissítettem én is jó régen. Aztán nem sokra rá csináltam egy tiszta telepítést. Azóta volt egy AMD-ről Intel platformra váltás (rendszer újrahúzás nélkül). Soha semmilyen gondom, problémám nem volt vele. Még az őszi frissítés után sem! Én is "óckodtam" eleinte tőle, de ma már semmiképpen sem lépnék "visszafelé". Maximálisan elégedett vagyok a Win 10-el.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Ahogy így olvasom nem éri meg 10-est használni, mármint újabb és talán kevesebb erőforrást használ, de minden egyes frissítés elronthat bármit. A laptopunkon 10-es gyári van és hát voltak érdekes dolgok, pl befagyott a tálca úgy hogy nem lehetett rákattintani újraindítás után sem. És akkor nekem a microsoft oldalán kellett keresgélnem ohgy mit írjak be a cmd-be.. na az isteni. 5-10 próbálkozás után seikrült megoldani.
0
0
0
0
kyis333 avatar
Éljen a Winfos 10!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=JdK3rXbr5pE
0
0
0
0
💬 1
Andris18 avatar
@kyis333: Azért ez szép 😲 csak úgy pár száz giga elröpül...
0
0
0
0
no avatar
Eredetiben érdemes megvenni az Operációs rendszert?
0
0
0
0
💬 5
vilmos17 avatar
@koto9316: Tudsz venni sok oldalon OEM kulcsot 1-2-3 ezer Ftért. Kapsz egy kulcsot, beírod és eredeti is a win.
Én 1300ftért vettem ebayről 😃 és nincs gond vele
0
0
0
0
thug85 avatar
@koto9316: Ebayen van egy holland eladó, 700 forint a Windows 10. Én már vettem tőle 12 alkalommal, merem ajánlani. 1-2 percen belül jön a kód. Ha érdekel küldök egy linket.

A hozzászólásokra reagálva, én megjelenése óta használom a Windows 10-et. Kezdetben voltak vele gondjaim, de azóta is nagy megelégedettséggel használom. Semmi gondom vele. Összes kollégám és rokonaim gépére is ezt rakom, eddig senki sem panaszkodott miatta, pedig minden apró szarral megtalálnak.
0
0
0
0
no avatar
@thug85: hello,engem is érdekelne 😃

egy linket tudsz küldeni ?
0
0
0
0
thug85 avatar
@metini5: Ment mindkettőtöknek.
Annyi helyesbítés, hogy most már 1017 forint. Tegnap még 698 forint volt, de a jelenlegi ár sem sok. Ami tetszik, hogy szinte azonnal jön a kód még vasárnap is.
0
0
0
0
Bandibacsi avatar
@thug85: Hello. Nekem is el tudnád küldeni? Köszi előre is 😀
0
0
0
0
no avatar
Munka szempontjából inkább a 10 mint a korábbi verziók, ezért is használom.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Ez esetben én nem vagyok benne. 😀 😃
0
0
0
0
kyis333 avatar
volt egy winfos-os nokiám, na ez a win 10 pont ugyan olyan el***ul szar kezelőfelületű, mint telón is volt. vigyék a rákba, ha fizetnek se raknám fel. maradok inkább a win 7-nél az legalább jól is néz ki...
0
0
0
0
💬 1
KRZT963 avatar
@kyis333: Ízlés kérdése...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nekem az asztali gépemen van 10 és nem titkolom van hogy megszívat, de mint sok minden javítható ez is valamilyen formában. Iga a laptopon 7 van de annak nyomós oka van. Van hozzá 10-es driver, sőt volt is rajta, de egy program miatt csak a 7 jöhet szóba. Nemes egyszerűséggel a Windows Mobile eszközpont ami miatt kell a 7 mert a 10-en nem megy. Van egy GPS területmérő készülékünk, és annak kell a program, mert másképp nem megy a kapcsolat a gép és a PDA közt. Anélkül meg a gépen lévő program nem regisztráltként megy és nem megy rajta a szükséges funkció egyike sem.
Bár egy hete keresztapámék vettek egy új laptopot. Hozták nekem, hogy tegyek rá 7-et mert a régi Dell 5110-esükön is az van és azt már megszokták. Fel is ment rá a 7, de driver nuku hozzá. A gyártói oldalon csak Win 10 vagy linux. Emiatt kénytelen voltam 10-et rá tenni, mert egyszerűen a 7 hiába indult el, se egér, se USB, se semmi nem ment. Újraírható lemezről akartam a 10-es drivereket rá tenni, hátha azzal megy a 7 is, de mindig lefagyott az egész gép. Újratettem 10-el és onnantól kezdve volt USB így egér és pendrive is játszott, és azon keresztül először LAN és Wlan driver telepítésével már önmagára letöltve és telepítve a drivereket helyreállt a laptop. De az elég szomorító, hogy rá kényszerítik az emberre a 10-et. Ahogy ezzel végeztem a saját laptopom gyártói oldaláról lekaptam az összes legfrissebb drivert a 7-hez és ki is írtam lemezre, mert azon a fentebb írt dolog miatt mindig 7 lesz.

Viszont én az asztali gépemen az biztos hogy nem fogok 7 vagy 8-ra visszaállni. (Bár 8-at nem is próbáltam.)
0
0
0
0
💬 5
hashimoto avatar
@reszler112233: "vettek egy új laptopot."
Gondolom nem 2010-es modell, miért kéne támogatnia a 7-et? A jelenlegi technikára építettek, ergo a 10 a legmegfelelőbb, mivel az a legújabb.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@hashimoto: Oké hogy új, de azért ennyire nem kéne erőltetni. Egy 40 fölötti ember aki még a 7-et se szokta meg teljesen, egyből 10-el kezdjen egy új laptopnál? Jó aki 7-el elboldogul az elméletileg a 10-el is, de aki nem teljesen ismeri a 7-et a 10 megfoghatja. Még nekem is van hogy a 10 alatt amit 7-ben tudtam nevet azt keresővel keresem meg.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@reszler112233: Ez nem erőltetés, szimplán minek támogassanak egy elavult dolgot?
Nem lehetetlen megtanulni, nekem nagyfaterom (bőven 40 fölötti), simán meg tudta tanulni, hogy kell használni, (Az ideapadot használja), és van egy tablet is, azzal is bőven elvan. Nem életkortól függ, hanem hogy mennyire vevő az ember az új dolgok megtanulására(meg azért egy kis ész is kell hozzá), elvégre járhatnánk szekérrel, meg üzenhetnénk füstjelekkel, hiszen azt szokták meg régen.. 😃
Személy szerint kevés ideig használtam 7-et, inkább XP, és 8.1 párti voltam, a 7 mindig megzabálta az összes ramot, az aero-s baromság meg egyenesen egy okádék volt.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@hashimoto: Elavult tudod mi a sok gy...r felfogása az elavult csak a habiszti gyártók szerint elavult meg az eltúlzott gépigények szerint az. 😆
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Zoli869: 2 vagyis nemsokára már csak 1 év múlva lesz 10 éves, mit kell ezen sírni? 😃 Ennyi erővel akkor lehet használni kőbaltát, meg szakócát, mert az is nagyon kiváló volt jó pár évmillióval ezelőtt.. 😃
0
0
0
0
vilmos17 avatar
Nem vagyok oda érte, de muszáj volt. De ez az újbabbik update (Fall Creators update) egy kalapszart nem ér. Felraktam és az egész gépemet elcseszte
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
nem azét használnak ennyien windows 10 et mert ilyen jó hanem mert rádtukmálja a microsoft sőt, szinte már kényszerít
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@YoRHa 2B: Igen, lényegében a DirectX 12 miatt is.
0
0
0
0
RossiLaVincitore avatar
Amikor feltettem irtózatos volt. A wifi driverek nem működtek normálisan, mentek a 700,9999 es pingek. Nem beszélve arról hogy nagyon lassú volt(Asus F550jx). Most asztaligépen nagyon jól működik, bár a wifi adapterrel megint előjöttek a ping gondok(TP-LINK TL-WN821N). Szerintem most lépte át a windows 7 szintjét, már semmiképp sem váltanék vissza.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Amikor feltelepítettem azt gondoltam jó lesz, de minden nagyobb frissítés után szívok vele, most pl. a Wi-Fi driver-be nyúlt bele, és két hétig szívtam mire rájöttem, hogy miért fagy 3 percenként a 700.000-res gép! Ez szégyen szerintem! 😕
0
0
0
0
💬 3
gigazte avatar
@Zoli73: Na és miért fagyott? Néha nekem is lefagy, azért kérdezem.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
@gigazte: Beletúrt nekem a Wi-Fi driver-be és azért fagyott, újra raktam a drivert és most úgy néz ki hogy jó. De nem kevés időbe és idegességbe került mire rá jöttem.
0
0
0
0
gigazte avatar
@Zoli73: Lehet akkor nekem is valami driver hiba lesz a háttérben. Mondjuk szerencsére elég ritkán fagy le a rendszer. Kopp...kopp.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
Lám, lám ahogy olvasgatom a kommenteket nem mindenki isteníti ezt a sz@rt ,Spoiler!
(winfos 10)
pedig mikor bejött mindenki a direct x 12 miatt nyomta előre, aztán azóta mennyi játékot adtak ki direct x 12-vel? Ugye ugye semmivel sem ad többet mint a 7 és a 8.1 remélem ezt belátva majd lassacskán elapad a 10-et használók tábora de olyannyira hogy beszopja a mikrofos.
0
0
0
0
💬 2
MaximumGame avatar
@Zoli869: Van vagy 10 game ami el sem indul Win10 nélkül 😀
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@MaximumGame: Attól menjen csődbe a mikrofos 😀
0
0
0
0
joshsword avatar
xp-t 12 évig használtam. Win 10 3x lett feltelepítve, és max 2 nap múlva vissza is lett téve a win7. Most gépcsere előtt állok és elszomorít, hogy az új procik már csak win 10 támogatással üzemelnek. Szóval kiváncsi lennék, hogy a 600 millióból, mennyi a kényszer felhasználó.
0
0
0
0
Alex500 avatar
Ha nem minimálbéres munkások országa lennénk akkor biztos Windows 10 lenne a gépen. Majd jövőre talán.
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Alex500: Miért?Nem drágább a 10 mint a 7 vagy a 8.. fillérekért be lehet szerezni ha nagyon akarod.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Alex500: na meg még új volt a W10 ingyen be tudtad frissíteni egy évig, vagy akár 9 ér veszel egy OEM kulcsot és szintén befrissíted.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@YoRHa 2B: A 600 millió felének így van meg kb
0
0
0
0
szulha avatar
@Alex500: Sőt mondok egy titkot:Spoiler!
Le is lehet tölteni. 😂😂 (ha már úgyis belementél a "politizálásba" te is csalhatsz ennyit az országban! )
Itt csak arról van szó hogy kollégánk nem igazán szeretne megválni a jól megszokott 7-től.
0
0
0
0
Vigilante avatar
Simán jó rendszer, csak ez a felület váltás a beállításoknál nagyon nem kéne bele. :/
0
0
0
0
💬 2
hashimoto avatar
@Vigilante: +1, ezt az UWP-s szemetet sürgősen el kéne felejteniük.. 😃
0
0
0
0
no avatar
@hashimoto: Az UWP most nem lenne hülyeség, ha nem fürödtek volna be a Windows Phone-nal.
0
0
0
0
Kemy avatar
Imádtam a Win7-et, aztán kicsit félve de váltottam 10-re. Azt kell mondjam ezt is megszerettem. Vannak dolgok amik nem tetszenek benne, de abszolút élhető rendszer lett belőle. Munkahelyemen is , illetve az itthoni gépeken is már 10 ketyeg, különösebb nyűgök nélkül. Eddig egyszer kellett újraraknom a sajátomon , de az is CPU csere miatt volt...
0
0
0
0
xymano avatar
Mikor elsőnek feltettem a win 10 et kb percet volt fent és ment vissza a 7 de aztán valamiért váltottam 10 re és hát az az igazság, hogy ez egy jó kis oprendszer lett, nekem eddig semmi bajom nem volt vele.
0
0
0
0
ANekromanta avatar
Én Win 7 mániás voltam sokáig de aztán áttértem win10-re. Rendszergazdának készülök szóval nyitottnak kell lennem az újdonságokra és szoknom is kell a win10 felületét, hogy ne a munkahelyemen kelljen majd keresgélnem valami menüpontot.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Mert kényszerítenek rá.... nekem is csak azért van fent !
0
0
0
0
santakigyo avatar
Se a win 7 se a win 10 semmi gond nincs ha úgy használja a user ahogy kell.
Amikor úgy éreztem,hogy itt az idő váltani akkor megtettem XP-ről win7-re aztán megtettem win10-re.
És igen ja,nem szokott gond lenni.
0
0
0
0
Larten avatar
"Wingyóz 7 a legjobb oprendszer, mert elfut a P4-es gépemen, és 2009 óta nem is frissítettem" kommentek in 3... 2... 1...
0
0
0
0
💬 6
gigazte avatar
@Larten: A Windows 7-tel mégis kevesebb nyűgöm volt 5-6 éven keresztül, mint amennyi problémám már a Windows 10-zel volt/van!
0
0
0
0
susguy avatar
@Larten: Nem azzal van a baj, hogy a Win7 jobb, hanem hogy Win10 egy fos 😆
0
0
0
0
ors11 avatar
@Larten: Lehet várni a kommenteket, de szerintem jogosan. A windows 7el nekem se volt annyi bajom, mint azóta a 8,8.1, és 10-el.
0
0
0
0
Larten avatar
@ors11: A win7 nekem is stabilan futott, ahogy a 10 is teszi lassan két éve. Nem tudom, hogy ki milyen hardveren használ mókolt, varezolt windózt, de nekem amióta w10 van a gépen csak azért kellett újra raknom azt, mert komplett vasat cseréltem alatta.
0
0
0
0
susguy avatar
@Larten: Még a warezolt Win7-esek is eredeti Win10-re tudtak upgrade-elni, szóval semmi köze a dologhoz.
Nálam (eredeti Win7-ről upgrade-elve) speciel azzal szórakozott (persze a sok alap baromság mellett), hogy ok nélkül letiltotta a másodlagos merevlemezem, majd miután visszaraktam a Win7-et (a hivatalos telepítővel, amit fölajánlott), szó nélkül formázta mindkét merevlemezt. Kész szerencse, hogy a rákérdezésnél direkt csak azt választottam ki, amire az OP rendszer megy.
0
0
0
0
Xsite avatar
@Larten: 1 hónapot nem volt fent a Win10 a gépemen, mégis elegem lett belőle.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció