Több Epic Store-exkluzív cím érkezik a következő 2 évben, mint eddig összesen

Szerző: Pafry | 2021. February 08. | hír | 27 hozzászólás

Ráerősít az ideiglenes és a teljesen exkluzív játékok stratégiájára az Epic Games - ez derült ki egy belsős alkalmazott PC Gamernek adott beszámolójából. Az áruház elmúlt éves adatait tekintve ez nem meglepő fordulat.

A cikk írásának pillanatában 65 olyan játék létezik, melyet az Epic boltjából meg lehet venni, a Steamről viszont nem, valamint 50 olyan játék volt, amelyet az Epic csak egy időre tett exkluzívvá, ám azóta már kapni a Valve játékáruházában is. Ezek többsége indie fejlesztők által alkotott cím, akik a jobb anyagi lehetőségek miatt pártoltak az Epic mellé, ám akad néhány nagyobb játék is, mint például a nemrég megjelent Hitman 3.

Szép számmal akadnak játékosok, akiknek nem tetszik ez a fajta agresszív játékszerzési stratégia, amit az Epic Games csinál. De akadnak olyanok is, akik örülnek, hogy valaki hosszú idő után a Steam babérjaira tör. A virtuális áruház elkövetkező ideiglenes exkluzív címei közt szerepel többek között a Kena: Bridge of Spirits, a Chivalry 2, vagy a Darkest Dungeon 2, valamint a Ubisoft számos címe is itt debütál majd először, leszámítva a saját áruházukat.

Hozzászólások: 27
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zole54 avatar
Ennek csak örülök. Ha már Valaki jó gépet össze rak legalább játékra kevesebbet kell költenie. 😀
0
0
0
0
💬 4
Twist avatar
@zole54: Az ugye megvan, hogy azért mert exkluzív, az ára még ugyanaz?
0
0
0
0
zole54 avatar
@Twist: Majd csak lesz köztük olyan is ami akciós illetve talán ingyenes is lesz. 😀
0
0
0
0
Twist avatar
@zole54: Na igen, ingyenesre nagy esély van az elmúlt évek akcióit nézve.
0
0
0
0
lived avatar
Az ubi is elvileg azért erőlteti ezt az exkluzív dolgot az epic-en, hogy majd a játékosok inkább az ubi saját boltjában fogják majd megvenni a játékokat.
0
0
0
0
💬 10
no avatar
@lived: Ez nálam pont visszájára sült el. Amikor az ubi nyitott a steam felé, steamen vettem meg az ubi játékokat, jelezvén: uplay mehet a levesbe, egy helyen akarom tudni a játékaimat.
Ehhez képest steamről átmentek az egs-re, eléggé vitatható módon: már steamre bejelentett címeket szedtek le steamről és tették át egs-re...
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Palanova: Ezzel én is így voltam, amit uplay-en vettem azt raktam is át steamre...
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: ekkor elkezdtem én is steamre gyűjteni őket, pl origins és odyssey, de most hogy ubi ment az egs-re, maradok a uc-nél
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Palanova: Nekem 4 launcher van fent a gépemen: ubisoft connect(uplay), origin, rockstargames launcher, steam és fel sem tűnik.
0
0
0
0
no avatar
@Koala007: Nekem ezeken kívül még a Gog, a Bethesda, a Battlenet és az Epic😆
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Petpong: Epic: https://gepigeny.hu/hir/magasabb-homersekleten-dolgoznak-a-cpu-k-az-epic-kliense-miatt-4438
0
0
0
0
gigazte avatar
@Koala007: Ez már a cikk megírásakor javítva volt amúgy. 😂
0
0
0
0
Koala007 avatar
@gigazte: Haveromnal meg mindig fenn áll pedig o frissitett
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Eleve csak az 5000-es szérián állt fent a probléma, többi az komoly placebo. De amúgy ja, amilyen friss volt a cikk már volt kiadva hotfix 😜
0
0
0
0
no avatar
@Koala007: nekem több 😜
steam, arc, wargaming, uc, battlenet, origin, gog, egs
0
0
0
0
santakigyo avatar
Jó taktikát folytat. Rengeteg ingyenes játék, köztük elvétve akadnak minőségi címek is.... rengeteg felhasználót szerezve így, és ha ezeknek a kis % marad meg akkor is bőven jó lesz.
0
0
0
0
tamas98765 avatar
Szerintem máshogy kéne az EPIC-nek hozzá állnia a dologhoz, pl nem exkluzív címként hanem olcsóbban adná mint Steam. Így már nem utálnám annyira azért amit csinál de ha így folytatja tényleg nem fogok tőlük vásárolni soha...😠😠😠
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@tamas98765: Ha így folytatják akkor tényleg nem fogsz tőlük sosem vásárolni mert kiosztanak mindent ingyen 😆
0
0
0
0
tamas98765 avatar
@LordSzalko: Hát sajnos olyat nem ad ami érdekel... 😂😂😢
0
0
0
0
no avatar
EXKLUZÍV [ë v. e] melléknév -abb (elavulóban, választékos)

1. Olyan <közösség>, amely nem fogad be tagjainak társadalmi helyzetén, rangján alulinak tartott személyeket; zártkörű. Exkluzív kör, társaság. || a. Ilyen közösség tagjaira jellemző. Exkluzív gondolkozás, viselkedés.
2.* Kizárólagos. Exkluzív helyzet.
exkluzívság.


valamint az Ubisoft számos címe is itt debütál majd először, leszámítva a saját áruházukat.


Tehát az Ubi címek nem EGS exkluzív címek, így kár volt belekeverni őket, de persze bele kellett, mert így messze érdekesebb a fordítás.

Eredeti cikkben alaposabbak voltak:
Right now, Ubisoft is the biggest single source of future Epic Store exclusives, though it's probably more accurate to label them "semi-exclusives." Since 2019, Ubisoft has been releasing most of its new PC games on the Epic Games Store and the Ubisoft Store (formerly known as Uplay), but not on Steam.
- és ez így pontos.

---

Egyetlen gond van ezzel az exkluzivitással, azon kívül, hogy a felhasználókkal kib*szás: sokszor nincs közölve, hogy steamre mikor jön az adott cím. Anno a Satisfactory-t megvettem EGS-en és remek játék, pár hónappal rá bedobták steamre is. Azt a kis időt ki tudtam volna várni, ha van előrejelzés, hogy jön steamre. Persze megvehetném steamre is, hogy meglegyen, de annyira nem jók a fejlesztők, hogy ezt megérdemeljék.
Vagy az Industries of Titan. Steamen láttam először a promóját és megtetszett a koncepció. EGS-en bezsákolható lett nem sokkal később a nagyon early access belőle, bezsákoltam, mert steamen nem lehetett. Ennek lassan egy éve, és steamen még mindig csak annyi van hogy megjelenés: 2021, EGS-en meg végigjátszható az aktuális patchszinten (folyamatosan bővítik).
0
0
0
0
Techthomas avatar
Ha el intézik hogy a God of War-t vagy The Last of Us Part-ot például portolják pc-re és csak náluk lesz kapható. Akkor biztosan eltehetik az első forintjaimat maguknak amit én nekik adnék, örömmel ráadásul 😆
0
0
0
0
💬 2
Attisz5284 avatar
@Techthomas: Ezt tuti nem fogják megcsinálni már most szólok 😆 Ne nagyon számíts rá
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Attisz5284: Ha nagyon faxa gyerekek akarnak lenni, akkor igen bölcs döntés lenne. Elég sok játékost és bizalmat nyernének maguknak.
De hát persze valószínűleg igazad lesz, de hát a remény hal meg utoljára. 😆
De ez pl jó tett lenne a jó út felé egynek. 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció