The Division 2: Az Epic Games áruházában jelenik meg a Steam helyett

Szerző: xoki | 2019. January 10. | hír | 14 hozzászólás

Az Epic Games és a Ubisoft egy új egyezséget kötött, amely szerint a Ubisoft néhány jövőbeli játéka az Epic Games Store-ban válik majd elérhetővé a Steam helyett. Az első ilyen játék pedig a márciusban esedékes The Division 2 lesz.

A Ubisoft egyik képviselője elmondta, hogy nem tervezik kiadni Steamen a játékot, és a későbbiekben több olyan játék bejelentésére is számíthatunk majd, amelyek szintén csak az Epic Games áruházából lesznek beszerezhetők. A The Division 2 korábban már felbukkant a Steamen és még mindig megtalálható a Steam adatbázisában, viszont a termékoldalt azóta eltávolították. Természetesen a The Division 2 a Ubisoft saját áruházából is megvásárolható lesz.

Valószínűleg néhány jövőbeli játékuk esetében is csak a Steam marad majd ki, viszont egyelőre nem tudjuk, melyek lesznek azok a játékok, amelyek az egyezség részét képezik.

Tom Clancy's The Division 2
Tom Clancy's The Division 2
Tom Clancy's The Division 2
Megjelenés: 2019. March 15. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték, TPS
Fejlesztő: Ubisoft Massive
Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Heizi avatar
Szerintem így sokkal kevesebb vásárló is lesz. Így már én is hanyagolom.
0
0
0
0
tivike avatar
Na jó. Akkor legalább ezt sem kell megvenni. 60€-val több marad. 😀
0
0
0
0
DDarkness avatar
Nem is tudom mi lenne, ha egyszerűen steamen is megjelenne. Valaki meghalna? Pedig a steam nagy bevételi forrása lenne az Ubinak, de szokásukat betartván a hülyeséget csinálják.
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@DDarkness: Azért nem fog megjelenni, mert a Steam minden egyes vásárlásnál 30%-ot lenyúl a bevételekből. Az Epicnél jóval kevesebbet. Remélem a jövôben egyre több fog megjelenni az Epic Store-ban. Nem volt véletlen, hogy a Fortnite mobilos verziója is a saját oldarálól volt letölthető és nem a Play áruházból. Mivel a játékon belüli vásárlásokból ugyaúgy megy a 30% a Steam felé, így ha sokan vásárolnak, akkor sok pénzt vesz ki az Ubi zsebéből.
0
0
0
0
DDarkness avatar
@srobiz: Na oké, steam többet von le, de ha sokkal többen veszik(vennék) meg steamen mint epic-en és úgy vonnak le 30%-ot még akkor is több pénzhez jutnak mint epic-en. Márpedig nagyon-nagyon sok ember van aki mindent akar steamre, és ha nincs akkor nem veszi meg, kész, én is ilyen vagyok, tetszik pl a titan fall, a star wars, de nem veszem meg mert origines.
0
0
0
0
no avatar
@DDarkness: Pár éve ubi játékok nem is voltak Steamen, mégis fogytak. Division 1 is uplayen jelent meg kezdésnek és csak utána talán 1 évvel került fel a Steam kínálatába.

Aki akarja, meg fogja venni a Division 2-t így is, úgy is, mindegy melyik storeban van. Aki meg nem, majd megveszi 1 másfél év múlva amikor asteamre mégiscsak fel fog kerülni.

Van élet a Steamen kívül is. Persze kényelmesebb lenne egy platform, de a játékosok ezen véleménye senkit sem érdekel.

Éppen a sok store miatt a Steam is lépett ugye nem régen és csökkentette a sápot (kellően magas forgalom esetén már közel sem 30%-ot vesz le), de ezek szerint az még mindig több mint amennyit az Epic ajánlott a Division 2-ért.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Palanova: Jól írtad. A játékosok ezen véleménye senkit nem érdekel. Csak a profit.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@Andris18: Ezen nem kell meglepődni. A Nike sem azért gyárt cipőket hogy ne kelljen mezitláb járni. És én sem azért járok el dolgozni hogy fejlődjön tőle a magyar gazdaság. A pénz kell mindenkinek.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@kolbaszkarika: Nem lepődtem meg, csak sajnálom. Főleg egy olyan szektorban ami szolgáltatás és az ügyfelekre jobban figyelnek. Persze nyilván a nagyobb csoportra.
0
0
0
0
no avatar
@DDarkness: Minden kiadónak a bevétel számít. EA-nak, Activisionnek, Ubinak is.

Ubisoft szempontja:
Ha az Epic kevesebb sápot vesz le, akkor náluk jobban megérheti eladni a saját bolt mellett, pláne hogy most mennyire nyomja magát az Epic Store. Ennyi a sztori szerintem. Nem kell komolyabb tervezést, gondolkodást feltételezni, sima pénzügyi döntés volt.

Epic szempontja:
Persze ettől még lehetett volna Steamen is fent hagyni, de az meg feltételezem az Epic kikötése volt, hogy uplay mellett csak náluk legyen, ami szintén érthető dönts, az ők szemszögükből.

Felhasználó meg nem érdekel senkit, csak fizessen legalább 60€ +40€-t a játékokért, de jobb ha többet.
Külön érdekesség, hogy hangoztatták hogy nem lesz Season Pass 40€-t. Valóban nem. Year 1 pass lesz helyette, de érdekes módon ugyanannyiba kerül mintha season pass lenne.
https://store.ubi.com/dw/image/v2/ABBS_PRD/on/demandware.static/-/Sites-masterCatalog/default/dw01123974/images/large/5b06a3994e0165fa45ffdce1-1.jpg
Nagyon akarja az Ubi azt a 100€-s játékárat tartani...
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@DDarkness: Erre amúgy ugyanúgy egy jogos kérdés, hogy mi lenne ha egyszerűen aki akar vele játszani azt nem érdekli, hogy hol jelenik meg? Ígyis úgyis uplayre irányít majd a játék mikor elindítod bármilyen launcherből is, akkor mégis mi értelme nem ott venni? Tök fölösleges, hogy steamen is fent vannak az ubi játékok, ott a uplay elég az. Aki játszani akar az fog aki meg nem az, és ha valaki a launcher miatt dönt úgy, hogy mégsem akkor az elég madár 😃
0
0
0
0
tamas98765 avatar
Hát mikor megláttam a kiirást néztem a naptárt nem április van e X😆 😃
0
0
0
0
💬 2
Aredarn avatar
@tamas98765: Is this an out of season aprils joke?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció