Steamre látogatnak a Blizzard játékai

Szerző: xoki | 2023. July 20. | hír | 17 hozzászólás

Az Activision évekig elkerülte a Steamet, de jövőbeli játékaik ezentúl a Valve platformján is elérhetők lesznek majd. A Call of Duty: Modern Warfare II óta folyamatosan bővítik kínálatukat az új áruházban, és mint kiderült, a kiadó másik fele, a Blizzard is hasonló lépésre szánta el magát.

A Blizzard egy blogbejegyzésben fejtette ki, hogy a Battle.net ad otthont a PC-s játékosaiknak, amely az évek során rengeteg fejlesztésen esett át. De az ő fejlődésük mellett az iparág is fejlődött: a gaming már nem csak bizonyos közösségeknek szól, a játék mindenkié. A Battle.net továbbra is fontos lesz számukra, de ezentúl nagy figyelmet fordítanak majd arra is, hogy játékaikra sokkal könnyebben és több helyen rálelhessenek a játékosok.

A hivatalos közlemény szerint az Overwatch 2 lesz az első játékuk, amely augusztus 10-étől a Steamen is elérhetővé válik, de ezt követően további címek is érkeznek, viszont egyelőre nem árulták el, hogy pontosan mely játékokra számíthatunk még. Mivel az Overwatch 2 egy free-to-play cím, így mindenképpen okos döntés volt ezzel kezdeniük.

Overwatch 2
Overwatch 2
Overwatch 2
Megjelenés: 2022. October 04. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Blizzard Entertainment
Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Doge avatar
Nem a platform miatt játszanak kevesen az Overwatch 2-vel, hanem azért mert egy kutyasz@r a játék :)
1
0
0
0
💬 4
kismadar avatar
@Doge: Ezt elég rosszul látod. 1-1 játék népszerűségét simán megdobja, hogy megjelenik steamen is. Nem véletlen, hogy a sok okos(EA, Ubisoft, Microsoft), aki csinált külön launchert kénytelen mindig visszajönni steamre a nagy "nem adok annyi részesedést a Valve-nak, inkább kiadom saját launcheren" brühühü után.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@kismadar: Microsoft Store mondjuk Windows 10-től a windows része és ott inkább appok vannak többségben mint játékok. Szóval ez nem külön launcher ha teljesen eredeti windowsod van hanem annak része. (Nekem pl a Forza 5 Microsoft Store-n van meg.)
0
0
0
0
kismadar avatar
@kovb677: A Games for Windows live-tól elkezdve mindig azt gondolták, hogy na majd most megmutatják. Hát annó a Forza Horizon 3-nál az életet is meguntam olyan rossz volt a store-juk, és sokszor a játék indítása se jött össze, a telepítést se lehetett megállítani, mert újra kezdte, és komoly gyerekbetegségei voltak. Azóta hogy őszinte legyek nem is érdekel onnan semmi.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@kismadar: Nekem Windows 11 alatt kutyabaja nem volt, simán leszedte azt a 130 gigát amit a Forza 5 igényelt. Már megújult a store elég régóta és betonstabilnak mondható vagyis nálam ilyen.
0
0
0
0
Fishman avatar
Nem rossz dolog ez így ebben a formában :)
0
0
0
0
Mizushio avatar
Ez ilyen, ha a játékos bázisa nem nagy. Érthető okokból. Rögtön kell egy másik platform.
0
0
0
0
💬 2
Doge avatar
@Mizushio: Csak, hogy itt pont nem a platform miatt kicsi a játékos bázis, hanem azért mert egy hulladék maga a játék.
0
0
0
1
Mizushio avatar
@Doge: Egy szóval nem mondtam, hogy a platform miatt kicsi.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Ezzel csak az a baj hogy valószínűleg mint az összes többi játékhoz amiknek előtte más launchere volt , úgy ezeknek is kelleni fog ugyan úgy a battle net, hiába lesznek steamen, be kell majd jelentkezni a battle net-be is... ha nem akkor zsír! De ha így lesz megoldva akkor igazából tök mind1 hogy jönnek e steamre vagy sem... csak annyi hogy megjelennek a steam kínálatában is... de ugyan úgy kelleni fog a battle net app is hozzá... pl. A BF 2042 nek is valami új app-ja lett (amit lekell tölteni hogy elinduljon a játék) azóta sem játszottam vele... pedig nagyon jó kis játék és előtte sokat is játszottam vele, de így...
0
0
0
0
💬 5
kovb677 avatar
@bukta2: battle launchert meg kellene szüntetni igen. Nekem fentvan ubi, steam, battle, ea, microsoft store, rockstargames launcher
0
0
0
0
Torba10 avatar
@kovb677: + GOG galaxy, legacy games launcher, Amazon games nekem 😅
0
0
0
0
BZ10 avatar
@bukta2: Elvileg nem kell majd a launcher csak egy battle.net account, mint ps-en és xbox-on.
0
0
0
0
kismadar avatar
@bukta2: Steam oldalon nincs feltüntetve, hogy kell hozzá külső launcher.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@kismadar: Úgylegyen! 😉
0
0
0
0
no avatar
Ez talán jót fog jelenteni. Én mostanában kínlódok a battlenet-el. Mindegy mit csinálok, ha elindítom és mint tegnap update van, egyszerűen behalassza a netet, csiga lassúra vált. A letöltés is próbál gyorsulni, aztán lent toporog pár száz KB-okon.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció