Steamhez hasonló pénzvisszatérítést vezetett be az Epic Games Store

Szerző: xoki | 2019. January 12. | hír | 26 hozzászólás

Az Epic Games frissítette a pénzvisszatérítési irányelveit, így azok, akik az Epic Games áruházából vásároltak, most már szinte bármilyen okból kifolyólag visszakérhetik a pénzüket.

Az Epic Games Store pénzvisszatérítési eljárása hasonló ahhoz, amelyet a Valve is alkalmaz a Steam esetében. Az Epic Games Store-ból vásárolt játékok árát 14 napon belül visszakérhetjük azzal a feltétellel, hogy nem játszottunk 2 óránál többet az adott címmel. A pénzvisszatérítés egyelőre nem végezhető el manuálisan, de a csapat már dolgozik ennek a bevezetésén is. Ha vissza szeretnétek kapni a pénzetek, akkor azt egyelőre az Epic Games kapcsolat menüpontjában tudjátok megtenni. Nincs más dolgotok, mint kitölteni néhány alapadatot, és a „Use the drop-down selection that best describes your inquiry” pont alatt kiválasztani a „Refund Request” lehetőséget.

Az Epic Games Store folyamatosan újabb és újabb funkciókkal bővül, és az indie cégek mellett nagyobb kiadók figyelmét is felkeltették már, például a The Division 2 is itt jelenik majd meg a Steam helyett. A refund rendszer mellett a saját pénznemmel való fizetést is bevezették már, illetve összesen 130 országból 30 régiót hoztak létre. Az árak továbbra is amerikai dollárban lesznek feltüntetve, viszont a különböző régiókban más-más áron lesznek beszerezhetők a játékok.

Hozzászólások: 25
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ctms- avatar
Kérdés:

A visszatérítés úgy történik, hogy az elköltött összeg vissza kerül a bankkártyára vagy ilyen "wallet" formájában fog megtérülni ?

(Bocs a hülye kérdésért)
0
0
0
0
💬 2
susguy avatar
@ctms-: By default, purchases will be refunded to the payment method used to make the purchase, but this may not always be possible depending on the payment method. You and Epic may also agree that the refund be issued by alternative method. Please note the amount of time for the refund to process is dependent on how you paid.
0
0
0
0
ctms- avatar
@susguy: Olvastam én is, csak ez zavart meg: "but this may not always be possible depending on the payment method. You and Epic may also agree that the refund be issued by alternative method."
Azért köszi a választ.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
TheMenkuPocok avatar
Erről nem is tudtam, most néztem utána ahogy te említetted. Teljesen meg fog változni az Android is, és szerintem evvel a lépéssel még több content lesz telefonokra/tabletekre, nagyon részesedés, több pénz lesz ebben a piacban. Lehet azért akar a blizzard is a diabloval telefonokra menni, és az új alien játék is.
0
0
0
0
FeRR avatar
A division 2 miatt hozták meg ezt a lépést valószínűleg, tekintve, hogy mindenki szidta őket a Steam elpártolása miatt, és fenyegetik őket, hogy nem veszik meg csomóan a játékot.
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@FeRR: Ha nem veszik meg a div2-t, akkor miért kérnék vissza a pénzüket? Epicen kívül is meglehet venni a div2-t, nem csak ott, így ez műhiszti. Alapból uplayes a cucc. Ahogy a div 1 is az. Új store meg exkluzívok nélkül nehezebbe tud indulni. Én sem pártolom a több store-t, de megértem az álláspontjukat mindegyik félnek.

Inkább talán azért lépték ezt meg mert ha már a steam versenytársai akarnak lenni akkor minimum annyit kellene nyújtani mint ők. És jelenleg a közelében sincsenek semmilyen tekintetben.
Játékkínálat? Vicc.
Pénzvisszafizetés? Na most még így sem értek el a steamhez, de legalább van valamiféle.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Palanova: Lassan az lesz, hogy minden kiadónak lesz saját webáruháza. Electronic Arts/Activision címeket már így sem kell Steamről venni. Úgy néz ki, lassan már Ubisoftost sem. A jövőben meg elválik, hogy mely kiadók döntenek még hasonlóan.
Konzolon ellenben minden ugyanúgy elérhető lesz egy helyen. Lényegében olcsóbb is azokon a platformokon játszani.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@SuperPuma: Eddig sem értettem aki ubisoft játékot steamen vett. Ígyis úgyis megnyitotta a uplayt a jatek ha elinditottad steamből, akkor már miértne eleve uplayen vegye az ember?
0
0
0
0
Andris18 avatar
@_AsheXp: Lehet van valami a steam barátokkal, hogy meg tudja hívni a meccsbe. Vagy a műhelyt használni valahogy. Sokan szeretik ha egy helyen van minden mert könnyebb átlátni. Mint mikor Spotifyon van meg az összes zenéje valakinek.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Eddig is az volt, hogy mindenki saját boltjában forgalmaz. Majd a uplay játékok elkezdtek megjelenni Steamen, és játékosként remélhettük, hogy előbb utóbb egy helyen lesz minden. De most úgy néz ki, visszaléptek ettől. Pedig a Steam a két új áruház hatására sápot is csökkentett, de ez kevés volt, Epic bezsákolta a Div2-t és kitudja mennyi ubi játékot még.
Az Anno 1800 még elérhető steamen, és a hírek szerint a március 15 utáni ubi játékok mennek Epicre.

Egyelőre nem tervezek áttérni konzolra és ott újra megvenni mindent ami PC-n már megvan. És ez a bolt mizéria sem fog konzolra áttéríteni. Korábban terveztem konzolt (ps4pro), de végül letettem róla, mert kifejezetten 2-3 cím miatt vettem volna, de annyit nem ért, pláne hogy abból 1 cím PC-re is megjelent.

Steam mellett nekem az szól, hogy:
- több játékom van rajta, mint bármely másik boltban,
- a gyors refund, amennyiben arra van szükségem
- nagy választék

Ami ellene szól, hogy a felkerült régi játékokkal semmit nem tettek, csak felpakolták, még arra sem vették a fáradtságot, hogy ellenőrizzék hogy rendben üzemel-e újabb rendszereken. Persze ez lehet a kiadó hibája is, nem csak a Steamé, de ha használhatatlan vackot tesznek fel azzal nem fog nőni az eladás. (pl.: Haegemonia)
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Palanova: Hát ugye régebben még meglehetett venni fizikai valójában az áruházakban a játékot. Akkor még nem volt akkora gond ebből. Mondjuk csodálkozom is, hogy az Uplay-t nem erőltetik. Ha más nem is, akkor max lesz mindenkinek fent 3-4 kliense.
0
0
0
0
WeKing avatar
@SuperPuma: annyi már van (Origin, Uplay, Steam)
+ mivel Discordot is használok így az a store is elérhető számomra meg ugye az Epic is fent van mert mocsokszemétláda fortnájtos vagyok 😃
Ubi címeket amúgy többségében Uplayen veszem. Epic/Discord store-ból még nem vettem semmit és nem is igazán tervezem.. max ha nagyon occón adnak majd valamit 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@WeKing: Nem baj, majd skandálom, hogy "bezzeg az én időmben..." 😊
0
0
0
0
Dwayne26 avatar
Ennek örülök. Remélem nem lesz tele alja játékokkal mint a steam azért is nem vettem soha steamre játékokat, mert az a legalja az összes kliens közül.
0
0
0
0
💬 11
Wihay avatar
@Dwayne26: LOL, még úgy is hogy majdnem minden nap van valamilyen játékra akció?
Ez az egyedüli kliens ami támogatja a Steam card-ot ide vagy oda..
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Dwayne26: Legnépszerűbb mind közül de azért a legalja, persze.
0
0
0
0
Dwayne26 avatar
@TRACERHD: Attól, hogy népszerű nem lehet a legalja? De lehet...
De hát ez kell az embereknek mindig a legsz**abb!! 😀
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Dwayne26: Sorold fel mi rossz a Steam-ben és mi jobb a többi kliensben.
0
0
0
0
gigazte avatar
@Dwayne26: Talán fegyvert tartanak a fejedhez, hogy minden szar játékot megvegyél? Nem tök mindegy, hogy milyen játékok vannak egy storeban? Így is úgy is azt veszi az ember, ami érdekli, vagy amivel játszani szeretne! A többi játékot meg csak hagyni kell a kirakatban! Egyébként muszáj volt kiírni ezt a hülyeséget? Szövegeléshez mondjuk nem kell tehetség... 😂
0
0
0
0
Dwayne26 avatar
@gigazte: Mivel szólásszabadság van azt írok le amit akarok! Nem kötelező rá reagálni. 😎
A kötekedéshez sem kell tehetség látom!
0
0
0
0
gigazte avatar
@Dwayne26: Hú de nagy sértéseket kellett kiállnod... 😆
0
0
0
0
WeKing avatar
@Dwayne26: Nekem a steam általában olyan játékokat dob fel amik érdekelnek így nem sok alja játékkal találkozom, ha érted mire gondolok..
De amúgy részben igazad van, találhatóak olyan gamek steamen amiknek igazából nem sok keresnivalójuk van ott de hát ez a lényege egy ilyen store-nak, játékgyűjtőhely, ahol majdnem mindent is megtalálsz, nem?! Nem tökéletes de én szeretem 😀
Egyébként az alja játékokkal is játszanak hiszen ha nem lenne rá kereslet, nem lenne fent egy ilyen game sem.
0
0
0
0
no avatar
@Dwayne26: Ebben a kommentben annyi logika volt, mint egy marék kavicsban.
0
0
0
0
Dwayne26 avatar
@LordSzalko: Én ugyanezt mondhatnám erre a kommentre. köszi...
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Dwayne26: Sajnos nem, nem mondhatnád. 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció