Sony: a Bungie felvásárlása még csak a kezdet

Szerző: xoki | 2022. February 02. | hír | 1 hozzászólás

Az elmúlt években a Sony több kulcsfontosságú felvásárlást hajtott végre, ezzel kibővítve a PlayStation Studios névsorát az Insomniac, Housemarque, Nixxes, Bluepoint és Bungie stúdiókkal. A Bungie 3,6 milliárd dollár értékű felvásárlása a legfrissebb és egyben legnagyobb üzletük, ellenben a Sony vezérigazgatója, Jim Ryan szerint ez még csak a kezdet.

A Sony Interactive Entertainment (SIE) PlayStation Studios divíziója jelenleg 17 fejlesztőstúdióból áll, ezekből több csapat is különböző projekteken dolgozik, de a Sony nem tervez lefékezni, és már több üzlet is tervben van.

A héten a GamesIndustry.biz-nek adott interjúban a Sony Interactive Entertainment CEO-ja, Jim Ryan kifejtette, hogy még semmiképpen sem végeztek, mivel hosszú út áll még a PlayStation előtt. Később hozzátette, hogy jelenleg a Bungie-val tölt el sok időt a zökkenőmentes átmenet érdekében, de a közeljövőben mindenképpen számítani lehet hasonló lépésekre tőlük.

A Sonynak tehát 17 stúdiója van, de a Microsoftnak hamarosan 30+ lesz, miután lezárult az Activision Blizzard felvásárlása, amellyel az Xbox Game Pass kínálatát is tovább erősítik majd. Egyébként a pletykák szerint a Sony is egy hasonló előfizetéses szolgáltatás (kódnéven Spartacus) létrehozásán ügyködik.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Edven avatar
"Szerezd meg hát mind!"
0
1
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció