Shadow of the Tomb Raidert futtató asztali Arc Alchemist GPU-t mutatott az Intel

Szerző: xoki | 2022. February 23. | hír | 12 hozzászólás

Az Intel befektetők részére szervezett eseményén a chipgyártó most először mutatta meg, mire képes az Arc Alchemist.

A cég vezető alelnöke, Raja Koduri által megosztott képen látható, hogy egy Intel Arc Alchemist GPU-n fut a Shadow of the Tomb Raider. A renderelést pedig az Xe SuperSampling segíti, azaz az Nvidia DLSS és az AMD FSR technológiák új kihívója. Az XeSS, a DLSS és az FSR nagyjából pontosan ugyanarra képes: kisebb felbontásban renderelik a játékot, majd AI technikákkal a képernyő felbontására skálázzák azt fel, miközben a kép éles marad.

Az Arc Canyon grafikus kártyának a NUC 11 Extreme „Beast Canyon” adott helyet, melyet az egyedi PC-k építésével foglalatoskodó SimplyNUC készített. A masinát úgy alakították ki, hogy támogassa a legújabb GeForce RTX 30 és Radeon RX 6000 grafikus kártyák szélességét és magasságát egyaránt. Ami viszont érdekes az az, hogy miért pont egy 2018-as játékot választottak a régóta várt, új GPU demonstrálására.

Mindenképpen jó lenne látni, mire is képes az Intel GPU-ja újabb, GPU-igényesebb játékokban, hiszen egy közel négyéves játék nem igazán ad valós képet a teljesítményről. Mindenesetre a tény, hogy az Intel már elkezdte mutogatni a GPU-t, azt jelenti, hogy tényleg tartani tudják a korábban beígért második negyedéves rajtot.

Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MrPAYER avatar
Venni nemigen fogok Intel kártyát, már csak a szoftveres háttér miatt sem, értelemszerűen nincs annyi / olyan minőségű szerződés kiadók és köztük, hogy az Alchemist-ekre legyen optimalizálva egy-egy bizonyos játék, míg 20 éve a játékok introjában feltűnik vagy az 'envhiidiia szlogen vagy a Radeon felirat, szóval max a piaci versenyt fokozza kicsit, ami arra ösztönzi a másik két, a kapitalizmus minden aspektusát tökéletesen kihasználó céget, hogy olcsóbban adják portékáikat. (Elméletben. Aztán gyakorlatban meg nem fogja érteni a GLS futár, hogy miért kell egy hermetikusan zárt, hűtött fém dobozt elvinni a Zürichi klinikára elsőbbségivel.)
1
0
0
0
xCube avatar
Az XeSS, a DLSS és az FSR nagyjából pontosan ugyanarra képes: kisebb felbontásban renderelik a játékot, majd AI technikákkal a képernyő felbontására skálázzák azt fel, miközben a kép éles marad.


Ez így ahogy van nem igaz. Az FSR nulla AI technológiát használ, sima algoritmusos felskálázás. Meg is látszik a minőségén. Remélem a következő Cyberpunk frissítésben visszahozzák a sztenderd upscaling -et, mert szívesebben nézek mosott, de konzisztens képet, mint egy folyamatosan torzuló festmény jellegű szemetet.
1
0
0
0
💬 1
no avatar
@xCube: Ezzel én is így voltam, még az 1.5 patch előtt vittem végig a játékot és azóta is folyamatosan visszatérek játszani. Az új frissítés elég jól rendbetette. Freesync-es full hd monitoron játszok és folyamatosan az volt az érzésem (nappali és távoli részleteknél) hogy ezzel a grafikával valami gond van, mosott, részlettelen, széteső látvány, bármilyen beállításnál, és akkor még nem volt FSR sem. Most már úgy gondolom, hogy ez a játék csak 4k kijelzőn néz ki szépen, mintha csak arra is "gyártották" volna. RX 580 kártyát használok, a radeon szoftverben engedélyeztem a virtuális szuperfelbontást, a játékban felbontásnak pedig 4k-t választottam. Jelenleg közepes grafikai beállításokkal (felszín tükröződés kikapcsolva) FSR teljesítmény módba állítva hozza az 50 fps körüli értéket, éjszakai "bevetéseknél" pedig még többet, és a látvány azóta gyönyörű.
0
0
0
0
no avatar
Az a sanda gyanúm, hogy maradnak ugyanilyen drágák, vagy drágábbak. :(
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@gyudani1996: Ezt borítékolhatod! Az oroszok elintézték, hogy újfent ne legyenek megfizethetők a videokártyák, már egy ideje amúgy is megállt a "nagy árzuhanás", de most ismét egy pofon a világnak, csak sajnos ez már mást is drasztikusan érinteni fog. Lesz itt Metro Exodus, csak élőbe...
0
0
0
0
no avatar
@ittmindenfoglalt: Hát nem tudom mi lesz még itt. :(
0
0
0
0
carl18x avatar
Ha piacra dobnak valami ütöképeset, azzal tutira tarolni fognak! :) Hát reméljük jól sikerül.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Állítólag RTX2070-től gyorsabb lesz,azt mondják 😄😄😄😄
Azon mondjuk simán fut a játék,mire kiadják,a futottak még kategóriában lesz a teljesítmény.
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@cabus26: Ha megnézed a mai piacot erre a teljesítményre is bőven van igény. Elsőnek nem is rossz.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@xCube: Persze,ár szempontjából igen,de erősorrendben lassan közép lesz.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@cabus26: 3070 Ti-t fog hozni a legjobb kartyajuk. Ezt a 2070et felejtsd el.
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@Quadgame94: Igen én is ugy olvastam hogy a rtx 3070 hez lesz közelebb
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció