Remake-et kap az első The Witcher-játék

Szerző: xoki | 2022. October 26. | hír | 33 hozzászólás

Az első The Witcher-játék óta rengeteget fejlődött a CD Projekt Red, hiszen a játék hibáiból tanulva a trilógia végére a valaha készült legjobb RPG-k egyikét rakták le az asztalra. A rajongók az első részre is szeretettel emlékeznek vissza, de mivel az sohasem jelent meg konzolokra, rengeteg olyan rajongója is van a szériának, aki csak a második vagy a harmadik résztől vágott bele a kalandba.

A The Witcher elavult látványa és játékmenete mindenképpen egy felújításért kiált, amelyet a rajongók örömére a CD Projekt Red el is fog készíteni. A játék 15. évfordulója alkalmából a fejlesztőstúdió bejelentette, hogy készül a The Witcher Remake. A remake „Canis Majoris” kódnéven fut, és a Fool's Theory berkein belül készül, amely a CD Projekt Red korábbi ütemtervében is látható volt. A játékot értelemszerűen teljesen az alapoktól fogják újra felépíteni az Unreal Engine 5, illetve az új trilógiánál használt eszközök segítségével.

Az eredeti The Witcher 2007-ben jelent meg PC-re, és az azt követő részektől teljesen eltérő harcrendszer jellemezte. Egyelőre nem tudni, hogy a remake-ben megtartják-e a klasszikus irányítást, vagy a modernebb részekhez igazítják azt. A megjelenési dátumról szintén nem beszéltek, tehát biztosan várnunk kell még rá néhány évet.

no cover
no cover
The Witcher Remake
Megjelenés: TBA
Műfaj: Akció, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED, Fool's Theory
Hozzászólások: 32
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nesh019 avatar
külsős csapat csinálja... biztos jó lesz, bérmunka be like 🤣🤣🤣🤣😂😂🤣
1
1
0
0
bitpork avatar
Sajnálattal hallom hogy erre megy az energia a cyberpunk folytatás helyett :(
1
1
0
0
Tuhajohn avatar
Legjobb rész, szerintem úgy tökéletes ahogy van. Abban már most biztos vagyok, hogy a remake hangulata a közelében sem lesz az eredetinek. És, ha tesznek bele egy hack and slash harcrendszert, akkor már nem is érdekel. A kettesben nagyon sajnáltam, hogy a nem túl jó, de szórakoztató harcrendszert lecserélték az egyesből.
0
2
1
1
💬 6
misota31 avatar
@Tuhajohn: Én nagyon szerettem azt a féle irányítás, a másik kezem szabad volt, tudtam közben sörikézni meg cigizni.
1
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Nem gondoltam volna hogy akárkinek is tetszik az az irányítás. Főleg a mocsárban volt gusztustalan, mikor beragadtál mindenbe. Egészen biztos vagyok benne hogy a 3. részhez hasonló irányítást/harcrendszer fog kapni, nagy örömömre.
0
0
1
1
Tuhajohn avatar
@Zsolti174: Szerintem nagyon bugyuta lett a wild hunt harcrendszere. Alt+bal klikk. Semmire nem kellett figyelni.
0
1
0
0
no avatar
@Tuhajohn: A harcrendszerrel szerintem nincs gond, de valóban kicsit könnyű, még a legnehezebb szinten is, én ezt viszont annak írnám fel hogy túlságosan kiszámíthatóak az ellenfelek.
0
1
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Szerintem nagyon bugyuta lett az első rész harcrendszere. Bal klikk. Semmire nem kellett figyelni.
Spoiler!
slight /s
0
1
2
0
Tuhajohn avatar
@Han-Tyumi: Ilyen értelemben az is bugyuta, de abban legalább meg kell tanulni, hogy mikor kell kattintani és milyen harc stílust kell. A wild hunt-ban semmire nem kell figyelni, mert alt-al minden elöl elugrik, még akkor se kapsz sebést, ha a támadás Geralt testén megy át.
Spoiler!
láttam a /s-t
0
0
1
0
Legendrush27 avatar
Érdekes lenne magyar szinkronnal végigvinni egy Witcher játékot sajnos csak a 3. résszel játszottam az első 2 már túl elavult addigra mire én felfedeztem.

Egyébként meg ez csak részben jó hír... Mi van az új generációs Witcher 3-al ? Q4-re ígérték.
1
0
0
0
💬 15
Tuhajohn avatar
@Legendrush27: Pedig az első kettő rész mindenben jobb, mint a Wild hunt. Szerintem hatalmas hiba kihagyni őket.
0
2
0
0
kismadar avatar
@Legendrush27: Ha mást nem is a 2.-at érdemes végigjátszani. Mivel több frakció van a játékban, ezért én vételkor 2x végigjátszottam mindkét oldallal.
0
0
0
0
no avatar
@Legendrush27: A 2. rész hogy lenne már elavult? A mai napig teljesen helytáll, akár játékmenetben, akár grafikában.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@Zsolti174: Neked lehet megfelel, de nekem elavult. Megettem tavaly Xbox-ra és 1 óra játék után töröltem. Sőt már a 3 is elavult azért is várom a SX verziót . Mielőtt még elkezdené valaki nem egy 10 éves verpistike vagyok, és Doom,Mario voltak az első játékaim így nem vagyok 4k 120fps mániás, de a Witcher 2 mai szemmel elavult minden tekintetben.
0
3
0
0
no avatar
@Legendrush27: "Sőt már a 3 is elavult azért is várom a SX verziót"
Valóban nem vérpistike vagy, csak egy troll, ha ezt teljesen komolyan gondolod.
Az Ray-Tracinget leszámítva nem sokat fejlődtek a játékok 2015-16 óta, talán a Red Dead 2 ami kimagaslik minden téren, de az is 2018-as játék.
3
0
0
1
Legendrush27 avatar
@Zsolti174: Nem csak teljesen komolyan gondolom bizonyítani is tudom , nézz csak meg egy összehasonlító videót W3 VS RDR2 vagy AC:Valhalla és utána mond, hogy ez nem egy elavult grafikai szint . Plague Requiem-ről már ne is beszéljünk. Hirtelen nem jut eszembe több TPS . Én szerettem a W3-at, de játékmenetben még elmegy grafikailag labdába sem rúghat , a W2 pedig játékmenetben is teljesen elavult és mai szemmel röhejes.
1
0
0
0
no avatar
@Legendrush27: Igen, van kb 3-4 játék ami grafikailag megelőz egy 2015-ös játékot.
Tehát az elavult 2015-ös játék továbbra is benne van kb az 5 legszebb grafikájú játékban, 2022-ben (Gondolok itt most a hasonló stílusú TPS-ekre). Ha pedig összképet nézünk, akkor azóta sem sikerült olyan játékot kiadni, ami annyira "él és lélegzik", mint a TW3.
A TW2-nél pedig persze, lehet mondani hogy nincs ott grafikában mint egy RDR2, de szerintem simán játszható 2022-ben is. Azt mondod hogy 1 órát játszottál vele, akkor gondolom végig se vitted a prológust, meg se tapasztaltad hogy milyen valójában a játék, ráadásul mindezt a látványosan ronda XBoxos verzión tetted..
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@Zsolti174: Hatalmas felfedezés. A GTA 5 2013-as és köröket ver akármelyik mai játékra mert jo a játékmenet a sztori és hatalmas elő város van. Az a gond, hogy nem lehet azt mondani egy régi játékra, hogy elvavult mert vannak ilyenek akik elvakultak és csak a saját igazukat hajtják minden áron. A Witcher 2 egy romhalamaz lehet, hogy csak Xbox-on, de az és nem ajánlom senkinek. A CDPR-nek a W3-al kellene foglalkoznia amit már 1 éve beígértek. Én is imádom a Doom2-t, de nem fogok meggyőzni senkit aki csak csak a Doom Eternal-al játszott, hogy az mennyire jó mert neki nem lesz az !
0
1
0
0
no avatar
@Legendrush27: Szóval már nem csak elavult, hanem romhalmaz is. Azért ez elég erős, tekintve hogy milyen értékeléseket kapott a játék. Na de én itt be is fejeztem, én csak arra akartam rávilágítani, hogy a TW2 bizony bőven játszható kategória ma is.
0
0
0
0
The Witcher FAN avatar
@Legendrush27: Hát te se a Morrowind korabeli játékok-on nőttél fel.
0
0
0
0
no avatar
@Legendrush27: Mondjuk most megnéztem egy YT videót a 2. részről, hát, azt el kell ismerni hogy az Xboxos verzió fényévekkel szarabb a PC-snél.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Zsolti174: Grafikában semmiképpen sem öregedett jól.
Én a fhd 60fps-sel vígan elvoltam, de már a végigjátszás videók sem győztek meg a környezet és egyebek miatt a 2. részről, sajnos a mai gamerek 'szeme' nem ahhoz van szokva.
1
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Szerintem sok, sokkal újabb játékhoz felér grafikában, animációkban, játékmenetben. Pl. Greedfall, KC:Deliverance. De ez is alátámasztja azt, amit egy másik játék adatlapja alá írtam, majd betámadtak miatta, hogy ma már senkit nem érdekel semmi, csak hogy milyen részletes a textúra.
1
1
1
0
botmunpls avatar
@Zsolti174: Ez sajnos így van. Amin felnőttem játék, ott nem zavar a kopott grafika, viszont amit most kéne kipróbálni régi játékot...azzal más a helyzet. Meg vannak a pszichológiai okai szerintem :D
0
0
0
0
The Witcher FAN avatar
@Zsolti174: Witcher úgy jó, ahogy van egy remaster bőven elég lenne.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Kíváncsi vagyok, h változtatnak-e a harcrendszeren vagy marad ugyanaz.
0
0
0
0
💬 6
kismadar avatar
@kmetovics: Ha változtatnak, akkor én leszek az első vevő. Sosem tudtam az elején túl jutni, mert a harcrendszer annyira nem szimpatikus, pedig már 3x megpróbáltam! 😅 Egy álmom vált valóra a bejelentés alapján is, bízom benne hogy a Witcher 3 tovább finomított harcrendszere alapján képzelik el a fejlesztők a játékmenetet.
0
1
0
0
kmetovics avatar
@kismadar: Nekem is fura volt anno ez a harc, de azért szokható volt. Én 1szer játszottam végig Spoiler!
magyar szinkronnal 🤣🤣🤣
. Volt egy rész, ahol jöttek a pokolkutyák, na ott vagy 100szor töltöttem vissza a mentésem, annyiszor haltam meg. Még jó, h lehetett benne csinálni gyorsmentést.
1
0
0
0
foley951 avatar
@kmetovics: Attól függ, hogy érted a változtatást. Ha az első részhez képest, biztos, hisz remake. Sokan panaszkodtak anno a harcrendszer miatt. Ha a legutóbbi rész harcrendszerére gondolsz, nem hiszem, szerintem a harmadik felvonás szerinti szisztéma marad meg- ami szerintem a legjobbra sikerült mind az összes közül.
0
0
0
0
kmetovics avatar
@foley951: Az 1. részre gondoltam, nem a 3.-ra. A 3-ban fényévekkel jobb a harc. Valaki szerint még az is uncsi 🙄🙄 Na mindegy majd meglátjuk milyen lesz.
0
0
0
0
BitVadasz avatar
@kmetovics: Azon nemhiszem , viszont a gépigényen fognak változtatni
hogy vehess RTX 4000-es szériát majd hozzá! 😂
Túl sok lett a remake mostanában hogy jön az új széria gpu-ból. Érdekes amúgy..🤔
0
0
0
0
kmetovics avatar
@BitVadasz: Hát igen tényleg elég jól elszaporodtak, mint a filmek esetében. Kezdenek kifogyni az ötletekből vagy nem tudom.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció