Új Witcher-trilógiát, a Cyberpunk 2077 folytatását és egy új IP-t is bejelentett a CDPR

Szerző: xoki | 2022. October 04. | hír | 11 hozzászólás

A CD Projekt Red új, izgalmas projektekről rántotta le a leplet, melyek között ott lapul a korábban már beharangozott új The Witcher-trilógia, egy teljesen új IP, illetve a Cyberpunk 2077 folytatása is.

A részletek előtt érdemes kiemelni, hogy a fejlesztőstúdió hosszú távú terveiről van szó, vagyis valószínűleg több évet is várnunk kell még ezekre a játékokra. A CDPR korábban megerősítette, hogy a következő The Witcher-játék alapja az Epic Games legújabb grafikus motorja, az Unreal Engine 5 lesz, amely arra enged következtetni, hogy más jövőbeli projektjeiknél is arra fognak áttérni.

Visszatérve a frissen leleplezett játékokra, nézzük, mely címekkel fog kibővülni a The Witcher univerzuma. A Project Polaris kódnéven futó projekt lesz a The Witcher 3 folytatása, azaz az új The Witcher-trilógia. A Project Canis Majoris egy történetközpontú, nyílt világú The Witcher RPG lesz, amelyen egy külső stúdió dolgozik. A lenti kép alapján legkorábban a The Molasses Flood Project Sirius nevezetű munkáját láthatjuk majd.

A Cyberpunk 2077 Phantom Liberty kiegészítőjét követően a Cyberpunk 2077 teljes értékű folytatásának elkészítését is tervbe vették, ez lesz a Project Orion. Elsőre kicsit furcsának tűnhet, de pénzügyileg sikeres játékról van szó, így egyáltalán nem meglepő, hogy a folytatáson gondolkodnak.

A CD Projekt Red új IP-jével kapcsolatban egyelőre csak a „Hadar” kódnév ismert, de azt nem árulták el, hogy milyen stílusú és műfajú játékra számíthatunk.

Hozzászólások: 11
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SotetAlak avatar
Le is mondott Marcin Iwiński! Gyűlnek azok a fekete felhők.
0
0
0
0
no avatar
Mire megjelenik addigra már áram se lesz. :D
0
2
0
0
💬 1
no avatar
@kovb677: Fejlesztéseket elnézve kb köv. generáció.
0
0
0
0
Doge avatar
Most megint jönnek a crybaby-k a Cyberpunk2077 startjával, hogy az összes játékukat máglyára vessék, 1 baki után(elég csúfos, és nagy baki volt, ezt elismerem, de összemérhetetlen azzal amit a Bethesda/Ubisoft/EA az elmúlt 10 évben csinált), amit igazából ahogy ígértek, ki is javítottak, de a brainletek még mindig a day0-ból indulnak ki. Kétlem, hogy még egyszer elkövetnék azt a hibát, arról nem is beszélve, hogy most már normális motorral dolgoznak, és nem kell a hótsz@r pre-gen-re is dolgozniuk.
0
3
0
0
no avatar
Jó azért megvan már a hozzávaló könnyebben fejlesztenek, kevesebb időbe telik mivel a régi konzolokkal se kell foglalkozni.
0
0
0
0
no avatar
Az alapján, ahogy haladni szoktak a játékkészítéssel ez kb a következő 50 éves terv lehet.
0
2
0
0
💬 2
Doge avatar
@sany-e: Az új witcher trilogy az első játék utáni 6 évben megjelenik, vagyis a költségvetésben ez áll.
0
2
0
1
no avatar
@Doge: ...és hát tudjuk, hogy mennyire megbízhatóak és mennyire tartják a szavukat.
Mikor volt legutóbb, hogy CD Project játék kijött időben? A Cyberpunk-ot hányszor is halasztották el? Hány évet kellett rá várni a project bejelentésétől számítva? Szerintem eléggé naiv az aki még hisz a CDProject szavának de te tudod :)
0
0
2
0
SotetAlak avatar
Igazából egy játék fejlesztésével se bírtak el soha, csak jó sok halasztás, és patch árán, szóval így azért elég kérdéses, hogy nagy hirtelen ennyi címmel mit akarnak kezdeni... Vagy most ez a sok projekt ilyen 20-30 éves intervallumot fed le? 😆
5
0
0
0
💬 2
Szabcsiadi avatar
@SotetAlak: Hát szerintem ennyire jól nem teljesített az EdgeRunners :D, ha csak nem a pénzből vettek fel dolgozókat, de még úgy is nagyon nagy fának néz ki amibe a fejszéjüket vágták, még egy Ubisoftnak is nagy meló ilyen nagy távra tervezni. Mire bármelyikből látunk egy trailert is ennek az évtizednek a vége lesz szerintem.
1
1
0
0
SotetAlak avatar
@Szabcsiadi: Szerintem ha olyan nagy változás lenne a CD Projekt Red háza táján, arról már biztos értesültünk volna, szóval arra tudok gondolni, mint ami a Cyberpunk 2077 megjelenése előtt volt, hogy az Edgerunners fogadtatása után megint túl sokat akarnak egyszerre, és aztán majd a végén koppannak egyet, vagyis inkább mi rajongók. 😕
2
1
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció