Rekordokat dönt az AMD új Ryzen Threadripper 3970X CPU-ja

Szerző: xoki | 2019. November 26. | hír | 14 hozzászólás

Megjelentek az AMD új Threadripper processzorai, és nem meglepő módon a legerősebb modell már több rekordot is megdöntött. Az Asus közzétett néhány Threadripper 3970X benchmarkot, vagyis lényegében az AMD jelenlegi leggyorsabb HEDT CPU-ját használva megragadta az alkalmat saját termékeinek népszerűsítésére.

A Threadripper 3960X és 3970X processzorok tegnap váltak elérhetővé, ezért most már az első teszteket is elolvashatjátok a nagyobb oldalakon. Jelen esetben az Asus a Asus a ROG Zenith II Extreme TRX40 alaplapban rejlő lehetőségeket emeli ki, amelybe egy Ryzen Threadripper 3970X-et helyeztek. Ez a kombináció 11 fontosabb világrekordot döntött meg az alábbi tesztprogramokban: Geekbench, Cinebench, GPUPI és wPrime.

Jeong Soonho - a HWBot oldalon „safedisk” - 3 világrekordot döntött meg a Threadripper 3970X, ROG Zenith II Extreme és egy 1300W-os tápegységgel, illetve folyadékhűtéssel. Mike Nees - azaz „keeph8n” - pedig 6 világrekordot zsebelt be egyedi hűtéses konfigurációjával és G.Skill RAM használatával.

Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
én is gondolkodom hogy át váltok Intelről Ryzenre.
eddig mindig csak Intel volt de,az nem fejleszt semmit se csak ugyan azt adja ki évről évre annyi változik hogy át nevezik és ennyi
a 6 és a 7 Gen között semmi nincs a 8 és 9 között is elenyésző a teljesítmény növekedés ráadásul még mindig 14 nanométeres szarral operálnak míg az amd már 7 nanométeresnél jár és ahogy láttam a videó alapján még jobb is a teljesítménye is.
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@pinkyke: Játékokban nem feltétlenül érezhető a teljesítménytöbblet, kreatív szoftverekben ég és föld igazából. Bár, ha játék terén is nagyobb teljesítményt akarsz elérni Ryzen-nel egy Intel-hez képest az is 2-3 kattintás.

Szóval ja, mondhatni rip egyenlőre legalábbis 2021/22-ig mindenképp.
0
0
0
0
pinkyke avatar
@LordSzalko: vagyis azt akarod mondani hogy még mindig az intel a nyerő ha főként játékra használnám?
0
0
0
0
no avatar
@pinkyke: Változó, általánosságban igen, viszont nincs akkora különbség, hogy megérje. De mondom Ryzen-nél az SMT kikapcsolása elég jól megdobja a játékok alatt a teljesítményt (játék függő nyilván), sok esetben Intel fölé kerül az ember, eleve erősebb is a Ryzen egyszálas teljesítménye. Nem is nagy ördöngösség kikapcsolni, szóval érdemes élni vele, ha sokat játszik az ember. Viszont, ha ilyenekkel nagy akarsz babrálni és overall a legjobb kell csak játékra akkor maradj Intel-en, viszont, ha szeretnél váltani akkor várd meg a 4. generációs Ryzen-t is mindenképpen 😀

Meg eleve általánosságban is folyamatosan javul a Ryzen teljesítménye a Windows/BIOS frissítésekkel, ellenben az Intel ami erősen stagnál. Például a HEDT platformon már nem tudják tartani a lépést és ez egyre inkább igaz lesz a mainstream kategóriában is. Mert az AMD 7nm-en sokkal nagyobb ugrásokkal képes évente operálni, mint az Intel 14nm-en mivel ott már csak a határ feszegetése megy, architektúra is elavult már.
0
0
0
0
pinkyke avatar
@LordSzalko: rendben van akkor idén még nem váltok át Ryzen-re meg várom a 4.generációs Ryzent.
viszont kezd kevés lenni ez a mostani. videó kártyát nem akarok még venni mert idén vettem ezt a 1060 at azért is akartam le cserélni a lapot procit és ramot mert ezek már kevesek nem használja ki rendesen a 1060 at.
i5-6400 szerintem már kevés és intelt nem igazán akartam venni mert még mindig csak 14nm-en operál a Ryzent meg sok ismerösöm ajánlotta hogy a Ryzen 4 3600-at érdemes meg venni mert nagyon jó.
0
0
0
0
MrApollo avatar
Hedt simán lehet "átlagnak" ahogy már szinte csak az i7 vagy i9 van elismerve alapkonf. procinak😃
Nekem 3-4évvel ezelőtt volt Hedt..5820k-val nemvolt rossz de nem egy sc2-hőz való jószág😃
Így visszajöttem 1151v2-re😃
0
0
0
0
whiplaser avatar
Hedt nem az átlag népnek van...
0
0
0
0
💬 1
19ati93 avatar
@whiplaser: intelnek akkor is rip
0
0
0
0
no avatar
Na ezt megvenném csak miből
0
0
0
0
💬 5
YoRHa 2B avatar
@Ryptide: Jobb kérdés az hogy minek 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@YoRHa 2B: Nettezgetni, filmet nézni? Mi másra ? 😃
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@Ryptide: Vagy inkább a szüleid nem vennék meg.. 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Ryptide: tippmiksz 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció