PlayStation 5: PS3-emulátoron dolgozhat a Sony

Szerző: xoki | 2022. April 04. | hír | 13 hozzászólás

A PlayStation-rajongók régóta várnak már arra, hogy a Sony előálljon egy PlayStation 3-emulátorral. A PS5-nek már elegendő számítási teljesítménnyel kell rendelkeznie a PS3 Cell architektúrájának hatékony emulálására, és úgy tűnik, a háttérben már a Sony is elkezdett mozgolódni.

A Sony jelenleg felhőalapú streaminggel biztosítja a visszafelé kompatibilitást, de Jeff Grubb forrásai alapján a játékok natív emulációján is dolgoznak. Olyasmit képzeljetek el, mint a Microsoft megoldása, azaz az Xbox One és Xbox Series X/S rendszereken futó Xbox és Xbox 360 játékok futtatásának lehetősége, amely csak emulátorral érhető el.

Egy emulátor létrehozása egyáltalán nem egyszerű feladat, ezért Grubb állítása szerint eltarthat egy ideig, mire előállnak vele. Viszont, ha sikeresen elkészül, akkor nagy löketet adnak majd az új PlayStation Plus csomagoknak is. Jelenleg PS1-es, PS2-es és PSP játékok tölthetők le a szolgáltatáson keresztül, miközben a PS3-as címek kizárólag streamingen keresztül érhetők el.

Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Liptik avatar
Először a Sony inkább hozza ki a PS5-ömet, mert már 1 hónapja megrendeltem az Alzánál meg a Konzolvilágnál és még egy email és egy hívás sem volt, amikkor meg hívjuk a Konzolvilágot nem veszik fel a telefont, hanem csak zenélgetnek.
1
0
0
0
💬 7
santakigyo avatar
@Liptik: Várj még pár hetet.Vagy próbálkozhatsz üzletben. Nincs kirakva, de sokszor írták, hogy személyesen rákérdeztek és volt (mediamarkt, euronics, stb)
Vagy van egyéb mód, de sajnos már túl drága.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Liptik: Alzánál jó esetben is olyan 6-7 hónap a várakozási idő. 😆 Rendeld meg PlatinumShopban is, nekem az vált be!
0
0
0
0
santakigyo avatar
@kismadar: Én a konzolvilágtól rendeltem meg tavaly, még a konzolról visszajelzést se kaptam, semmi de már jött az e-mail, hogy értékeljem a boltot.... 🤣
Meguntam és egy "nyerészkedőtöl" aki maga egy bolt volt!!!!!! megvettem 30 ezerrel drágábban mint a lista ár, mindezt 3 napon belül.
0
1
0
0
kismadar avatar
@santakigyo: Hát nekem a mai napig nem jött visszajelzés a Playitstoreból a november 2.-ai rendeléssel kapcsolatban. 😅 Szerencsére az ünnepek előtt megkaptam a PlatinumShopból, szóval azóta dübörög. Ők is 12.000 Ft-ot rátettek, mert állítólag repülőgéppel hozták a friss konzolokat, de én is úgy voltam vele, hogy inkább ráfizettem minthogy várjak másikra.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@kismadar: Ennyi. Azóta nyugi 200 körüli áron szinte esélytelen beszerezni.
0
0
0
0
kismadar avatar
@santakigyo: Néztem a minap, amikor egy emberke kirakta a Playstation Magyarország csoportba a Konzolvilágos árakat, és leesett az állam, és az a legnagyobb gond, hogy ezek az árak év végéig még valószínűleg durvábbak lesznek. Örülhetünk szerintem, hogy időben lecsaptunk rá.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@kismadar: Végül is mindennek ment az ára sajnos és ez jobb nem lesz.
A PS5 nagyon jó irányba indult el, mint pl a ps3 címek emulálása (ha sikerül) , talán mostmár lesz egy értelmes előfizetői rendszere is.
Szóval én annyira nem sajnáltam érte azt a kicsi pluszt. (Bár eladtam a ps4 prot, így átforgatva bőven 200 alatt jöttem ki belőle)
0
0
0
0
santakigyo avatar
Tegyék nyíltan elérhetővé a rendszerét az 5-nek..... nem adok fél évet és meg a tetris is futni fog.
Viccen kívül, volt mókolt ps3 régebben és psp-től kezdve az 1-2-3 ps játékok futottak rajta.
Simán vevő lennék egy mókolt rendszerre az új PS esetében is.
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@santakigyo:
Tegyék nyíltan elérhetővé a rendszerét az 5-nek...


Ezt mégis milyen logikus okból tennék meg?
0
0
0
0
santakigyo avatar
@xCube: Olvasd tovább is..... Aztán látod, hogy miért írtam.
Hamarabb futna rajta minden játék, erre értettem. 🙂
0
0
0
0
xCube avatar
@santakigyo: Végig elolvastam, ezért is kérdeztem, hogy milyen logikus okból tenné ezt meg a Sony.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@xCube: Semmilyen okból nem tenné, ez inkább gunyolódás volt a részemről.
Nekem volt tört PS3 és gyakorlatilag minden is futtatható volt rajta.
Nem vacilálnának a ps5 rendszerével se abba biztos vagyok.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció