PlayStation 5: eddig 4,5 millió fogyott belőle

Szerző: Pafry | 2021. February 07. | hír | 13 hozzászólás

A Sony közzétette új konzoljának első negyedéves eladási statisztikáit, melyből megudthattuk, hogy a készlethiányhoz képest kifejezetten jó rajtott vett a PlayStation 5. Összesen 4,5 millió példány talált gazdára három hónap alatt a hivatalos számok szerint.

Összehasonlításképp, a PlayStation 4 pályafutásának első negyedévében 4,2 milliót adtak el a konzolból, így tehát egy minimálisat javítottak is az eladásokon. A japán cég márciusig ezt a számot 7,8 millióig szeretné feltornázni, ennek érdekében pedig minél előbb megkezdi a gyártási folyamatok felpörgetését.

Mint ismeretes, több országban, köztük hazánkban is komoly készlethiány lépett fel az új konzolokból, és jelenleg aligha lehet megmondani, hogy ennek a hiánynak mikor is lesz vége. A gyártók és a vásárlók dolgát is megnehezítették a nyerészkedők, akik gyorsan felvásárolták a meglevő konzolokat, hogy kétszeres, esetenként többszörös áron eladhassák. Azonban jelenleg ajánlottabb inkább kivárni, amíg hivatalos forrásból érkezik az utánpótlás.

Ide kapcsolódó statisztika, hogy ugyan jelenleg még kevés PS5-exkluzív játék jelent meg, de a Spider-Man: Miles Morales jelenleg 4,1 millió eladásnál tart, ezzel ez idáig ez a konzol legsikeresebb címe.

Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
santakigyo avatar
A nagy érdeklődésre való tekintettel, hogy képesek voltak sokan kiadni dupla, tripla árat is érte kíváncsi lettem volna a rajtra ha van elég készlet. Vajon mennyit adtak volna el akkor?
Mert azért valljuk be, piszok olcsón adták a boltok és bár nincs rá sok új cím, de a régiek a frissítés után sokkal szebben, simábban futnak.
De ez már sose derül ki, az viszont esélyes, hogy drágábban lehet najd hozzájutni.
Tuti fogok váltani én is, de ebből a cigánykodásból kimaradok ami itt megy meg ment az elmúlt hónapokban a konzol körül.
Főleg, hogy a kontrolkerek is elég hamar hibásodnak. Gondolom erről is jön cikk mert máshol már van.
0
0
0
0
Trevon avatar
Hát nyilván a nyitócím lesz a legtöbbet eladott magyarán szinten minden ember megvette rá aki a gépet is megvette ez mind szép és jó de ezek a számok nem tükrözik a valóságos igényt a gépekre. Jómagam is szívesen cseréltem volna le a ps4-et ,de egyrészről nem lehet kapni másrészről melyik játék miatt kellett volna megvegyem ? Esetleg szebben fut rajta a fifa ? na ne vicceljünk 😆 Részemről totál ráér még. A videokártya hiány rosszabbul érintettek de majd idővel .....
0
0
0
0
no avatar
Valószínűleg fogyott volna több is belőle, ha nem olyan időket élne a chip gyártás mint most. Eredetileg én is terveztem egy PS5-öt, de annyira azért nem érdekelt a dolog, hogy vadásznom kelljen rá. Ráér még bőven 😶
0
0
0
0
💬 1
zsiroslangos avatar
@LordSzalko: Ráadásul két-háromszoros áron egy értelmes cím nélkül. 😃
0
0
0
0
no avatar
Japánban ez a gép 100e körüli hufnak megfelelő jenbe kerül.

A pénzéhség/kapzsiság tönkreteszi ezt is, mint oly sok mást is.
0
0
0
0
💬 6
Larten avatar
@argosz: A külföldről behozott termékeknek az árát lehet köszönni többek közt a hazánkban regnáló kormánynak.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Larten: Semmi köze a kormánynak ahhoz, hogy jelenleg nem lehet sehol kapni jóformán sem konzolt, sem videokártyát, ha meg igen, mindenhol magasak az árak.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: A 27%-os ÁFA-ért és a gyenge forint-árfolyamért azért okolható, ha a chipgyártás kapacitáshiányához nincs is köze.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Dono: Mindig mindenért a kormány a hibás, tudom.............
0
0
0
0
Larten avatar
@enslaved: Hát nem a Fletó miatt van most 360 forinton az euró.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Larten: Ki mondott ilyet? Én biztosan nem. Én csak azt írtam, egyszerűbb az embereknek a saját tehetetlenségüket mindig másokra hárítani.
0
0
0
0
Richie1212 avatar
Ebből kb 50% nyerészkedők/botok kezében landolt. A pofám leszakad... Hardverapron 325k-400k-ért felrakják... Undorító.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Kétszer annyi is elfogyott volna belőle,ha nem pár db exkluzív példányt gyártanak le,hogy max pár előrendelő meg a YT celebek meg a teszterek kapnak belőle.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció