Phil Spencer: minden first-party Xbox Series X játék jön majd PC-re

Szerző: xoki | 2020. October 30. | hír | 15 hozzászólás

Az Xbox fejese mindent megtesz, hogy promotálja a cég következő generációs konzoljait. Nemrégiben egy interjú során került szóba az Xbox Series X, és szintén ekkor a cross-platform fejlesztésre való áttérésről is mesélt egy kicsit.

Az interjú során megerősítette, hogy minden first-party játékot kiadnak majd PC-re, amelyek a Steamen és a saját áruházukból is beszerezhetők lesznek. Kifejtette, célja az, hogy minél több ember számára hozzáférhetők legyenek a játékok, ezért a játékosokban bátran kialakulhatnak olyan elvárások, mely szerint a platform nem lényeg, mindkettőn elérhető lesz az adott játék. Továbbra is hisz abban, hogy ezzel a lépéssel jó irányba terelték az üzletpolitikájukat, amelyet a Steam és a PC-s Xbox Game Pass jelenlegi állása is bizonyít. Tehát a korábbi elkötelezettségük az elmúlt évek során megtérült. Vannak olyan PC-s vásárlók, akik szeretik, és olyanok is, akik nem szívlelik azt, amit csinálnak, de továbbra is mindkét platformra teljes odaadással fognak játékokat fejleszteni.

Phil Spencer tehát megerősítette, hogy bármit is készítenek, az cross-platform lesz, maximum az időzítéssel játszadoznak majd egy kicsit, hogy valamilyen téren exkluzívok is maradjanak. Persze egyből felmerül a kérdés, hogy akkor mi értelme van Xbox konzolt venni? Állítása szerint a céljuk az, hogy minél többen játszanak Xbox-on, de itt nem magára a konzolra gondolt, hanem a teljes ökoszisztémájukra, legyen szó first-party vagy third-party játékokról, Android telefonról, Switchről vagy PC-ről.

A Gamereactor által készített interjút elolvashatjátok itt.

Hozzászólások: 15
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tuhajohn avatar
Ez egy jó hír és király hozzáállás. Jöjjön minden mindenre. Sony meg b*uzuljon magának a sarokban a különcködésével.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Ez egy ***a ember.
0
0
0
0
💬 1
djsiegfried avatar
@TRACERHD: Az! Király arc a csávó!
0
0
0
0
csuz-li avatar
"Persze egyből felmerül a kérdés, hogy akkor mi értelme van Xbox konzolt venni?"

Az ára. A konzol egy közepesen jó VGA (2070, 5700xt) árába kerül, amit dobhatsz ki egy-két év múlva, ha tartani akarod a tempót. És ezért a pénzért megkapod a komplett gépet, amire minden játék a lehető legjobban lesz optimalizálva a következő 6-8 évben.
0
0
0
0
💬 8
Mizushio avatar
@csuz-li: Mivel én csak is MMORPG játékokkal játszom pc-n. Ezért számomra nem éri meg konzolt venni. Főleg hogy a black desert console-on egy hulladék és tartamilag le van maradva. 😃 Jah meg nem szeretek fps shootereket játszani kontrollerrel. 😶
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Mizushio: Azért itt a racionalitás nem mindig játszik 😀
Nekem sem konzolom van, hanem pc-m...
Az fps shooter meg a kontroller szerintem sem összeegyeztethető. Mondjuk nekem kontrollerrel az autóversenyzés sem megy, de hát ugye, aki 20 éve billentyűhöz van szokva, annak még a sims sem megy rendesen... 😃
Ettől függetlenül, ha az ember ténylegesen magába száll, akkor ésszerűbb választás egy konzol, mint egy pc, csak hát mindenkinek van rá magyarázata, hogy miért, még akkor is, ha hülyeség. Nekem is vannak ilyenek pl.: steam könyvtár (ha nem veszem figyelembe, hogy nem is veszem elő a régebbieket sosem), vagy a billentyűzetmánia (csak hát egy xboxra simán feltehető)
0
0
0
0
Mizushio avatar
@csuz-li: Az a baj hiába billentyű vagy egér xbox-on. Legalábbis visszajelzések alapján nem ugyan az az érzés. Mint ha pc-n játszanál.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Mizushio: Azért maradjunk abban, hogy ez nem az, ami üti az árat. 😀
Őszintén szólva egy olyan PC, amivel ma rendesen lehet játszani ~4-500 e Ft. Az élettartama meg 1-2 év és cserélheted az alkatrészt.
Még az én gépem is 200-ba került 6 éve, + később vettem egy 380-at, meg most egy 580-at bele, meg még egy hűtőt és 8 GB RAM-ot. Össze se merem számolni, hogy ez mennyi volt összesen. Miközben sosem volt olyan gépem, ami gond nélkül futtatta volna az új játékokat, holott ez egy konzolon alap.
Mindezen idő alatt, ha vettem volna egy xbox one-t, akkor 130-ból megúszom az egészet. Nincs olyan ésszerű és logikus magyarázat, hogy én jobban jártam a pc-vel, csak az, hogy én ezt szeretem.
Persze, ha asszony kérdezi, akkor "Háááát, azé' kell, mer' őőőőőőőőőő, me' ezen dógozom ... is, izé, ja..."
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Mizushio: Ha nagyon hajszálhasogató akarok lenni, az EU is bőven le van maradva KR hez 😂
Megyek si vissza miruzni inkább 😆
0
0
0
0
Mizushio avatar
@YoRHa 2B: Nem túl sokkal. 😃 Global lab-en szoktam tesztelni a dolgokat. Nekem stars end-be kéne grindolnom de már unom 200 óra után azt a helyet...
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Mizushio: hát jah most Odylita patch el elég sokmindent megkaptunk, nameg legutóbb a T10 ló is bejött.
hát én miruban vagyok már v fél éve, gondolhatod mennyire unom 😂
0
0
0
0
Mizushio avatar
@YoRHa 2B: Bleh. Miruba 1 órát nem bírok grindolni.
0
0
0
0
odinx avatar
Kár, hogy nem náluk van a Days Gone.😞
0
0
0
0
💬 2
djsiegfried avatar
@odinx: Az is jön majd PC-re.
0
0
0
0
odinx avatar
@djsiegfried: Hát remélem, nagyon szeretem az ilyen tartalmú játékokat. Karácsonyra gondolkodom az Evil Within 1-2 megvételén, csak nem tudom mennyire nehéz.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció