Októberben kerülhet sor az első Intel Raptor Lake refresh CPU-k bejelentésére

Szerző: xoki | 2023. June 20. | hír | 4 hozzászólás

Néhányan biztosan hallottatok már az Intel által tervezett Raptor Lake refresh processzorokról. Állítólag októberben számíthatunk a K-szériás chipekre, míg a non-K CPU-k novemberben vagy decemberben érkeznek. Ahogy az a cég korábbi bejelentéséből kiderült, hamarosan elhagyják a „Core i” nevet, és a Core Ultrára fognak áttérni a Meteor Lake chipektől kezdve, tehát a továbbfejlesztett Raptor Lake CPU-k még a régi séma alapján lesznek megjelölve.

Friss információk alapján a Raptor Lake refresh a 14. generációs Core széria része. A Golden Pig Upgrade videója rámutatott arra, hogy a Raptor Lake-S/HX széria a 14. generációs Core szegmensbe kerül, míg az új márkajelzést a Meteor Lake és a Raptor Lake U/P modelleknél fogják használni.

A korábban említett megjelenési dátummal kapcsolatos pletykák az ECSM-től származnak, ahol a Xeon W2500/W3500 szériához szánt Sapphire Rapids Refresh is említésre került. Állítólag 2024 elején jelenhet meg. A szivárogtató megemlítette még azt is, hogy a Raptor Lake Refresh kompatibilis lesz az összes Intel 600/700-as alaplappal, vagyis legalább egy évvel meghosszabbítják az LGA1700-as platform élettartamát. Ugyanez a kompatibilitás vonatkozik majd a Xeon W-2500 és W-3500 szériára is.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
yorgash avatar
Én feltételezem, hogy akad majd egy olyan refresh is, ami a játékban átveszi a vezetést, aztán az AMD ad ki rá valamit, ami veri.
Nekem tetszik ez a verseny, kövezzetek meg. Az Intel fejlesztése is nagyon beindult, amibe az AMD rángatta bele őket.
Egyedül az zavar, hogy az AMD taktikája az lett a Ryzenekkel, hogy hasonló vagy jobb teljesítményt hasonló áron adjanak, pedig ha tartották volna azt, ami miatt szerettem őket (kompetitív árazás hasonló teljesítményért), akkor most boldogak lehetnénk. Erre mind a ketten elszálltak az árakkal is :(
0
0
0
0
💬 1
PoPet avatar
@yorgash: Jó a verseny a piacon, és kell is. Az árak talán idővel mennek lejjebb is majd, jelenleg még úgymond az újdonság árát is meg kell fizetni ha valaki AM5-re vált.
1
0
0
0
pinkyke avatar
akkor ez kb olyan drága lesz mint a mostani 1700-as procik és lapok nem véletlen nem veszek olyat inkább váltok Ryzenre.
amíg az intel i5 100 fölött van a ryzenböl már tudok venni ryzen 7 azért nem mindegy hogy 6 mag 12 szál vagy 8 mag 16 szál és még olcsobb is.
pedig mindig intelt használtam de,az árazása nevetségesen magas ideje váltani.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@pinkyke: Vélhetően a P magok mellé még több E magot pakolnak majd, hogy emeljék a CPU össz teljesítményét és versenyezni tudjanak az AMD procikkal. Így már csak 400 watt áram kell a CPU-nak majd. :) De vajon hogy fogunk 400 wattot lehűteni egy prociról. Lehet közben feltalálták a folyékony nitrogén tartályba beszerelt procikat a gépekbe. :) Az árát meg inkább ne is említsük majd. :) Bár az se egészen tuiszta, hogy mi a francot fogunk kezdeni mondjuk egy 8/16 P mag és mondjuk 24 darab E magot tartalmazó CPU-val itthon? :) A Pacman vagy a passiánsz jól fut majd 40 magon és szálon???? 1500 dollárért? :)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció