Nyílt világgal érkezhet a Resident Evil 9

Szerző: xoki | 2024. March 27. | hír | 16 hozzászólás

A Capcom titokban tudta tartani a Resident Evil 7-tel érkező komoly változtatásokat, de a Resident Evil Village bizonyos elemei, illetve a Resident Evil 2, 3 és 4 remake-jei mind idő előtt kiszivárogtak. Most pedig a fő szál következő darabja, a Resident Evil 9 is erre a sorsra jutott, amely úgy tűnik, szintén több szempontból megújítja a szériát.

Dusk Golem, a Capcom projektjeire, különösen a Resident Evil szériára specializálódott leaker azt állítja, hogy a Resident Evil 9 jelentős újításokkal érkezik, például most először egy nagyobb nyílt világú pályára is számíthatunk. Az újabb részek térképe igazából nem volt túlságosan lineáris, hiszen a klasszikus részekhez viszonyítva nagy, nyílt területeken barangolhattunk pályaszakaszok helyett. A Resident Evil Village rendelkezett az eddigi legnagyobb felfedezhető területtel, tehát úgy tűnik, hogy a Resident Evil 9 erre is rátesz majd egy lapáttal.

Előfordulhat tehát, hogy a következő rész a szokásosnál jóval nagyobb bejárható területtel fog megjelenni, de Dusk Golem megnyugtatta a rajongókat, hogy a Capcom nem szeretne eltérni a széria ismertetőjeleitől, céljuk a Resident Evil látványvilágának és érzésének megtartása. Ugyanez elmondható a Dragon's Dogma 2-ről, illetve a jövőre érkező Monster Hunter Wildsról is.

no cover
no cover
Resident Evil 9
Megjelenés: TBA
Műfaj: Túlélő-horror, First person
Fejlesztő: CAPCOM
Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Fishman avatar
Nekem sincs bajon ha tágabbra veszik a teret, de azért maradjunk meg a resident evilnél ha lehet, gondolok itt a vérfarkasokra meg a többi érdekességre, szerintem ez az a pont ahonnét tovább nem kellene menni fantázia terén :)
0
0
0
0
Zollee avatar
én annak örülnék ha TPS- lenne.

Vagy ha titokban készülne egy Dino Crisis remake.
0
0
0
0
no avatar
Ha belegondolok , hogy az 5. resz semmi gepigennyel milyen szep jatek volt, akkor egyaltalan nem felek gepigeny problemaktol. Alig kellene javulnia a dizajnak es gyonyoru lehetne.
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@Dpoci: Csak azóta eltelt jópár generáció.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Talan 3 vagy 4 es akkor mivan. Az 5 volt egy bo 5 gb terjedelmu qrva szepen megprogramozott game, ez a kilenc meg legyen egy 50 gb terjedelmu kicsit szebben megcsinalt game. Akkor minden ok lesz. Nekem egyik sem tetszett egyebkent az 5. resz utan.Mind olyan volt ahogy mar regebben is irtam, mintha egy szinhazban jatszodna az egesz.Mentel 2 ajtot es mindig uj boss jott. Kis vilag , kis elmeny.Hiaba k.kiltam magam ossze a 7. resztol, de nem volt jo lovolde.
0
0
0
0
no avatar
@Dpoci: A village 35 giga meg egy kicsi. Ha tényleg olyan lesz ahogy mondják lazán 100 giga meglesz.
0
0
0
0
no avatar
Én a gépigényére leszek kíváncsi hogy milyen lesz. Mert hogyha nagyon nagy lesz akkor kevesen tudnak vele élvezhetöen játszani. Persze még az optimalizálásra is kiváncsi vagyok, bár ahogy tapasztaltam a re-engine-t jól optimalizálják. De mennyire lesz jól optimalizált?
0
0
0
0
BZ10 avatar
Én azt tudom elképzelni, hogy az Evil Within 2-höz hasonlóan lesznek területek, ahol nagyobb lesz a szabadság 1-2 mellékküldetéssel, amilyen például a 4 Remakebe a tavas rész is volt.
0
0
0
0
💬 1
kmetovics avatar
@BZ10: Vagy mint pl a Metro Exodus. Abban is lehetett bóklászni.
0
0
0
0
Shorty21 avatar
Számomra már a egész Ethan Saga-nal elvérzett a dolog :) hiába játszottam végig azokat is
furcsa hogy a remakek mennyivel sikeresebb részek lettek mint a 7-8 szóval jó lenne ha Capcom észre venné mi kell a rajongóknak.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Shorty21: Azért a 7-dik része elég durva horrorra sikeredett, de tény hogy onnantól már megváltozott a széria. Viszont szerintem nem lett rosszabb, csak másabb. Egyébként pont a múlt hónapban platináztam ki az 5-dik részét, szóval tolom még a régieket én is.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Én egy resident evil játékot sem szerettem igazán, de tényleg nem állna jól neki a nyilt világ. Feleslegesnek tartom.
0
1
0
0
Vitolo2222 avatar
nyílt világ vagy sem, mindig is imádtam a Resident Evil sorozatot. már most nem győzöm ki várni. :D
0
0
0
0
santakigyo avatar
Csak kérdés tényleg az,mennyire is lesz ez nyitott?
Mert megkel tölteni tartalommal különben üres lesz,de ha meg telekqrják ismétlődő mellék feladatokkal,keresgéléssel ,stb akkor meg elveszti az eredeti jellegét a játék.
Így elsőre azt mondom kár érte,jó ügynök volt,de majd később kiderül.
0
0
0
0
enslaved avatar
Jó lenne ha nem csinálnának a Resident Evilből is egy open world rpg - t, mert akkor befejeztem. Nem kell ennek a játéknak sem Witchernek, sem Elden Ringnek lennie. Vigyék tovább a Resident 4 vonalát vagy a Village is oké, de tovább ne menjenek.
4
1
0
0
💬 1
Torba10 avatar
@enslaved: Én meg pont emiatt próbálnám ki. :D
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció