Nyáron érkeznek az első asztali Intel Arc grafikus kártyák

Szerző: xoki | 2022. March 31. | hír | 11 hozzászólás

Hosszú várakozást követően az Intel végre hivatalosan is leleplezte az Arc A szériás laptop GPU-kat. Az Arc 3-mal felszerelt termékek már most bemutatkoznak majd, de a komolyabb Arc 5 és Arc 7 laptopok csak a nyár elején érkeznek.

Nem csak ezekre számíthatunk a nyár folyamán, ugyanis az Intel ekkor fogja kiadni az első asztali Arc Alchemist grafikus kártyákat is. A mobil GPU-k rajtja mellett az Intel közzétette a „limitált kiadású” asztali Arc grafikus kártyák első ízelítőjét is. Valószínűleg a Founder's Edition Intel megfelelőjéről van szó, miközben a cég partnerei (Asus, MSI, Gigabyte és mások) is előállnak majd a saját dizájnjaikkal, amelyek már szélesebb körben lesznek elérhetőek.

Az Intel egyelőre nem fedte fel a specifikációkat, és a várható teljesítményről sem beszéltek. A teaser sajnos szintén nem sokat árult el a közelgő kártyákról, de annyi látható, hogy kétventilátoros hűtő, három DisplayPort és egy HDMI lesz rajta.

A laptopokba kerülő variánsokhoz képest az asztali GPU-k több Xe magot, RT egységet és gyorsabb memóriát kapnak. Az első asztali GPU-k idén nyáron érkeznek, amelyekről valószínűleg júniusban fogunk többet megtudni.

Hozzászólások: 9
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Mindenki arra számít, hogy ez majd lefelé viszi a konkurensek árait, csak nehogy felfelé tolja azokat mert lesz ARC-uk vastagon írni az árcédulára. Azt hiszem én még ezek megjelenése előtt beszerzek egy RTX-et (most már "csak" kb. 100 ezerrel drágábbak mint kellene), nem halogatom tovább. Aztán lehet pofára esek, de szerintem nem.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@ittmindenfoglalt: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Előrejelzések május elejére teszik az MSRP "közeli" árakat, fentiek ellenére is. Valamint az áresést azzal is magyarázzák, hogy az orosz és ukrán piacra szánt termékek (mivel oda nem tudnak szállítani) megjelentek. Nem hiszem, hogy megvárom a május elejét, napi szinten vagy 20x ránézek az árakra, amint látom, hogy kezd megfelelő lenni az ár - vagy kúszik felfelé - lecsapok valamelyik kiszemeltre: RTX 3070, 3070Ti esetleg RX 6700XT.
0
0
0
0
xCube avatar
Nem hiszem, hogy újra emelkednének az árak. Közelít az új generáció, előtte ki kell tolni a készleteket, plusz az említett orosz és ukrán piac kiesése is sokat dob a készleteken. Én is erősen gondolkodom egy 3000 szériás kártyán.
0
0
0
0
redbull6969 avatar
Érdekes kiváncsi vagyok mire lesz képes. Mondjuk beszerzést illetöen nem biztos hogy beállok a sorba hiszen még az AMD vga-t is kerülöm. (Persze nem azért mert rossz az AMD szó se eshett eről) De azért kicsi hátránya is lesz az AMD Nvidia ellen sokak által kedvelt RSR DLSS miatt.
1
0
0
0
💬 1
BLACKPINK avatar
@redbull6969: Intelnek meg lesz XeSS :D
Majd kiderül hogy alakulnak a dolgok
1
0
0
0
bukta2 avatar
Nem lesz ezekkel baj szerintem simán versenyképesek lesznek, a kérdes az csak maga az árazásuk, a bányászatnál a hash arány...és a készletek nagysága, ha ezeket hozza akkor már nyertek. (A gamerek meg veszítettek , mint mindig) 😂
Viccet félretéve sztem nem lesz velük baj, a baj inkább azzal van hogy már van dlss, fsr, és most még ez az XeSS is, itt már lehet azt mondják a fejlesztők valamelyikre hogy na jolvan hagyd a csába...elég lesz ide az egyik is... :D bár az fsr-t még anno úgymondták hogy pár kattintás vagy óra már nem tudom hogy fogalmaztak implementálni, aztán majd kiderül, várjuk őket szeretettel
0
0
0
0
xCube avatar
Én nagyon kíváncsian várom a diszkrét megoldásokat. Ha jól teljesítenek még azt is el tudnám képzelni, hogy beszerzek egyet.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Több dologra is kíváncsi leszek az asztali verziók kapcsán, pl. hogy miként próbálják majd intézni a marketinget, hogy ezeket a kártyákat miért válassza a vásárló, illetve, hogy milyen hatása lesz a többi gyártók kártyáira mikor beárazzák majd őket. Fogyasztói szemmel még egyetlen piacnak sem ártott véleményen szerint az, hogy több résztvevője is van, sőt.
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@MrPAYER: Egy ideje már megy a marketing, szerintem azok, akik ebben a kategóriában építenek maguknak számítógépet már tudnak a jövevényekről. Az XeSS is erősen van promózva.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció