Nem lesz RTX 2060 12 GB Founders Edition

Szerző: xoki | 2021. december 06. | hír | 16 hozzászólás

A jelenlegi piaci helyzet miatt sokan szinte bármilyen kártyával kibékülnének, hiszen a legtöbb modellhez jelenleg nagyon nehéz hozzájutni, vagy csak egyszerűen aranyáron kínálják azokat. Az Nvidia részéről furcsa döntésnek tűnhet egy Turing architektúrán alapuló kártya újbóli kiadása, de a magas kereslet miatt mondhatni rákényszerültek előállni valamivel.

A GeForce RTX 2060 12 GB eddig egy remek pénztárcabarát kártyának ígérkezett, és elég nagy esély volt rá, hogy a legtöbb helyen kapható is lesz. A VRAM megduplázásával az RTX 2060 az AMD Radeon RX 6600 és 6700 ellen is megállja a helyét, miközben remélhetőleg a bányászok érdeklődését sem kelti fel túlságosan. Sajnos a friss információk alapján korai volt az öröm, és úgy tűnik, ezek a kártyák a vártnál sokkal drágábbak lesznek.

Az Nvidia hivatalos oldalán nemrégiben felbukkant az RTX 2060 12 GB Founders Edition, ezzel megerősítve a kártya érkezését is. Érdekes módon gyorsan eltávolították az oldalról, és most már azt is tudjuk, hogy miért. A kártya véletlenül került ki, mivel kizárólag az Nvidia partnerei készítik majd ezt a modellt, tehát nem lesz Founders Edition. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy lemondhatunk az MSRP árról, hiszen a cég partnerei saját maguk fogják megszabni az árakat.

Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
"....lemondhatunk az MSRP árról....."
Mert van aki még hisz a mesékben hogy valaha lesz annyiért kártya?
0
0
0
0
pinkyke avatar
Szerintem az amd és az nvidia magasról tesznek rá hogy kinél kőt ki a kártyájuk nekik az a lényeg hogy vegyék meg és ez soha nem fog változni.

a gamereknél találtak jobb bevételi forrást a bányászokat és amíg be nem tiltják a bányászatot addig nem lesz vége ennek.
0
0
0
0
💬 6
xCube avatar
@pinkyke: Az nvidia és az AMD alig gyárt(tat) saját VGA -kat, ők elsősorban csak a GPU -t és a referencia designt biztosítják, így a többletbevételből vajhmi kevés realizálódik náluk. Ők nem az egekig emelt árakból, hanem a megnövekedett keresletből szerzik a plusz bevételt.
1
0
0
0
pinkyke avatar
@xCube: jah azért vonták be az rtx 20-as szériát is ugye?
aztán meg vissza hozták 3x-os áron mert ők nem tehetnek semmiről sem.
nem csak a boltosok a ludasak hanem a gyártó is. nehezen hiszem el hogy ők ebből nem kapnak semmit se.😒
volt értelme meg szüntetni 1 vga-t ha úgy is vissza hozzák mert abból is pénz van nesze neked Nvidia mentalitás.
a vga-ból se lenne hiány ha személyenként csak egyet lehetne venni.
0
0
0
0
xCube avatar
@pinkyke:
jah azért vonták be az rtx 20-as szériát is ugye?


A 2000 szériát nem bevonták, hanem kifutott.

aztán meg vissza hozták 3x-os áron mert ők nem tehetnek semmiről sem.


Visszahoztak egy - két terméket a korábbi szériákból a készlethiány csökkentésére (és természetesen ezáltal többletprofit teremtésére, hiszen nem jótékonysági szervezet), mert sikerült gyártókapacitást kapniuk régebbi gyártósorokon az azokon lévő GPU -k legyártatására.

nem csak a boltosok a ludasak hanem a gyártó is


Ez így igaz, de a gyártó nem az nvidia, hanem az ASUS, msi, Gigabyte, és még sorolhatnám. Az első áremelkedési hullámban csak a kereskedők és a nyerészkedők jártak jól, majd a VGA gyártók is léptek, így az árak még feljebb mentek. A GPU ára nem, vagy csak minimális mértékben növekedett.

volt értelme meg szüntetni 1 vga-t ha úgy is vissza hozzák mert abból is pénz van nesze neked Nvidia mentalitás


Ez nem nvidia mentalitás, ha az AMD -nek lenne olyan terméke, amit érdemes lenne újra feléleszteni, akkor már megtörtént volna.

a vga-ból se lenne hiány ha személyenként csak egyet lehetne venni


Egy ilyen megszorítással nem tudnál elérni semmit, mert nehezen kivitelezhető és borzasztó egyszerűen kijátszható, valamint szembe megy a modern piac elveivel.
0
0
0
0
pinkyke avatar
@xCube: miért nem lehet?
egyszerű csak személyi igazolvánnyal lehetne venni és csak 1-et személyenként.
és máris nem a bányászoknál landolna.
mindent meg lehet oldani csak meg kéne mozdulni 1 kicsit nem szarni az egészre.😒
0
0
0
0
xCube avatar
@pinkyke: Ez neked így kimondva egyszerűnek tűnik, de ezernyi hiba van benne, kezdve a személyi igazolvány ellenőrzésével.
0
0
0
0
pinkyke avatar
@xCube: minden online boltból úgy csak lehessen vásárolni hogy be kell jelentkezni és fix ip alapján lehessen így ki lehetne szűrni hogy ki mennyit vehet csak.
mindig azt mondjátok hogy nem lehet meg azt hogy az úgy nem jó mindent meg lehet oldani.
persze könnyebb azt mondani hogy nem lehet így nem kell csinálni semmit se 😓
ha nagyon akarnák már rég betiltották volna a bányászatot mint kínában.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Tök mindegy,úgyis a mocskos bányászoknál köt ki,tehát lényegtelen a kiadása!
0
0
0
0
💬 6
redbull6969 avatar
@cabus26: már jó lenne ha vége lenne a szánalmas bányászkodásnak 😡😡😈😡🤢
1
0
0
0
cabus26 avatar
@redbull6969: Sok ingyenélőnek jó ez,akik nem akarnak dolgozni.
2
0
0
0
dripone avatar
@cabus26: Ahhoz hogy egy ilyen megérje ahhoz kell tõke amit befektetsz ( tehàt ingyenélõ màr nem lehet ). Mint a gaming ez is a tehetõsek sportja. Befektet egy halom pénzt ami aztàn néhàny hònap alatt megtérül ( emelett dolgozik is valamelyik IT-s szektorban ) és egy kellemes életet él.
Persze nekem se tetszik, hogy elhappoljàk az alkatrészeket, meg dràgul a piac, de arra vàrni hogy ennek vége lesz, az olyan mint amikor arra vàrsz hogy vége legyen a Corona-Virusnak. Nem lesz, jobb ha megtanulsz ezzel együttélni.

Ha egyszer esetleg vége is lesz ennek a láznak, akkor se fognak visszaesni az àrak, mert ezeken az àrakon is bõven eladhatò. Sõt...
0
1
0
0
Win-xp-SP3 avatar
@dripone:
az olyan mint amikor arra vàrsz hogy vége legyen a Corona-Virusnak

Az embereket csak egy ideig lehet megvezetni, átverni.
0
0
0
0
xCube avatar
@Win-xp-SP3: Az embereket a végletekig meg lehet vezetni... .
1
0
0
0
xCube avatar
@dripone: Vissza fognak esni az árak, de nem az eddig megszokott mértékre. És nem a bányászat visszaesésétől, hanem a termelési mennyiségek növelésétől. De mindebből leghamarabb 2023 -ban tapasztalhatunk valamit.

A kriptovaluta piaca 50% -ban a darkneten zajlik, a másik fele pedig megoszlik a szürke piac és a spekulánsok között. Amíg ezzel a helyzettel nem történik valami, addig el lehet felejteni a bányászat visszaesését, mert ezáltal lenyomozhatatlanul leget drogokat, fegyvereket, személyi adatokat és még sok minden mást venni, valamint pénzt mosni.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció