Nem készül több Steam Controller

Szerző: xoki | 2019. December 04. | hír | 22 hozzászólás

A múlt héten a Valve eldöntötte, hogy négy évvel a megjelenése után nyugdíjba küldi a Steam Controllert. A fennmaradó példányokat mindössze 5 dolláros áron kínálta a cég, amelyeket gyorsan el is kapkodtak.

Nemrég többen is felfigyeltek arra, hogy visszakapták a megrendelt termék árát, miközben állítólag már a csomagot is feladták. Ezt követően a Valve gyorsan reagált is a panaszokra, és elmondták, hogy véletlenül több rendelést fogadtak, mint amit teljesíteni tudnak. Mivel többé nem készül új Steam Controller, ezért sajnos később sem lesz már raktáron, hogy kiszállítsák.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a Steam Controller hivatalosan is halott, ahogy a Steam Link és a Steam Machine is. Akik abban reménykedtek, hogy rátehetik a kezüket az utolsó példányok egyikére, most biztosan csalódottak, hiszen jóval áron alul tudtak volna hozzájutni egyhez. Úgy tűnik, a Valve pedig a Half-Life: Alyx, és azzal együtt a Valve Index népszerűsítésére tért át, és az eladási mutatók alapján egyelőre jó úton haladnak.

Hozzászólások: 22
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
enslaved avatar
Nem is értem eddig is minek volt. PC - n teljesen tökéletes mind az XBox 360, mind az Xbox One kontroller ( ennek főleg az Elit verziója), de ugyanúgy működnek alapból a Logitech termékei is. Bőven van mivel játszani aki nem szereti a billentyűzet + egér megoldást.
0
0
0
0
💬 2
19ati93 avatar
@enslaved: tök más élmény mint egy xbox controller, össze se lehet hasonlítani a kettőt
0
0
0
0
enslaved avatar
@19ati93: Biztosan, bár én jól elvagyok a One elitemmel. A Steam kontrollernél is kiírja a gombokat, hogy mivel mit csinálj? Azonnal felismeri az adott játékot? Ez a két dolog nálam alap.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
nyalják meg, én meg egy nappal később láttam a hírt oszt addigra mindet elkapkodták.
pedig direkt venni akartam egyszer egyett a bunyós game ek végett mert a d-pad ot touchpad váltja fel és azzal sokkalta könnyebb benyomni a kombókat.

akinek van és megszabadulna tőle egy jelképes összegért vagy egy ps4 joyért az nyugodtan írjon privátot.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Hűha a létezéséről se tudtam ennek a cuccnak 😃 A múlt héten vagy mikor olvastam valahol és kerestem rá,hogy ez mégis mi a bajkarika. Nagyon sajnálom a megszűnését 😃
0
0
0
0
no avatar
Várható volt, nem volt különösebb eresztés, bemutató videóban kár, hogy nem szerepel mikor eldobja a jelet játék közben mert olyan kedve van. 2015-ben még úgy gondolták ebben van a jövő.

5$-t mindenképp megért a dolog, dísznek bőven jó.
0
0
0
0
💬 16
no avatar
@LordSzalko: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Dísznek szerintem 5$-t megér 😃 Én amúgy is noob vagyok kontrollerrel, Alyx-tól félek is majd márciusban 😂
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Igaz mail-ben 14.40€ a végösszeg, annyira nem néztem mondjuk 😊
0
0
0
0
xCube avatar
A kontroller nagyon stabil és jó minőségű. A ravaszok is 😉 .

Az viszont tény, hogy komoly a learning curve. Az egésznek az a lényege, hogy PC játékokat tudj játszani kontrollerrel, akár stratégiát is. Ezt szerintem maximálisan teljesítette. FPS címekhez elsőre szokatlan, aki a hagyományos analóg karos megoldásokkal tolja évek óta azoknak nehéz átszokni és őszontén nem is annyira éri meg, mert nem arra találták ki.

Egyébként ahogy 19ati93 is írja a legnagyobb előnye abban rejlik, hogy teljesen testre szabható.

Na most ennyiért kaphattam volna eddig is bármikor Ebaykleinanzeige-n egyet.


Használtan és nem újonnan. De ugye ez már úgyis lefutott kör. És innentől biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz ennyiért ilyet kapni, az árak durván megindultak fölfelé, mint ahogy ez ilyenkor lenni szokott.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@LordSzalko: eldobja a jelet what? használtam sokáig, egyszer se volt ilyen és jóval drágábban vettem és még úgy is megérte szerintem + a linkel együtt
miután már nem használtam meg eladtam kb ugyanannyiért mint amennyibe került, harderaprón 😆 jó kis kontroller volt, főleg a gyro miatt tetszett, meg hogy mindent testre tudsz szabni
ha meg olyan kontroller kell amin csak stickek vannak akkor az xbox-os nyerő fényévekkel, ps4 elrendezése sose állt kézre

5$-ért rablás, nagyon jó cucc ennyi pénzért. Pesze szállítással még kb +10$, de akkor is.
0
0
0
0
xCube avatar
@LordSzalko: Nekem közel egy éve van, eddig egyszer sem dobta randomra a jelet.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Én Steam fórumokon meg Redditen olvastam korábban rosszakat róla, állítólag elég érzékeny volt arra, hogy hol van a dongle.
0
0
0
0
xCube avatar
@LordSzalko: Én is olvastam, de úgy sejtem, hogy ezen esetekben a vevő le volt árnyékolva. Én az ilyen dongle -öket mindig a front panelbe csatlakoztatom.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Mindenesetre ha megjön biztos kipróbálom, Aoe 2 Definitive-el 😀 Igen én is oda csatlakoztattam mindig anno, nem túl szerencsés árnyékolni.
0
0
0
0
woodbear avatar
@LordSzalko: Hétfőn megjött, ki sem bontottam. Azonnal feldobtam ebayre 55€-ért, másfél óra múlva elkelt 😃 Bánom, hogy nem vettem legalább 10db-ot 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@woodbear: Én vártam volna egy kicsit a helyedben. Jövőre egy bontatlan darabo lazán el lehet majd adni 80 - 100 € -ért.

A használt darabok ára is 50 körül van mióta köztudott, hogy nem készül több.
0
0
0
0
woodbear avatar
@xCube: Lehetséges de annyira nem izgatott a dolog 😃
Vagy a kutyának sem kell majd, vagy drága lesz. Ki tudja 😀
0
0
0
0
no avatar
@woodbear: Az úgy lol. Ki tudja lehet a Steam kontroller egy újabb megélhetési forma lesz a jövőben. Én mindenesetre megtartom egy jó darabig szerintem, elvégre dísznek vettem meg azért egy két komplexebb játékot ki akarok vele próbálni, hogy mennyire boldogulok vele a kanapéból 😃
0
0
0
0
woodbear avatar
@LordSzalko: Gondolkodtam, hogy megnézzem, de videók alapján elég erősen rá kell állni a használatára, hogy megszokja az ember. Én inkább maradok az x1 controllernél.
0
0
0
0
no avatar
@woodbear: Nekem mindegy lesz igazából, hagyományos Joy-al sem boldogultam túl jól anno PS2-nél, max azokkal az autós játékokkal amiket játszottam rajta (UG2 & MW) 😀
0
0
0
0
woodbear avatar
@LordSzalko: 12 évig konzolos voltam 😃 nekem nem mindegy.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció