Négy nap alatt 3 millió példány fogyott a Resident Evil Village-ből

Szerző: Pafry | 2021. May 11. | hír | 23 hozzászólás

A Resident Evil szériát fejlesztő és kiadó Capcom bejelentette, hogy négy nappal a megjelenés után immáron 3 millió példány talált gazdára a sorozat legújabb részéből, a Village-ből. Ilyen lendülettel simán túltehet az előző számozott részen, a hetediken, amelyből 2020 december végéig összesen 8,5 milliót adtak el.

A széria összes játékának együttes eladásai már túl vannak a 100 millión, így a Resident Evil minden idők egyik legjobban fogyó játéksorozatának számít, és idén 25 éve, hogy az első rész elindult világhódító útjára. A Capcom eladási toplistája szerint egyébként a legjobban fogyó címük a Monster Hunter: World volt, amelyből mind ez idáig 16,8 millió fogyott, ezt azért nehéz lenne a Village-nek felülmúlnia, de jelenleg még ezt sem lehet kizártnak tekinteni.

A Resident Evil Village május 7-étől játszható teljes egészében az összes fontos platformon. PC-re Steamen keresztül lehet beszerezni.

Resident Evil Village
Resident Evil Village
Resident Evil Village
Megjelenés: 2021. May 07. (PC)
Műfaj: Túlélő-horror, First person
Fejlesztő: CAPCOM
Hozzászólások: 23
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tom Boy avatar
Én nem tudom... Én úgymond "old school" gamernek számítok ezen a téren, én még PSX-en(!) nyomtam az első 3 részt, és nekem azzal véget is ért a Resident Evil éra. Utána már csak videókból láttam a további részeket, mert számomra egyszerűen kiveszett a "klasszik Resident Evil" feeling. Persze a remake 1-2-vel nyomtam ami valamennyire hozta is az érzést. De ezek az új részek csak a cím miatt vannak ekkora hype-ban. Tudom, most jönnek majd a "fiatal megmondók" akik szerint ez hozza a régi érzést, és én "boomer" vagyok, azért nem tudom, hogy ez ugyanolyan. De ők valószínűleg nem játszottak PSX-en, sőt azt is csak wikipédiából tudják mi az a PSX. 😊😜😎 , bár nem tudom, hogy Ők mi alapján írják majd, hogy ez olyan, mint a régi, amikor ők nem éltek abban a korban és játszottak azzal a lehetőséggel, amikor az csúcsgrafikának számított. Pont mint a Tomb Raider 1-3-ig, amikor olyan piramis csöcse volt Lara Croft-nak(1-2), mint a Gízai piramis. De mégis eszetlen nagy király voltál, és bomba csaj volt. Mostani szemmel már nekem is kifolyik a szemem a látványtól...😂 de akkor is az emlékek nem változnak tőle. Bár kicsit elkalandoztam, de aki játszott akkor, tudják miről beszélek.😎
Ui.: A 35 évemmel nem hinném, hogy akkora boomer lennék, de hát nem is a mostani 15. Tudom, a véleményem olyan mint a segglyuk, minden embernek van, de senki nem kíváncsi a másikéra! 😆
0
0
0
0
💬 4
Pafry avatar
@Tom Boy: Itt mindenki véleménye számít, aki kulturáltan képes megfogalmazni azt 😆 egyébként csak 22 vagyok, de még én is emlékszek nagyon régi játékokra, amire azt mondtuk hogy "úristen, hiszen ez már maga a realizmus, ennél durvábban már semmi sem fog kinézni sosem", aztán mai szemmel meg már megmosolyogja az ember ezeknek a 15-20 éves, amúgy továbbra is nagyszerű játékoknak a grafikáját😀 de akkor valóban az volt a csúcs
0
0
0
0
enslaved avatar
@Tom Boy: Szerintem a 4. részig volt igazi Resident Evil ez a játék, számomra ez utóbbi marad az etalon örökre, de azt kell mondjam, ez a mostani hozza nagyjából ugyanazt, keverve a VII. rész elemeivel, szerencsére abból csak keveset átvéve, a nézetet leszámítva persze. A 4. rész és ez számomra a két kedvenc, persze a 2. rész remake - je is hatalmas volt, a 3. részé viszont nem volt nagy durranás, rövid volt és sokszor semmitmondó.
0
0
0
0
gtafun avatar
@enslaved: Nekem is a 4. rész jött be ill 3.-as remake-el játszottam keveset.
0
0
0
0
enslaved avatar
@gtafun: A 3. rész remak - e sem volt annyira rossz, csak elég rövidre sikerült, főleg a 2. rész után.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Nos ha valami jó akkor arra van is igény. Ez így volt mindig és ezután is így lesz.
0
0
0
0
💬 13
no avatar
@santakigyo: Azért kellett hozzá a hype is és egy hatalmas főszereplő...
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Palanova: Szerintem nem volt hatalmas hype, legalább is én nem tapasztaltam Ettől függetlenül igazad lehet.
De a hype egy dolog, a megjelenés napján úgy is kiderül minden és ha gond lenne vele már tudnánk róla.
Ugye nem kell emlegetnem egy korábbi játékot.
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Amint kijött az első trailer :

https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a4ENddd_700bwp.jpg

ennyi 😀
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Hogyne lett volna hype, hónapokkal a játék megjelenése előtt a csapból is a szőrös talpú román nő folyt, valszeg szépen feltornászva az előrendeléseket 😆
0
0
0
0
santakigyo avatar
@LordSzalko: Valahogy én nem vettem észre. Lehet nem figyeltem oda.
De lényegtelen, mert ha nem lett volna jó akkor már tudnánk.
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Az utolsó mondat valóban lényegtelen, mivel hogy jó egy játék vagy sem az full relatív, nekem speciel RE-nek csapnivaló, túlélő horrornak meg túl light-os, story mondjuk elmegy és ezzel be is zárhatjuk 😊
0
0
0
0
five-0 avatar
@santakigyo:
ha nem lett volna jó akkor már tudnánk.


Beragadt a bakelit lemez? 😆
0
0
0
0
santakigyo avatar
@five-0: Neeem,begyűrte a szalagot...
Hát ha ez az igazság akkor most mit csináljak?
Persze kinek mi. Én csak a statisztikából tudok kiindulni és a pozitív visszajelzésekből.
Na de le is zártam részemről 😀
0
0
0
0
five-0 avatar
@santakigyo: Nem is akartam vitát generálni, de ez egyáltalán nem érv egy jó játékhoz.
0
0
0
0
no avatar
@five-0: Akik nem ismerik a fejlesztőt azoknak elhamarkodottnak tűnhet a kijelentése, hiszen még annyira friss az anyag.
De!

Még egy RE-Engine-el készült játék sem volt melléfogás.
Különösen ha az Resident Evil volt.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@five-0: Ooo a vita nem itt kezdődik. Az, hogy valamiről kultúráltan beszélgetünk nem vita. Szerintem.
Sajna ritka...
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Abban teljesen igazad van, hogy ha a fejlesztő-kiadó (jelen esetben ez egy és ua.) nyilvánosságra hoz egy trailert (official trailer) az még nem hype.

Ahogy abban is, hogy nem volt a szokásosnál nagyobb a felhajtás a játék promótálása körül. Továbbá, hogy a capcomnál nem szoktak mellélőni, különösen nem a saját fejlesztésű RE-Engine-el készült játékokkal.

Akik nem osztják a véleményed, nem biztos, hogy veled akarnak vitába szállni.
0
0
0
0
P a i n avatar
Nem csodálom, szerintem egy elég jóra sikeredett játék lett😀
0
0
0
0
💬 3
enslaved avatar
@P a i n: Végül is nem rossz, kicsit közelebb áll a Resi világához mint a VII. rész esetében, de azért nem egy Resident 4.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Sajna nagyon messze áll a 4. és 5. résztől.VII és ez a Village nekem olyan lassított felvételnek tűnik, nagyon nem nyerte el a tetszésem egyik sem.Ez a kettő pedig annyira szűk világban játszódik , hogy alig fér el benne a főszereplő.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Dpoci: Nem is azt írtam, hogy felérne az utolsó kettő a Resi 4 vagy a Resi 2 remake - jéhez, csak azt, hogy némileg közelebb áll hozzájuk mint a VII., mert az minden volt csak nem Resi. Egy remek horror játék volt, csak más címet kellett volna neki adni.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció