Menu

Mostantól AMD EPYC szervereket használ a TSMC

Szerző: xoki, 2021. május 07., hír

A TSMC bejelentette, hogy mostantól AMD CPU-kkal felszerelt szervereket használnak, hogy azokat a gépeket kezeljék és irányítsák, amelyek a processzorok gyártásáért felelősek.

Mind ez idáig az Intel Xeon processzorok voltak a befutók az ilyen jellegű folyamatokhoz, de úgy tűnik, az AMD EPYC szériája is kezd felzárkózni. Az AMD oldalán közzétett esettanulmányban a TSMC megmutatja, miért is az AMD EPYC szerverek mellett döntöttek a gyáraikba található gépek automatizálásához.

A gyártósoron található gépek mind x86-os szervert használnak, amelyeknél fontos, hogy meghibásodás esetén a csere gyorsan és könnyedén megtörténhessen annak érdekében, hogy ne kelljen leállítani a termelést. Egy gép ára több milliárd fontot is kitesz, de a szerverek sokkal olcsóbbak, amelyből a TSMC-nek néhányat mindenképpen be kell szereznie. A TSMC szerint az AMD EPYC processzorokkal a TCO (birtoklási összköltség) alacsonyabb, a legfontosabb munkafolyamatoknál nyújtott teljesítmény pedig jobb, így számukra ez a legjobb választás a következő generációs chipek gyártásához.

Az általános munkafolyamatokhoz az AMD EPYC 7702P processzorokkal felszerelt HPE DL325 G10 platformra esett a TSMC választása, míg a kutatásért és fejlesztésért felelős csapatok EPYC 7F72 processzorokat kaptak. A gyártósoroknál használt szerverek specifikációiról nem tettek említést.

Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 3
SuperPuma avatar
41 napja | 2021. 05. 07. 17:36:39
#
Ilyenkor megrendelik a bolttól, vagy szimplán kivesznek párat a sor végéről?8-)
LordSzalko avatar
41 napja | 2021. 05. 07. 17:46:10
#
@SuperPuma: Megrendelik eMAG-ról kuponos kedvezménnyel.
xCube avatar
41 napja | 2021. 05. 07. 19:23:00
#
@SuperPuma: Gondolom tudod, hogy ez nem így van, de a kevésbé jártasak kedvéért muszáj leírnom, hogy a TSMC nem processzor egységeket gyárt, hanem chipeket, így nem CPU -k és GPU -k kerülnek le a futószalagról, hanem lapkák, amiket a megrendelők tokoznak vagy tokoztatnak. Bárki kijavíthat ha tévedek, nekem ez az utolsó információm.


Lite versions:
Vírusírtó balVírusírtó jobb