Mostantól a The Witcher 3 Steames bevételének 80%-a illeti meg a fejlesztőket

Szerző: xoki | 2020. February 25. | hír | 21 hozzászólás

A CD Projekt Red nyílt világú szerepjátékának, a The Witcher 3-nak a népszerűsége továbbra sem csökken. Ráadásul a Netflix sorozatnak köszönhetően rengeteg új és visszatérő játékos vágott bele Geralt kalandjába.

A CD Projekt Red felfedte, hogy 2018. október 1-je óta a The Witcher 3 már több mint 50 millió dollár bevételt termelt a Steamen. Természetesen a játék nem ekkor jelent meg, de vajon akkor miért is ilyen fontos ez a mérföldkő? Nos, a Valve ekkor változtatott a bevétel elosztási százalékain. Normál esetben a játékok bevételének 30%-át csippenti le a cég, viszont ha egy játék 10 millió dollár feletti bevételt generál, ez a százalék már csak 25 lesz. Amennyiben pedig 50 millió dollárnál többet hoz a konyhára, a Valve csak a bevétel 20%-ára tart igényt.

Tehát mindez azt jelenti, hogy a CD Projekt Red mostantól a The Witcher 3 összbevételének 80%-át teheti zsebre a Valve platformján. Az Epic Games új áruházában a bevétel 88%-a a fejleszőké, és erre nincs kihatással a játékok népszerűsége. A Valve emiatt vezette be a fenti változtatásokat, de ha azt szeretnétek, hogy a pénzetek teljes egészében a fejlesztőknél landoljon, akkor a GOG-ról érdemes megvásárolnotok a játékot.

The Witcher 3: Wild Hunt
The Witcher 3: Wild Hunt
The Witcher 3: Wild Hunt
Megjelenés: 2015. May 19. (PC)
Műfaj: Akció, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 21
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Apor avatar
Witcher 3 szép és jó a steam-en, meg már többet adnak vissza a fejlesztőknek a bevételből, ez is nagy f@sza, de mikor akar megjelenni a Half-Life 3 ba...ameg !!??
0
0
0
0
💬 11
xCube avatar
@Apor: Ez meg hogy jön ide egyáltalán? 😂

Egyébként meg: "When it's done..."
0
0
0
0
Apor avatar
@xCube: Annyi bevételt generált magának a Valve, abból már húsz darab Half-Life 3 részt kiadhattak volna szpinofokkal együtt.
0
0
0
0
xCube avatar
@Apor: De a HL3 nem lehet csak egy egyszerű folytatás. Valami nagyot kell dobnia. Ehhez nem elég a pénz, ehhez a megfelelő időpont is kell... .
0
0
0
0
Apor avatar
@xCube: Pénz már van rá, idejük is van, talán ráérnek a dollármilliárdok számolgatása közben történetet írni, modellezni, grafikát és fizikát fejleszteni.

2020 van, a nők férfi ruhát hordanak, a férfiak női ruhát, elérheted Ublu Kubulut Kubukiföldről a telefonodon videóhívással, de még nem jár menetrendszerű járat a Naprendszer bolygóira, még nincsenek repülő autók, és ráadásul a Half-Life-ot sem folytatták.

Tiszta szégyen.

😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: 😃 Spoiler!
Ezen cifra sorok olvasása közben olyan lazán félrenyeltem a vacsorámat hogy az csak na.
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: 😉 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@xCube: Gondolom Witcher 3 és Half Life 3
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: Talált süllyedt. 😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: A Half Life 3 az csak egy szép színes koncepciós elképzelés (gyanítom csak a rajongók részéről). A mód készítők meg majd addig tolják tartalommal tele a második felvonást, hogy lassan azt kell majd átnevezni. De igen nagyon adná az sem baj, ha egy teljesen új karakter bőrébe kell bújni csak a világ legyen ugyan az persze emészthető mértékben tovább gondolva.
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: Egyetértek ! +1
0
0
0
0
susguy avatar
CDPR: Sok Witchert adtunk el!
gépigény:
https://www.magro.hu/agrarhirek/wp-content/uploads/2018/05/snail-2983235_640-e1526324267618.jpg
Egyébként nekem Leia hajcsigái a kedvenceim.
0
0
0
0
no avatar
A kakaós csigának is a közepe a legfinomabb, a szélét még az utolsó emberrel is megosztanám annyira nem számít.
0
0
0
0
💬 7
Warlordcommander avatar
@LordSzalko: A kakaós csigának a széle a legfinomabb, mert jó ropogós, pont ahogy a pizzának is 😉
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Hát ez nekem új, nálam mindig trade tárgyát képezte az osztályban anno. 😆 Kivéve a házinak, annak bármelyik része fincsi.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@Warlordcommander: Én is a szélét szeretem. A közepe túl kakaós. Amúgy se rajongok a kakaós csigáért a fahéjas sokkal finomabb. Hátha érdekel valakit. 😃
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Tuhajohn: Én mostanában pizzás csigára vagyok ráfüggve, az nagyon adja, főleg a széle. 😀 egyben pizza és csiga szél is 😉
0
0
0
0
Kelori avatar
@Tuhajohn: Fahéjas csiga gang, rise up!
0
0
0
0
Feketehal avatar
@LordSzalko: Én is szeretem a kakaós csigát 😃
De csak a házit, azt amelyiket a párom melegen vesz ki a sütőből.
A fahéjas csigája mondjuk finomabb...a közepe és a széle is.
0
0
0
0
no avatar
@Feketehal: Nem vagyok nagy csiga fan úgymond, általános iskolás koromban ettem néha pizzás avagy kakaós variánst. De azért a házit rokonsági látogatások során jóízűen fogyasztom továbbra is. Úgy ahogy mondod annál mindegy 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció