Minden áruházból eltávolítják a Concordot, visszatérítik a vásárlók pénzét

Szerző: xoki | 2024. September 04. | hír | 21 hozzászólás

Most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy a PlayStation Studios live-service többjátékos lövöldéje, a Concord a platform történetének egyik legnagyobb kudarca. A Sony a rendkívül alacsony egyidejű játékosszámot és a mindössze 25 000 példányra becsült teljes eladást követően a játék szervereinek leállítása mellett döntött, miközben szerencsére minden vásárló pénzét visszatérítik majd.

A PlayStation Blogon közzétett bejelentésben Ryan Ellis, a FireWalk Studios igazgatója kifejtette, hogy a játékuk megjelenése óta figyelték a visszajelzéseket, és köszönetet mondott mindenkinek, aki belevetette magát a kalandba. Állítása szerint számos mechanika bejött a játékosoknak, azonban a játék rajtja és annak bizonyos aspektusai közel sem olyan visszajelzéseket eredményeztek, mint amire számítottak, ezért úgy döntöttek, hogy 2024. szeptember 6-án leállítják a szervereket.

A bejelentés óta a játékot értelemszerűen már megvásárolni sem lehet. A PlayStation automatikus pénzvisszatérítést ígér mindazoknak, akik megvásárolták a játékot. Az ezzel kapcsolatos részleteket elolvashatjátok a blogbejegyzésben.

Concord
Concord
Concord
Megjelenés: 2024. August 23. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Firewalk Studios
Hozzászólások: 21
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Petraaa avatar
Valaki elmagyarázná mi ez a woke dolog? :D
0
0
0
0
carl18x avatar
Az a kategória amit ha ingyen adnak se töltöm le. 😂 Aki ezt megvette mazochista...
Mert szenvedés kategória a szemembe.
1
0
0
0
retek77 avatar
Valakitől valami érdemleges komment, aki esetlegesen ki is próbálta?
0
0
0
0
💬 1
Tuhajohn avatar
@retek77: Akik kipróbálták azt mondták, hogy a játék nem rossz, csak rosszkor jött és nagyon szar a design, mindezt 40€-ért. Remélem minden kiadó levonja a tanulságot, hogy nagyon nem ez kell a játékosoknak.
0
0
0
0
venator5 avatar
Ahogy mondani szokás. "Get woke, go broke"
11
0
0
0
Richie1212 avatar
Volt ilyen játék ? 😅 Oké :D
2
0
0
0
Dwight Schrute avatar
A lényeg hogy úton a PS5 Pro,🤣🤣 tartalom még mindig nincs minőségbe annyi mint anno amit a PS4 összesen felvonultatott. De hát a birtoklás öröme, hogy lesz egy erősebb konzol a háztartásba. 😂
1
0
0
0
💬 3
kaland21 avatar
@Dwight Schrute: hát ennek a generációnak eddig olyan sok értelme nem volt 🤣🤣

de elnézve a következőnek lesz sok ha ennyi és ilyen gamek jellenek majd meg de azért elmondhatjuk hogy lesz ps6ünk a lakásban dísznek 🤣🤣
1
1
0
0
kovb677 avatar
@kaland21: pc bőven elég a mai fos kinálathoz
0
0
0
0
kaland21 avatar
@kovb677: Persze azért van nekem is csak pc-m
0
0
0
0
xCube avatar
Ezen a fronton gyakorlatilag értelmetlen új címet fejleszteni, a meglévők annyira stabilak, hogy esélytelen belépni.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Nem értem, ha úgyis lelövik a szervereket meg vissza adják a pénzt akkor már miért nem próbálták meg ingyenessé tenni. A Sony amúgy akkora egy balek cég lett. vicc -,-
2
0
0
1
💬 6
Warlordcommander avatar
@Payphoner: A szerverek pénzbe kerülnek, szerintem több mínuszt már nem akartak, egyszerűbb lekapcsolni.
0
0
0
0
xCube avatar
@Payphoner: Azért, mert a szerverek üzemeltetése is pénzbe kerül. Ekkora bukást még tovább pénzelni csak még nagyobb balfékség lenne.
0
0
0
0
Payphoner avatar
@xCube: És Pont a sonynak mondjuk nem érné meg 1 hónapig megnézni ingyenesen megy e? Azért nem egy kis cégről beszélünk h bele halljanak + 1 hónapba :D De látom itt védő szentek vannak egyből
0
0
0
1
xCube avatar
@Payphoner: Köszönöm a szentté avatást, de részemről inkább a puszta gazdasági józanész beszél. Milyen formában profitálna a Sony abból, ha ingyenessé tenné a játékot és tovább üzemeltetné a szervereket?
0
0
0
0
no avatar
@Payphoner: Sajnos annyira nem érdekelte a kutyát se, hogy nem igazán érné meg a szervereket fenntartani. Nem csak a piac telítettsége miatt bukott ekkorát, hanem szerintem a marketingben is nagyon, de nagyon félre mentek. Rengeteg kommentett láttam arról, hogy sokan azt se tudják mi ez.
0
0
0
0
Valmord07 avatar
@Payphoner: Mi változott volna, ha ingyenessé teszik? Semmi. A játék attól még ugyanolyan szar marad. Úgy meg pláne nem tudták volna visszatermelni azt a pénzt, amennyit beleöltek. Telepakolták volna még több mikrotranzakciós hülyeséggel, de az meg senkinek nem hiányzik. Eleve a játékosok többségét nem érdekelte a játék.
0
0
0
0
no avatar
A sony maradjon inkább a történetközpontú játékoknál, az nekik megy legalább. 😀
1
0
0
0
santakigyo avatar
Vicces, hamarabb értesültem a játék bukásáról mint arról, hogy egyáltalán a játék létezik, megfog jelenni.....😀
6
2
2
0
💬 1
MaximumGame avatar
@santakigyo: Woke jàték lett azért bukott meg...😎
1
0
1
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció