Meglepően keveset költött az Epic Games Store az első 9 hónap ingyenes játékaira

Szerző: Pafry | 2021. May 05. | hír | 1 hozzászólás

Már 2020 augusztusa óta lehetett tudni, hogy az Epic perre megy az Apple-lel, viszont a hivatalos tárgyalásokat a koronavírus miatt halasztani kellett. Most azonban, ha virtuális formában is, de megindultak az első bírósági jelenetek a perrel kapcsolatban. Ennek során látott napvilágot egy érdekes dokumentum, amely az Epic Games Store indulása utáni első 9 hónap ingyen osztogatott játékaiért fizetett összegeket tartalmazza. Ráadásul ezek az összegek a várt számokkal ellentétben nem is olyan eget rengetőek sok esetben.

Az adatokat tartalmazó táblázatból jól kivehető, hogy mely játékból mennyit szereztek be az ingyenes hetek alatt, az ingyenesség alatt mennyi új Epic account látott napvilágot, és természetesen, hogy melyik játék jogaiért mennyit fizettek. Így derült ki, hogy a legtöbb pénzt a Batman Arkham játékokért tettek le az asztalra az Epicnél, ám ez is csak 1,5 millió dollárt jelentett. Ettől kicsit lemaradva az első ingyenes játékuk, a Subnautica 1,4 millióval, de például a Metro 2033 Reduxért semmit sem kellett fizetniük. Így összesen ebben az időszakban 11,6 millió dollárt költöttek ingyenes játékokra, ami 9 hónap alatt nem tűnik éppen soknak.

Persze az igazi nagyágyúk, mint a GTA 5, vagy az ARK csak majdnem egy évre rá lettek ingyenesek, ezek áráról pedig továbbra sincs pontos adat. Mindenesetre az Epicnek nem az ingyen játékok, sokkal inkább az exkluzívok beszerzése került sok száz millió dollárjába, ám úgy számolnak, 2023-ra ezek nyereségessé teszik majd a virtuális áruházukat.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Apor avatar
Subnautica annyira nem vonzott sosem, viszont az Arkham címek nagyon jók, valóban minden fillért megérnek, annak ellenére, hogy a 3. rész optimalizálatlan lett 😀 .
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció