Megjelent az AMD Ryzen Threadripper 2950X

Szerző: xoki | 2018. August 31. | hír | 30 hozzászólás

Az AMD bejelentette, hogy elérhetővé vált a 16 magos és 32 szálas, második generációs Ryzen Threadripper 2950X CPU, amely 899 dolláros áron szerezhető be.

Az új Threadripper 41%-kal jobb többszálas teljesítményt nyújt, mint a Core i9-7900X. A processzor kiemelkedő technológiai fejlettséggel, valamint az eddigi legnagyobb órajellel rendelkezik, ráadásul az X399-es platform még jobbá válik a StoreMI technológiának köszönhetően.

Az új Threadripper esetében a gaming és a tartalomgyártás lesz a középpontban, tehát a CPU tökéletes választás azok számára, akik a játékok mellett munkára is használni fogják, ugyanis az AMD terméke mindkettő esetében megállja a helyét.

Hozzászólások: 28
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 4
Kelori avatar
@HunSanyiX: Az a baj hogy a szoftverfejlesztők nagy ívben szarnak mind az Intel mind az AMD törekvéseire. Az intel meg akarta reformálni a CPU piacot a netburst-el és hatalmasat buktak vele. Majd az AMD is előállt egy hasonlóan grandiózus tervvel és megalkotta a bulldozer koncepcióját ami merőben eltért egy hagyományos CPU felépítésétől. Meseszépen hangzott papíron a cluster-based multithreading. Hittek is benne hiszen több éven át ütötték ugyanazt a vasat változást remélve, emlékszünk? Zambezi, vishera, trinity? Aztán tudjuk mi lett vége. Most mindenki újra az ősrégi modellt másolja, és ezen az úton haladva a fő fejlődési lehetőség a magszám növelése, csakhogy szoftveres oldalról olyan mérthetetlen módon szarják le az egészet és próbálják ezáltal visszafogni a fejlődést hogy az több mint elszomorító.

A félreértés elkerülése érdekében, számomra hatalmas öröm hogy végre újra van verseny, még akkor is ha a gyümölcsét nem igazán tudjuk kihasználni. Ettől függetlenül végre újra mernek nagyot álmodni mind az intelnél mind az AMD-nél és próbálják feszegetni a határokat.

Edit: mint programozásban valamennyire jártas ember tisztában vagyok vele hogy milyen nehéz úgy optimalizálni hogy jó hatékonysággal működjön a többszálú feldolgozás, de nagyon sokszor még azt se látjuk hogy legalább próbálkoznának.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@HunSanyiX: A Prescott Pentiumokat még úgy ahogy, de lelehetett hűteni. A kistesó Celeron D-vel voltak eszméletlen problémák. Legalább is a Pentium 4 630 hűtése nem okozott akkora gondot, mint a D351 vagy a 345. Minden esetre a Northwood után brutális volt. Akkoriban nem is véletlenül akartam minél előbb egy i945 chipes lapot beszerezni legalább egy E6300al.
Spoiler!
Igazából a Pentium 4-et nem is húztam soha, pedig egy egész jó 915ös alaplapom volt alatta


De ja, kicsit illúzió romboló volt a dolog, mikor lényegében fele akkora órajelen működő Athlon 64 erősebb volt sokszor.
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: Nekem 7 éve a Prescott Pentium 630 50-67 fokon járt 😃 Keményen tudott melegedni 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@carl18x: Szerintem az még hűvös, nekem a 478 as Prescott Pentium 75°C ot ment úgy h 3500RPM en ment a venti
0
0
0
0
odinx avatar
Szerintem 32 szál kicsit sok játékra. De azért hajrá AMD.😀
0
0
0
0
💬 20
FaLchioN avatar
@odinx: Magból, szálból és RAMból még a sok is kevés 😃
Minél több,annál jobb 😃
0
0
0
0
odinx avatar
@FaLchioN: Hát, ha játékra veszi valaki ezt a procit, jó sokáig elég lesz neki.😆
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@odinx: Semmivel se lesz tovább elég mint egy sima Ryzen és semmivel se lesz jobb játékra, legalábbis nem valószínű.
Annyi történik, hogy 5-6 magra van szükséged legoptimálisabb esetben, te meg veszel 16 ot, mert miért ne, és 10 mag ott áll tök fölöslegesen. Feltételezve hogy csak játékra használod.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
@Mesterlovesz: Itt nem áll 10 mag feleslegesen és nem 5-6 mag dolgozik:
0
0
0
0
xCube avatar
@rambustibi78: Van ami skálázódik, de ez akkor is ágyúval verébre ha csak játékról van szó. Ugyanilyen sebességet (sőt még jobbat is) ki lehet hozni egy 4 vagy 6 magos prociból is játékokban. Ha streamel az illető az már más kérdés, de én akkor is inkább egy második gépet használnék erre a célra.

Akinél megértem egy ilyen proci vásárlását az szervert épít / renderel / tűrésteszteket futtat / CAD tervez. Egyébként puszta füldi halandónak maximum annyira jó, hogy elmondhassa, beza neki 16 magos procija van.
0
0
0
0
Kelori avatar
@rambustibi78: Kezdődik elölről...
Elmagyarázhatnám ismét hogy miért felesleges játékok alá threadripper, de tekintve hogy első alkalommal nem sikerült megértened nem teszek újabb kísérletet.
Imádom amikor az egyetlen fegyverem, a logikus érvelés gond nélkül törik meg az ignoranciád és a csőlátásod védőfalán.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
@Kelori: Senki nem mondta, hogy játékhoz Threadrippert kell venni. Fantasztikus, mikor valótlan állítást próbálsz ide valósnak leírni.
És ez sem valós állítás:
"Annyi történik, hogy 5-6 magra van szükséged legoptimálisabb esetben, te meg veszel 16 ot, mert miért ne, és 10 mag ott áll tök fölöslegesen. Feltételezve hogy csak játékra használod."

Azért linkeltem be a videót, mert vannak már olyan játékok, amik nem 1-4 magot használnak.
0
0
0
0
Kelori avatar
@rambustibi78: Körbenéztem és egyedül téged vettelek észre hogy megállás nélkül, vallási fanatikus módjára mantrázod hogy neked mennyivel sokkal jobb mint bárki másnak a threadripper miatt.

És akkor elismétlem újra több hónap után miszerint: Nem ismerlek, nem tudom hogy mire használod, nem tudom hogy miért vetted, nem is érdekel, magánügy. Amit kérek (mindenkitől) az a bullshit mellőzése, meg a különböző színű szemellenzők levétele.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
@Kelori: "vallási fanatikus módjára mantrázod hogy neked mennyivel sokkal jobb mint bárki másnak a threadripper miatt."
Hol állítottam ilyen, kérlek linkeld be. Vagy esetleg szerelmes vagy belém és féltékeny vagy? Észt nem adhatok, csak tanácsot..

És akkor amit kérek, a saját beképzelt vízióidat, ne ide mantrázd. A bullshit dolgaidat ne a fórumba szórd szét. Ha van bármi "érdemi" véleményed a belinkelt videóval kapcsolatban, azt fejtsd ki, és ne fröcsögd itt a szemellenzős beképzelgéseidet.
0
0
0
0
Kelori avatar
@rambustibi78: Megadom magam, kérlek ne bánts!

https://hataratkelo.com/wp-content/uploads/feh%C3%A9r-z%C3%A1szl%C3%B3.jpg
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@rambustibi78: egyébként most belinkeltél egy videót, ahol 25% a proci overall terhelése. Ez azt jelenti, hogy legmaximálisabb esetben 8 szálat használ ki a játék a 32 ből. Ezt meg tudja egy 4/8as i7 is ha 100 on pörög. A többi meg csak processzor ütemezés kérdése, hogy énn melyik core ra rakja a terhelés mekkora részét az ütemező.
0
0
0
0
odinx avatar
@Mesterlovesz: Mondjuk azért kíváncsi lennék egy Assassins Creed Origins hogy futna a 2950X-en, mert ott ugye 100%-on pörögnek a procik, de gondolom rosszul van optimalizálva.😂
0
0
0
0
no avatar
@odinx: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
odinx avatar
Köszi, hát karácsonyra szerettem volna ajándékba magamnak, de most, akkor nem tudom, hogy megéri-e RX560 4Gb-ra megvenni. Proci, alaplap, memóriát mindenképpen cserélném, de ha a Denuvo miatt rosszul fut, akkor inkább hagyom és nem veszem meg az Originst.😀
0
0
0
0
enslaved avatar
Nagyon helyes az ha mindent megtesznek azért hogy ne lehessen feltörni a játékokat, és ha ezt úgy is el tudnák érni hogy amennyiben mégis feltörnék de a tovább haladáshoz kellene akár csak egy jelképes 100 forint is és az sem lesz megkerülhető már megérte. Amire ügyelniük kell hogy a védelem ne menjen az eredeti játék játszhatóságának a rovására.
0
0
0
0
odinx avatar
@enslaved: Azzal semmi bajom, ha kiadónak haszna van, de ha ilyen Denuvo marhaságot+ a többit belerakják és szarul fut a játék, az már probléma. Azért próbáld már meg nem csak fejlesztő részről megközelíteni a problémát. Ha azzal van haszna a fejlesztőnek, hogy kevesebb FPS lesz a sok marhaság miatt, akkor inkább menjen csődbe az Ubisoft. (Marhára nem érdekel).😂
0
0
0
0
enslaved avatar
@odinx: Le is írtam, a játszhatóság rovására semmiképpen ne menjen, azért én sem egy akadozós, a procit 100% - on használó játékért akarok kiadni 20 ezreket. Bevallom, annyian írták hogy a tört AC Origins jobban fut hogy kipróbáltam, és valóban, alig akartam elhinni. Persze negyedjére már nem vittem végig, mert hülye azért nem vagyok😀 Egyébként ez a tranzakciós lehetőség sem teljesen új keletű már, az AC Unity - ben vagy a Syndicate - ben is jelen volt, de ott nem használtam, mivel eszembe nem jutott 100% - ra kipörgetni, menjen le a sztori a sok sallang nem kell.
0
0
0
0
odinx avatar
@enslaved: Szerinted ezt nem lehet valahogy máshogy megoldani, mert azért 100%-on pörög a proci mindig azért nem túl egészséges. ? Azért 2018 van, nem hiszem el, hogy nem tudnak olyan másolásvédelmet kitalálni, ami nem zabálja a procit 100%-on. Nem tudom Denuvo-val van-e baj, vagy esetleg mást kellene használni, de ez így nagyon nem jó.😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@odinx: Én igazából abban látom a megoldást mint a Division esetében, kelljen online kapcsolat a single játékok esetében is. Azt a játékot a mai napig nem tudták feltörni.
0
0
0
0
odinx avatar
@enslaved: Értem.😀
0
0
0
0
no avatar
@FaLchioN: Maradjunk a soknál, mivel közel nincs kihasználva manapság a 4 illetve a 6 mag sem tökéletesen. ( Igaz a 4 egyre inkább, az meg hogy jelzi egy progra mit használ éppen az semmit nem mond teljesítmény szempontjából)
0
0
0
0
carl18x avatar
Alakul már azért az amd ismét alkotott végre valami brutálisat 😃 Sajnos az intel meg folytatna 2015 óta az átnevezgetését. 900 dollárért 16 mag nem rossz 😃 Tudtommal a 1920X ára csökkent 400 dollára, 12 mag egész jó áron. Kezdődik a mag háború lassan 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
Lehet mégsem az I9 lesz a következő befutó? Sosem volt még semmiből AMD - m, de ez most ígéretesen hangzik, lehet egy 2080 Ti - vel jó párost alkothatnának.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció