Meggondolta magát a Sony, nem kell Steamen PlayStation Network-fiók a Helldivers 2-höz

Szerző: xoki | 2024. May 06. | hír | 15 hozzászólás

A Helldivers 2 fejlesztőstúdiója, az Arrowhead a játék megjelenésekor szerverproblémák miatt ideiglenesen lehetővé tette, hogy PlayStation Network (PSN) felhasználói fiók nélkül is játszani lehessen a Steamen. A játékosoknak azonban elegük van a felesleges kliensekből és extra regisztrációkból, így sokan nem fogadták pozitívan a PSN-fiókkal kapcsolatos friss hírt.

A játék kiadója pénteken jelentette be, hogy a hónap végétől a játékhoz csak PSN-fiókkal lehet majd hozzáférni. A kiadó közleménye sokaknál kivágta a biztosítékot, viszont a játékosok felháborodása mögött sokkal több áll, mint ahogy az elsőre hangzik, és néhány nappal később a Sony is belátta, hogy átgondolatlan döntést hozott.

A Helldivers 2 rengeteg pozitív visszajelzést kapott a Steamen, de a Sony bejelentése óta folyamatosan negatív értékelésekkel bombázták. Egy PSN-fiók regisztrálását több tényező, többek között például a régiózár is megnehezíti, így a játékot lényegében 177 ország játékosaitól vették el, mivel megvásárolni, illetve a feltüntetett határidő után PSN-fiók nélkül már hozzáférni sem lehetett volna.

Szerencsére a Steam visszatérítette a játék árát azoknak, akik tényleg olyan régióban éltek, ahol nem elérhető a PSN, viszont immár a Sony is belátta, hogy nem jó ötlet magára haragítani a PC-s játékosok zömét. A kiadó Twitteren közölte a rajongókkal, hogy a május 6-ára tervezett PSN- és Steam-fiók összekötésére kötelező frissítés nem fog élesedni.

HELLDIVERS 2
HELLDIVERS 2
HELLDIVERS 2
Megjelenés: 2024. February 08. (PC)
Műfaj: Akció, TPS
Fejlesztő: Arrowhead Game Studios
Hozzászólások: 15
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Én nem ismerem de kipróbálom
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
Amióta ismerősömet az EA random bannolta és törölte a fiókról az összes játékát, (EA support elmondása szerint többször próbált sikertelenül fizetni...) azóta óckodok attól, hogy össze legyen kötve a Steam fiókom bármilyen másik fiókkal.
Jön a kérdés, hogy miért is? Azért, mert haverom esetében a Steam fiókja össze volt kötve az EA fiókjával, ami bannolva lett.

Ebben pedig az a nagy baj, hogy innentől NEM lehet bontani az összeköttetést a két fiók között, ugyanis ahhoz, hogy törölni tudd, az EA oldaláról kell kérni a törlés a fiók beállításokban... amit nem tudsz megtenni, ha bannolva vagy és emiatt nem lehet még belépni se a fiókba!

Hiába csinálna haverom új EA fiókot és próbálná hozzákapcsolni a Steames fiókját az új EA fiókhoz, nem működne, mert a régi fiókos összeköttetés még él. Vettél egy EA-s játékot Steamen? Hehe, rácsesztél... használhatatlan. Valve support pedig EA felé irányít.

Na pont az ilyen esetek miatt NEM szeretnék n + 1 fiókot hozzárendelni a Steames fiókomhoz!
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Nekem nincs bajom ha regisztrálni kell egy játékhoz, de hogy a a steam fiókomat bármihez is hozzálinkeljem, főleg egy olyan szolgáltatáshoz amit évente feltörnek abból nem kérek. Többet ér a fókom mint ez az egy játék.
0
1
0
0
💬 12
Mizushio avatar
@Warlordcommander: Alapjáraton nem azzal volt a baj, hogy mi tudunk-e vagy akarunk-e. Hanem az hogy több mint 100 országból kivonták a játékot és nem volt elérhető, mert PSN nem létezik ott. De amúgy meg a sony meg az adat védelem két külön fogalom. Amikor 3-szor feltörték a sony-t, az hogy is volt?:p
0
2
0
0
TirexiHD avatar
@Mizushio: Törölt hozzászólás
0
2
0
0
Mizushio avatar
@TirexiHD: Cringe. 1-szer szólalsz meg, akkor is minek.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Warlordcommander: Igen pontosan a Playstation fiókkal való összekapcsolás miatt lopnák el a steam accountod. 😁 Csak úgy kérdezem miért van mégis az, hogy a steam fiókokról jönnek a barátoktól az ilyen kamu linkek, mert feltörték a profiljukat? Playstation baráttól még egy ilyen nem jött, pedig már bőven egálban vannak. De sirjunk csak brühühü már hányszor feltörték a PSN-t, meg ez a álszent duma "100 országban nem lett volna elérhető a játék". Gondolom hogy a jobbára afrikai, és leginkább szigetországokban mekkora érvágás lett volna ez. 😅 Én is más szájízzel játszottam volna, ha az Etióp kisgyereknek egyik napról a másikra eltűnt volna a játék a steam oldalról. Miért kell aggódni más országok miatt, amikor ők is nagy ívben leszarják mi van Magyarországon!
0
2
0
0
santakigyo avatar
@kismadar: Idézet egy másik oldalról
"A másik probléma a PSN megkövetelésével az, hogy fiók hivatalosan csak 69 országban érhető el, ám a Helldivers 2-t 190 országban árusították, vagyis 121 ország lakói nem játszhatnak majd tovább a hivatalos és legális módon megvásárolt játékaikkal. A kínaiak például már most kitiltás áldozataivá válnak, ha megpróbálnak valahogyan PSN fiókot létrehozni.
Én értem ha csak egyedül szeretsz játszani,én is ilyen vagyok de egy online játéknál nem jó dolog .
1
0
0
0
Mizushio avatar
@santakigyo: Japán is közte volt. Akárhogy nézzük Kína meg Japán nem egy kis hely.... Ha onnan vesztette volna a playerbase nagyrészét. A Helldivers meg pont az a játék, amit egyedül nem nagyon lehet élvezni. Szeretem ismerőseimet felrobbantani GL-el.
0
2
0
0
Xsite avatar
@Mizushio: Japán? Ahol a Sony székhelye van, az a Japán? Miről beszélsz? 😂
0
0
0
0
Mizushio avatar
@Xsite: [LINK]

Ott a lista. Közte van. Ezt ne nekem mond, hanem nekik. De szerintem ott egy elírás lehetett.. Mert Kínát meg nem látom Japánt igen. .-.
1
0
0
0
X9K338DA avatar
@Xsite: A konzol részleg székhelye már egy lassan 10 éve átköltözött Kaliforniába.
[LINK]

szvsz eléggé meg is látszik az irányon, amit felvettek.
0
0
0
0
kismadar avatar
@santakigyo:
A kínaiak például már most kitiltás áldozataivá válnak, ha megpróbálnak valahogyan PSN fiókot létrehozni.

Pont a cheater ország lakói hiányoznának a legjobban. 😁

Én értem ha csak egyedül szeretsz játszani,én is ilyen vagyok de egy online játéknál nem jó dolog .

Igen, mert itt az európai szerverek biztos kiürültek volna ettől a húzástól... 😁 A kezdeti duzzogás után a függőség visszacsábította volna az embereket.
0
2
0
1
santakigyo avatar
@kismadar: Nem pont szó szerint értettem.....
Ez azért jó kis kezdeti duzzogás volt maradjunk annyiban,mert egy óriás cég aki nem épp arról híres,hogy meggondolja magát, cirka 3 nap alatt visszatáncolt.
Azt hiszem ennél többet nem kell mondani,ez elárul mindent.
0
0
0
0
kismadar avatar
@santakigyo:
mert egy óriás cég aki nem épp arról híres,hogy meggondolja magát

Látjuk a Stellar Blade féle cenzúránál is, most már a Sony lassan mindenki szavára lemegy kutyába. Ebben a generációban arra tartanak, hogy botrányt botrányra halmozzanak, ez is egy marketing eszköz, csak eközben lehetne is új játékokat venni tőlük belsős stúdióiktól a remastereken, remakeken kívül. 😁
0
1
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció